На 15 и 16 април 2022 г. 76 ученици от 16 града премериха сили в националния кръг на състезанието „Най-добър млад строител“. Негов домакин за първи път е Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ – гр. Русе.
Отборите от професионалните гимназии, взели участие в надпреварата, се съревноваваха в няколко категории: „Сухо строителство“ – за създаване на конструкции от гипсокартон, „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“, „Облицовки и настилки“ – за редене и прецизно фугиране на плочки, „Зидария“ и „Геодезия“.
Най-талантливите ученици от цяла България показаха своите знания и умения по темите на състезанието, твориха, с вдъхновение и пресъздадаха своите авторски решения. Отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II“ и тази година не изневери на традицията и се представи достойнo, като защити името на Гимназията. В категория „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ Анелия Петрова-12б клас зае второ място. Тодор Тодоров и Марин Данев от 12б клас стъпиха на почетното трето място в категория „Сухо строителство“. Илияна Илюва и Валентина Младенова от 11б завоюваха шеста позиция в категория „Зидарии“.
Пожелаваме бъдещи успехи на учениците и техните преподаватели отговорни за успешното представяне!