По покана на Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП), ПГДС „Цар Иван Асен II“ участва на специализираното мебелно изложение ЕКСПОМЕБЕЛ от 31 март до 2 април в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР – София. В подготовката на щанда и представянето на гимназията активно участие имаха учениците от 12В клас, специалност МЕБЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО със свои проекти резултат от професионалната им подготовка.
В рамките на мебелното изложение се проведе работна среща със заместник-министъра на образованието и науката – г-жа Мария Гайдарова, представители на университетите и бизнеса. На срещата бяха обсъдени предизвикателствата, пред които е изправено професионалното образование.
По инициатива на Лесотехническия университет учениците от сп. Мебелно производство – Александър Милев, Емилия Цветкова, Кирил Георгиев, Мирослава Цветкова и Росен Разцветников, посетиха висшето учебно заведение и разгледаха обновените учебно-тренировъчни центрове на фирмите Blum, FESTOOL и ROLLPLAST към университета. Доц. Павлин Вичев запозна зрелостниците с възможностите за продължаване на образованието им и бъдеща реализация по професията.