Театрално ателие към ПГДС „Цар Иван Асен II“ „Обичам сцената“ представи пиесата на Румяна Капинчева „Виртуална измама“. Премиерата на школските таланти е по случай международния ден на театъра – 27 март. Участниците изцяло бяха в плен на театралната магия и успяха да предадат настроението си и на публиката. Актьори и зрители съпреживяха историята на героите в пиесата и усетиха театъра като споделено изкуство, което привлича зрители, независимо дали е на шумния площад, в тъмния, респектиращо величествен салон или в импровизираната училищна зала. След премиерата младите актьори споделиха, че всичко, което изобразяват на сцената, го правим и в живота, защото всички ние сме изтъкани от театър! Макар и да не го съзнаваме, човешките взаимоотношения са изградени театрално. Не само тържествените случаи, но и ежедневното сутрешно кафе, размяната на поздрави, свенливите чувства и бурният изблик на емоции, заседание на законодатели или дипломатическа сбирка, учебните часове – всичко е театър.

За младите поклонници на Мелпомена в Царската гимназия театърът е нещо повече от източник на удоволствие и вдъхновение. Той умее да сближава, той може и да образова.

Г-жа Мариана Тянкова, ръководител на театралното студио, повдигна завесата за трудното и плахо начало, за многото часове труд, преодолени с упоритостта и таланта на момичетата и момчетата от групата. А г-жа Топалова, директор на гимназията, пожела на младите таланти още успешни изяви, с които да радват почитателите си и да им бъдат вдъхновение!