Зрелостниците от Царската гимназия отпразнуваха дипломирането си с градинско парти и коктейл в двора на училището. 11 са отличниците на випуска от 116 завършващи дванадесетокласници. Всички получиха своята диплома и свидетелство за професионална квалификация, а с тях – и ключа за своето успешно бъдеще.
В обръщението си към завършващите г-жа Топалова, директор на гимназията, им пожела да бъдат дръзки като бурята, жизнерадостни като пролетта, усмихнати като лятото, силни като зимата, трудолюбиви като есента! Тя връчи диплома и плакет на Деря Юмер от 12а клас . Момичето показа упоритост и постоянство, постъпвайки в гимназията преди пет години с най-висок бал и завършвайки като отличник на випуска. Пожелаваме й да направи „хеттрик“ и да завърши и висшето си образование с отличие.
В благодарността си към учителите Деря разказа любопитен факт за Япония, където съществува практика, когато се види някой учител, хората да му се покланят, свеждайки глава в знак на уважение и признателност и подчерта, че тази практика се спазва дори и от самия император. Нейните думи бяха потвърдени с изобилие от букети за класните и ръководството на гимназията и от учениците, и от техните родители.
Г-жа Анушка Вальова от Камарата на строителите връчи дипломите, придружени с награди, на шестимата отличници от специалност Строителство и архитектура.
Много емоционално ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково изпрати зрелостниците от випуск 2021 с убеждението, че вярата в нещо по-голямо ще ги накара да вярват и в самите себе си, и в това, което могат да постигнат.