ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково е училището на дръзките, смелите, амбициозните. Мястото, което дава поле за изява на творчеството и таланта. Доказва го поредният успех на наша ученичка – Анелия Гинева от 8 клас, специалност Строителство и архитектура. Тя участва в Регионалния ученически фотоконкурс „Природата през моя обектив“, организиран от РИОСВ – Хасково. Конкурсът е по повод Деня на Земята – 22 април и се провежда за 11 поредна година. Фотографията на осмокласничката Анелия Гинева участва в надпревара със 180 творби на 94 участници от 27 училища и клубове на територията на областите Хасково и Кърджали и заслужено спечели втора награда със своите „Сутрешни лъчи“ в борова гора край Кърджали. Младата фотографка е успяла да „улови мига“, да покаже своята уникална гледна точка, да придаде естетическа стойност на фотографията си и да впечатли журито, чийто председател е професионалният фотограф Славян Костов.

Анелия споделя, че във фокуса на нейния обектив често попадат природни, археологически, исторически обекти и забележителности. Намира вдъхновение и в пейзажите. Убедена е, че фотографията развива чувствителност към природата и нейната красота. За нея фотоконкурсът е възможност да научи нови техники, да се запознае с практиките на конкуренцията. Отличието си момичето обяснява с това, че е успяла да се измъкне от стандартното, да предложи свой поглед и лична емоция във фотографията си.
Пожелаваме на Анелия Гинева още много спечелени конкурси, а наградата й да бъде вдъхновение и за други начинаещи любители на фотообектива!

Наградената фотография