Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ гр. Хасково ще бъде домакин на 22 и 23 април 2021 г. на Регионален етап на Национално състезание „Най-добър млад строител“, организирано от Министерство на образованието и науката с партньори – Камара на строителите в България, Кнауф България ЕООД, Мегахим АД, Хенкел България ЕООД и Винербергер България ЕООД.

Участници в състезанието са ученици от професионални гимназии по строителство от градовете Бургас, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Ямбол и Хасково.
Официалното откриване на състезанието ще бъде на 22.04.2021 г. от 14:30 часа в двора на гимназията. Състезателите ще премерят сили на 23 април на спортна площадка „Спартак“ от 9:00 часа в следните четири дисциплини:
🧱 Мазилки, шпакловки и бояджийски работи;
🧱 Облицовки и настилки;
🧱 Зидария;
🧱 Сухо строителство.
Състезанието цели популяризиране на професионалното образование и демонстриране на теоретична подготовка, практически умения и компетентности за изпълнение на строителни дейности от учениците, придобити при обучението по професиите от направление „Строителство“.