Учителите и учениците на Царската гимназия се ползват с авторитет и добро име сред обществеността. Доказателство за това е наградата „Ученик на годината“ в професионалното образование, присъждана от Община Хасково. Неин носител тази година е Росен Разцветников от XII в клас. Ученикът получи отличието си на тържествена церемония на 24 май от кмета на Община Хасково – Станислав Дечев.

На тържествения концерт г-жа В. Павлитова,  Началник на РУО-Хасково също награди заслужили ученици. Сред тях бе отборът ни, заел първо място в Националното състезание по Мебели, стилни мебели и дърворезба Даниел Маджаров от 10в клас, Росен Разцветников и Кирил Георгиев от 12в клас. Награда заслужи и отборът по озеленяване и цветарство Снежана Кашева от 11г клас, Мила Милушева и Дуйгу Ахат от 10г клас, завоювали първо място на Националното състезание по озеленяване и цветарство. Награди получиха и ръководителите на двата отбора – Тихомир Жеков и Илияна Локмова.

24 май е ден за благодарност и поклон  пред учителя. Росица Висарионова, старши учител в ПГДС „Цар Иван Асен II“ е носител на Специалната награда на Председателя на Синдиката на българските учители в ХХV национален конкурс на СБУ „Учител на годината“ – 2022 г.

Поздравления за приноса на нашите достойни ученици и учители, които доказват, че ПГДС „Цар Иван Асен II“ е гимназия, която пише своята история без край и категорично се налага като училище на успешните, защитавайки мотото „Добрият избор е за цял живот“!