Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Иновации в действие – посещение в Златица
02 дек 2019
На 30.11.2019 г. ученици и учители от ПГДС „Цар Иван Асен II“ - Хасково се завърнаха от работно посещение в ПГ „Златица“ – гр. Златица. То отбеляза заключителната част от поредица от мобилности по НП Иновации в действие. Тя е за популяризиране и мултиплициране на добри практики между иновативни училища. Доволни сме, че мобилността ни позволи да установим партньорски връзки и приятелски отношения с други професионални гимназии. В рамките на посещението ни на 28-30.11.2019 г. заедно с домакините ни посетихме две големи предприятия в района – „Дънди прешъл металс“ и „Елаците Мед“ - с. Мирково, с които ПГ „Златица“ осъществява дуално обучение. Имахме възможност да наблюдаваме иновативен урок с използване на интерактивен дисплей и приложението Mozabook. След урока се проведе дискусия, на която обсъдихме възможностите на приложението в контекста на професионалното обучение.
„Вечеря с приятели“ – театралната постановка, която изгледахме в гр. Пирдоп най-добре определя отношенията ни с колегите и техните ученици от ПГ „Златица“ - гр. Златица. Надяваме се контактите между гимназиите ни да продължат и след приключване на работата по НП Иновации в действие, защото и двата екипа има още какво да покажем и какво да научим за модерирането и проектно-базираното обучение.
 
Поименен състав на Обществения съвет към ПГДС "Цар Иван Асен II"
01 дек 2019
Със заповед на директора на ПГДС "Цар Иван Асен II", на базата на писмено уведомление от Община Хасково, писмено уведомление от Представител на работодателите и протокол от събрание на родителите, бе определен поименния състав на Обществения съвет към гимназията:
1. Основни членове:
 • Радослав Ванчев - представител на Община Хасково
 • Милена Тодева - представител на работодателите
 • Димитър Иванов Иванов - представител на родителите
 • Ангелина Колева Ангелова - представител на родителите
 • Теодора Атанасова Въчева - представител на родителите
 • Гергана Георгиева Грозева - представител на родителите
 • Петя Великова Стойчева - представител на родителите
2. Резервни членове:
 • Златка Караджова - представител на финансиращия орган
 • Мако Арнаудов - представител на работодателите
 • Атанас Стойчев Ангелов - представител на родителите
 • Недялко Латунов Григоров - представител на родителите
 • Иванка Димитрова Петрова - представител на родителите
Мандатът на така избрания Обществен съвет е до 18.11.2022 г.
 
Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища
23 ное 2019
Богат на стрелци е коравият Перник.
Мъжете му пръстен улучват без мерник.
Не знаят шега те, ни страх, ни пощада!
Тресе се земята, но Перник не пада!


По този нестандартен начин посрещнахме нашите гости – учители и ученици от Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“ – гр. Перник. На 21-22.11.2019 г. те са на работно посещение в ПГДС „Цар Иван Асен II“ по програмата „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“, модул 2 – Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища.
Пернишката гимназия все още не е иновативна, с право може да се гордее, защото, ако има моменти и събития, които променят живота на поколения хора и цели държави, ето няколко такива, случили се в Перник: от тук започва пътят на лактобацилус булгарикус и киселото мляко; тук светва първата електрическа крушка и то когато даже в царския дворец в София няма осветление; от тук единственият българин, бил някога капитан на Байерн - Михаил Лозанов!
За втора поредна седмица учениците от специалност „Парково строителство и озеленяване“ показват знания и умения в топиарното изкуство. Момичетата и момчетата от иновативната паралелка заедно с г-жа Илиана Локмова са постоянен „генератор“ на идеи, което е нужно за изработването на топиари.
В един учебен час учениците на г-жа Локмова демонстрираха на своите гости как се изработва топиар, как се работи в екип и как ученето може да бъде атрактивно и забавно. Всяка работна група получи практическо задание да изработи интериорен топиар по зададена форма и материали. Групите бяха прецизни при подготовката на отделните декоративни елементи и презентираха готовите си продукти по оригинален начин. Гостуващите учители и ученици от Перник наблюдаваха с нескрит интерес как се създават настроение и феерия само с естествени материали – канап, шишарки, кафе на зърна, при това само за 45 минути!
След часа се проведе дискусия, на която оживено се коментира модерирането и проектно-базирано обучение. Всички се обединиха около идеята, че промяна на стиловете на преподаване и учене са предпоставка за създаването на нова привлекателна образователна среда.
 
Стимулиране на креативното мислене и постиженията на учениците чрез иновации
15 ное 2019
На 14 и 15.11.2019 г. ПГДС „Цар Иван Асен II“ посрещна учители и ученици от Професионална гимназия „Златица“ – гр. Златица на работна среща по програмата „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“, модул 1 – Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища. И двете професионални гимназии са иновативни, но освен това, домакини и гости са убедени, че образованието не е, за да преобразява хората или да ги развлича, или да ги прави експертни техници. То е, за да освободи мисълта им, да разшири хоризонтите им, да подхрани интелекта им, да ги научи да мислят правилно, ако е възможно.
За нас, като домакини, тази среща е истинско предизвикателство, но и отговор на стремежа ни да направим училището привлекателно място за бъдещите специалисти. Времето, в което живеем, е динамично, учениците и училищата са различни. С въвеждането на иновацията Топиар искаме да ги убедим, че професионалното образование е необходимо и перспективно, че доброто образование днес, е гаранция за успех утре.
Целите на иновацията са:
 • Повишаване качеството на професионално образование и обучение чрез овладяване на иновативни технологии
 • Адаптиране на специфичните знания, умения и компетенции на учениците към нуждите на пазара на труда, посредством практическо обучение
 • Повишаване на привлекателността на професионалното образование и обучение
 • Задържане и привличане на учениците в училище

Учениците от специалност „Парково строителство и озеленяване“ заедно с г-жа Илиана Локмова поканиха гостите от Златица в един учебен час, в който им показаха уменията си в изработване на топиари. Tопиарното изкуство е актуално, естетически красиво, но и трудно. То е геометрично декоративно оформяне на дървета и храсти чрез резитби, използвайки за целта шаблон или извършвайки операциите „на ръка“. Разделени в четири групи, домакините от ПГДС „Цар Иван Асен II“ показаха завидно майсторство, съчетано с фантазия, стил, сръчност и креативност, а крайните продукти създадоха настроение за подранила Коледа!

Вижте снимки от събитието!

След часа се проведе работна среща семинар на тема: СТИМУЛИРАНЕ НА КРЕАТИВНОТО МИСЛЕНЕ И ПОСТИЖЕНИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ ЧРЕЗ ИНОВАЦИИ.
Г-жа Топалова, директор на гимназията, откри семинара, акцентирайки върху целта на иновацията - учениците да покажат най-доброто от себе си, да са удовлетворени от постигнатото, да намерят реализация, да повишат мотивацията си за учене.
След това г-жа Недрет Касим представи кратък видеофилм за същността на иновацията, мотивите за нейното въвеждане, целите, постигнатото до момента и какво още предстои.
Същността на иновацията и практическата демонстрация на нашите ученици предизвикаха оживени дискусии във връзка със съвременното професионално обучение, което изисква много знания, специфични умения и сериозно отношение. Проектно базираното обучение е начинът да се отговори на нуждите на фирмите, с които си партнираме, както и на очакванията на учениците - да им дава сериозен старт за вход във висши учебни заведения в страната и в чужбина; да им помага да сбъдват мечтите си, да придобиват самочувствие и да развиват творческото си мислене.

 
ПОКАНА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ
06 ное 2019
Уважаеми родители,

Каним Ви на заседание на Обществен съвет на ПГДС „Цар Иван Асен II“, което ще се проведе на 14.11.2019 г. от 18:00 ч. в сградата на гимназията, стая 201, при следния дневен ред:
1. Учредяване на обществен съвет към ПГДС „Цар Иван Асен II”
2. Избор на членове- 5 редовни членове от родителите, 3 резервни членове от родителите, 1 представител на финансиращия орган, 1 представител на работодателите.
3. Избор на председател за срок от 3 години.
4. Запознаване с Правилник за създаването, устройството и  дейността на обществените съвети към детските градини и училища.
5. Попълване на декларация, с която лицето удостоверява липсата на обстоятелства по чл.5, ал.1 от Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училища.
6. Други.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 64 - 72 от 585
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask