Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2019
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Ден на народните будители
06 ное 2018
На 31.10.2018 г. в ПГДС „Цар Иван Асен II“ бе отбелязан Денят на народните будители. Презентация по темата представи историята на празника, биографиите на възрожденските будители и ролята на съвременните будители в нашето общество.
Ученическият съвет поде инициатива за препис на „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски, в която активно участваха над 100 ученици и учители. Това произведение е цялостен поглед към миналото на българския народ, възкресявайки го, авторът цели да събуди родовата памет и националното самосъзнание на народа, изпаднал в самозабрава, попадайки под робство.
Под формата на изложба беше представено творчеството на възрожденски поети и писатели, които чрез произведенията си са осветили пътя на един народ, тънещ в мрака на незнанието.
Учениците от 8 а клас, специалност „Системно програмиране“, изработиха табло с образите на великите българи от епохата на Възраждането, които днес наричаме народни будители.
 
Мениджър за един ден
06 ное 2018
ПГДС „Цар Иван Асен II“ се включи в Националната инициатива „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, като предостави три длъжности, за които желаещите мениджъри се регистрираха на платформата http://mfd.jabulgaria.org
На 30.10.2018 г. в Царската гимназия се реализира на практика инициативата. Кандидатите се потопиха в реална работна среда и поеха ръководните длъжности. Длъжността директор бе заета от Виктория Иванова - 12а клас, заместник-директор по учебната дейност бе Жанет Йорданова - 12а клас, а заместник-директор по учебно-производствената дейност - Тодор Тодоров - 10а клас. Класираните кандидати са от специалност „Системно програмиране“, владеят английски език, имат различни удостоверения и сертификати от училищни и извънкласни мероприятия. При своята първа стъпка в реализацията си на пазара на труда мениджърите подходиха с интерес, показаха отговорност при извършване на задълженията, свързани с ръководенето на училищната институция.
 
Седмица на четенето
30 окт 2018
Във връзка с Националната седмица на четенето 22-26 октомври в ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проведе състезание по правопис под надслов „Езикът, който ни събира и разделя“ между отборите на 8а и 8б клас. Състезанието имаше образователен и развлекателен характер. В него учениците отговаряха на въпроси, свързани с нормите на българския книжовен език. Надпреварата беше оспорвана, двата отбора се представиха отлично и получиха грамоти и награди. В презентация по темата госпожа Мария Атанасова представи на учениците най-смешните ученически бисери, стилови и правописни гафове в поздравителни картички, търговски надписи и табели.
Учениците от деветите класове посетиха Общинската библиотека „Христо Смирненски“. Там се запознаха с архива, различните читални и тинейджърския кът в заемния отдел. Диана Господинова от 9в клас представи любопитни факти и мисли, свързани с четенето. Интересен за всички беше фактът, че 30 минути четене на ден увеличава концентрацията на човек.
 
Ден на строителя в ПГДС „Цар Иван Асен II“
30 окт 2018
Днес в ПГДС „Цар Иван Асен II“, отбелязаха професионалния празник на строителя с множество инициативи.
Учениците от VIII б клас, сп. Строителство и архитектура с кл. р-л Златина Стойнова посетиха Дирекция „Архитектура“ на община Хасково и се срещнаха с арх. Димитър Грозев. Той запозна възпитаниците на гимназията с професията на архитекта и с етапите, през които преминава построяването на една сграда.
Най-атрактивно за учениците бе демонстрацията на 3D модел на сграда. Младите строители бяха впечатлени от компютърната симулация, в която можеха да огледат сградата не като рисунка, а като реален обект.
В училището се проведе и състезание между два отбора от Х б клас специалност Строителство и архитектура.
 
Заявление за промяна на лицето за контакт с училището
25 окт 2018
В съгласие с Наредбата за приобщаващо образование, при отсъствие на родителите за повече от един месец от страната, те трябва да посочат лице за контакт при необходимост от страна на училището. В тази връзка за улеснение на родителите публикуваме готова бланка за заявление, която могат да отпечатат и попълнят.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 37 - 45 от 498
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask