Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Публична изява на клуб за занимания по интереси „Дигитален маркетинг“
16 юни 2020

На 17.06.2020 г. от 14:35 часа ще се проведе виртуална публична изява по проект BG05M20P001-2.001-0001 „Подкрепа за успех”, на клуб за занимания по интереси „Дигитален маркетинг“ с ръководител Ганка Митева. Участници в събитието са ученици от 11 и 12 клас, специалност “Системно програмиране“. По време на изявата те ще демонстрират направения от тях самите сайт. Учениците ще приложат на практика усвоените знания и умения за създаване на уеб сайтове и SEO – оптимизация на сайта за търсачки.

    

 
24 май
22 май 2020
В хилядолетната ни история народът ни е преживял много изпитания, гравитирал е в различни посоки, примамван от далечни и съседни нам народи, но в тия колебания и изкушения е останал единен в своя език и писменост.
Няма българско сърце, което да не трепва, когато чуе „Върви, народе възродени, към светла бъднина върви!“… Пътят към светлата бъднина е стремежът на народа ни към просвещение и духовно израстване. По пътя на знанието имаме своето силно оръжие – нашата „родна реч - омайна, сладка“, на която мислим, сънуваме, обичаме, откриваме … И "букви хукват през страниците, духовни бранници, които напредват във строен строй и провалят прокобата на времето, брава на всяка забрава“… Щом словото е силно, духът е буден!
В началото бе словото … Началото на светлината, за да бъде ден. Началото на разума, за да бъде Човекът. Началото на творчеството, за да бъде културата. Началото на мъдростта, за да бъде просветата! „Напред! Науката е слънце, което във душите грей!“ е израз на вярата, че всяко човешко същество има изначална потребност да се учи. Нека не стихва жаждата ни за знания и духовно извисяване!
24 май не е просто поредният официален празник. На 24 май честваме азбуката, която сме дали на света и се нареждаме сред признатите народи в Европа със самочувствие, образованост и културна независимост. Денят на Светите братя Кирил и Методий не търси мястото ни в историята, а символизира нашия принос на сътворци на днешната цивилизация. 24 май ни дава уникалния шанс да сме различни и „с книжовността, таз сила нова, съдбата си да променим“! Наличието на писменост е предпоставка за напредък, развитие, усъвършенстване. И най-важното: „Народността не пада там, дето знаньето живей”!
По традиция всяка година на този ден награждаваме изявени ученици и учители. С единодушно решение на ПС наградата „Достоен Асеневец“ получава Дейвид Лавчев от 11б клас за активната му дейност в училищния живот и утвърждаване името на гимназията. Отличените учители са Диана Конгалова и Мариана Тянкова.
Честит празник на славянската писменост и култура! Нека съхраним любовта си към буквите и признателността към училището, което е дом на душата ни!
Ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“ пожелава на всички учители и ученици да бъдат горди пазители на словото и да откриват смисъла на успеха в образованието и духовността!
 
Празничен виртуален 24 май
22 май 2020

Уважаеми учители, родители и ученици, в навечерието сме на най-българския празник – 24 май. Нека заедно отдадем почит на нашите първоучители в празничния виртуален урок „Завещано от Светите братя Кирил и Методий“. Събитието ще се състои в неделя от 10 ч. Код за достъп до екипа: o0b64c6

Заповядайте!

 
Промяна на неучебните дни за май и юни
16 май 2020
Поради необходимост от създаване на условия за компенсиране на пропуснатото учебно съдържание и на заниманията на учениците по време на прекъсванията на учебния процес заради въвеждането в определени периоди на противоепидемични мерки за неразпространяването на остри респираторни заболявания и мерките срещу разпространяването на COVID-19 в условията на обявеното в страна извънредно положение, както и поради промяна на датите за провеждане на държавните зрелостни изпити и националните външни оценявания и с цел осигуряване на качествено образование се определят за учебни дните 20 и 22 май и 09 и 11 юни 2020 г.
 
На вниманието на 12-класниците и техните родители!
14 май 2020
ПГДС „Цар Иван Асен II“ приема предизвикателствата на времето и се изправя дръзко срещу тях. Ръководството и учителският колектив ще изпрати своите абитуриенти на 15.05.2020 /петък/ от 10:00 часа. Събитието ще се проведе онлайн в екип "ВИПУСК 2020". Кодът за достъп е 45qaium
Заповядайте, за да усмихнем празника на дванадесетокласниците! Те го заслужават!
 
6 май - Ден на храбростта и българската армия
06 май 2020

На пети май 2020 година се проведе урок по родолюбие на тема „6 май - Ден на храбростта и българската армия“. Организатори на урока са екип в състав Росица Висарионова, Недялка Делчева и Марин Гергов. Урокът премина на три етапа. По време на първия етап, учениците почерпиха сили и вдъхновение от смелостта и храбростта на българските войни, като изгледаха видеофилм. Във втория етап учениците си припомниха и научиха нови факти за българските традиции и обичаи свързани Гергьовден. Своите знания те провериха чрез организираната от екипа викторина на тема ”Гергьовден - традиции и обичаи” и плетеница, в която бяха скрити думи, свързани с българската армия и обредите по Гергьовден. По време на третия етап, екипът представи видео “Парад на Българската военна техника”, който беше коментиран от специален гост на тържеството, инженер по артилерийско въоръжение Илия Висарионов.

Вижте презентация и оригинално направена електронна книга по темата.

 
Майски дни на просвещението, духовността и културата
04 май 2020

 
Какво знаем или не знаем за Първи май?
30 апр 2020

Ако желаете да научите повече за този празник, както и да прекарате забавни и полезни минути с г-жа Здравка Борисова заповядайте в екипа "Какво знаем или не знаем за Първи май?"

Код за вход в екипа:  7ki5hvg

Вижте и презентация по темата.

 
График на занятията в периода 13-16 април
10 апр 2020
Публикуваме графика (по класове) на занятия за периода 13-16.04.2020 г.
 
Патронен празник
20 мар 2020
Патронният празник на ПГДС „Цар Иван Асен II“ съвпада с началото на пролетта – 21 март. Екстремната ситуация, в която се намират светът и страната ни днес, ни лишава от празник, но не ни лишава от историческа памет и не ни отнема мечтите.
Денят на патрона за всяко училище е ден на духовния водач, чиито стъпки следваме и градим върху тях своите пътеки.
За нас, учители и ученици, да бъдем наследници на Иван Асен II е огромна чест, но и отговорност. У нас се оглеждат неговата човечност, увереност, моралната му сила и харизма.
Всеки празник е повод за равносметка за постигнатите успехи. В нашата гимназия всеки ден е едно ново начало и ново предизвикателство за волята, духа, знанията, уменията и таланта! Всеки ден учителите и учениците от ПГДС пишат историята на училището с делата си!
Млади асеневци, учете, дерзайте и бъдете достойни наследници на нашия патрон! Вие сте надеждата и бъдещето! Пожелаваме ви да сте силни, ученолюбиви, да следвате мечтите си и помнете, че знанията са тези, които ви правят достойни, добри и уверени в себе си!
Вашите успехи няма да имат стойност без вашите учители! Респект към професионализма, благородството, всеотдайността и възрожденския им плам! На всички тях пожелаваме да съхранят обичта към учениците, отговорността към себе си, вдъхновението и благородството си!
Нека днес да изправим гордо глави! Нека не забравяме, че всичко зависи от нашите задружни усилия! Нека бъдем дръзки и смели в очакванията си и упорити в начинанията си! Нека помним, че мъдростта на древните е само светъл лъч в тъмнината. По него може да се отгатне единствено посоката. А пътя и без друго човек сам трябва да извърви.
„Истинският човек е този, който по-малко мисли за себе си, а повече за другите“ – болезнено актуално прозрение на Панайот Волов. С него ви призоваваме да бъдете отговорни днес, за да имате бъдеще утре!
Ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“ пожелава на всички учители, ученици и служители здраве, вяра и сили, с които да преодоляваме трудностите и предизвикателствата по пътя към познанието!
Честит празник!
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 477
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask