Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Утвърден план-прием за 2021/2022 г.
29 апр 2021
Със заповед N. З-563 от 28.04.2021 г. на началника на РУО е утвърден държавния план-прием за професионалните гимназии от област Хасково. В приложения файл могат да се видят утвърдените паралелки и професии, броят места в тях и балообразуващите предмети за Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II" за учебната 2021/2022 година.
 
Първото място в категория "Иновации в мебелното производство" е за ПГДС
29 апр 2021
На 27 и 28.04.2021 г. в гр. Пловдив се проведе Националното състезание "Мебели. Стилни мебели и дърворезба". В него взеха участие  отбори от Троян, Ямбол, Сливен, Велинград, Варна, Пловдив, Русе и Хасково. Отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II“ е в състав: Емилия Пламенова Цветкова, Росен Бисеров Разцветников и Кирил Костадинов Георгиев, всички от XI в клас. Категориите, в които се състезаваха учениците, са: Мебели, Стилни мебели, Дърворезба и Иновации в мебелното производство. Тимът на Царската гимназия зае 1-во място в категория "Иновации в мебелното производство".  Единадесетокласниците демонстрираха професионални умения в съвременните тенденции при изработването на изделия от дървесина. Форматът на Националното състезание, освен че показва връзката между професионалните гимназии, бизнеса и висшето образование, дава възможност на участниците да покажат качество и прецизност на изделието, да изявят чувството си за красота и хармония. Перфектна изработка, творчество и артистичност, съчетани с умение за презентиране, осигуриха победата на отбора на ПГДС – Хасково.  Престижното първо място е свързано и с мотивирания избор на професия, който Емилия, Росен и Кирил са направили преди 4 години. Те в един глас споделят, че са се доверили на девиза на гимназията: „Добрият избор е за цял живот“. Щастливи от отличното си представяне, учениците казват, че професията им носи удовлетворение от свършената работа, защото са вложили в нея въображение, емоции и сърце. Пожелаваме им да се реализират в сфера, която да доставя радост на много хора със стил, уют и усещане за топлина!
 
Призово класиране в Регионалното състезание „Най-добър млад строител“
23 апр 2021
На провелото се в Хасково Регионално състезание „Най-добър млад строител“, в оспорвана надпревара с още шест отбора от Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас и Кърджали, представителите на Царската гимназия се класираха трети. Анелия Петрова, с ръководител Златина Стойнова зае второ място в категорията "Мазилки, шпакловки и бояджийски работи". В "Зидария" Мирослав Патуров и Димитър Колев се наредиха трети, а в Сухото строителство трети са и Тодор Тодоров и Марин Данев с ръководител Иван Петков.
Тимовете бяха наградени от кмета Станислав Дечев, който пък получи плакет от директора на гимназията Маргарита Топалова като „радетел на професионалното образование“.
 
Ден на Земята
22 апр 2021

Днес, 22 април, отбелязваме 51-то издание на Денят на Земята.
Тази година фокусът на кампанията е върху подпомагането на местните общности, като се фокусира върху области, които са непропорционално засегнати от проблемите на околната среда. Мотото на инициативата е „Заедно срещу еко кризите“. Традиционно учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково се включват с инициативи и проекти в отбелязването на 22 април като Ден на Земята. Осмокласничката Теодора Тодорова от специалност Геодезия представи своя оригинален макет на планетата Земя, изработен от остатъци картон, опаковъчна хартия и стари латексови ръкавици. Посланието на Теодора е: „Земята е в нашите ръце, пазете я! Тя е нашият дом“ и цитира Баба Диоум:  „В крайна сметка ще съхраним само онова, което обичаме, ще обичаме само това, което разбираме, и ще разберем само това, което ни е научено“. С проекта си, изложен във фоайето на гимназията, Теди отправя провокация към съучениците си за опазване и съхраняване на живота на планетата ни.

 
Ученичка от ПГДС с второ място на фотоконкурса „Природата през моя обектив“
20 апр 2021

ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково е училището на дръзките, смелите, амбициозните. Мястото, което дава поле за изява на творчеството и таланта. Доказва го поредният успех на наша ученичка - Анелия Гинева от 8 клас, специалност Строителство и архитектура. Тя участва в Регионалния ученически фотоконкурс „Природата през моя обектив“, организиран от РИОСВ – Хасково. Конкурсът е по повод Деня на Земята – 22 април и се провежда за 11 поредна година. Фотографията на осмокласничката Анелия Гинева участва в надпревара със 180 творби на 94 участници от 27 училища и клубове на територията на областите Хасково и Кърджали и заслужено спечели втора награда със своите „Сутрешни лъчи“ в борова гора край Кърджали. Младата фотографка е успяла да „улови мига“, да покаже своята уникална гледна точка, да придаде естетическа стойност на фотографията си и да впечатли журито, чийто председател е професионалният фотограф Славян Костов.
Анелия споделя, че във фокуса на нейния обектив често попадат природни, археологически, исторически обекти и забележителности. Намира вдъхновение и в пейзажите.Убедена е, че фотографията развива чувствителност към природата и нейната красота.  За нея фотоконкурсът е възможност да научи нови техники, да се запознае с практиките на конкуренцията. Отличието си момичето обяснява с това, че е успяла да се измъкне от стандартното, да предложи свой поглед и лична емоция във фотографията си.
Пожелаваме на Анелия Гинева още много спечелени конкурси, а наградата й да бъде вдъхновение и за други начинаещи любители на фотообектива!

 
Регионален етап на Национално състезание „Най-добър млад строител“
20 апр 2021
Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ гр. Хасково ще бъде домакин на 22 и 23 април 2021 г. на Регионален етап на Национално състезание „Най-добър млад строител“, организирано от Министерство на образованието и науката с партньори – Камара на строителите в България, Кнауф България ЕООД, Мегахим АД, Хенкел България ЕООД и Винербергер България ЕООД.

Участници в състезанието са ученици от професионални гимназии по строителство от градовете Бургас, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Ямбол и Хасково.
Официалното откриване на състезанието ще бъде на 22.04.2021 г. от 14:30 часа в двора на гимназията. Състезателите ще премерят сили на 23 април на спортна площадка „Спартак“ от 9:00 часа в следните четири дисциплини:
🧱 Мазилки, шпакловки и бояджийски работи;
🧱 Облицовки и настилки;
🧱 Зидария;
🧱 Сухо строителство.
Състезанието цели популяризиране на професионалното образование и демонстриране на теоретична подготовка, практически умения и компетентности за изпълнение на строителни дейности от учениците, придобити при обучението по професиите от направление „Строителство“.
 
Награждаване
19 апр 2021

Участниците в конкурса за изготвяне на електронно съдържание на тема „Добрият избор е за цял живот“, както и от конкурса за рисунка на Цар Иван Асен II, получиха своите грамоти и материални награди.

Припомняме класирането в конкурса за рисунка, посветен на Иван Асен II:
 I-во място: Рая Живкова Жекова – VIII д клас
 II-ро място: Сесилия Стойчева Куртева – VIII д клас
 III-то място: Атанас Георгиев Николов – VIII а клас

Победител и от конкурса за създаване на електронно съдържание на тема „Добрият избор е за цял живот“ е
I-во място: Кристина Валентинова Бангиева – VIII а клас

Поощрителни награди:
Мирослава Пламенова Цветкова – XI в клас
Дейвид Иванов Лавчев – XII б клас
Даниел Венциславов Илиев – XII а клас
Дариян Николов Карагьозов – VIII д клас
Борислава Драгомирова Иванова, Делчо Златков Георгиев, Мирослав Иванов Чобанов – X д клас

 
Завръщане на присъственото обучение става по график
09 апр 2021
По график ще става завръщането на учениците в гимназията за присъствени занятия. Този график е определен от Министерството на образованието и може да се запознаете със него от заповедта на Директора на ПГДС "Цар Иван Асен II".
 
Провеждане на учебни занятия до началото на пролетната ваканция
31 мар 2021
Има издадена заповед на Директора на ПГДС за начина на провеждане на учебните занятия до началото на пролетната ваканция.
 
Наши ученици окупираха върха на класацията на ХІII Национално състезание по информационни технологии
22 мар 2021
В оспорвана конкуренция на 16 участници от цялата страна, учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково - Атанас Радичев, Васил Грозев и Юзер Наим, от 11а клас, специалност Системно програмиране, с ръководител инж. Станимир Даскалов, демонстрираха висока класа, теоретични знания и практически умения в ХІII Национално състезание по информационни технологии. Само половин точка отдели Атанас Радичев от първото място и той заслужено стана втори. Васил Грозев се класира на трето място, а Юзер Наим – на четвърто.
Състезанието се проведе от 19.03.2021 г. до 21.03.2021 г. в Благоевград и е организирано от РУО – Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски”, гр. Благоевград, VII СУ „Кузман Шапкарев”, гр. Благоевград, и община Благоевград. Темата тази година беше „Европейски зелен пакт“.
Целта на проявата е да се предостави възможност на учениците за интелектуална изява, да мотивира учителите за работа с деца с изявени способности в съответните научни области чрез използването на компютърните технологии. Приложният характер на разработените проекти дава възможност за интегриране на информационните технологии в процеса на промяна към устойчиво развитие и адаптирането им към образование и развитие.
Момчетата, представили Царската гимназия, участваха в категория Мултимедийни клипове, като защитаваха пред комисия собствени проекти. Според регламента в деня на състезанието те получават материали от журито, което им задава заданието. В рамките на 3 часа всеки състезател трябва да подготви задачата върху поставената тема, като при изпълнение на заданието, нямат право да използват Интернет.
Юзер Наим представи в клипа си какво е Европейският зелен пакт, Васил Грозев коментира изменението на климата и ефективното използване на ресурси, а Атанас Радичев показа начини за опазване на планетата, съобразно с Плана на Европейския зелен пакт. Темата е болезнено актуална, а 11-класниците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ с работата си демонстрираха лично отношение, позиция и ангажираност към наболял проблем в световен мащаб.
Мултимедийните клипове - това е удобен и ефективен способ за представяне на информация, удачен и алтернативен начин тя да достигне до потребителите. При оценяването им журито взема под внимание не само технологичните и художествените критерии, но и емоционалното въздействие на клипа.
Отличното представяне на учениците на инж. Даскалов идва точно на патронния празник на гимназията и дава повод за гордост. Дано примерът им да бъде „заразителен“ и да вдъхновява за нови и още по-високи постижения!
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 521
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask