Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Утвърден план-прием за 2021/2022 г.
29 апр 2021
Със заповед N. З-563 от 28.04.2021 г. на началника на РУО е утвърден държавния план-прием за професионалните гимназии от област Хасково. В приложения файл могат да се видят утвърдените паралелки и професии, броят места в тях и балообразуващите предмети за Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II" за учебната 2021/2022 година.
 
Първото място в категория "Иновации в мебелното производство" е за ПГДС
29 апр 2021
На 27 и 28.04.2021 г. в гр. Пловдив се проведе Националното състезание "Мебели. Стилни мебели и дърворезба". В него взеха участие  отбори от Троян, Ямбол, Сливен, Велинград, Варна, Пловдив, Русе и Хасково. Отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II“ е в състав: Емилия Пламенова Цветкова, Росен Бисеров Разцветников и Кирил Костадинов Георгиев, всички от XI в клас. Категориите, в които се състезаваха учениците, са: Мебели, Стилни мебели, Дърворезба и Иновации в мебелното производство. Тимът на Царската гимназия зае 1-во място в категория "Иновации в мебелното производство".  Единадесетокласниците демонстрираха професионални умения в съвременните тенденции при изработването на изделия от дървесина. Форматът на Националното състезание, освен че показва връзката между професионалните гимназии, бизнеса и висшето образование, дава възможност на участниците да покажат качество и прецизност на изделието, да изявят чувството си за красота и хармония. Перфектна изработка, творчество и артистичност, съчетани с умение за презентиране, осигуриха победата на отбора на ПГДС – Хасково.  Престижното първо място е свързано и с мотивирания избор на професия, който Емилия, Росен и Кирил са направили преди 4 години. Те в един глас споделят, че са се доверили на девиза на гимназията: „Добрият избор е за цял живот“. Щастливи от отличното си представяне, учениците казват, че професията им носи удовлетворение от свършената работа, защото са вложили в нея въображение, емоции и сърце. Пожелаваме им да се реализират в сфера, която да доставя радост на много хора със стил, уют и усещане за топлина!
 
Финансов отчет на гимназията до 31.03.2021 г.
28 апр 2021
Публикуваме за всички интересуващи се финансовия отчет на гимназията до 31.03.2021 г.
 
Призово класиране в Регионалното състезание „Най-добър млад строител“
23 апр 2021
На провелото се в Хасково Регионално състезание „Най-добър млад строител“, в оспорвана надпревара с още шест отбора от Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас и Кърджали, представителите на Царската гимназия се класираха трети. Анелия Петрова, с ръководител Златина Стойнова зае второ място в категорията "Мазилки, шпакловки и бояджийски работи". В "Зидария" Мирослав Патуров и Димитър Колев се наредиха трети, а в Сухото строителство трети са и Тодор Тодоров и Марин Данев с ръководител Иван Петков.
Тимовете бяха наградени от кмета Станислав Дечев, който пък получи плакет от директора на гимназията Маргарита Топалова като „радетел на професионалното образование“.
 
Ден на Земята
22 апр 2021

Днес, 22 април, отбелязваме 51-то издание на Денят на Земята.
Тази година фокусът на кампанията е върху подпомагането на местните общности, като се фокусира върху области, които са непропорционално засегнати от проблемите на околната среда. Мотото на инициативата е „Заедно срещу еко кризите“. Традиционно учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково се включват с инициативи и проекти в отбелязването на 22 април като Ден на Земята. Осмокласничката Теодора Тодорова от специалност Геодезия представи своя оригинален макет на планетата Земя, изработен от остатъци картон, опаковъчна хартия и стари латексови ръкавици. Посланието на Теодора е: „Земята е в нашите ръце, пазете я! Тя е нашият дом“ и цитира Баба Диоум:  „В крайна сметка ще съхраним само онова, което обичаме, ще обичаме само това, което разбираме, и ще разберем само това, което ни е научено“. С проекта си, изложен във фоайето на гимназията, Теди отправя провокация към съучениците си за опазване и съхраняване на живота на планетата ни.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 9 от 619
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask