Начало arrow Новини arrow Патронен празник
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Патронен празник
20 мар 2020
Патронният празник на ПГДС „Цар Иван Асен II“ съвпада с началото на пролетта – 21 март. Екстремната ситуация, в която се намират светът и страната ни днес, ни лишава от празник, но не ни лишава от историческа памет и не ни отнема мечтите.
Денят на патрона за всяко училище е ден на духовния водач, чиито стъпки следваме и градим върху тях своите пътеки.
За нас, учители и ученици, да бъдем наследници на Иван Асен II е огромна чест, но и отговорност. У нас се оглеждат неговата човечност, увереност, моралната му сила и харизма.
Всеки празник е повод за равносметка за постигнатите успехи. В нашата гимназия всеки ден е едно ново начало и ново предизвикателство за волята, духа, знанията, уменията и таланта! Всеки ден учителите и учениците от ПГДС пишат историята на училището с делата си!
Млади асеневци, учете, дерзайте и бъдете достойни наследници на нашия патрон! Вие сте надеждата и бъдещето! Пожелаваме ви да сте силни, ученолюбиви, да следвате мечтите си и помнете, че знанията са тези, които ви правят достойни, добри и уверени в себе си!
Вашите успехи няма да имат стойност без вашите учители! Респект към професионализма, благородството, всеотдайността и възрожденския им плам! На всички тях пожелаваме да съхранят обичта към учениците, отговорността към себе си, вдъхновението и благородството си!
Нека днес да изправим гордо глави! Нека не забравяме, че всичко зависи от нашите задружни усилия! Нека бъдем дръзки и смели в очакванията си и упорити в начинанията си! Нека помним, че мъдростта на древните е само светъл лъч в тъмнината. По него може да се отгатне единствено посоката. А пътя и без друго човек сам трябва да извърви.
„Истинският човек е този, който по-малко мисли за себе си, а повече за другите“ – болезнено актуално прозрение на Панайот Волов. С него ви призоваваме да бъдете отговорни днес, за да имате бъдеще утре!
Ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“ пожелава на всички учители, ученици и служители здраве, вяра и сили, с които да преодоляваме трудностите и предизвикателствата по пътя към познанието!
Честит празник!
 
< Предишна   Следваща >
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask