Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Благотворителна инициатива "Жълти стотинки"
11 дек 2019

Тази година за втори път учениците на Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ град Хасково се включиха в благотворителната акция на сдружение „Съзидание 2012“ „Жълти стотинки“ – Деца помагат на деца, за събиране на средства за Детското отделение – МБАЛ „Хасково“ .
С активното участие на учениците от Ученическия съвет бяха събрани 370 лева, които бяха предадени на 06.12.2019 г. в Областна администрация, на представителя на сдружение „Съзидание 2012“ за град Хасково.

 

 
ПГДС „ Цар Иван Асен II “ с 3 първи, 2 втори и 1 трето място на Общинските ученически игри
03 дек 2019
В периода 07-28 ноември се проведоха Общинските ученически игри в гр. Хасково. Спортните отбори на Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ спечелиха 3 първи, 2 втори и 1 трето място. Възпитаниците на нашето училище отново доказаха силата на спортния си дух и колко са мотивирани и талантливи в спорта.
От 07-11 ноември отборът по футбол във възрастова група 11-12 клас ни донесе първата купа. Те заслужено си извоюваха първото място, като постигнаха три последователни победи срещу ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и ФСГ „Атанас Буров“. В оспорвания финален мач с тимът на ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви, нашите момчета спечелиха убедително победата.
От 18-21 ноември отборът по баскетбол във възрастова група 8-10 клас се класира на трето място. Това е едно достойно представяне, защото нашата гимназия за първи път от 6 години сформира отбор по баскетбол. Момчетата постигнаха убедителни победи в  битките с отборите на ПГТ „Александър Паскалев“ и ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“.
На 26 ноември отборът по тенис на маса във възрастова група 8-10 клас се класира на второ място. Това е един новосформиран тим, който за първи път участва в такъв турнир. Участие взеха: Преслав Пасков от 8Б клас, Валентин Иванов от 8Б клас, Тенчо от 8Д клас и Кристиян Христов от 9В клас. Нашият отбор има една загуба от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и две победи над тима на ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“. Във финалния двубой нахъсаните за победа момчета претърпяха загуба от отбора на ПМГ „ Акад. Боян Петканчин“ и това им донесе второ място. Най-добре се представиха Преслав Пасков от 8Б клас и Кристиян Христов от 9В клас.
На 27 ноември отборът по бадминтон във възрастова група 8-10 клас се класира на първо място при момчетата и второ място при момичетата. Те изиграха няколко оспорвани мача със представителите на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. В състава на нашите победители участие взеха: Георги Орешков от 8Г клас, Толга Тасим от 9Б клас, Стилян Мерджанов от 10Г клас, Евгени Панев от 10Б клас и Христо Йорданов от 10В клас, а при спортния тим на момичетата: Мила Милушева от 8Г клас, Денислава Янкова от 8Б клас, Ивана Денева от 10А клас, Велина Кандурова от 10А клас и Елена Митрева от 10Б клас.
На 28 ноември отборът ни по шахмат завърши с първо място участието на Общинските ученически игри във възрастова група 8-10 клас. В този тим участие взеха: Александър Вълчев от 8А клас, Мила Милушева от 8Г клас, Иван Иванов от 9А клас, Недялко Караманолов от 9Г клас и Мирослав Патуров от 10Б клас.    
Първенците се класират за Областните ученически игри, които ще бъдат през март следващата година.
Честито на победителите в отборното и в индивидуалното класиране! Честито и на техните треньори: Стайко Стоев, Иван Колешев, Росен Тодоров и Петър Бойчинов!
 
Иновации в действие – посещение в Златица
02 дек 2019
На 30.11.2019 г. ученици и учители от ПГДС „Цар Иван Асен II“ - Хасково се завърнаха от работно посещение в ПГ „Златица“ – гр. Златица. То отбеляза заключителната част от поредица от мобилности по НП Иновации в действие. Тя е за популяризиране и мултиплициране на добри практики между иновативни училища. Доволни сме, че мобилността ни позволи да установим партньорски връзки и приятелски отношения с други професионални гимназии. В рамките на посещението ни на 28-30.11.2019 г. заедно с домакините ни посетихме две големи предприятия в района – „Дънди прешъл металс“ и „Елаците Мед“ - с. Мирково, с които ПГ „Златица“ осъществява дуално обучение. Имахме възможност да наблюдаваме иновативен урок с използване на интерактивен дисплей и приложението Mozabook. След урока се проведе дискусия, на която обсъдихме възможностите на приложението в контекста на професионалното обучение.
„Вечеря с приятели“ – театралната постановка, която изгледахме в гр. Пирдоп най-добре определя отношенията ни с колегите и техните ученици от ПГ „Златица“ - гр. Златица. Надяваме се контактите между гимназиите ни да продължат и след приключване на работата по НП Иновации в действие, защото и двата екипа има още какво да покажем и какво да научим за модерирането и проектно-базираното обучение.
 
Поименен състав на Обществения съвет към ПГДС "Цар Иван Асен II"
01 дек 2019
Със заповед на директора на ПГДС "Цар Иван Асен II", на базата на писмено уведомление от Община Хасково, писмено уведомление от Представител на работодателите и протокол от събрание на родителите, бе определен поименния състав на Обществения съвет към гимназията:
1. Основни членове:
 • Радослав Ванчев - представител на Община Хасково
 • Милена Тодева - представител на работодателите
 • Димитър Иванов Иванов - представител на родителите
 • Ангелина Колева Ангелова - представител на родителите
 • Теодора Атанасова Въчева - представител на родителите
 • Гергана Георгиева Грозева - представител на родителите
 • Петя Великова Стойчева - представител на родителите
2. Резервни членове:
 • Златка Караджова - представител на финансиращия орган
 • Мако Арнаудов - представител на работодателите
 • Атанас Стойчев Ангелов - представител на родителите
 • Недялко Латунов Григоров - представител на родителите
 • Иванка Димитрова Петрова - представител на родителите
Мандатът на така избрания Обществен съвет е до 18.11.2022 г.
 
Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища
23 ное 2019
Богат на стрелци е коравият Перник.
Мъжете му пръстен улучват без мерник.
Не знаят шега те, ни страх, ни пощада!
Тресе се земята, но Перник не пада!


По този нестандартен начин посрещнахме нашите гости – учители и ученици от Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“ – гр. Перник. На 21-22.11.2019 г. те са на работно посещение в ПГДС „Цар Иван Асен II“ по програмата „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“, модул 2 – Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища.
Пернишката гимназия все още не е иновативна, с право може да се гордее, защото, ако има моменти и събития, които променят живота на поколения хора и цели държави, ето няколко такива, случили се в Перник: от тук започва пътят на лактобацилус булгарикус и киселото мляко; тук светва първата електрическа крушка и то когато даже в царския дворец в София няма осветление; от тук единственият българин, бил някога капитан на Байерн - Михаил Лозанов!
За втора поредна седмица учениците от специалност „Парково строителство и озеленяване“ показват знания и умения в топиарното изкуство. Момичетата и момчетата от иновативната паралелка заедно с г-жа Илиана Локмова са постоянен „генератор“ на идеи, което е нужно за изработването на топиари.
В един учебен час учениците на г-жа Локмова демонстрираха на своите гости как се изработва топиар, как се работи в екип и как ученето може да бъде атрактивно и забавно. Всяка работна група получи практическо задание да изработи интериорен топиар по зададена форма и материали. Групите бяха прецизни при подготовката на отделните декоративни елементи и презентираха готовите си продукти по оригинален начин. Гостуващите учители и ученици от Перник наблюдаваха с нескрит интерес как се създават настроение и феерия само с естествени материали – канап, шишарки, кафе на зърна, при това само за 45 минути!
След часа се проведе дискусия, на която оживено се коментира модерирането и проектно-базирано обучение. Всички се обединиха около идеята, че промяна на стиловете на преподаване и учене са предпоставка за създаването на нова привлекателна образователна среда.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 73 - 81 от 596
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask