Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БРАНШОВА КАМАРА НА ДЪРВООБРАБОТВАЩАТА И МЕБЕЛНА ПРОМИШЛЕНОСТ
23 ное 2018
В гр. Пловдив в периода 16-17 ноември 2018 г. се проведе Седмата годишна конференция на Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост. Участие в конференцията взеха и представители  на ПГДС „Цар Иван Асен II“.
Програмата на форума бе разделена на два панела:
 – Състояние и перспективи в мебелната индустрия; Предстоящи промени в закона за горите;
 – Форум на професионалното  образование в сектора.
По предложение на Браншовата камара специалност Мебелно производство е в списъка със защитени специалности. Продължение на усилената работа  на Управителния съвет, по отношение развитието на професионалното образование,   бе организирания форум, на който присъстваха представители на всички заинтересовани страни. Участие взеха 11 Професионални гимназии от цялата страна, над 30 управители и собственици на фирми, представители на Лесотехническия университет, г-н Васил Радойновски – главен секретар на Българо-швейцарската търговска камара, г-жа Полина Златарска – представител на проект Домино, г-жа Маргарита Гатева – Държавен експерт професионално образование към МОН.
В програмата на събитието бяха заложени следните отправни точки:
• Стратегия за развитие на професионалното образование, разработена от БКДМП
• Дуално обучение
• Възможности за подпомагане на професионалното образование
Форумът се проведе под формата на дискусия, като първоначално думата бе дадена на представителите на професионалните гимназии. Г-жа Маргарита Топалова – Директор на гимназията  представи гимназията ни и изказа впечатленията и притесненията си относно взаимоотношенията с бизнеса и възможностите за въвеждане на дуалната форма на обучение.  
Резултата от ползотворната дискусия бе пакет от мерки за подобряване качеството и ефективността на професионалното образование и обучение -  предложенията на участниците за необходими промени относно актуализирането на списъка с професии, обновяване на учебни програми и помагала, осъвременяване на сайтовете на професионалните гимназии.
 
Пешеходна безопасност
16 ное 2018

В насока повишаване на пешеходната безопасност в редица страни по света се провеждат, ден, седмица и месец на пешеходната безопасност. В тази връзка на 15 ноември г-жа Д. Конгалова и г-жа Кр. Тюмбелева организираха с ученици от 8 клас  интерактивно занятие на тема „Живота е с предимство”.  Три отбора от по трима ученика отговаряха на въпроси, свързани с безопасността на движение по пътищата и  нареждаха пъзели – пътни знаци. Интерактивната форма на занятието даде възможност на участниците да преживеят състояния и емоции, свързани с усвояваното умение, както и да експериментират с нови модели на поведение.  На всички присъстващи бяха раздадени флаери, които да им напомнят за основните правила за пешеходна безопасност.

 

 
Ден на народните будители
06 ное 2018
На 31.10.2018 г. в ПГДС „Цар Иван Асен II“ бе отбелязан Денят на народните будители. Презентация по темата представи историята на празника, биографиите на възрожденските будители и ролята на съвременните будители в нашето общество.
Ученическият съвет поде инициатива за препис на „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски, в която активно участваха над 100 ученици и учители. Това произведение е цялостен поглед към миналото на българския народ, възкресявайки го, авторът цели да събуди родовата памет и националното самосъзнание на народа, изпаднал в самозабрава, попадайки под робство.
Под формата на изложба беше представено творчеството на възрожденски поети и писатели, които чрез произведенията си са осветили пътя на един народ, тънещ в мрака на незнанието.
Учениците от 8 а клас, специалност „Системно програмиране“, изработиха табло с образите на великите българи от епохата на Възраждането, които днес наричаме народни будители.
 
Мениджър за един ден
06 ное 2018
ПГДС „Цар Иван Асен II“ се включи в Националната инициатива „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, като предостави три длъжности, за които желаещите мениджъри се регистрираха на платформата http://mfd.jabulgaria.org
На 30.10.2018 г. в Царската гимназия се реализира на практика инициативата. Кандидатите се потопиха в реална работна среда и поеха ръководните длъжности. Длъжността директор бе заета от Виктория Иванова - 12а клас, заместник-директор по учебната дейност бе Жанет Йорданова - 12а клас, а заместник-директор по учебно-производствената дейност - Тодор Тодоров - 10а клас. Класираните кандидати са от специалност „Системно програмиране“, владеят английски език, имат различни удостоверения и сертификати от училищни и извънкласни мероприятия. При своята първа стъпка в реализацията си на пазара на труда мениджърите подходиха с интерес, показаха отговорност при извършване на задълженията, свързани с ръководенето на училищната институция.
 
Седмица на четенето
30 окт 2018
Във връзка с Националната седмица на четенето 22-26 октомври в ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проведе състезание по правопис под надслов „Езикът, който ни събира и разделя“ между отборите на 8а и 8б клас. Състезанието имаше образователен и развлекателен характер. В него учениците отговаряха на въпроси, свързани с нормите на българския книжовен език. Надпреварата беше оспорвана, двата отбора се представиха отлично и получиха грамоти и награди. В презентация по темата госпожа Мария Атанасова представи на учениците най-смешните ученически бисери, стилови и правописни гафове в поздравителни картички, търговски надписи и табели.
Учениците от деветите класове посетиха Общинската библиотека „Христо Смирненски“. Там се запознаха с архива, различните читални и тинейджърския кът в заемния отдел. Диана Господинова от 9в клас представи любопитни факти и мисли, свързани с четенето. Интересен за всички беше фактът, че 30 минути четене на ден увеличава концентрацията на човек.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 73 - 81 от 536
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask