Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Училищна документация 2020-2021
23 сеп 2020

Предлагаме на всички желаещи да се запознаят с училищната документация за 2020-2021 учебна година, приета на педагогически съвет и утвърдена от Директора на гимназията.

 
Ден на безопасността на пътя в ПГДС „Цар Иван Асен II“
22 сеп 2020
На 21.09.2020 г. в ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проведе „Ден на безопасността на пътя“. Мотото тази година е „Остани жив! Пази живота!“. Идеята е на този ден  да няма жертви на пътя. Своеобразен символ на инициативата е нулата. Учениците от професионалната гимназия се включиха като пълноправен член на ROADPOL, като проведоха няколко мероприятия. Учениците от 8А, 8В и 9Б клас взеха участие във флашмоб, изобразяващ символа „Нула загинали на пътя!“, а учениците от 11В клас написаха своето обещание да бъдат внимателни на пътното платно като пешеходци и водачи на МПС.
 
112 години Независимост!
21 сеп 2020

"Независимостта е по-важна от могъществото и за нея си струва да се сражаваш." Пат Бюканън

22 септември 1908 г. остава в историята ни като най-величавото тържество на свободния дух, зрелостта, държавността и единението. Този ден става възможен, защото вплита в едно волята за самоопределение на народа, таланта на младата българска дипломация и далновидността на тогавашните ни държавници.
Денят на независимостта е най-важният празник, отбелязващ фактическата рождена дата на държавността. Независимостта е дипломатически триумф за България, която успява да използва най-правилния момент, за да прокара своята програма в сянката на по-големите противоречия между Великите сили. В тясно сътрудничество с Австро-Унгария, София успява да анулира Берлинския договор и да получи всичко, за което сяда на масата за преговори.
Независимостта на България обаче не е само 22 септември. Тя е всяка страница от нашата история, белязана от родолюбието на предците, от себеотрицанието и непримиримостта им. Днес тя е отговорност на всеки един и урок за това, че трябва да уважаваме независимостта на другите. Тя е предизвикателство към света и към самите нас. И трябва да се отстоява както в малките дела, така и във важните решения.
Независимостта е смелост и готовност за носене на отговорност и всеки, който приеме открито това предизвикателство, може да бъде истински независим!
Ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“ честити Деня на независимостта на всички свои учители и ученици и им пожелава смело да водят своите битки, да следват своите каузи и да постигат своите върхове!

 
15-ти септември
15 сеп 2020
15-ти септември е и ПГДС „Цар Иван Асен II“-Хасково отвори врати за осмокласниците си. 130 ученици в 5 паралелки и 7 специалности изпълниха довчера притихналия училищен двор с весела глъчка и смях. На днешния повторимо неповторим 15-ти септември учители и ученици са изпълнени с емоции, въображение, идеи и в очакване на вълнуващи предизвикателства след 6-месечна пауза. Има нещо особено в този ден, защото той събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта, открехва вратата към необятния свят на знанието. И всички са обединени от идеята, че само човешкият ум, труд и чисти помисли могат да променят времето и пространството, но за да стане това, трябва да го има училището.
Макар и в условията на COVID-19, бе спазена традицията за откриване на учебната година с издигане на националния флаг и посрещане на знамето на гимназията. За доброто настроение се погрижиха момичетата от музикален клуб „Дъга“ и мажоретния състав на гимназията. В емоционалното си обръщение към осмокласниците г-жа Маргарита Топалова, директор на ПГДС „Цар Иван Асен II“, им пожела ентусиазъм и творческа енергия; на учителите - търпение и вяра; на родителите - да бъдат по-близо до децата си, за да ги подкрепят, да насърчават изборите им и да ги пазят от грешките.
Всяка нова учебна година е трудна, но именно преодоляването на препятствията прави постиженията по-скъпи. Искаме 15-ти септември да остане най-вълнуващият ден за всички, свързани с училището, защото всичко започва от знанието!
 
Откриване на учебната година
13 сеп 2020

Откриването на учебната година ще започне от 9.00 ч. на 15.09.2020 г. с тържествен ритуал за учениците от осми клас в двора на ПГДС "Цар Иван Асен II". Официалното откриване на учебната година за учениците от девети и десети клас ще бъде от 10.00 ч., а за единадесети и дванадесети клас от 11.00ч. на 15.09.2020 г.

От ръководството на училището

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 46 - 54 от 614
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask