Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Ученичка от ПГДС с второ място на фотоконкурса „Природата през моя обектив“
20 апр 2021

ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково е училището на дръзките, смелите, амбициозните. Мястото, което дава поле за изява на творчеството и таланта. Доказва го поредният успех на наша ученичка - Анелия Гинева от 8 клас, специалност Строителство и архитектура. Тя участва в Регионалния ученически фотоконкурс „Природата през моя обектив“, организиран от РИОСВ – Хасково. Конкурсът е по повод Деня на Земята – 22 април и се провежда за 11 поредна година. Фотографията на осмокласничката Анелия Гинева участва в надпревара със 180 творби на 94 участници от 27 училища и клубове на територията на областите Хасково и Кърджали и заслужено спечели втора награда със своите „Сутрешни лъчи“ в борова гора край Кърджали. Младата фотографка е успяла да „улови мига“, да покаже своята уникална гледна точка, да придаде естетическа стойност на фотографията си и да впечатли журито, чийто председател е професионалният фотограф Славян Костов.
Анелия споделя, че във фокуса на нейния обектив често попадат природни, археологически, исторически обекти и забележителности. Намира вдъхновение и в пейзажите.Убедена е, че фотографията развива чувствителност към природата и нейната красота.  За нея фотоконкурсът е възможност да научи нови техники, да се запознае с практиките на конкуренцията. Отличието си момичето обяснява с това, че е успяла да се измъкне от стандартното, да предложи свой поглед и лична емоция във фотографията си.
Пожелаваме на Анелия Гинева още много спечелени конкурси, а наградата й да бъде вдъхновение и за други начинаещи любители на фотообектива!

 

 
Регионален етап на Национално състезание „Най-добър млад строител“
20 апр 2021
Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ гр. Хасково ще бъде домакин на 22 и 23 април 2021 г. на Регионален етап на Национално състезание „Най-добър млад строител“, организирано от Министерство на образованието и науката с партньори – Камара на строителите в България, Кнауф България ЕООД, Мегахим АД, Хенкел България ЕООД и Винербергер България ЕООД.

Участници в състезанието са ученици от професионални гимназии по строителство от градовете Бургас, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Ямбол и Хасково.
Официалното откриване на състезанието ще бъде на 22.04.2021 г. от 14:30 часа в двора на гимназията. Състезателите ще премерят сили на 23 април на спортна площадка „Спартак“ от 9:00 часа в следните четири дисциплини:
🧱 Мазилки, шпакловки и бояджийски работи;
🧱 Облицовки и настилки;
🧱 Зидария;
🧱 Сухо строителство.
Състезанието цели популяризиране на професионалното образование и демонстриране на теоретична подготовка, практически умения и компетентности за изпълнение на строителни дейности от учениците, придобити при обучението по професиите от направление „Строителство“.
 
Награждаване
19 апр 2021

Участниците в конкурса за изготвяне на електронно съдържание на тема „Добрият избор е за цял живот“, както и от конкурса за рисунка на Цар Иван Асен II, получиха своите грамоти и материални награди.

Припомняме класирането в конкурса за рисунка, посветен на Иван Асен II:
 I-во място: Рая Живкова Жекова – VIII д клас
 II-ро място: Сесилия Стойчева Куртева – VIII д клас
 III-то място: Атанас Георгиев Николов – VIII а клас

Победител и от конкурса за създаване на електронно съдържание на тема „Добрият избор е за цял живот“ е
I-во място: Кристина Валентинова Бангиева – VIII а клас

Поощрителни награди:
Мирослава Пламенова Цветкова – XI в клас
Дейвид Иванов Лавчев – XII б клас
Даниел Венциславов Илиев – XII а клас
Дариян Николов Карагьозов – VIII д клас
Борислава Драгомирова Иванова, Делчо Златков Георгиев, Мирослав Иванов Чобанов – X д клас

 
Завръщане на присъственото обучение става по график
09 апр 2021
По график ще става завръщането на учениците в гимназията за присъствени занятия. Този график е определен от Министерството на образованието и може да се запознаете със него от заповедта на Директора на ПГДС "Цар Иван Асен II".
 
Провеждане на учебни занятия до началото на пролетната ваканция
31 мар 2021
Има издадена заповед на Директора на ПГДС за начина на провеждане на учебните занятия до началото на пролетната ваканция.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 9 от 614
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask