Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Покана за провеждане на заседание на обществения съвет при ПГДС „Цар Иван Асен II“
15 окт 2020
ДО ЧЛЕНОВЕТЕ
НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ
В ПГДС „ЦАР ИВАН АСЕН II“ – ХАСКОВО

П О К А Н А

ОТ ДИМИТЪР ИВАНОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ ПРИ
ПГДС „ЦАР ИВАН АСЕН II“ – ХАСКОВО
за провеждане на заседание

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

На основание чл.20, ал. 1 от Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училищата Ви каня да участвате в заседание на обществения съвет при ПГДС „Цар Иван Асен II“ - Хасково, което ще се проведе на 20.10.2020г. /вторник/ от 17:30 ч., в електронна среда при следния

ДНЕВЕН РЕД:

  1. Отчет за реализация  на План за изпълнение на дейностите от Стратегията за развитие на ПГДС „Цар Иван Асен II”
  2. Съгласуване на Стратегия за развитие на ПГДС „Цар Иван Асен II” през  периода 2020-2024 г.
  3. Организационни.
Съгласно чл.21, ал.1 от Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училищата е необходимо всеки член на Обществения съвет да потвърди участието си в заседанието на имейл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите   в срок до 16.10.2020 г.

Материалите по дневния ред са на разположение на всички заинтересовани лица в платформата Microsoft Teams, папка „Файлове“.
 
Организиране и провеждане на образователен процес и работа условията на COVID-19
12 окт 2020

В извънредната епидемиологична обстановка на организиране и провеждане на образователен процес и работа през учебната 2020/2021 година в условията на COVID-19 в ПГДС "Цар Иван Асен II" са предприети следните мерки:

 
5 октомври - ден на учителя
05 окт 2020
От зората на човечеството тези, които владеят  силата на знанието, биват почитани с най-голямо уважение и преклонение пред тяхната кауза  - да даряват непросветените с огъня на познанието.
5-ти октомври! Ден на съвременните будители, на борбените и вдъхновени пазители на българския дух и слово! Ден за уважение към онези, които осветяват пътя на познанието – учителите! Всеки ден с ентусиазъм и любов те учат младите хора да мечтаят, да превземат висини в областта на науката и културата. Поощряват ги да показват на света знанията и достойнствата си, да разгръщат уменията и таланта си и да бъдат преди всичко добри хора! И всеки ден щедро даряват емоции, време, усилия, усмивки!
В днешния празничен, макар и неофициален, октомврийски понеделник  Ученическият съвет и ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“  изненадаха приятно учители и ученици. В емоционалното си обръщение към учителите Елена Митрева, ученичка от 11б клас, цитира Робърт Фрос, който твърди: “Има два вида учители – такива, които те заливат с толкова много информация, че оставаш скован, и такива, които само с един малък подтик, ти вдъхват сила, с която можеш да скочиш чак до небето”. С усмивка Елена пожела на осмокласниците да имат учители, които да ги карат да докосват звездите.
Поздравителен адрес  към колегите си отправи и г-жа Топалова, директор на гимназията. Тя акцентира върху учителството като предизвикателство, изпитание и мисия и пожела на учителите да носят светлина, да вдъхновяват и да бъдат компаса, който активира магнитите на любопитството и знанието у учениците, припомняйки им, че „добрият учител развива способностите на учениците си до предела им, а великият учител ги кара да преодолеят този предел"!
Към празника се присъедини и г-жа Петя Стойчева, представител на Обществения съвет. Тя определи учителите като пазители на онова наследство, което съхраняваме като история и традиция и пожела на всички сила, упоритост и търпение по дългия път на знанието.
Честит празник на всички учители, които с любов и отговорност изпълняват дълга си!
 
Графици за първи учебен срок 2020-2021 г.
30 сеп 2020
За информация на родители и ученици публикуваме утвърдените графиците за първи учебен срок на 2020-2021 учебна година:
 
Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици в Хасково
28 сеп 2020

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес, че стартира приема за учебната 2020-
2021 година в 110 школи в 33 града в България. Деца и младежи в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в една от четирите безплатни школи по дигитални науки и
разработка на игри в Хасково. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 11 октомври и не изисква предишни ИТ познания.

Обученията стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Учениците
могат да избират между 4 интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и
интереси.

Програмите в Хасково се реализират в сътрудничество с ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и подкрепата на Община Хасково.

„За да растат подготвени в контекста на съвременния технологичен свят, учениците трябва да усвоят ключови дигитални умения, които ще ги направят успешни сега и за в бъдеще.
Пандемията и преминаването на цялата образователна система онлайн през изминалата учебна година само ускориха тази тенденция. Затова сега разширяваме значително мащаба на
Училищна Телерик Академия – ще присъстваме за първи път в 33 града, обхващайки 75% от областите в България. Така целим да осигурим достъп на все повече деца от различни
населени места до безплатно, модерно ИТ обучение“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Обучения за 8-12 клас
С практическа насоченост и модерна програма, обучението подпомага кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.

  • „Разработка на игри“, където се запознават с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript и започват да създават интерактивни компютърни игри;
  • „Дигитални науки“, където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.

Обучения за 4-7 клас
Интерактивните обучения, предоставени на разбираем за децата език, развиват логическото мислене, креативността и дигиталните им умения. По-малките ученици могат да избират
между:

  • „Разработка на игри“, в която се научават да програмират, докато създават компютърни игри;
  • „Дигитални науки“, където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.

Кандидатстване и входен изпит
От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Учениците в 8-12 и 4-7 клас могат да кандидатстват през сайта и да се явят на входен изпит онлайн до 11 октомври. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин.

Подготовка за професиите на бъдещето
Интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални
компетенции. Придобитите познанията са полезни за всички сфери на развитие и професии, включително и в един от най-перспективните сектори у нас - ИТ. След успешно завършване
учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

# # #

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook facebook.com/TelerikAcademySchool.

За Училищна Телерик Академия
Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.

От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 12 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални науки. Като въоръжава учениците с ключовите дигитални умения и развива тяхното логическо и креативно мислене, Училищна Телерик Академия им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери.

Програмите се организират от Фондация „Телерик Академия“ и се провеждат с подкрепата на Фондация „Америка за България“, индивидуални и корпоративни дарители и в партньорство с местни организации, бизнеси и институции, осигуряващи зали за обученията. Научете повече на telerikacademy.com/school.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 10 - 18 от 585
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask