Начало arrow Новини arrow 112 години Независимост!
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
112 години Независимост!
21 сеп 2020

"Независимостта е по-важна от могъществото и за нея си струва да се сражаваш." Пат Бюканън

22 септември 1908 г. остава в историята ни като най-величавото тържество на свободния дух, зрелостта, държавността и единението. Този ден става възможен, защото вплита в едно волята за самоопределение на народа, таланта на младата българска дипломация и далновидността на тогавашните ни държавници.
Денят на независимостта е най-важният празник, отбелязващ фактическата рождена дата на държавността. Независимостта е дипломатически триумф за България, която успява да използва най-правилния момент, за да прокара своята програма в сянката на по-големите противоречия между Великите сили. В тясно сътрудничество с Австро-Унгария, София успява да анулира Берлинския договор и да получи всичко, за което сяда на масата за преговори.
Независимостта на България обаче не е само 22 септември. Тя е всяка страница от нашата история, белязана от родолюбието на предците, от себеотрицанието и непримиримостта им. Днес тя е отговорност на всеки един и урок за това, че трябва да уважаваме независимостта на другите. Тя е предизвикателство към света и към самите нас. И трябва да се отстоява както в малките дела, така и във важните решения.
Независимостта е смелост и готовност за носене на отговорност и всеки, който приеме открито това предизвикателство, може да бъде истински независим!
Ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“ честити Деня на независимостта на всички свои учители и ученици и им пожелава смело да водят своите битки, да следват своите каузи и да постигат своите върхове!

 
< Предишна   Следваща >
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask