Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Мартенски базар за Гого
25 фев 2021
Човеколюбие, състрадателност, съпричастност, отзивчивост… Думи, които се отнасят за учениците с големи сърца от ПГДС „Цар Иван Асен II“ – гр. Хасково. За пореден път те взеха участие в благотворителна инициатива, чрез която деца помагат на дете. 8а,в,д, 9в,г, 10б,д, 11б,в клас се включиха в Мартенски благотворителен базар за Гого. Той е с диагноза детска церебрална парализа и се нуждае от средства за скъпо струващо лечение. За гимназистите благотворителността е гласът на съвестта и те без колебания протегнаха ръка, за да помогнат на момченцето за пълноценен живот. И в ситуацията на COVID показаха, че не са отчуждени, а сплотени; не са безучастни, а съпричастни; не са егоисти, а алтруисти и изработиха мартеници, които ще се продават в центъра на града срещу старата часовникова кула, а набраните средства ще са за лечението на 2-годишния Георги. Учениците показаха, че носят сърца, побиращи тревогата и грижата за деца в беда, и откликнаха на призива, водени от убеждението, че любовта и добротата никога не са напразни, защото те благославят този, който ги получава, и онзи, който ги дава.
 
В памет на Апостола
19 фев 2021
На днешната дата честваме 148 години от обесването на Васил Левски, идеолог и организатор на българската национална революция, символ на нашето национално съзнание.
Апостола на свободата е най-светлата личност в българската история! Превърнал се в икона за всички нас, заслужил единствен  най-скъпото от един народ – неговата безрезервна любов!
Отдавайки му почит, всички ние трябва да си дадем сметка за нашите дела и да помним, че „Времето е в нас и ние сме във времето…”. Само така ще се почувстваме по-горди  и достойни, защото Левски го има, а нас ни има,  защото в рода ни има такива като него-символи на вечния стремеж към свобода и съвършенство. Дяконът се жертва в пламенния си стремеж да увлече след себе си хората в невъзможни за времето си каузи и с делото си  озарява бъдещето на всички  ни. Думите, които изчерпват целия му  живота са Свобода или Смърт!
Левски е и си остава наш съдник пред съвестта и духа ни! Саможертва му ще пребъде във времето, защото както  самият Апостол на свободата твърди: „Всеки ,каквото заслужи, то не му се изгубва...”
Учениците от ПГДС “Цар Иван Асен II“ също сведоха глави пред безсмъртието на Васил Иванов Кунчев с разнообразни инициативи.
Гимназистите от 10а клас – Мерт Миленов и Борис Войнов и 11а клас – Васил Грозев, Велина Кандурова и Ивана Денева, направиха табло, колаж и презентация, а в час на класа се дискутираше за живота и делото на Апостола. Така показаха своето уважение и поклонение пред великия син на България, който се е превърнал в икона за поколения.
 
Състезание по озеленяване и цветарство
19 фев 2021
Естетика, красота, хармония и цветно многообразие белязаха 17.02.2021 г. в Царската гимназия на провелия се училищен кръг за избор на участници в Националното състезание по озеленяване и цветарство. Целта на състезанието е да се стимулира усвояването и прилагането на ключови компетентности и демонстриране на практически умения чрез използване на нови, модерни и нестандартни техники в аранжирането на букети.
В надпреварата се включиха Габриела Грамова и Деляна Атанасова от 9г, Снежана Кашева от 10г и абитуриентките – Александра Генчева, Мелек Мюмюнали и Стиляна Тончева, разпределени в два отбора. В рамките на състезанието момичета аранжираха различни видове цветя в три категории: „Бутиков букет”, „Букет микс“ и „Аранжировка на кошница“. Участниците подходиха с особено внимание към всеки детайл, необходим за стила и визията на всяка цветна аранжировка. Наред с професионалните умения и уменията за работа в екип, отборите демонстрираха завидно майсторство и сръчност, съчетани с фантазия и креативност. Знанията си по професионална подготовка онагледиха с практическото изработване на букети и доказаха как се твори красота, как се създава настроение и се доставя естетическа наслада.
 
Графици за втори учебен срок 2020-2021 г.
17 фев 2021
За информация на родители и ученици публикуваме утвърдените графиците за втори учебен срок на 2020-2021 учебна година:
 
За „Любовта в нас“ пишат наши ученици
11 фев 2021

С наближаването на най-романтичния празник „Св. Валентин“ в сърцата на младите хора е спотаена надеждата за изживяване на красивото чувство – любов. Всеки очаква своята валентинка. В поетичните мисли на наши талантливи ученици се ражда идеята да споделят вълнуващи чувства и емоции в свои творби и да ги посветят на всички учители и ученици от Царската гимназия. За „Любовта в нас“ пишат  Алисия Николаева от 11б  и  Николай Бургов от 11в.

Честит празник!

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 19 - 27 от 614
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask