Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Стимулиране на креативното мислене и постиженията на учениците чрез иновации
15 ное 2019
На 14 и 15.11.2019 г. ПГДС „Цар Иван Асен II“ посрещна учители и ученици от Професионална гимназия „Златица“ – гр. Златица на работна среща по програмата „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“, модул 1 – Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища. И двете професионални гимназии са иновативни, но освен това, домакини и гости са убедени, че образованието не е, за да преобразява хората или да ги развлича, или да ги прави експертни техници. То е, за да освободи мисълта им, да разшири хоризонтите им, да подхрани интелекта им, да ги научи да мислят правилно, ако е възможно.
За нас, като домакини, тази среща е истинско предизвикателство, но и отговор на стремежа ни да направим училището привлекателно място за бъдещите специалисти. Времето, в което живеем, е динамично, учениците и училищата са различни. С въвеждането на иновацията Топиар искаме да ги убедим, че професионалното образование е необходимо и перспективно, че доброто образование днес, е гаранция за успех утре.
Целите на иновацията са:
  • Повишаване качеството на професионално образование и обучение чрез овладяване на иновативни технологии
  • Адаптиране на специфичните знания, умения и компетенции на учениците към нуждите на пазара на труда, посредством практическо обучение
  • Повишаване на привлекателността на професионалното образование и обучение
  • Задържане и привличане на учениците в училище

Учениците от специалност „Парково строителство и озеленяване“ заедно с г-жа Илиана Локмова поканиха гостите от Златица в един учебен час, в който им показаха уменията си в изработване на топиари. Tопиарното изкуство е актуално, естетически красиво, но и трудно. То е геометрично декоративно оформяне на дървета и храсти чрез резитби, използвайки за целта шаблон или извършвайки операциите „на ръка“. Разделени в четири групи, домакините от ПГДС „Цар Иван Асен II“ показаха завидно майсторство, съчетано с фантазия, стил, сръчност и креативност, а крайните продукти създадоха настроение за подранила Коледа!

Вижте снимки от събитието!

След часа се проведе работна среща семинар на тема: СТИМУЛИРАНЕ НА КРЕАТИВНОТО МИСЛЕНЕ И ПОСТИЖЕНИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ ЧРЕЗ ИНОВАЦИИ.
Г-жа Топалова, директор на гимназията, откри семинара, акцентирайки върху целта на иновацията - учениците да покажат най-доброто от себе си, да са удовлетворени от постигнатото, да намерят реализация, да повишат мотивацията си за учене.
След това г-жа Недрет Касим представи кратък видеофилм за същността на иновацията, мотивите за нейното въвеждане, целите, постигнатото до момента и какво още предстои.
Същността на иновацията и практическата демонстрация на нашите ученици предизвикаха оживени дискусии във връзка със съвременното професионално обучение, което изисква много знания, специфични умения и сериозно отношение. Проектно базираното обучение е начинът да се отговори на нуждите на фирмите, с които си партнираме, както и на очакванията на учениците - да им дава сериозен старт за вход във висши учебни заведения в страната и в чужбина; да им помага да сбъдват мечтите си, да придобиват самочувствие и да развиват творческото си мислене.

 
ПОКАНА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ
06 ное 2019
Уважаеми родители,

Каним Ви на заседание на Обществен съвет на ПГДС „Цар Иван Асен II“, което ще се проведе на 14.11.2019 г. от 18:00 ч. в сградата на гимназията, стая 201, при следния дневен ред:
1. Учредяване на обществен съвет към ПГДС „Цар Иван Асен II”
2. Избор на членове- 5 редовни членове от родителите, 3 резервни членове от родителите, 1 представител на финансиращия орган, 1 представител на работодателите.
3. Избор на председател за срок от 3 години.
4. Запознаване с Правилник за създаването, устройството и  дейността на обществените съвети към детските градини и училища.
5. Попълване на декларация, с която лицето удостоверява липсата на обстоятелства по чл.5, ал.1 от Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училища.
6. Други.
 
Финансов отчет на гимназията до 30.09.2019 г.
02 ное 2019
Предоставяме на интересуващите се финансовия отчет на гимназията до 30.09.2019 г.
 
График за провеждане на изпити 2019-2020
02 ное 2019
Публикуваме график на изпитните сесии за  учениците в самостоятелна форма на обучение за учебната 2019/2020 г.
 
Ден на отворените учебни работилници
31 окт 2019
Във връзка с Европейската седмица на професионалните умения, Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II", отвори врати за учениците от V-VII клас, за да се запознаят и изпробват уменията си в учебните работилници и да получат реална информация за изучаваните професии.
Учениците от различните специалности в гимназията - "Системно програмиране", "Строителство и архитектура", "Мебелно производство", "Недвижими имоти", "Парково строителство и озеленяване" и "Горско и ловно стопанство" организираха разнообразни мероприятията, в които искаха да покажат какво са научили, а в същото време да популяризират своите професии.
В тази инициатива бяха поканени: Христина Боева-началник на РУО гр. Хасково, Дарина Станчева - старши експерт професионално образование, представители на местния бизнес, с които гимназията си партнира.
Съвместната инициатива на гимназистите от специалност "Мебелно производство" и "Горско и ловно стопанство" предизвика интереса на учениците от основните училища, посетили гимназията. Бяха демонстрирани изработка на къщички за птици и поставянето им на подходящо място в красивия парк на училището.
Учениците от специалност "Недвижими имоти" изненадаха присъстващите със своите незабравими презентации на тема "Десетте най-скъпи сгради в света" и "Сградите с нестандартна архитектура".
Учениците от специалност "Строителство и архитектура", в чест на своя предстоящ празник – Ден на строителя, организираха състезание в три категории - "зидарии", монтаж на армировка на колона и геодезическа задача, в което показаха своите професионални умения.
Състезанието се проведе между отборите на 10, 11 и 12 клас. Всеки клас сформира по два отбора. В 10 клас наблюдавахме състезанието между отбор "Строители – победители" и отбор "Строителни техници". Тези два отбора трябваше да премерят сили в подредба на буквите П, Г, Д и С от различни градивни елементи - итонг, тухли "Винербергер", единички и четворки. Критериите за справяне с определените задачи са за време, прецизност и точност.
В 11 клас отборите мереха сили при монтаж на армировка на колона по схема. Отново критериите бяха за време, точност и изпълнение.
А отборите от 12 клас демонстрираха знания и умения в областта на геодезията. Всеки един отбор трябваше да центрира и ориентира теодолит по две дадени опорни точки. Тяхната задача се състоеше в търсене на съкровища с помощта на геодезически уреди. Всеки отбор имаше свое съкровище, което бе скрито и представляваше малък плик 5-6 см с определено послание . Местоположението на съкровището е зададено с полярни координати - ъгъл и разстояние спрямо изходните опорни точки. Критериите за изпълнение на поставената задача са за време, точност и прецизност.
Всяка категория представи своя победител, а краят на тази инициатива завърши с мисъл на един от най-великите строители-архитекти за своето време.
"Може да сте господари на всичко или роби на всички - от вас си зависи. Ама помежду си не градете толкоз дувари, дето да ви делят, ами повече мостове – да ви събират.", Колю Фичето
Директорът на гимназията – госпожа Маргарита Топалова ,поздрави победителите в състезанието, като пожела много успехи и творчески вдъхновения на всички участници.
Инициативата на гимназистите завърши с почерпка - парче вкусна торта, а учениците от специалност "Парково строителство и озеленяване", направиха скромен подарък на всички гости
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 55 - 63 от 573
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask