Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
ПГДС "Цар Иван Асен II" се включи в мартенския базар за Михаела
26 фев 2020
На 26 февруари учениците от ПГДС "Цар Иван Асен II" се включиха в Благотворителния мартенски базар в помощ на 7- годишната Михаела от Димитровград в областна администрация гр. Хасково. Това е втората благотворителна акция през този месец на нашите ученици за Михаела, която страда от Сарком на Юинг.
С много труд, старание и усърдие изработиха мартеници и сувенири, които продаваха благотворително. Всички бяха изпълнени с вяра и надежда за спасението на Михаела.
Училищното ръководство изказва своята благодарност към учители и ученици, които се включиха в Благотворителния мартенски базар в помощ на Михаела.
 
Училищен кръг на националните състезания „Най-добър млад строител“ и „Озеленяване и цветарство
26 фев 2020

На 19.02. в ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проведе училищния кръг на националните състезания „Най-добър млад строител“ и „Озеленяване и цветарство“.
Състезанието „Най-добър млад строител“ се проведе в четири дисциплини, а класиралите се на първо място ученици ще представят училището на регионалния кръг, който ще се проведе на 6 и 7 март в гр. Хасково, на който ПГДС „Цар Иван Асен II“ е домакин. Безспорни фаворити в тези направления са следните ученици:
- мазилки, шпакловки и бояджийски работи - Димитрия Димитрова от 11 д клас.
- сухо строителство - изработване на преградна стена по системата Кnauf - Марин Данев и Тодор Живков от 10Б клас
- зидария – изграждане на елемент от стена с керамични блокове Winerberger - Мирослав Патуров и Димитър Колев от 10Б клас
- облицовки и настилки - облицовка с фаянсови плочки - Иван Иванов от 10Б клас.

Състезанието „Озеленяване и цветарство“протече в следните етапи: бутиков букет, букет микс, изработване на кошница и изработването на венец, гривна и аранжировка в кутия.
Излъчен е отбор от 3 ученици, който ще представи училището на националния кръг в гр. Сандански. Това са учениците: Александра Генчева, Стиляна Боева, Мелек Мюмюнали от 11Д клас.
На всички участници пожелаваме успех в регионалния и националния кръг!

 
Достойни потомци на Левски
21 фев 2020
В Деня, в който отдаваме нашата почит и признателност към Апостола на свободата, отново изпитваме гордост от творенията на нашите ученици. Михаела Манова от 8б клас получи трета награда на Националния конкурс „Завещано от Апостола“, организиран от Школата по етнография и история към Младежки център. Осмокласничката е първата от двете хасковски ученички, удостоени с приза в категория „Есе“ за възрастова група 8-12 клас. В състезанието взеха участие и представители от Стара Загора, Ловеч, Кърджали, Карлово, Исперих, Карнобат. След церемонията младежите поднесоха цветя на паметника на великия син на България.
 
Почитаме паметта на Васил Левски
20 фев 2020
През този месец  се навършиха 147 години от гибелта на Васил Левски. Цяла България се прекланя пред паметта и делото на Апостола на свободата. Учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ също почетоха паметта на Дякона с разнообразни инициативи.
Някои от гимназистите направиха табло, други презентация, а в час на класа се дискутираше за живота и делото на Апостола. Бяха поднесени  цветя пред бюст-паметника на Васил Левски, с което показаха своето уважение и преклонение пред този велик българин, който отдавна се е превърнал в икона за  поколенията.
„Времето е в нас и ние сме във времето“- така го е казал Апостолът. А ние  трябва да го помним.
 
Ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“ на ски училище
19 фев 2020
За поредна година ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“, в периода от 13.02 до 16.02.2020 г., проведоха любимото си ски училище на хижа „Мальовица“. Групата се състоеше от 50 ученици и 4 преподаватели.
На 13 и 14 февруари с голямо вълнение една част от нашите гимназисти направиха своите първи стъпки като начинаещи в обучението по ски, а други се забавляваха в карането на шейни. Учениците се наслаждаваха на невероятно красивата природа и чистия планински въздух.
На 15 февруари се проведе зимен поход до връх Мальовица, който донесе много усмивки, настроение и незабравими спомени.
Всички бяха доволни от прекрасното време, от безбройните положителни емоции, от новите ски умения, от една истинска зимна ваканция, която носи не само емоционален заряд, но и физическо укрепване. С много усмивки и обещание да се върнат отново тук през следващата зима завърши ски училището на хижа „Мальовица“.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 10 - 18 от 549
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask