Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Училище на бъдещето
Спорт
Други документи
ДЗИ 2018
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Стълбата на кариерата
08 май 2017
На 04.05.2017 година според плана за работа на клуб „Кариера” към Проекта за кариерно ориентиране на ученици, в който участва нашето училище, се организира и проведе среща с представители на Агенцията по заетостта. Темата на срещата беседа беше „Стълбата на кариерата”. Психологът от Дирекция „Бюро по труда”- Хасково Светлана Серафимова и трудов посредник – ромски медиатор Павлина Демирева разказаха на учениците от X г клас за услугите и насърчителните мерки, които се предлагат. Участниците във фокус – дискусията научиха  за правата и задълженията на безработните лица, възможностите за включване в програмите за заетост, трудовите борси, начина, по който да се възползват от услугите, предлагани от Бюрото по труда. На срещата бяха обсъдени и насърчителните мерки за лица до 29 години: за първа работа по завършена специалност, за стажуване, за насърчаване на предприемачеството, както и обучения, семинари и групови мероприятия за професионално ориентиране.
 
Осем първи места за лекоатлетите на Царската гимназия
01 май 2017

На проведеното на 27.04.17 година Областно първенство по лека атлетика отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” показа, че се състои от истински професионалисти. Лекоатлетите спечелиха осем първи места в следните осем дисциплини: бягане 100 м, бягане 200 м, бягане 400 м, бягане 800 м, висок скок, дълъг скок, тласкане на гюле и щафетно бягане.
Мартин Бъчваров от 10 „б”  клас спечели две първи места -  бягане 100 м. и дълъг скок, като постижението му във втората дисциплина е 5,36 м. Треньорите от ПГДС ще разчитат на най-добрите лекоатлети и на Зоналното първенство, което ще се проведе в Стара Загора.

 

 
Клуб „Кариера”
01 май 2017
По плана на клуб „Кариера”, на 25.04.2017 година, 8б клас осъществи професиографска екскурзия до браншова организация - строителна фирма „Водно стопанство” АД. Там инж. Иван Петков запозна учениците от паралелка „Строителство и архитектура” с основните разлики между професиите „Строителен техник” и „Строителен инженер”. Те разбраха и как учебните предмети, които изучават в специалността, намират реализация в строителството. Момчетата и момичетата разгледаха на чертеж част от центъра, който наскоро е бил обновен от фирмата и разбраха как идеите стават реалност.
 
Tренинг на тема „Учене за осъществяване на преход” в клуб "Кариера"
01 май 2017
На 24.04.2017 година в клуб „Кариера” се проведе тренинг на тема „Учене за осъществяване на преход” с 10г клас. Учениците от специалност „Недвижими имоти” се учиха с интерактивни упражнения как да се подготвят за изпит. В екипна дейност те търсиха още предимствата и недостатъците при започване на работа след завършване на средно образование, както и предимствата и недостатъците при продължаване на образованието във висше училище. После представиха своите групови решения.
 
Панорама на професионалното образование
25 апр 2017
На 20-21 април 2017 година се проведе Панорама на професионалното образование в град Пловдив. ПГДС „Цар Иван Асен II”  взе участие в няколко категории.
В категорията „Стилни мебели” и категорията „Дърворезба” Царската гимназия  се отличи като единственото училище, което  грабна две купи. Нашите учениците показаха, че са много талантливи и завоюваха  трето място. Индивидуални награди в тези направления получиха Юзлем Азиз – 11г клас и Енгин Ахмед Топчу - 11в  клас.
В категорията „Мазилки и шпакловки” Бонислава Димитрова - 11б клас отново показа, че е ненадминат майстор на спирит ефектите и спечели второ място, а съучениците и, Светослав Кирилов и Цветан Мартинов, се класираха четвърти в категорията „Зидарии”.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 37 - 45 от 435
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask