Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Други документи
ДЗИ 2018
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Общежитие
Работилница
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Честване на 2 юни
03 юни 2016
С паметно слово и стихове на Ботев учениците от ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - Хасково почетоха паметта на великия поет революционер.
Под звуците на траурния марш всички сведоха глави и поднесоха венец пред барелефа на националния български герой. Монументът бе открит миналата година в двора на гимназията
по повод честването на Деня на Ботев.
 
Проект QUAKE(Qualification Knowledge Ecvet) по Програма ERASMUS +
19 май 2016

От 16 до 19.02.2016 г. Министерството на земеделието и храните беше домакин на петата работна среща на партньорите по Проект QUAKE (Qualification Knowledge Ecvet) по Програма ERASMUS + .
Проектът е разработен по ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“ – стратегически партньорства на европейско ниво. Тази дейност допринася за установяване на по-тясна връзка с образователните институции, както и с представителите на бизнеса и неправителствения сектор и разработване на съвместни образователни продукти, които в най-пълна степен да отразяват реалностите на пазара на труда и потребностите, желанията и интересите на новите поколения.
Проведено е обучение на преподаватели от петте държави-партньори през месец ноември 2015 г. в Орлеан, Франция, относно Европейска система за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) и увеличаване на транснационалната мобилност - Европас. В обучението от българска страна са взели участие учители от:
1. Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ", гр. Хасково
2. Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов", гр. Тетевен
3. Земеделска професионална гимназия "Климент Тимирязев", гр. Сандански
4. Професионална гимназия по селско стопанство "Царица Йоанна", гр. Пазарджик
5. Професионална гимназия по селско стопанство, гр. Попово
https://www.youtube.com/watch?v=kLVmw40_yUU
https://www.youtube.com/watch?v=5pfEsIJ1VtM

 

 
Д@ европеем
17 май 2016
По повод Деня на Европа ученици от 8а клас, специалност „Системно програмиране”, взеха участие в конкурса за мултимедийни презентации „Д@ европеем”. Събитието бе организирано от Община Хасково, Младежки център и Представителството на Европейската комисия.  Теодор Фам, Теодор Колев, Илия Петров и Даниел Янев показаха отлични умения не само на училищния, но и на общинския кръг на състезанието. Ментор на учениците от ПГДС бе г-жа Веска Петкова. Отборът бе награден с посещение на Представителството на Европейската комисия в София.
 
Финансов отчет на гимназията до 31 март 2016 г.
12 май 2016
Предоставяме на всички интересуващи се отчет за касовото изпълнение на бюджета до 31 март 2016 г.
 
НАй-добри сред най-добрите
07 май 2016
Националните шампиони по „Горски многобой” и тази година са учениците на ПГДС. Убедителната победа  над конкуренцията се дължи на отличната подготовка на състезателите и тяхната изключителна мотивация не само да представят училището, но и да покажат качества на истински професионалисти. Отборът на гимназията се наложи категорично над гостуващите осем тима от Варна, Банско, Кърджали, Велинград, Чомаковци, Мъглиж, Чепеларе и Берковица.
Надпреварата премина в два етапа. Първоначално състезателите трябваше да разпознават  дървесни видове и насекоми, да садят фиданки, да повалят дървета, да показват умения в риболова и стрелбата с пневматична пушка. Във втори етап предизвикателствата бяха свързани със сглобяване и разглобяване на бензиномоторен трион и рязане на шайби. Лошите метеорологични условия, хлъзгавия и труден терен не попречиха на нашите момчета да се справят с изпитанията.
Купата на победителите и златните медали спечелиха: Дейвид Величков, Хасан Ердинч, Даниел Светославов и Алекс Михайлов от 11г клас. Високото отличие бе и за техните преподаватели: инж. Николай Попов, инж. Недрет Касим и Диана Конгалова.
За отличните постижения представители на фирмите партньори „Husqvarna” и „Stihl” наградиха победителите с последен модел бензиномоторен трион, брадви, часовници, тениски и шапки. Освен всичко това учениците получиха възможността да бъдат приети като студенти в предпочитана от тях специалност към Лесотехническия университет в София.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 82 - 90 от 428
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask