Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
26 февруари - Ден на розовата фланелка
26 фев 2020
За поредна година учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училище, популярен и като Ден на розовата фланелка.
Честването на този ден е по инициатива на община Хасково и МКБППМН, а ученици и учители от нашето училище показаха своята съпричастност с множество инициативи.
На гимназистите бяха раздадени розови фланелки с призив „Не на тормоза в училище“, а някои от нас поставиха като акцент в облеклото си розовия цвят.
В учебните часове бе обсъдена темата за насилието с кратка беседа, която насочи вниманието към това какво е тормоз и към кого можем да се обърнем за помощ.
Във фоайето на двете сгради учениците поставиха по една голяма розова фланелка, на която всеки можеше да залепи или напише своето послание против тормоза и агресията в училище, както и за приятелството и доброто в живота.
Нурчин от 8Д клас и Татяна от 9Б клас направиха табла под мотото „Ден на розовата фланелка" В тях имаше различни послания - Не на тормоза, но не и за ден!, Не на обидите, подигравките, измислянето на прякори!, Не на грубостта в отношенията!.
По идеята и с помощта на Васил Грозев от 10А клас във всяка класна стая бе поставен флаер под формата на розова фланелка като символ на съпричастност в този ден.
На монитора във фоайето ученици и учители гледаха мултимедийната презентацията на Кристиана от 11А клас за историята и целта на инициативата, видовете тормоз и агресия и начините за справянето с тях.
По-късно всички ученици се събраха пред паметника на нашия патрон - цар Иван Асен II, където им бе изнесена кратка беседа за историята на този ден.
Учениците организираха флашмоб в двора на училището, подреждайки се в голямо розово сърце.
Стотици розови балони полетяха във въздуха, разнасяйки своите послания за доброта, човечност и толерантност.
 
ПГДС "Цар Иван Асен II" се включи в мартенския базар за Михаела
26 фев 2020
На 26 февруари учениците от ПГДС "Цар Иван Асен II" се включиха в Благотворителния мартенски базар в помощ на 7- годишната Михаела от Димитровград в областна администрация гр. Хасково. Това е втората благотворителна акция през този месец на нашите ученици за Михаела, която страда от Сарком на Юинг.
С много труд, старание и усърдие изработиха мартеници и сувенири, които продаваха благотворително. Всички бяха изпълнени с вяра и надежда за спасението на Михаела.
Училищното ръководство изказва своята благодарност към учители и ученици, които се включиха в Благотворителния мартенски базар в помощ на Михаела.
 
Училищен кръг на националните състезания „Най-добър млад строител“ и „Озеленяване и цветарство
26 фев 2020

На 19.02. в ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проведе училищния кръг на националните състезания „Най-добър млад строител“ и „Озеленяване и цветарство“.
Състезанието „Най-добър млад строител“ се проведе в четири дисциплини, а класиралите се на първо място ученици ще представят училището на регионалния кръг, който ще се проведе на 6 и 7 март в гр. Хасково, на който ПГДС „Цар Иван Асен II“ е домакин. Безспорни фаворити в тези направления са следните ученици:
- мазилки, шпакловки и бояджийски работи - Димитрия Димитрова от 11 д клас.
- сухо строителство - изработване на преградна стена по системата Кnauf - Марин Данев и Тодор Живков от 10Б клас
- зидария – изграждане на елемент от стена с керамични блокове Winerberger - Мирослав Патуров и Димитър Колев от 10Б клас
- облицовки и настилки - облицовка с фаянсови плочки - Иван Иванов от 10Б клас.

Състезанието „Озеленяване и цветарство“протече в следните етапи: бутиков букет, букет микс, изработване на кошница и изработването на венец, гривна и аранжировка в кутия.
Излъчен е отбор от 3 ученици, който ще представи училището на националния кръг в гр. Сандански. Това са учениците: Александра Генчева, Стиляна Боева, Мелек Мюмюнали от 11Д клас.
На всички участници пожелаваме успех в регионалния и националния кръг!

 
Достойни потомци на Левски
21 фев 2020
В Деня, в който отдаваме нашата почит и признателност към Апостола на свободата, отново изпитваме гордост от творенията на нашите ученици. Михаела Манова от 8б клас получи трета награда на Националния конкурс „Завещано от Апостола“, организиран от Школата по етнография и история към Младежки център. Осмокласничката е първата от двете хасковски ученички, удостоени с приза в категория „Есе“ за възрастова група 8-12 клас. В състезанието взеха участие и представители от Стара Загора, Ловеч, Кърджали, Карлово, Исперих, Карнобат. След церемонията младежите поднесоха цветя на паметника на великия син на България.
 
Почитаме паметта на Васил Левски
20 фев 2020
През този месец  се навършиха 147 години от гибелта на Васил Левски. Цяла България се прекланя пред паметта и делото на Апостола на свободата. Учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ също почетоха паметта на Дякона с разнообразни инициативи.
Някои от гимназистите направиха табло, други презентация, а в час на класа се дискутираше за живота и делото на Апостола. Бяха поднесени  цветя пред бюст-паметника на Васил Левски, с което показаха своето уважение и преклонение пред този велик българин, който отдавна се е превърнал в икона за  поколенията.
„Времето е в нас и ние сме във времето“- така го е казал Апостолът. А ние  трябва да го помним.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 73 - 81 от 614
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask