Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
График за провеждане на изпити 2019-2020
02 ное 2019
Публикуваме график на изпитните сесии за  учениците в самостоятелна форма на обучение за учебната 2019/2020 г.
 
Ден на отворените учебни работилници
31 окт 2019
Във връзка с Европейската седмица на професионалните умения, Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II", отвори врати за учениците от V-VII клас, за да се запознаят и изпробват уменията си в учебните работилници и да получат реална информация за изучаваните професии.
Учениците от различните специалности в гимназията - "Системно програмиране", "Строителство и архитектура", "Мебелно производство", "Недвижими имоти", "Парково строителство и озеленяване" и "Горско и ловно стопанство" организираха разнообразни мероприятията, в които искаха да покажат какво са научили, а в същото време да популяризират своите професии.
В тази инициатива бяха поканени: Христина Боева-началник на РУО гр. Хасково, Дарина Станчева - старши експерт професионално образование, представители на местния бизнес, с които гимназията си партнира.
Съвместната инициатива на гимназистите от специалност "Мебелно производство" и "Горско и ловно стопанство" предизвика интереса на учениците от основните училища, посетили гимназията. Бяха демонстрирани изработка на къщички за птици и поставянето им на подходящо място в красивия парк на училището.
Учениците от специалност "Недвижими имоти" изненадаха присъстващите със своите незабравими презентации на тема "Десетте най-скъпи сгради в света" и "Сградите с нестандартна архитектура".
Учениците от специалност "Строителство и архитектура", в чест на своя предстоящ празник – Ден на строителя, организираха състезание в три категории - "зидарии", монтаж на армировка на колона и геодезическа задача, в което показаха своите професионални умения.
Състезанието се проведе между отборите на 10, 11 и 12 клас. Всеки клас сформира по два отбора. В 10 клас наблюдавахме състезанието между отбор "Строители – победители" и отбор "Строителни техници". Тези два отбора трябваше да премерят сили в подредба на буквите П, Г, Д и С от различни градивни елементи - итонг, тухли "Винербергер", единички и четворки. Критериите за справяне с определените задачи са за време, прецизност и точност.
В 11 клас отборите мереха сили при монтаж на армировка на колона по схема. Отново критериите бяха за време, точност и изпълнение.
А отборите от 12 клас демонстрираха знания и умения в областта на геодезията. Всеки един отбор трябваше да центрира и ориентира теодолит по две дадени опорни точки. Тяхната задача се състоеше в търсене на съкровища с помощта на геодезически уреди. Всеки отбор имаше свое съкровище, което бе скрито и представляваше малък плик 5-6 см с определено послание . Местоположението на съкровището е зададено с полярни координати - ъгъл и разстояние спрямо изходните опорни точки. Критериите за изпълнение на поставената задача са за време, точност и прецизност.
Всяка категория представи своя победител, а краят на тази инициатива завърши с мисъл на един от най-великите строители-архитекти за своето време.
"Може да сте господари на всичко или роби на всички - от вас си зависи. Ама помежду си не градете толкоз дувари, дето да ви делят, ами повече мостове – да ви събират.", Колю Фичето
Директорът на гимназията – госпожа Маргарита Топалова ,поздрави победителите в състезанието, като пожела много успехи и творчески вдъхновения на всички участници.
Инициативата на гимназистите завърши с почерпка - парче вкусна торта, а учениците от специалност "Парково строителство и озеленяване", направиха скромен подарък на всички гости
 
Хелоуин или Ден на народните будители?
30 окт 2019
1-ви ноември! Ден като всички останали в календара. И не съвсем … За учениците – есенна ваканция, за Западния свят – Вси светии и Хелоуин, за работещите в сферата на образованието, за хората на перото и за обществениците – Ден на будителите. В него няма карнавално маскиране, няма „лакомство или пакост“, няма егоизъм и лична амбиция. Той е празник на всички, които ни показват вярната посока, които поддържат духа ни буден, които ни водят към светлината и ни помагат да преборим апатията, безразличието, инертността.
На 29.10.2019 г. г-жа М. Ангелова и г-жа В. Димитрова поканиха на един „буден урок“ всички, които искат да споделят своето знание или да научат нещо ново. Отзоваха се ученици от 10а,б,в, 11а клас, а с тях и колеги – учители по история, философия и БЕЛ.
Учениците показаха знания за епохата на Българското възраждане и свързаните с нея просветни дейци, общественици, благодетели, радетели за образование. На изпитание бе подложена езиковата и лексикалната им култура с думи от речника на Иван Богоров (един от ревностните защитници на чистотата на езика), на които трябваше да посочат съвременните речникови съответствия. Забавляваха се, решавайки тематична кръстословица.
В непринуден разговор ученици и учители разсъждаваха за будителите и добротворците, за ролята и мястото им в днешно време. Изводът, до който стигнаха, е, че всяка епоха има своите будители. Времето и историята не ги избират случайно, а ги създават тогава, когато имаме нужда от тях.
Денят на народните будители категорично спечели битката срещу Хелоуин, защото е свързан с историческата ни памет, защото ни напомня, че трябва да сме благодарни на всеки, който носи Прометеевия огън, поддържа искрата на духовността и с паисиевски плам отстоява българщината! Будителите са светлото „сърце на Данко“ и заслужават този ден!
Честит празник, уважаеми колеги и скъпи ученици! Вие сте надеждата за оцеляването на националното ни самочувствие и отговорност!
 
ПОКАНА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ
25 окт 2019
Уважаеми родители,

Каним Ви на заседание на Обществен съвет на ПГДС „Цар Иван Асен II“, което ще се проведе на 14.11.2019 г. от 18:00 ч. в сградата на гимназията, стая 201, при следния дневен ред:
1. Учредяване на обществен съвет към ПГДС „Цар Иван Асен II”
2. Избор на членове- 5 редовни членове от родителите, 3 резервни членове от родителите, 1 представител на финансиращия орган, 1 представител на работодателите.
3. Избор на председател за срок от 3 години.
4. Запознаване с Правилник за създаването, устройството и  дейността на обществените съвети към детските градини и училища.
5. Попълване на декларация, с която лицето удостоверява липсата на обстоятелства по чл.5, ал.1 от Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училища.
6. Други.
 
НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧИТЕЛИ „ИНОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО“
22 окт 2019

Първият Национален конкурс „ИНОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО“ се организира от Министерството на образованието и науката и има за цели:

  • Да се стимулират и подкрепят учителите, за които работата е мисия, които са креативни, въодушевяват младите хора за постижения, творят, създават култура за иновации, реализират идеи и са лидери на промяната.
  • Да получат признание и възможност за популяризиране на опита си учители и директори, които са променили чрез своята ежедневна работа, мислене, отношение и ценности, нагласите за учене, постиженията, провокирали са любознателността на своите ученици и са им създали условия за нови житейски и професионални перспективи.

Номинирани за участие в конкурса могат да бъдат работещи в училищата:

  • Учители
  • Учителски екипи
  • Директори
  • Управленски училищни екипи

Номинациите са в три категории:

  • Учители и учителски екипи, които са вдъхновили за постижения учениците в учебната работа, включително чрез промяна на училищната среда.  
  • Учители и учителски екипи, които чрез дейности в извънучебно време и в целодневната организация на учебния ден са създали у учениците знания, умения и нагласи, с които са ги направили по-удовлетворени и по-успешни.
Директори и управленски училищни екипи, които чрез организацията в училищата и управлението са създали условия за промяна в училищния живот и нагласите на учениците за постижения.

Конкурсът се провежда в три етапа: училищен кръг, областен кръг и национален кръг, като предложенията за награждаване на учители и учителски екипи се подават до директора на училището – до 1 ноември 2019 г.

 

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 73 - 81 от 588
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask