Начало arrow Новини arrow Ден на освобождението на България
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Ден на освобождението на България
03 мар 2021
България –
горчив, но велик стенопис от куршуми,
пред който завинаги аз коленича!…
 
Трети март е клетва за вярност пред идеалите на Ботев и Левски, и на всички онези борци, дали живота си за нашата свобода!
Трети март е знак за почит и преклонение пред България, която носим винаги в сърцата си!
Трети март като национален празник е много повече от едно тържествено слово, венци на признателност пред подвига и панихида в храмовете за героите. Той е част от нашата национална идентичност!
Днес е ден за размисъл, ден, в който за миг да изоставим забързаното ежедневие, да изличим от съзнанието си брътвежа за маловажното и да отворим очите си за истински значимото. Нека да се замислим какви щяхме да бъдем без свободата, без способността да определим себе си, без възможността да можем да предадем миналото си като свят завет на идните поколения.
Днес повече от всякога трябва да пазим и да помним, че Трети март е цената, за да бъдем свободни. Да знаем, че ние сме паметта на нашето Утре и да предадем най-ценния урок по родолюбие, който започва с името на връх Шипка! Саможертвата на опълченците респектира, вдъхновява, мотивира и се превръща във висша ценност за всеки българин! С безпримерен героизъм те успяват да върнат самочувствието на угнетения роб и да се почувства свободен. Макар и „шъпа спартанци“, те се превръщат в могъща сила за морално вдъхновение на народа ни и безпристрастна мярка за преценка пред съда на съвестта на всеки един от нас!
143 години ние не спираме да приемаме Трети март като синоним на свободата, да препрочитаме историята си и да почитаме героите! Нека подвигът им ни дава вяра, самочувствие и отговорност, с които да пазим и обичаме свободна България!
Ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“ – гр. Хасково честити националния празник на всички свои учители, служители, ученици и родители!
 
< Предишна   Следваща >
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask