Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Мартенски базар за Гого
25 фев 2021
Човеколюбие, състрадателност, съпричастност, отзивчивост… Думи, които се отнасят за учениците с големи сърца от ПГДС „Цар Иван Асен II“ – гр. Хасково. За пореден път те взеха участие в благотворителна инициатива, чрез която деца помагат на дете. 8а,в,д, 9в,г, 10б,д, 11б,в клас се включиха в Мартенски благотворителен базар за Гого. Той е с диагноза детска церебрална парализа и се нуждае от средства за скъпо струващо лечение. За гимназистите благотворителността е гласът на съвестта и те без колебания протегнаха ръка, за да помогнат на момченцето за пълноценен живот. И в ситуацията на COVID показаха, че не са отчуждени, а сплотени; не са безучастни, а съпричастни; не са егоисти, а алтруисти и изработиха мартеници, които ще се продават в центъра на града срещу старата часовникова кула, а набраните средства ще са за лечението на 2-годишния Георги. Учениците показаха, че носят сърца, побиращи тревогата и грижата за деца в беда, и откликнаха на призива, водени от убеждението, че любовта и добротата никога не са напразни, защото те благославят този, който ги получава, и онзи, който ги дава.
 
В памет на Апостола
19 фев 2021
На днешната дата честваме 148 години от обесването на Васил Левски, идеолог и организатор на българската национална революция, символ на нашето национално съзнание.
Апостола на свободата е най-светлата личност в българската история! Превърнал се в икона за всички нас, заслужил единствен  най-скъпото от един народ – неговата безрезервна любов!
Отдавайки му почит, всички ние трябва да си дадем сметка за нашите дела и да помним, че „Времето е в нас и ние сме във времето…”. Само така ще се почувстваме по-горди  и достойни, защото Левски го има, а нас ни има,  защото в рода ни има такива като него-символи на вечния стремеж към свобода и съвършенство. Дяконът се жертва в пламенния си стремеж да увлече след себе си хората в невъзможни за времето си каузи и с делото си  озарява бъдещето на всички  ни. Думите, които изчерпват целия му  живота са Свобода или Смърт!
Левски е и си остава наш съдник пред съвестта и духа ни! Саможертва му ще пребъде във времето, защото както  самият Апостол на свободата твърди: „Всеки ,каквото заслужи, то не му се изгубва...”
Учениците от ПГДС “Цар Иван Асен II“ също сведоха глави пред безсмъртието на Васил Иванов Кунчев с разнообразни инициативи.
Гимназистите от 10а клас – Мерт Миленов и Борис Войнов и 11а клас – Васил Грозев, Велина Кандурова и Ивана Денева, направиха табло, колаж и презентация, а в час на класа се дискутираше за живота и делото на Апостола. Така показаха своето уважение и поклонение пред великия син на България, който се е превърнал в икона за поколения.
 
Състезание по озеленяване и цветарство
19 фев 2021
Естетика, красота, хармония и цветно многообразие белязаха 17.02.2021 г. в Царската гимназия на провелия се училищен кръг за избор на участници в Националното състезание по озеленяване и цветарство. Целта на състезанието е да се стимулира усвояването и прилагането на ключови компетентности и демонстриране на практически умения чрез използване на нови, модерни и нестандартни техники в аранжирането на букети.
В надпреварата се включиха Габриела Грамова и Деляна Атанасова от 9г, Снежана Кашева от 10г и абитуриентките – Александра Генчева, Мелек Мюмюнали и Стиляна Тончева, разпределени в два отбора. В рамките на състезанието момичета аранжираха различни видове цветя в три категории: „Бутиков букет”, „Букет микс“ и „Аранжировка на кошница“. Участниците подходиха с особено внимание към всеки детайл, необходим за стила и визията на всяка цветна аранжировка. Наред с професионалните умения и уменията за работа в екип, отборите демонстрираха завидно майсторство и сръчност, съчетани с фантазия и креативност. Знанията си по професионална подготовка онагледиха с практическото изработване на букети и доказаха как се твори красота, как се създава настроение и се доставя естетическа наслада.
 
За „Любовта в нас“ пишат наши ученици
11 фев 2021

С наближаването на най-романтичния празник „Св. Валентин“ в сърцата на младите хора е спотаена надеждата за изживяване на красивото чувство – любов. Всеки очаква своята валентинка. В поетичните мисли на наши талантливи ученици се ражда идеята да споделят вълнуващи чувства и емоции в свои творби и да ги посветят на всички учители и ученици от Царската гимназия. За „Любовта в нас“ пишат  Алисия Николаева от 11б  и  Николай Бургов от 11в.

Честит празник!

 
Училищен конкурс "Добрият избор е за цял живот"
07 фев 2021

ПГДС “Цар Иван Асен II” обявява конкурс за създаване на електронно съдържание на тема „Добрият избор е за цял живот“. Изготвените дигитални продукти: видео клип, постер, колаж от снимки, презентация, компютърна рисунка, Web сайт и т.н. трябва да са авторки и насочени към специалностите и професиите изучавани в гимназията. А наградния фонд си заслужава. Повече информация за него, както и за условията и крайния срок за участие може да намерите в регламента на конкурса.

 

 
ЗАПОВЕД на Директора на ПГДС за провежданет на занятията в началото на втори срок
01 фев 2021
ЗАПОВЕД на Директора на ПГДС "Цар Иван Асен II"
От 01.02.2021 г.


На основание чл.259, ал.1 от ЗПУО, във връзка със Заповед №РД09-290/29.01.2021 г. на Министъра на образованието и науката и Заповед №РД-01-52-26.01.2021 г. на Министъра на здравеопазването за удължаване на въведените временни противоепидемични мерки от 01.02.2021 г. до 30.04.2021 г. и допускане на присъствени учебни занятия при спазване на график, във връзка с Насоки за работа на системата на училищното образование през учебната 2020 - 2021 година в условията на Covid-19

 НАРЕЖДАМ

I.Присъственото провеждане на на учебните занятия от 8 до 12 клас да протича по следния график:
1. от 04.02.2021 г. до 17.02.2021 г. – за учениците от 8 и 12 клас
2. от 18.02.2021 г. до 02.03.2021 г. – за учениците от 10 и 11 клас
3. от 04.03.2021 г. до 17.03.2021 г. – за учениците от 9 и 12 клас

II. Учебните занятия извън този график по т. I да се осъществяват в обучение от разстояние в електронна среда през платформата Майкрософт Тиймс /Microsoft Teams/ Обучението да се осъществява по всички учебни предмети синхронно /присъствия и текущи оценки, отразени в електронния дневник на училището/. Учебния час да бъде с продължителност 40 минути.
Организацията на учебния ден както и утвърденото седмично разписание да се спазва стриктно.

III. При провеждане на присъствени занятия да се спазват следните противоепидемични мерки от всички участници:
1.Задължително носене на защитна маска за лице.
2.Спазване на физическа дистанция от най- малко 1,5 м .
3.Недопускане до участие лица с прояви на остри респираторни болести /повишена температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на обонянието, нарушение или загуба на вкуса и др/.
4.Спазване на правилата за придвижване по коридорите, фоаетата, санитарни възли.
5.В началото на всеки учебен час учителите да напомнят за стриктното спазване на личната хигиена от учениците, да не се разменят храни и напитки, да се избягва пряк досег , да се използват индивидуални пособия.
6.Стриктно да се спазва пропускателния режим за достъп на външни лица в училище.

Всички по – горе описани дейности да се изпълняват стриктно до второ нареждане.
Настоящата заповед да се сведе до знанието на всички учители  и ученици по електронен път за сведение и изпълнение.
Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на инж. Диана Димитрова –ЗДУПД  и Маргарита Андонова – ЗДУД.

                                                                                                                                   М.Топалова, Директор
                                                                                                                                   ПГДС „Цар Иван Асен II“- град Хасково

 
ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА СТЕПЕН НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ - СЕСИЯ ЯНУАРИ 2021 г.
15 яну 2021
Датите за провеждане на държавните изпити за придобиване на професионална квалификация са както следва:

ТЕОРИЯ
Дата на провеждане: 21.01.2021 г.
Място на провеждане:
сп. „Строителство и архитектура“- стая 302
Начало на изпита: 08:00 часа

ПРАКТИКА
Дата на провеждане:
сп. „Строителство и архитектура“ - 25-27.01.2021 г.
Място на провеждане:
сп. „Строителство и архитектура“ – ст. 302
Начало на изпита: 08:00 часа

Срок за оповестяване на резултатите: до три дни след провеждане на съответния
изпит.
Място за оповестяване на резултатите: кабинет на заместник-директор УПД
 
Обучението е електронна среда продължава до края на януари
31 дек 2020
Във връзка със Заповед № РД09-3610 от 31.12.2020 г. на Министъра на образованието Ви уведомяваме, че в периода от 04.01.2021 г. до 31.01.2021 г. обученето на учениците от 5 до 12 клас, ще продължава да се осъществява от разстояние в електронна среда, чрез използване на вече утвърдените средства на информационните и комуникационни технолочии.
От ръководството на
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - Хасково
 
Весели празници
21 дек 2020

Уважаеми колеги, служители, ученици и родители,

Отново е декември и отново сме в очакване на най-светлите празници - Коледа и Нова година. Това са дните, в които правим равносметка на изминалата година и отправяме надежда към настъпващата. Убедена съм, че всеки един от Вас има повод за лично удовлетворение от постигнатото и ще прекрачи в Новата година с очакване за повече радост и творчески дух.
Годината, която изпращаме, не беше лека, но се справихме. Посрещнахме и преодоляхме трудностите заедно.Показахме, че сплотени и заедно можем да вървим по трудния път, че когато всички сме единни, активни и мислим градивно, преминаваме през изпитанията по-леко. Сега сме по-уверени, че ще изкачим поредното стъпало по-лесно, защото повярвахме в себе си, в силите и способностите си.
Да посрещнем Рождество Христово и за малко да излезем от коловоза на динамичното ежедневие като бъдем по-добри, по-мъдри, по-близки и по-отговорни!
Да изпратим отиващата си година с благодарност за всяко споходило ни добро и с надежда, че всяка нерадост ще остане зад гърба ни!
От сърце желая здраве, вдъхновение и благополучие на всички! Нека делата Ви бъдат увенчани с успех и Ви носят удовлетворение!

Светла и топла Коледа и една по-добра 2021 година!

Маргарита Топалова
Директор на ПГДС „Цар Иван Асен II“
 
Преминаваме към обучение само в електронна среда
27 ное 2020
Във връзка със Заповед №РД-3457 от 26.11.2020 г. на Министъра на образованието и утвърден Алгоритъм за превключване  към обучение в електронна среда от разстояние, уведомявам всички ученици, че от 30.11.2020 г. до 21.12.2020 г.  учебните занятия ще се провеждат в електронна среда на платформата Майкрософт Тиймс /Microsoft Teams/ Офис 365, като ще се следва утвърденото седмично разписание и следния график на часовете.
От ръководството!
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - Хасково 
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 521
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask