Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
15-ти септември
15 сеп 2020
15-ти септември е и ПГДС „Цар Иван Асен II“-Хасково отвори врати за осмокласниците си. 130 ученици в 5 паралелки и 7 специалности изпълниха довчера притихналия училищен двор с весела глъчка и смях. На днешния повторимо неповторим 15-ти септември учители и ученици са изпълнени с емоции, въображение, идеи и в очакване на вълнуващи предизвикателства след 6-месечна пауза. Има нещо особено в този ден, защото той събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта, открехва вратата към необятния свят на знанието. И всички са обединени от идеята, че само човешкият ум, труд и чисти помисли могат да променят времето и пространството, но за да стане това, трябва да го има училището.
Макар и в условията на COVID-19, бе спазена традицията за откриване на учебната година с издигане на националния флаг и посрещане на знамето на гимназията. За доброто настроение се погрижиха момичетата от музикален клуб „Дъга“ и мажоретния състав на гимназията. В емоционалното си обръщение към осмокласниците г-жа Маргарита Топалова, директор на ПГДС „Цар Иван Асен II“, им пожела ентусиазъм и творческа енергия; на учителите - търпение и вяра; на родителите - да бъдат по-близо до децата си, за да ги подкрепят, да насърчават изборите им и да ги пазят от грешките.
Всяка нова учебна година е трудна, но именно преодоляването на препятствията прави постиженията по-скъпи. Искаме 15-ти септември да остане най-вълнуващият ден за всички, свързани с училището, защото всичко започва от знанието!
 
Откриване на учебната година
13 сеп 2020

Откриването на учебната година ще започне от 9.00 ч. на 15.09.2020 г. с тържествен ритуал за учениците от осми клас в двора на ПГДС "Цар Иван Асен II". Официалното откриване на учебната година за учениците от девети и десети клас ще бъде от 10.00 ч., а за единадесети и дванадесети клас от 11.00ч. на 15.09.2020 г.

От ръководството на училището

 
ПОКАНА за провеждане на заседание на обществения съвет при ПГДС „Цар Иван Асен II“
04 сеп 2020
ДО ЧЛЕНОВЕТЕ
НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ
                                                                         В ПГДС „ЦАР ИВАН АСЕН II“ –ХАСКОВО


П О К А Н А

ОТ ДИМИТЪР ИВАНОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ ПРИ
ПГДС „ЦАР ИВАН АСЕН II“ –ХАСКОВО
за провеждане на заседание


                  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

На основание чл. 20, ал. 1 от Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училищата Ви каня да участвате в заседание на обществения съвет при ПГДС „Цар Иван Асен II“ - Хасково, което ще се проведе на 08.09.2020 г. /вторник/ от 17.30 ч.,в стая 101 при следния

 ДНЕВЕН РЕД:

1.    Съгласуване на училищните учебни планове за VIII, IX, X и XI клас за учебната 2020/2021 година
2.    Излъчване на представител за участие в актуализиране на Етичния кодекс на ПГДС „Цар Иван Асен II“ град Хасково за учебната 2020/2021 г.
3.    Представяне на списък с учебниците, по които ще се извършва обучението през учебната 2020/2021 г.


Съгласно чл.21, ал.1 от Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училищата е необходимо всеки член на Обществения съвет да потвърди участието си в заседанието на имейл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите   в срок до 04.09.2020 г.

ОТПРАВИЛ ПОКАНАТА: …………………
Димитър Иванов,
председател на Обществения съвет
при  ПГДС „Цар Иван Асен II“ - Хасково
 
Държавен изпит за придобиване на степен на професионалната квалификация
31 авг 2020
ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА СТЕПЕН НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ
СЕСИЯ СЕПТЕМВРИ 2020 г.

 

ТЕОРИЯ

Дата на провеждане: 10.09.2020 г.
Място на провеждане:
сп. „Строителство и архитектура“ – стая 102
сп. „Мебелно производство“ – стая 102

Начало на изпитите: 08:00 часа

ПРАКТИКА

Дата на провеждане:
сп. „Строителство и архитектура“  02-04.09.2020 г. от 08:00 часа
сп. „Мебелно производство“  02-04.09.2020 г. от 08:00 часа

Място на провеждане:
сп. „Строителство и архитектура“ – стая 102
сп. „Мебелно производство“ – Работилница по дървообработване/получаване на задания/

Срок за оповестяване на резултатите: до три дни след провеждане на съответния изпит.
Място за оповестяване на резултатите: кабинет на заместник-директор УПД

 
Публична изява на клуб за занимания по интереси „Дигитален маркетинг“
16 юни 2020

На 17.06.2020 г. от 14:35 часа ще се проведе виртуална публична изява по проект BG05M20P001-2.001-0001 „Подкрепа за успех”, на клуб за занимания по интереси „Дигитален маркетинг“ с ръководител Ганка Митева. Участници в събитието са ученици от 11 и 12 клас, специалност “Системно програмиране“. По време на изявата те ще демонстрират направения от тях самите сайт. Учениците ще приложат на практика усвоените знания и умения за създаване на уеб сайтове и SEO – оптимизация на сайта за търсачки.

    

 
24 май
22 май 2020
В хилядолетната ни история народът ни е преживял много изпитания, гравитирал е в различни посоки, примамван от далечни и съседни нам народи, но в тия колебания и изкушения е останал единен в своя език и писменост.
Няма българско сърце, което да не трепва, когато чуе „Върви, народе възродени, към светла бъднина върви!“… Пътят към светлата бъднина е стремежът на народа ни към просвещение и духовно израстване. По пътя на знанието имаме своето силно оръжие – нашата „родна реч - омайна, сладка“, на която мислим, сънуваме, обичаме, откриваме … И "букви хукват през страниците, духовни бранници, които напредват във строен строй и провалят прокобата на времето, брава на всяка забрава“… Щом словото е силно, духът е буден!
В началото бе словото … Началото на светлината, за да бъде ден. Началото на разума, за да бъде Човекът. Началото на творчеството, за да бъде културата. Началото на мъдростта, за да бъде просветата! „Напред! Науката е слънце, което във душите грей!“ е израз на вярата, че всяко човешко същество има изначална потребност да се учи. Нека не стихва жаждата ни за знания и духовно извисяване!
24 май не е просто поредният официален празник. На 24 май честваме азбуката, която сме дали на света и се нареждаме сред признатите народи в Европа със самочувствие, образованост и културна независимост. Денят на Светите братя Кирил и Методий не търси мястото ни в историята, а символизира нашия принос на сътворци на днешната цивилизация. 24 май ни дава уникалния шанс да сме различни и „с книжовността, таз сила нова, съдбата си да променим“! Наличието на писменост е предпоставка за напредък, развитие, усъвършенстване. И най-важното: „Народността не пада там, дето знаньето живей”!
По традиция всяка година на този ден награждаваме изявени ученици и учители. С единодушно решение на ПС наградата „Достоен Асеневец“ получава Дейвид Лавчев от 11б клас за активната му дейност в училищния живот и утвърждаване името на гимназията. Отличените учители са Диана Конгалова и Мариана Тянкова.
Честит празник на славянската писменост и култура! Нека съхраним любовта си към буквите и признателността към училището, което е дом на душата ни!
Ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“ пожелава на всички учители и ученици да бъдат горди пазители на словото и да откриват смисъла на успеха в образованието и духовността!
 
Празничен виртуален 24 май
22 май 2020

Уважаеми учители, родители и ученици, в навечерието сме на най-българския празник – 24 май. Нека заедно отдадем почит на нашите първоучители в празничния виртуален урок „Завещано от Светите братя Кирил и Методий“. Събитието ще се състои в неделя от 10 ч. Код за достъп до екипа: o0b64c6

Заповядайте!

 
Промяна на неучебните дни за май и юни
16 май 2020
Поради необходимост от създаване на условия за компенсиране на пропуснатото учебно съдържание и на заниманията на учениците по време на прекъсванията на учебния процес заради въвеждането в определени периоди на противоепидемични мерки за неразпространяването на остри респираторни заболявания и мерките срещу разпространяването на COVID-19 в условията на обявеното в страна извънредно положение, както и поради промяна на датите за провеждане на държавните зрелостни изпити и националните външни оценявания и с цел осигуряване на качествено образование се определят за учебни дните 20 и 22 май и 09 и 11 юни 2020 г.
 
На вниманието на 12-класниците и техните родители!
14 май 2020
ПГДС „Цар Иван Асен II“ приема предизвикателствата на времето и се изправя дръзко срещу тях. Ръководството и учителският колектив ще изпрати своите абитуриенти на 15.05.2020 /петък/ от 10:00 часа. Събитието ще се проведе онлайн в екип "ВИПУСК 2020". Кодът за достъп е 45qaium
Заповядайте, за да усмихнем празника на дванадесетокласниците! Те го заслужават!
 
6 май - Ден на храбростта и българската армия
06 май 2020

На пети май 2020 година се проведе урок по родолюбие на тема „6 май - Ден на храбростта и българската армия“. Организатори на урока са екип в състав Росица Висарионова, Недялка Делчева и Марин Гергов. Урокът премина на три етапа. По време на първия етап, учениците почерпиха сили и вдъхновение от смелостта и храбростта на българските войни, като изгледаха видеофилм. Във втория етап учениците си припомниха и научиха нови факти за българските традиции и обичаи свързани Гергьовден. Своите знания те провериха чрез организираната от екипа викторина на тема ”Гергьовден - традиции и обичаи” и плетеница, в която бяха скрити думи, свързани с българската армия и обредите по Гергьовден. По време на третия етап, екипът представи видео “Парад на Българската военна техника”, който беше коментиран от специален гост на тържеството, инженер по артилерийско въоръжение Илия Висарионов.

Вижте презентация и оригинално направена електронна книга по темата.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 521
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask