Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Преминаваме към редуване от присъствена към обучение от разстояние в електронна среда
18 ное 2020
На основание решение на ПС от 13.11.2020 г. съгласувано с обществения съвет към ПГДС „Цар Иван Асен II“ и заповед № 186 на директора на училището от 18.11.2020 г., съобщавам на всички ученици, учители и родители за преминаване към редуване от присъствена  към обучение от разстояние в електронна среда /ОРЕС/, до края на календарната година (23.12.2020г. вкл.) по публикувания график .
Организацията на учебното време и седмичното разписание на часовете не се променя.
Бъдете здрави !
Маргарита Топалова              
Директор на ПГДС „Цар Иван Асен II”
 
От 16 ноември ПГДС се завръща към присъствено обучене
13 ное 2020
Ръководството на ПГДС "Цар Иван Асен II" уведомява всички ученици, учители и родители, че от 16.11.2020 г. се възстановява присъственото обучение в училище съгласно утвърденото седмично разписание и организация на учебния ден!
За всяка промяна или вземане на решения за преминаване в ОРЕС (обучение от разстояние в електронна среда) ще бъде публикавана допълнителна информация.
От ръководството
 
Онлайн обучението продължава до петък
11 ное 2020
С решение на областния кризисен щаб от 11.11.2020 г. дните 12-13 ноември 2020 г. всички ученици от гимназиален етап продължават обучение от разстояние в електронна среда!
Уведомяваме всички ученици, учители и родители, че учебните занятия в ПГДС "Цар Иван Асен II" за дните 12-13 ноември ще се проведат от разстояние в електронна среда  съгласно утвърденото седмично разписание и организация на учебния ден!

От ръководството!
 
Поклон, будители народни!
01 ное 2020
Поклон, будители народни!
Чрез вас, пречистени, свободни, нов свят ще сътворим!
Ще пазим навеки в душите и ще помним крилатия зов:
да обичаме род и родина с вечно жива синовна любов!


В Деня на народните будители – 1-ви ноември , почитаме паметта на нашите родолюбиви предци – книжовници, революционери, църковни деятели, пазители на националния дух. С живота и дейността си те са доказали, че без пълно отдаване, постоянно вдъхновение, задълбочено познание, силна воля и енергия, напредъкът би бил невъзможен.
Днес повече от всякога е нужно да държим очите си отворени и душите си будни за знанието, просвещението и извисяването над преходното. „Днес времената са такива, щото колкото отиваме напред, толкова повече енергия и познания се иска от един народ, за да не остане той назад и да не заглъхне“.
Ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“ честити празника на всички учители, които пред суетата и изкушенията са избрали пътя на духа, на науката и на себераздаването, с пожеланието да носят в сърцата си огъня на възрожденското родолюбие и копнежа по нови хоризонти. Водени от любовта към професията, да формират у учениците ценности, които осмислят човешкия живот, да им помагат за нравственото им израстване и със знания, слово и дързост да се изправят срещу предизвикателствата на времето.
В духа на празника е нужно да помним завета на Васил Друмев: „Един народ, който има съзнание, култура, писменост и наука, непременно ще има светла и трайна бъднина“!
 
Преминаваме към обучение в електронна среда
28 окт 2020
Във връзка със Заповед №РД-01-626 от 27.10.2020 г. на Министъра на здравеопазването и в изпълнение Алгоритъм за превключване към обучение в електронна среда от разстояние ПГДС „Цар Иван Асен ІІ” - гр. Хасково преминава от присъствено към обучение в електронна среда за периода от 29.10.2020 г. до 11.11.2020 г. /вкл./ в платформата Майкрософт Тиймс.
Учебните занятия ще се провеждат по утвърденото седмично разписание с продължителност на учебния час 40 минути.
Публикуваме повторно Организацията на учебния ден , както и Брошурата за препоръки за безопасна работа в интернет.

От ръководството!
 
5 октомври - ден на учителя
05 окт 2020
От зората на човечеството тези, които владеят  силата на знанието, биват почитани с най-голямо уважение и преклонение пред тяхната кауза  - да даряват непросветените с огъня на познанието.
5-ти октомври! Ден на съвременните будители, на борбените и вдъхновени пазители на българския дух и слово! Ден за уважение към онези, които осветяват пътя на познанието – учителите! Всеки ден с ентусиазъм и любов те учат младите хора да мечтаят, да превземат висини в областта на науката и културата. Поощряват ги да показват на света знанията и достойнствата си, да разгръщат уменията и таланта си и да бъдат преди всичко добри хора! И всеки ден щедро даряват емоции, време, усилия, усмивки!
В днешния празничен, макар и неофициален, октомврийски понеделник  Ученическият съвет и ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“  изненадаха приятно учители и ученици. В емоционалното си обръщение към учителите Елена Митрева, ученичка от 11б клас, цитира Робърт Фрос, който твърди: “Има два вида учители – такива, които те заливат с толкова много информация, че оставаш скован, и такива, които само с един малък подтик, ти вдъхват сила, с която можеш да скочиш чак до небето”. С усмивка Елена пожела на осмокласниците да имат учители, които да ги карат да докосват звездите.
Поздравителен адрес  към колегите си отправи и г-жа Топалова, директор на гимназията. Тя акцентира върху учителството като предизвикателство, изпитание и мисия и пожела на учителите да носят светлина, да вдъхновяват и да бъдат компаса, който активира магнитите на любопитството и знанието у учениците, припомняйки им, че „добрият учител развива способностите на учениците си до предела им, а великият учител ги кара да преодолеят този предел"!
Към празника се присъедини и г-жа Петя Стойчева, представител на Обществения съвет. Тя определи учителите като пазители на онова наследство, което съхраняваме като история и традиция и пожела на всички сила, упоритост и търпение по дългия път на знанието.
Честит празник на всички учители, които с любов и отговорност изпълняват дълга си!
 
Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици в Хасково
28 сеп 2020

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес, че стартира приема за учебната 2020-
2021 година в 110 школи в 33 града в България. Деца и младежи в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в една от четирите безплатни школи по дигитални науки и
разработка на игри в Хасково. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 11 октомври и не изисква предишни ИТ познания.

Обученията стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Учениците
могат да избират между 4 интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и
интереси.

Програмите в Хасково се реализират в сътрудничество с ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и подкрепата на Община Хасково.

„За да растат подготвени в контекста на съвременния технологичен свят, учениците трябва да усвоят ключови дигитални умения, които ще ги направят успешни сега и за в бъдеще.
Пандемията и преминаването на цялата образователна система онлайн през изминалата учебна година само ускориха тази тенденция. Затова сега разширяваме значително мащаба на
Училищна Телерик Академия – ще присъстваме за първи път в 33 града, обхващайки 75% от областите в България. Така целим да осигурим достъп на все повече деца от различни
населени места до безплатно, модерно ИТ обучение“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Обучения за 8-12 клас
С практическа насоченост и модерна програма, обучението подпомага кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.

  • „Разработка на игри“, където се запознават с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript и започват да създават интерактивни компютърни игри;
  • „Дигитални науки“, където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.

Обучения за 4-7 клас
Интерактивните обучения, предоставени на разбираем за децата език, развиват логическото мислене, креативността и дигиталните им умения. По-малките ученици могат да избират
между:

  • „Разработка на игри“, в която се научават да програмират, докато създават компютърни игри;
  • „Дигитални науки“, където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.

Кандидатстване и входен изпит
От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Учениците в 8-12 и 4-7 клас могат да кандидатстват през сайта и да се явят на входен изпит онлайн до 11 октомври. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин.

Подготовка за професиите на бъдещето
Интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални
компетенции. Придобитите познанията са полезни за всички сфери на развитие и професии, включително и в един от най-перспективните сектори у нас - ИТ. След успешно завършване
учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

# # #

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook facebook.com/TelerikAcademySchool.

За Училищна Телерик Академия
Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.

От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 12 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални науки. Като въоръжава учениците с ключовите дигитални умения и развива тяхното логическо и креативно мислене, Училищна Телерик Академия им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери.

Програмите се организират от Фондация „Телерик Академия“ и се провеждат с подкрепата на Фондация „Америка за България“, индивидуални и корпоративни дарители и в партньорство с местни организации, бизнеси и институции, осигуряващи зали за обученията. Научете повече на telerikacademy.com/school.

 
Европейски ден на езиците в ПГДС „Цар Иван Асен II“
27 сеп 2020
Европейският ден на езиците се отбелязва всяка година на 26 септември, по инициатива на Европейската комисия и Съвета на Европа.
Езикът е богатството на всеки народ. Той не е само средство за общуване и обмяна на информация, но и повод за празник. На  25 септември  празничната атмосфера бе и сред гимназистите на нашето училище. Ентусиазирани ученици от 8Д, 10Д и 11А клас поздравяваха и разговаряха на английски, немски и руски език.
Във фоайето на училището  Християна Филипова и Мирослав Чобанов от 10д клас направиха табло под мотото „Европейски ден на езиците“, на което всеки можеше да запише своето послание на чужд език.
По този начин искаха да покажат как знанието на различни езици ни обогатява, дисциплинира и разширява нашият хоризонт. Дава ни възможност да пътуваме зад граница без да изпитваме трудности в общуването, а също така да се докоснем до нови култури и да усвоим техните традиции и обичаи.
Езикът е знание, а знанието е богатство! Нашият призив е „Изучавайте чужди езици!“
 
Ден на безопасността на пътя в ПГДС „Цар Иван Асен II“
22 сеп 2020
На 21.09.2020 г. в ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проведе „Ден на безопасността на пътя“. Мотото тази година е „Остани жив! Пази живота!“. Идеята е на този ден  да няма жертви на пътя. Своеобразен символ на инициативата е нулата. Учениците от професионалната гимназия се включиха като пълноправен член на ROADPOL, като проведоха няколко мероприятия. Учениците от 8А, 8В и 9Б клас взеха участие във флашмоб, изобразяващ символа „Нула загинали на пътя!“, а учениците от 11В клас написаха своето обещание да бъдат внимателни на пътното платно като пешеходци и водачи на МПС.
 
112 години Независимост!
21 сеп 2020

"Независимостта е по-важна от могъществото и за нея си струва да се сражаваш." Пат Бюканън

22 септември 1908 г. остава в историята ни като най-величавото тържество на свободния дух, зрелостта, държавността и единението. Този ден става възможен, защото вплита в едно волята за самоопределение на народа, таланта на младата българска дипломация и далновидността на тогавашните ни държавници.
Денят на независимостта е най-важният празник, отбелязващ фактическата рождена дата на държавността. Независимостта е дипломатически триумф за България, която успява да използва най-правилния момент, за да прокара своята програма в сянката на по-големите противоречия между Великите сили. В тясно сътрудничество с Австро-Унгария, София успява да анулира Берлинския договор и да получи всичко, за което сяда на масата за преговори.
Независимостта на България обаче не е само 22 септември. Тя е всяка страница от нашата история, белязана от родолюбието на предците, от себеотрицанието и непримиримостта им. Днес тя е отговорност на всеки един и урок за това, че трябва да уважаваме независимостта на другите. Тя е предизвикателство към света и към самите нас. И трябва да се отстоява както в малките дела, така и във важните решения.
Независимостта е смелост и готовност за носене на отговорност и всеки, който приеме открито това предизвикателство, може да бъде истински независим!
Ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“ честити Деня на независимостта на всички свои учители и ученици и им пожелава смело да водят своите битки, да следват своите каузи и да постигат своите върхове!

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 521
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask