Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Поредна инициатива - „Украси дърво за първи март“
01 мар 2020
На 28 февруари за поредна година учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ се включиха в инициативата „Украси дърво за първи март“, организирана от община Хасково и школата по етнография към Младежки център – Хасково.
Целта на инициативата е да направим Хасково по-красив и по-празничен, както и да се възпитава младото поколение в духа на българските национални традиции.
Нашето дърво мартеничка беше украсено от 10 А и 10 Б клас, като всички класове се включиха в изработването на мартеничките.
 
26 февруари - Ден на розовата фланелка
26 фев 2020
За поредна година учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училище, популярен и като Ден на розовата фланелка.
Честването на този ден е по инициатива на община Хасково и МКБППМН, а ученици и учители от нашето училище показаха своята съпричастност с множество инициативи.
На гимназистите бяха раздадени розови фланелки с призив „Не на тормоза в училище“, а някои от нас поставиха като акцент в облеклото си розовия цвят.
В учебните часове бе обсъдена темата за насилието с кратка беседа, която насочи вниманието към това какво е тормоз и към кого можем да се обърнем за помощ.
Във фоайето на двете сгради учениците поставиха по една голяма розова фланелка, на която всеки можеше да залепи или напише своето послание против тормоза и агресията в училище, както и за приятелството и доброто в живота.
Нурчин от 8Д клас и Татяна от 9Б клас направиха табла под мотото „Ден на розовата фланелка" В тях имаше различни послания - Не на тормоза, но не и за ден!, Не на обидите, подигравките, измислянето на прякори!, Не на грубостта в отношенията!.
По идеята и с помощта на Васил Грозев от 10А клас във всяка класна стая бе поставен флаер под формата на розова фланелка като символ на съпричастност в този ден.
На монитора във фоайето ученици и учители гледаха мултимедийната презентацията на Кристиана от 11А клас за историята и целта на инициативата, видовете тормоз и агресия и начините за справянето с тях.
По-късно всички ученици се събраха пред паметника на нашия патрон - цар Иван Асен II, където им бе изнесена кратка беседа за историята на този ден.
Учениците организираха флашмоб в двора на училището, подреждайки се в голямо розово сърце.
Стотици розови балони полетяха във въздуха, разнасяйки своите послания за доброта, човечност и толерантност.
 
ПГДС "Цар Иван Асен II" се включи в мартенския базар за Михаела
26 фев 2020
На 26 февруари учениците от ПГДС "Цар Иван Асен II" се включиха в Благотворителния мартенски базар в помощ на 7- годишната Михаела от Димитровград в областна администрация гр. Хасково. Това е втората благотворителна акция през този месец на нашите ученици за Михаела, която страда от Сарком на Юинг.
С много труд, старание и усърдие изработиха мартеници и сувенири, които продаваха благотворително. Всички бяха изпълнени с вяра и надежда за спасението на Михаела.
Училищното ръководство изказва своята благодарност към учители и ученици, които се включиха в Благотворителния мартенски базар в помощ на Михаела.
 
Училищен кръг на националните състезания „Най-добър млад строител“ и „Озеленяване и цветарство
26 фев 2020

На 19.02. в ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проведе училищния кръг на националните състезания „Най-добър млад строител“ и „Озеленяване и цветарство“.
Състезанието „Най-добър млад строител“ се проведе в четири дисциплини, а класиралите се на първо място ученици ще представят училището на регионалния кръг, който ще се проведе на 6 и 7 март в гр. Хасково, на който ПГДС „Цар Иван Асен II“ е домакин. Безспорни фаворити в тези направления са следните ученици:
- мазилки, шпакловки и бояджийски работи - Димитрия Димитрова от 11 д клас.
- сухо строителство - изработване на преградна стена по системата Кnauf - Марин Данев и Тодор Живков от 10Б клас
- зидария – изграждане на елемент от стена с керамични блокове Winerberger - Мирослав Патуров и Димитър Колев от 10Б клас
- облицовки и настилки - облицовка с фаянсови плочки - Иван Иванов от 10Б клас.

Състезанието „Озеленяване и цветарство“протече в следните етапи: бутиков букет, букет микс, изработване на кошница и изработването на венец, гривна и аранжировка в кутия.
Излъчен е отбор от 3 ученици, който ще представи училището на националния кръг в гр. Сандански. Това са учениците: Александра Генчева, Стиляна Боева, Мелек Мюмюнали от 11Д клас.
На всички участници пожелаваме успех в регионалния и националния кръг!

 
Достойни потомци на Левски
21 фев 2020
В Деня, в който отдаваме нашата почит и признателност към Апостола на свободата, отново изпитваме гордост от творенията на нашите ученици. Михаела Манова от 8б клас получи трета награда на Националния конкурс „Завещано от Апостола“, организиран от Школата по етнография и история към Младежки център. Осмокласничката е първата от двете хасковски ученички, удостоени с приза в категория „Есе“ за възрастова група 8-12 клас. В състезанието взеха участие и представители от Стара Загора, Ловеч, Кърджали, Карлово, Исперих, Карнобат. След церемонията младежите поднесоха цветя на паметника на великия син на България.
 
Почитаме паметта на Васил Левски
20 фев 2020
През този месец  се навършиха 147 години от гибелта на Васил Левски. Цяла България се прекланя пред паметта и делото на Апостола на свободата. Учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ също почетоха паметта на Дякона с разнообразни инициативи.
Някои от гимназистите направиха табло, други презентация, а в час на класа се дискутираше за живота и делото на Апостола. Бяха поднесени  цветя пред бюст-паметника на Васил Левски, с което показаха своето уважение и преклонение пред този велик българин, който отдавна се е превърнал в икона за  поколенията.
„Времето е в нас и ние сме във времето“- така го е казал Апостолът. А ние  трябва да го помним.
 
Ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“ на ски училище
19 фев 2020
За поредна година ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“, в периода от 13.02 до 16.02.2020 г., проведоха любимото си ски училище на хижа „Мальовица“. Групата се състоеше от 50 ученици и 4 преподаватели.
На 13 и 14 февруари с голямо вълнение една част от нашите гимназисти направиха своите първи стъпки като начинаещи в обучението по ски, а други се забавляваха в карането на шейни. Учениците се наслаждаваха на невероятно красивата природа и чистия планински въздух.
На 15 февруари се проведе зимен поход до връх Мальовица, който донесе много усмивки, настроение и незабравими спомени.
Всички бяха доволни от прекрасното време, от безбройните положителни емоции, от новите ски умения, от една истинска зимна ваканция, която носи не само емоционален заряд, но и физическо укрепване. С много усмивки и обещание да се върнат отново тук през следващата зима завърши ски училището на хижа „Мальовица“.
 
В ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проведе дарителска кампания „Бъдеще за Михаела“
17 фев 2020
14 февруари е един емоционален празник на обичта, подкрепата и приятелството. На този ден всеки един от нас може да избере какво да празнува - празника по стар стил свети Трифон Зарезан, честван като Ден на лозаря или празника свети Валентин - Ден на любовта. Интересното е, че свети Валентин и свети Трифон са живели почти по едно и също време, били са лечители и двамата претърпяват мъченическа смърт. Твърде е вероятно двамата светци да са една и съща личност.
По традиция на този ден учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ празнуват „Свети Валентин - Ден на влюбените”, но този път празникът беше двоен, защото решиха да отворят сърцата си и да подарят вяра, надежда и любов чрез дарителска кампания „Бъдеще за Михаела“, която е на 7 години и е болна от Сарком на Юинг.
В тази инициатива се включиха представители от Ученическия съвет и доброволци от Българския младежки червен кръст, които посетиха всеки клас. Съпричастни към инициативата, учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ за пореден път доказаха, че доброто и любовта вървят неотлъчно в нашия училищен живот като се включиха с дарение и заявиха своето участие в томболата по случай свети Валентин.
Този ден е изпълнен с едно специално романтично настроение, което се усеща още от входа на училището. Във фоайето на двете сгради всеки ученик е посрещнат с усмивка и валентинка с пожелание. Голяма част от валентинките са изработени от
Борислава Иванова, Християна Недялкова, Мирослав Чобанов от 9Д клас. Именно те са инициаторите за дарителската кампания „Бъдеще за Михаела“. Браво ученици, гордеем се с вас!
Валентинки изработиха още Велина Кандурова и Ивана Денева от 10А клас, Стиляна Грозева, Росица Тодева и Белгин Кадир от 11В клас, Моника Каменова и Андреа Иванова от 11Д клас.
На видно място и във двете сгради бяха поставени „любовни пощенски кутии“, където всеки ученик можеше да изпрати валентинки и анонимни любовни послания до тайни или явни възлюбени.
В края на учебния процес с трепетно очакване и вълнение някои ученици получиха валентинки от „любовната пощенска кутия“, а в двора на училището беше изтеглена томболата и обявен печелившия ученик, който получи наградата от БМЧК.
Емоционалните преживявания продължиха с нашия фотограф Васил Грозев от 10А, който засне най-вълнуващите моменти.
След приключване на кампанията, Ученическият съвет към ПГДС „Цар Иван Асен II“ направи мил жест към своите учители, като им подари картичка и цвете по случай свети Валентин.
Свети Валентин е празник, който носи не само любов и топлина, но отваряме сърцето си и за другия, на когото е нужна вяра и надежда за бъдещето.
 
Съобщение по програма Еразъм+
12 фев 2020
Уважаеми ученици,

Във връзка с изпълнение на дейностите по проект с регистрационен номер 2019-1-BG01-KA102-061773 по Програма „ЕРАЗЪМ +”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, на тема: „ЕВРОПЕЙСКА МОБИЛНОСТ – ТРАМПЛИН КЪМ БЪДЕЩЕТО”, съфинансиран от Програма „ЕРАЗЪМ +” на Европейския съюз.

На 20.02.2020 г. /четвъртък/ от 17:00 часа в Актовата зала
ще се проведе информационна среща за учениците и родителите
- Първи поток мобилност в гр. Портсмут, заминаващи на 01.03.2020 г;
- Първи поток мобилност в гр. Берлин, заминаващи на 08.03.2020 г.

Екип за управление
 
Грипна ваканция
24 яну 2020
Във връзка с рязкото завишаване на заболяемостта от ОРЗ и на основание писмо с изх.№ 03-01-29#2 от 24.01.2020 г. от директора на РЗИ - Хасково се преустановяват учебните занятия на територията на област Хасково, считано от 27.01.2020 г. до 31.01.2020 г. включително.
Учебните занятия ще бъдат възстановени на 03.02.2020 г.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 521
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask