Начало arrow Новини arrow В памет на Апостола
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
В памет на Апостола
19 фев 2021
На днешната дата честваме 148 години от обесването на Васил Левски, идеолог и организатор на българската национална революция, символ на нашето национално съзнание.
Апостола на свободата е най-светлата личност в българската история! Превърнал се в икона за всички нас, заслужил единствен  най-скъпото от един народ – неговата безрезервна любов!
Отдавайки му почит, всички ние трябва да си дадем сметка за нашите дела и да помним, че „Времето е в нас и ние сме във времето…”. Само така ще се почувстваме по-горди  и достойни, защото Левски го има, а нас ни има,  защото в рода ни има такива като него-символи на вечния стремеж към свобода и съвършенство. Дяконът се жертва в пламенния си стремеж да увлече след себе си хората в невъзможни за времето си каузи и с делото си  озарява бъдещето на всички  ни. Думите, които изчерпват целия му  живота са Свобода или Смърт!
Левски е и си остава наш съдник пред съвестта и духа ни! Саможертва му ще пребъде във времето, защото както  самият Апостол на свободата твърди: „Всеки ,каквото заслужи, то не му се изгубва...”
Учениците от ПГДС “Цар Иван Асен II“ също сведоха глави пред безсмъртието на Васил Иванов Кунчев с разнообразни инициативи.
Гимназистите от 10а клас – Мерт Миленов и Борис Войнов и 11а клас – Васил Грозев, Велина Кандурова и Ивана Денева, направиха табло, колаж и презентация, а в час на класа се дискутираше за живота и делото на Апостола. Така показаха своето уважение и поклонение пред великия син на България, който се е превърнал в икона за поколения.
 
 
< Предишна   Следваща >
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask