Начало arrow Новини arrow Наши ученици окупираха върха на класацията на ХІII Национално състезание по информационни технологии
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Наши ученици окупираха върха на класацията на ХІII Национално състезание по информационни технологии
22 мар 2021
В оспорвана конкуренция на 16 участници от цялата страна, учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково - Атанас Радичев, Васил Грозев и Юзер Наим, от 11а клас, специалност Системно програмиране, с ръководител инж. Станимир Даскалов, демонстрираха висока класа, теоретични знания и практически умения в ХІII Национално състезание по информационни технологии. Само половин точка отдели Атанас Радичев от първото място и той заслужено стана втори. Васил Грозев се класира на трето място, а Юзер Наим – на четвърто.
Състезанието се проведе от 19.03.2021 г. до 21.03.2021 г. в Благоевград и е организирано от РУО – Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски”, гр. Благоевград, VII СУ „Кузман Шапкарев”, гр. Благоевград, и община Благоевград. Темата тази година беше „Европейски зелен пакт“.
Целта на проявата е да се предостави възможност на учениците за интелектуална изява, да мотивира учителите за работа с деца с изявени способности в съответните научни области чрез използването на компютърните технологии. Приложният характер на разработените проекти дава възможност за интегриране на информационните технологии в процеса на промяна към устойчиво развитие и адаптирането им към образование и развитие.
Момчетата, представили Царската гимназия, участваха в категория Мултимедийни клипове, като защитаваха пред комисия собствени проекти. Според регламента в деня на състезанието те получават материали от журито, което им задава заданието. В рамките на 3 часа всеки състезател трябва да подготви задачата върху поставената тема, като при изпълнение на заданието, нямат право да използват Интернет.
Юзер Наим представи в клипа си какво е Европейският зелен пакт, Васил Грозев коментира изменението на климата и ефективното използване на ресурси, а Атанас Радичев показа начини за опазване на планетата, съобразно с Плана на Европейския зелен пакт. Темата е болезнено актуална, а 11-класниците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ с работата си демонстрираха лично отношение, позиция и ангажираност към наболял проблем в световен мащаб.
Мултимедийните клипове - това е удобен и ефективен способ за представяне на информация, удачен и алтернативен начин тя да достигне до потребителите. При оценяването им журито взема под внимание не само технологичните и художествените критерии, но и емоционалното въздействие на клипа.
Отличното представяне на учениците на инж. Даскалов идва точно на патронния празник на гимназията и дава повод за гордост. Дано примерът им да бъде „заразителен“ и да вдъхновява за нови и още по-високи постижения!
 
   
 
< Предишна   Следваща >
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask