Начало arrow Новини arrow 5 октомври - ден на учителя
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
5 октомври - ден на учителя
05 окт 2020
От зората на човечеството тези, които владеят  силата на знанието, биват почитани с най-голямо уважение и преклонение пред тяхната кауза  - да даряват непросветените с огъня на познанието.
5-ти октомври! Ден на съвременните будители, на борбените и вдъхновени пазители на българския дух и слово! Ден за уважение към онези, които осветяват пътя на познанието – учителите! Всеки ден с ентусиазъм и любов те учат младите хора да мечтаят, да превземат висини в областта на науката и културата. Поощряват ги да показват на света знанията и достойнствата си, да разгръщат уменията и таланта си и да бъдат преди всичко добри хора! И всеки ден щедро даряват емоции, време, усилия, усмивки!
В днешния празничен, макар и неофициален, октомврийски понеделник  Ученическият съвет и ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“  изненадаха приятно учители и ученици. В емоционалното си обръщение към учителите Елена Митрева, ученичка от 11б клас, цитира Робърт Фрос, който твърди: “Има два вида учители – такива, които те заливат с толкова много информация, че оставаш скован, и такива, които само с един малък подтик, ти вдъхват сила, с която можеш да скочиш чак до небето”. С усмивка Елена пожела на осмокласниците да имат учители, които да ги карат да докосват звездите.
Поздравителен адрес  към колегите си отправи и г-жа Топалова, директор на гимназията. Тя акцентира върху учителството като предизвикателство, изпитание и мисия и пожела на учителите да носят светлина, да вдъхновяват и да бъдат компаса, който активира магнитите на любопитството и знанието у учениците, припомняйки им, че „добрият учител развива способностите на учениците си до предела им, а великият учител ги кара да преодолеят този предел"!
Към празника се присъедини и г-жа Петя Стойчева, представител на Обществения съвет. Тя определи учителите като пазители на онова наследство, което съхраняваме като история и традиция и пожела на всички сила, упоритост и търпение по дългия път на знанието.
Честит празник на всички учители, които с любов и отговорност изпълняват дълга си!

 

 

 
< Предишна   Следваща >
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask