Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Почитаме паметта на Васил Левски
20 фев 2020
През този месец  се навършиха 147 години от гибелта на Васил Левски. Цяла България се прекланя пред паметта и делото на Апостола на свободата. Учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ също почетоха паметта на Дякона с разнообразни инициативи.
Някои от гимназистите направиха табло, други презентация, а в час на класа се дискутираше за живота и делото на Апостола. Бяха поднесени  цветя пред бюст-паметника на Васил Левски, с което показаха своето уважение и преклонение пред този велик българин, който отдавна се е превърнал в икона за  поколенията.
„Времето е в нас и ние сме във времето“- така го е казал Апостолът. А ние  трябва да го помним.
 
Ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“ на ски училище
19 фев 2020
За поредна година ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“, в периода от 13.02 до 16.02.2020 г., проведоха любимото си ски училище на хижа „Мальовица“. Групата се състоеше от 50 ученици и 4 преподаватели.
На 13 и 14 февруари с голямо вълнение една част от нашите гимназисти направиха своите първи стъпки като начинаещи в обучението по ски, а други се забавляваха в карането на шейни. Учениците се наслаждаваха на невероятно красивата природа и чистия планински въздух.
На 15 февруари се проведе зимен поход до връх Мальовица, който донесе много усмивки, настроение и незабравими спомени.
Всички бяха доволни от прекрасното време, от безбройните положителни емоции, от новите ски умения, от една истинска зимна ваканция, която носи не само емоционален заряд, но и физическо укрепване. С много усмивки и обещание да се върнат отново тук през следващата зима завърши ски училището на хижа „Мальовица“.
 
В ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проведе дарителска кампания „Бъдеще за Михаела“
17 фев 2020
14 февруари е един емоционален празник на обичта, подкрепата и приятелството. На този ден всеки един от нас може да избере какво да празнува - празника по стар стил свети Трифон Зарезан, честван като Ден на лозаря или празника свети Валентин - Ден на любовта. Интересното е, че свети Валентин и свети Трифон са живели почти по едно и също време, били са лечители и двамата претърпяват мъченическа смърт. Твърде е вероятно двамата светци да са една и съща личност.
По традиция на този ден учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ празнуват „Свети Валентин - Ден на влюбените”, но този път празникът беше двоен, защото решиха да отворят сърцата си и да подарят вяра, надежда и любов чрез дарителска кампания „Бъдеще за Михаела“, която е на 7 години и е болна от Сарком на Юинг.
В тази инициатива се включиха представители от Ученическия съвет и доброволци от Българския младежки червен кръст, които посетиха всеки клас. Съпричастни към инициативата, учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ за пореден път доказаха, че доброто и любовта вървят неотлъчно в нашия училищен живот като се включиха с дарение и заявиха своето участие в томболата по случай свети Валентин.
Този ден е изпълнен с едно специално романтично настроение, което се усеща още от входа на училището. Във фоайето на двете сгради всеки ученик е посрещнат с усмивка и валентинка с пожелание. Голяма част от валентинките са изработени от
Борислава Иванова, Християна Недялкова, Мирослав Чобанов от 9Д клас. Именно те са инициаторите за дарителската кампания „Бъдеще за Михаела“. Браво ученици, гордеем се с вас!
Валентинки изработиха още Велина Кандурова и Ивана Денева от 10А клас, Стиляна Грозева, Росица Тодева и Белгин Кадир от 11В клас, Моника Каменова и Андреа Иванова от 11Д клас.
На видно място и във двете сгради бяха поставени „любовни пощенски кутии“, където всеки ученик можеше да изпрати валентинки и анонимни любовни послания до тайни или явни възлюбени.
В края на учебния процес с трепетно очакване и вълнение някои ученици получиха валентинки от „любовната пощенска кутия“, а в двора на училището беше изтеглена томболата и обявен печелившия ученик, който получи наградата от БМЧК.
Емоционалните преживявания продължиха с нашия фотограф Васил Грозев от 10А, който засне най-вълнуващите моменти.
След приключване на кампанията, Ученическият съвет към ПГДС „Цар Иван Асен II“ направи мил жест към своите учители, като им подари картичка и цвете по случай свети Валентин.
Свети Валентин е празник, който носи не само любов и топлина, но отваряме сърцето си и за другия, на когото е нужна вяра и надежда за бъдещето.
 
Графици за втори учебен срок 2019-2020 г.
13 фев 2020

За информация на родители и ученици публикуваме утвърдените графиците за втори учебен срок на 2019-2020 учебна година:

 
Съобщение по програма Еразъм+
12 фев 2020
Уважаеми ученици,

Във връзка с изпълнение на дейностите по проект с регистрационен номер 2019-1-BG01-KA102-061773 по Програма „ЕРАЗЪМ +”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, на тема: „ЕВРОПЕЙСКА МОБИЛНОСТ – ТРАМПЛИН КЪМ БЪДЕЩЕТО”, съфинансиран от Програма „ЕРАЗЪМ +” на Европейския съюз.

На 20.02.2020 г. /четвъртък/ от 17:00 часа в Актовата зала
ще се проведе информационна среща за учениците и родителите
- Първи поток мобилност в гр. Портсмут, заминаващи на 01.03.2020 г;
- Първи поток мобилност в гр. Берлин, заминаващи на 08.03.2020 г.

Екип за управление
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 82 - 90 от 619
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask