Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2021
Държавни изпити по професията
Външно оценяване
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Дни на патронния празник на гимназията
09 мар 2021

На днешната дата, 9 март 2021 г., се навършват 791 години от най-успешната битка в българската история. Тя е една от най-значимите не само във Второто българско царство, а по принцип в цялата ни история. Тя се равнява по значение на битката при Ахелой (917 г.); на битката при Онгъла, водена от Аспарух, с която на практика се създава Дунавска България; на победата на Тервел над арабите при Константинопол (718 г.); на победата на Крум над Никифор Геник (811 г.); на победата на цар Самуил при Траянови врата (986 г.). Победа, отекнала в цяла Европа!
През 1230 г. при Клокотница армията на цар Иван Асен II побеждава силите на епирския деспот кир Теодор Комнин. След победата Царство България постига своето най-голямо териториално разширение в цялата си история, а страната ни се превръща във водеща сила в европейския югоизток.
Малко са историческите събития, които с такава охота се обсъждат от всички. А нас, наследниците на Иван Асен II, винаги ни изпълва с гордост, защото е пример за това, колко работа може да се "отхвърли", колко опасности да се преодолеят, когато всички са сплотени в малък, но здрав юмрук, който може да посрещне всяка заплаха.
С поставяне на указателни табели по екопътека „Цар Иван Асен II“ на 1.03. и поднасяне на цветя на паметника в с. Клокотница на 7.03. ученици от специалностите Горско и ловно стопанство и Мебелно производство поставиха началото на честванията на патронния празник, който тази година ще бъде отбелязан на 19.03.2021 г.

Вижте цялата програма с предвидени мероприятия

 
Ден на освобождението на България
03 мар 2021
България –
горчив, но велик стенопис от куршуми,
пред който завинаги аз коленича!…
 
Трети март е клетва за вярност пред идеалите на Ботев и Левски, и на всички онези борци, дали живота си за нашата свобода!
Трети март е знак за почит и преклонение пред България, която носим винаги в сърцата си!
Трети март като национален празник е много повече от едно тържествено слово, венци на признателност пред подвига и панихида в храмовете за героите. Той е част от нашата национална идентичност!
Днес е ден за размисъл, ден, в който за миг да изоставим забързаното ежедневие, да изличим от съзнанието си брътвежа за маловажното и да отворим очите си за истински значимото. Нека да се замислим какви щяхме да бъдем без свободата, без способността да определим себе си, без възможността да можем да предадем миналото си като свят завет на идните поколения.
Днес повече от всякога трябва да пазим и да помним, че Трети март е цената, за да бъдем свободни. Да знаем, че ние сме паметта на нашето Утре и да предадем най-ценния урок по родолюбие, който започва с името на връх Шипка! Саможертвата на опълченците респектира, вдъхновява, мотивира и се превръща във висша ценност за всеки българин! С безпримерен героизъм те успяват да върнат самочувствието на угнетения роб и да се почувства свободен. Макар и „шъпа спартанци“, те се превръщат в могъща сила за морално вдъхновение на народа ни и безпристрастна мярка за преценка пред съда на съвестта на всеки един от нас!
143 години ние не спираме да приемаме Трети март като синоним на свободата, да препрочитаме историята си и да почитаме героите! Нека подвигът им ни дава вяра, самочувствие и отговорност, с които да пазим и обичаме свободна България!
Ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“ – гр. Хасково честити националния празник на всички свои учители, служители, ученици и родители!
 
8-класниците ви поздравяват
02 мар 2021

По случай празниците в началото на март - Баба Марта и Деня на освобождението на България, нашите осмокласници изработиха прецентации с които поздравяват своите учители и съученици в гимназията.

Вижте изработените от тях презентации.

 
Училищен кръг на Националното състезание „Най-добър млад строител“
02 мар 2021
На 23.02.2021 г. в ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково се проведе училищният кръг на Националното състезание „Най-добър млад строител“. В него  взеха участие ученици от 11 и 12 клас от специалност Строителство и архитектура.
Състезанието е проява, която дава възможност на учениците да демонстрират теоретичната си подготовка, практическите си умения и компетентностите си за изпълнение на различни  строителни дейности. Състезанието е и основата, на която се организират и атрактивни извънкласни дейности, насочени към изграждане интереса на учениците към професията; насърчава ги да развиват  творческите си способности; учи ги на трудова дисциплина и работа в екип. Категориите, в които гимназистите мериха сили, са Облицовки и настилки, Сухо строителство, Зидария и Мазилки, шпакловки и бояджийски работи. Последната категория бе най-оспорваната в състезанието и сериозно затрудни избора на журито.
Като безапелационен фаворит в категорията Мазилки, шпакловки и бояджийски работи се наложи Елена Благомирова Митрева – XIб клас. Второто място е за Димитрия Добромирова Димитрова – XIIд клас, а Анелия Петрова Петрова – XIб клас остана на трето място.
В категорията Облицовки и настилки почетното първо място зае Иван Дяков Иванов – XIб.
Тодор Живков Тодоров и Марин Станимиров Данев от XIб клас са победителите в категория Сухо строителство.
В категория Зидария челното място заслужено заеха Мирослав Николаев Патуров и Димитър Николаев Колев от XIб клас.
Емоциите от състезанието вече отзвучават. Постигнатото радва, но и задължава. Класиралите се на призовите места ученици ще участват на регионалния кръг на състезанието, което ще се проведе на 26.03.2021 г., а домакин ще е ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково.
Г-жа Топалова, директор на гимназията, удостои всички участници с грамоти и предметна награда и изрази уверението си, че ни очакват още по-успешни професионални изяви.
 
Правила за получаване на стипендии
01 мар 2021
Публикуваме вътрешните правила за условията и реда за получаване на стипендии от учениците на ПГДС „Цар Иван Асен II”, след завършено основно образование.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 19 - 27 от 619
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask