С висок старт Царската гимназия започна състезанията по професии. Отборът ни от специалност Строителство и архитектура за пореден път доказа, че е без конкуренция.
На 17-18.03.22 г. Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Кольо Фичето“ – Ямбол бе домакин на регионален кръг за Югоизточен район на България на състезанието „Най-добър млад строител, което се провежда традиционно по инициатива на Министерството на образованието. Сили премериха 7 отбора от аналогични професионални училища от Бургас, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол. Това е традиционно най-силната група от участващите в надпреварата.
Нашите момчета и момичета се справиха прецизно със задачите от състезателните дисциплини, работиха спокойно и уверено и заслужено завоюваха отборното първо място. В индивидуалното класиране Илияна Илюва и Валентина Младенова от 11б клас заеха първо място в категория Зидарии. На първо място в категория Сухо строителство са Марин Данев и Тодор Тодоров от 12б клас. Анелия Петрова от 12б клас се пребори с конкуренцията за първото място в категорията Мазилки, шпакловки и бояджийски работи, а Иван Иванов е на четвърто място в категория Облицовки и настилки.
Учениците и техните учители – Златина Стойнова и Иван Петков, имат нагласата на победители и казват, че очакването на победата поражда победа. Зад тази увереност обаче стои много упорит труд, защото успехът не идва даром. Те притежава всичко, от което се нуждаят – знания, опит, амбиция, мотивация, за да тръгнат смело към следващото предизвикателство – Националния кръг, който ще се проведе в Русе.
Пожелаваме им да продължават напред все по-уверени и по-успяващи!