ПГДС Хасково

Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението, усмивките и очакванията на цяла година пред себе си. Най-хубавият ден е днешният! Най-ведрият, най-чистият, най-милият! Най-хубавото чувство е това, да срещаш другите с усмивка и с радост да ги поздравиш!

Честит празник на всички, които носят училището в себе си като спомен, като потребност, като очакване! Днешният ден е благословен празник за учениците, за учителите, за родителите.

Скъпи ученици, предстои Ви изкачване на поредното стъпало по пътя на духовното Ви развитие. Бъдете упорити и амбициозни! Трупайте знания, не губете порива и желанието си да научавате нови неща, защото знанието е сила. Специално към осмокласниците се обръщам с цитат на Самуел Смит: „Бъдете това, което ви е определила съдбата, и ще имате успех“! Не се отказвайте от мечтите си, защото те са Вашите криле. Вървете напред смело и решително! Искайте, защото можете! Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте!

Колеги учители, през изминалата учебна година Вие вече доказахте своя висок професионализъм, както и че можете бързо и адекватно да отговорите на предизвикателствата на времето. Бъдете все така всеотдайни в благородната си мисия да дарявате любов и знания на учениците. Нека тяхната обич бъде най-ценното признание за отговорния Ви труд.

Уважаеми родители, Вие сте наши помощници и партньори. Подкрепяйте децата си в нелекия им път. Вдъхвайте им увереност и ги убеждавайте, че със своя труд и упоритост ще станат знаещи, можещи и успели хора.

Днес отваряме училищните врати смело, дръзко, с мотивацията да бъдем най-добрите! Пожелавам на всички съзидателна и мъдра учебна година!

Маргарита Топалова

Директор на ПГДС „Цар Иван Асен II“- Хасково