Коледа и Нова година са празниците, когато всички ние отваряме сърцата си за доброто и с дарителски жестове се опитваме да зарадваме някого в нужда. Учениците и учителите по физическо възпитание и спорт в ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково дадоха старт на благотворителните инициативи на 12.12.22 с турнир по волейбол, който продължи до 23.12.22 г. Идеята на организаторите е свързана с набиране на средства за лечението на Лозко Добрев, бивш възпитаник на гимназията. В турнира се включиха отбори от всички класове. Към нашите спортисти се присъединиха по два отбора от ФСГ „Атанас Буров“ и ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. Завършили ученици от випуските 2016, 2019 и 2021 г. се включиха с три отбора. Всеки състезател внесе такса за участие.

На 22.12.22 г. се проведе и традиционният коледен базар за сладкиши и ръчно изработена коледна украса. По инициатива на ученическия и обществения съвет средствата, събрани от базара, също са за Лозко. Тук активно се включиха родителите, които не само че помогнаха в приготвянето на коледни сладки, но бяха до децата с финансова и морална подкрепа. Техният пример е важен, защото така учители и родители ги учим да бъдат добри хора и да подават ръка за помощ. Присъствието на родителите създаде и духа на общност, обединена от благородна идея. На базара не липсваха и бивши ученици, редовни участници в предишни мероприятия. Събраните от благотворителните инициативи средства са 7086.70 лв.

 Коледа е празник на обичта. Коледа е празник на надеждата. Тя е символ на добротата. Всички, които станаха част от магията на добрите дела, искат да върнат радостта в очите на момчето.  И нека бъдат благословени мечтите му!

Коледа и Нова година са чакани с трепет. Те са очакване за късмет и ново начало. Коледа и Нова година откриват нови хоризонти.  Нека всяко добро дело, с което се захванем, да бъде увенчано с успех!