На 23.02.22 г. в ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково се проведе училищният кръг на Национално състезание „Най-добър млад строител“. Участниците се състезаваха в четири дисциплини: зидарии, сухо строителство, облицовки и настилки и мазилки, шпакловки и бояджийски работи. Гимназистите от специалност Строителство и архитектура показаха голям интерес и се включиха активно в състезанието, което беше изключително оспорвано и затрудни журито при крайното класиране.

В категория Зидарии призовото първо място е за дамския отбор Илияна Илова и Валентина Младенова от 11б клас. На второ място са Димитър Колев и Мирослав Патуров от 12 б клас, а трети се наредиха Мария-Калина Димова и Ася Узунова от 11б.

В категория Сухо строителство първи са Тодор Тодоров и Марин Данев от 12б клас и с минимална разлика втори остана двойката Виктор Димитров и Божидар Манолов от 10б клас.

В Облицовки и настилки безапелационно се наложи Иван Иванов от 12б клас, следван от Тодор Асенов – 10б и Стойчо Ангелов – 12б.

В категорията Мазилки, шпакловки и бояджийски работи доминираха момичетата. Първо място зае дванадесетокласничката Анелия Петрова, а на второ и трето са десетокласничките Йоана Ангелова и Анелия Гинева.

Всички победители продължават подготовката си за участие в регионалния кръг, чийто домакин ще бъде ГСАГД „Кольо Фичето“- град Ямбол.