Начало arrow Новини arrow Ден на отворените учебни работилници
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Ден на отворените учебни работилници
31 окт 2019
Във връзка с Европейската седмица на професионалните умения, Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II", отвори врати за учениците от V-VII клас, за да се запознаят и изпробват уменията си в учебните работилници и да получат реална информация за изучаваните професии.
Учениците от различните специалности в гимназията - "Системно програмиране", "Строителство и архитектура", "Мебелно производство", "Недвижими имоти", "Парково строителство и озеленяване" и "Горско и ловно стопанство" организираха разнообразни мероприятията, в които искаха да покажат какво са научили, а в същото време да популяризират своите професии.
В тази инициатива бяха поканени: Христина Боева-началник на РУО гр. Хасково, Дарина Станчева - старши експерт професионално образование, представители на местния бизнес, с които гимназията си партнира.
Съвместната инициатива на гимназистите от специалност "Мебелно производство" и "Горско и ловно стопанство" предизвика интереса на учениците от основните училища, посетили гимназията. Бяха демонстрирани изработка на къщички за птици и поставянето им на подходящо място в красивия парк на училището.
Учениците от специалност "Недвижими имоти" изненадаха присъстващите със своите незабравими презентации на тема "Десетте най-скъпи сгради в света" и "Сградите с нестандартна архитектура".
Учениците от специалност "Строителство и архитектура", в чест на своя предстоящ празник – Ден на строителя, организираха състезание в три категории - "зидарии", монтаж на армировка на колона и геодезическа задача, в което показаха своите професионални умения.
Състезанието се проведе между отборите на 10, 11 и 12 клас. Всеки клас сформира по два отбора. В 10 клас наблюдавахме състезанието между отбор "Строители – победители" и отбор "Строителни техници". Тези два отбора трябваше да премерят сили в подредба на буквите П, Г, Д и С от различни градивни елементи - итонг, тухли "Винербергер", единички и четворки. Критериите за справяне с определените задачи са за време, прецизност и точност.
В 11 клас отборите мереха сили при монтаж на армировка на колона по схема. Отново критериите бяха за време, точност и изпълнение.
А отборите от 12 клас демонстрираха знания и умения в областта на геодезията. Всеки един отбор трябваше да центрира и ориентира теодолит по две дадени опорни точки. Тяхната задача се състоеше в търсене на съкровища с помощта на геодезически уреди. Всеки отбор имаше свое съкровище, което бе скрито и представляваше малък плик 5-6 см с определено послание . Местоположението на съкровището е зададено с полярни координати - ъгъл и разстояние спрямо изходните опорни точки. Критериите за изпълнение на поставената задача са за време, точност и прецизност.
Всяка категория представи своя победител, а краят на тази инициатива завърши с мисъл на един от най-великите строители-архитекти за своето време.
"Може да сте господари на всичко или роби на всички - от вас си зависи. Ама помежду си не градете толкоз дувари, дето да ви делят, ами повече мостове – да ви събират.", Колю Фичето
Директорът на гимназията – госпожа Маргарита Топалова ,поздрави победителите в състезанието, като пожела много успехи и творчески вдъхновения на всички участници.
Инициативата на гимназистите завърши с почерпка - парче вкусна торта, а учениците от специалност "Парково строителство и озеленяване", направиха скромен подарък на всички гости
 
 
 
< Предишна   Следваща >
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask