Начало arrow Новини arrow НАй-добри сред най-добрите
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
НАй-добри сред най-добрите
07 май 2016
Националните шампиони по „Горски многобой” и тази година са учениците на ПГДС. Убедителната победа  над конкуренцията се дължи на отличната подготовка на състезателите и тяхната изключителна мотивация не само да представят училището, но и да покажат качества на истински професионалисти. Отборът на гимназията се наложи категорично над гостуващите осем тима от Варна, Банско, Кърджали, Велинград, Чомаковци, Мъглиж, Чепеларе и Берковица.
Надпреварата премина в два етапа. Първоначално състезателите трябваше да разпознават  дървесни видове и насекоми, да садят фиданки, да повалят дървета, да показват умения в риболова и стрелбата с пневматична пушка. Във втори етап предизвикателствата бяха свързани със сглобяване и разглобяване на бензиномоторен трион и рязане на шайби. Лошите метеорологични условия, хлъзгавия и труден терен не попречиха на нашите момчета да се справят с изпитанията.
Купата на победителите и златните медали спечелиха: Дейвид Величков, Хасан Ердинч, Даниел Светославов и Алекс Михайлов от 11г клас. Високото отличие бе и за техните преподаватели: инж. Николай Попов, инж. Недрет Касим и Диана Конгалова.
За отличните постижения представители на фирмите партньори „Husqvarna” и „Stihl” наградиха победителите с последен модел бензиномоторен трион, брадви, часовници, тениски и шапки. Освен всичко това учениците получиха възможността да бъдат приети като студенти в предпочитана от тях специалност към Лесотехническия университет в София.
 
< Предишна   Следваща >
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask