Начало
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Спечелен проект
21 ное 2007
Гимназията ни спечели проект по програма "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност" към Министерството на културата на стойност 2000 лв.Благодарение на този проект ще  попълним  библиотечния фонд с 160 книги - творби от антична и западноевропейска литература,  съвременни творби, изучавани в 12 клас, справочна литература - речници, енциклопедии и атласи, необходими както за езиковото обучение на учениците, така и за обогатяване на знанията в областта на обществените и природо - математически науки и в различните специалности и професии.
 
Награда на Национално състезание по природни науки и екология
07 ное 2007

Ученичката Камелия Парашева от 12 е клас, специалност "Парково строителство и озеленяване" участва в Национално състезание по природни науки и екология от 02.11 2007г. до 05.11.2007г. в гр.Етрополе. Темата с която  участва е "Екологичен и алтернативен туризъм в Източните Родопи".Тя спечели 6 място с оценка Много добър 4,75 със статут на конкурсен изпит във висше учебно заведение. Ръководител на проекта е инж.Николай Попов.

 

 

 

 

 
Спечелени проекти по Национална програма на МОН
26 окт 2007

Училището спечели два проекта  по Национална програма на МОН "Училището територия на учениците"

1.Модул "Развитие на извънкласната и извънучилищната дейност"

Име на проекта: "Съвременните информационни технологии и създаване на културен мост във времето" 

Проектът е насочен към задълбочаване знанията на учениците в областта на съвременните информационни технологии и тяхното приложение в практиката. Включени са извънкласни дейности, насочена към повишаване знанията и информираността на учениците в областта на културата и историческото наследство. Чрез реализацията на проекта участниците ще се запознаят с културните традиции в региона, като за целта ще се създадат: танцова и певческа фолклорни групи; групи по събиране на предмети от стария бит на българите и оформяне на етнографска експозиция; проучване, изследване и фотографиране на паметници на културата от регионално и национално значение, разположени на територията на Хасковска област. 

2.Модул „Ритуализация на училищния живот”

Име на проекта : "40 години просперитет"

Дейностите, заложени в този проект са насочени към поддържане на традицията, както и към приобщаване на ученици и родители към общоучилищните дейности.
   В продължение на 8 месеца учениците, включени в различни групи, ще извършват проучвателска, изследователска, събирателска и описателна дейност, свързана с представяне на училищната история в постоянна музейна сбирка. Учениците от паралелките по програмиране ще представят най-важното от издирените факти на мултимедиен продукт. Любителите на фотоизкуството ще се докоснат до различни предизвикателства при създаване на снимков материал.

 
Участие в Национално състезание по природни науки и екология
26 окт 2007

Ученичката Камелия Парашева от 12 е клас, специалност "Парково строителство и озеленяване" ще участва в Национално състезание по природни науки и екология през месец Ноември 2007г. в гр.Етрополе. Темата с която ще участва е "Екологичен и алтернативен туризъм в Източните Родопи". В разработката на проекта ученичката е разгледала задълбочено и многостранно същността на алтернативния и екологичен туризъм и туризма в частност. Използвани са статистически данни и материали, които доказват, че туризмът трябва да се превърне в основен отрасъл за този регион.

Особен интерес в научната работа представляват историческите и културни обекти в Източните Родопи, които са показани и разгледани от дванадесетокласничката. Ръководител на проекта е инж.Николай Попов.

Всички от ПГДС пожелаваме успех на Камелия Парашева по пътя който е поела! 

 

 
Синдикални лидери в ПГДС
17 сеп 2007
 На 17 септември  синдикалните лидери от КНСБ г-н Желязко Христов и г-жа Янка Такева посетиха нашата гимназия. Те се запознаха с проблемите на преподавателите и отговорха на наболели въпроси, свързани с образованието и социалното положение на българския учител. Синдикалистите останаха приятно изненадани от материалната база на гимназията, като отбелязаха, че подобна организация е гордаст за българското училище.
 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща > Последна >>

Резултати 505 - 513 от 535
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask