Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Из печата
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Други документи
ДЗИ 2017
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Втори успех по математика
12 дек 2014
На 06.12.2014 г. в гр. Стара Загора се проведе националното матеметическо състезание „Иван Салабашев”. От ПГДС „Цар Иван Асен II” взеха участие шестима ученици от 12а клас. С най-висок резултат в конкурса е Ахмед Юксел Ахмед, който спечели правото на избор да бъде студент в няколко университета: Пловдивски, Шуменски, Русенски, Технически университет - гр. Габрово и Икономически университет – гр. Варна.
 
Математически успех
04 дек 2014
11 ученици от 12а клас представиха достойно гимназията на провелия се на 29.11.2014 г. в гр. Кърджали математически турнир. От 109 участници Джем Ергюн Неджиб и Петя Анатолиева Чоева заеха призовите 3-то и 4-то място и получиха оценка „Отличен 6”. С този резултат те имат право да кандидатстват за всички специалности в Пловдивския университет и Икономическия университет в гр. Варна.
Ръководството и педагогическият колектив на ПГДС изказват благодарност за постигнатия успех и за издигането престижа на гимназията от учениците и техния преподавател г-жа Янка Коемджиева - главен учител.
 
АНТИ-СПИН
02 дек 2014
Всяка година на 1-ви декември учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II” изразяват своята съпричастност към хората, носещи тежката диагноза „ХИВ – позитивен”. „Животът е безценен” бе посланието на интерактивния урок, посветен на анти-СПИН кампанията. В него взеха участие ученици от девети клас и седмокласници от ОУ „Шандор Петьофи”. Малките гости се включиха с голям интерес в екипната работа. Бяха сформирани четири групи, които изработиха тематични табла, в които участниците по свой начин интерпретираха световния проблем, свързан с превенцията на СПИН. Всички вложиха емоция, ентусиазъм и творчество в предложените идеи. Урокът премина под вещите напътствия на г-жа Висарионова и педагогическия съветник г-жа Петкова. Гостите от РЗИ - гр. Хасково бяха впечатлени от оригиналните решения на учениците. Г-жа Златина Кирилова благодари за това, че младите хора стават все по-толерантни към човешката болка и ги призова да следват посланието на Световната здравна организация: „Да запазим посоката! Да продължим пътя!”
 
„Строители” от ПГДС със сериозни амбиции в проектирането на сгради
25 ное 2014
Екип от ПГДС вече работи по нашумелия в строителния бранш проект „Аз мога да строя”. Той е иницииран от Камарата на строителите и е подкрепен от Камарата на архитектите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Съюза на архитектите в България.
Нашите ученици участват с проект на едноетажна еднофамилна жилищна сграда от тип „Съвременна къща”. Екипът се състои от 4-ма участници:
1. Диана Валентинова Димитрова - 12б клас – ръководител на екипа
2. Цветелина Красимирова Костова – 12б клас
3. Анна Миткова Кайрякова – 12б клас
4. Георги Янков Янев – 12в клас, специалност „Парково строителство и озеленяване” – изработва ландшафтния проект на заданието.
Разбира се, в помощ на групата ще бъдат г-жа Масларова и арх. Нешева – преподаватели в специалност „Строителство и архитектура”.

На 24.11.2014 г. в конферентната зала на гимназията екипът представи своя идеен проект. Учениците показаха отлични професионални умения и сериозна мотивация за успешно приключване на всички фази в реализирането на техния продукт. Гости на защитата на проекта бяха г-жа Анушка Вальова – председател на Камарата на строителите в Хасково, г-жа Свобода Керимова – секретар на Камарата, арх. Янчо Апостолов, арх. Павла Тончева – консултант по проекта и инж. Иван Петков.
 
Една инициатива на 11a клас свързана с международния ден без тютюнев дим
24 ное 2014
"Започни деня си свежо, без цигарен дим!" – това бе посланието, което учениците от 11a клас в ПГДС „Цар Иван Асен II” отправиха към всички свои връстници. Те заявиха негативното си  отношение към употребата на тютюн, като създадоха събитие във фейсбук страницата на класа, а самото събитие отбелязаха на парти в училище с домашно приготвени бисквити и чай.
 
Успешно завършен проект с Майкрософт България ООД. ПГДС като IT академия
20 ное 2014
През последните години ПГДС „Цар Иван Асен II” работи  интензивно по различни европейски проекти, свързани с повишаване качеството на професионалното образование, което е приоритет и на Министерството на образованието.  Ръководството на гимназията и учителите са мотивирани от неоспоримия факт, че партньорството между училището и бизнеса дава високи резултати в обучението на учениците и тяхната адекватна подготовка за трудовия пазар.  ПГДС се оказа водеща във въвеждането на най-новите учебни програми в областта на ИКТ.  Двугодишното сътрудничество с  Майкрософт  България ООД  по проект „Актуализиране на образователния процес в ПГДС „Цар Иван Асен II” в сътрудничество с работодател в сферата на ИКТ” приключи успешно.
По този повод на 18.11. 2014 г. в конферентната зала на хотел „Ретро” на заключителен семинар бяха връчени сертификати на  75 ученици от 8 до 12 клас от специалност „Системно програмиране”. Тяхното обучение премина по 4 основни модула: два модула за сървърни приложения – Windows Server, SQL Server и два модула приложения за разработка - .NET, Expression Studio.  15 ученици от випуск бяха ангажирани в рамките на извънкласна дейност по два часа седмично.
Най-актуалното във взаимното сътрудничество с Майкрософт е това, че компанията е одобрила ПГДС „Цар Иван Асен II” за IT академия и учениците ще получават достъп до on-line обучение за Microsoft Office Specialist и Microsoft  Technologi Associate. Гимназията става оторизиран от компанията Certiport изпитен център. Той ще е достъпен както за учениците в училището, така и за всички, желаещи да получат световно признат сертификат от Майкрософт.
 
Поредното високо отличие за учител-будител от ПГДС
17 ное 2014
На 14.11.2014 г. в Националния археологически институт в София клуб Родолюбие организира конкурс на тема „Любовта към отечеството превъзхожда всички световни добрини”. Събитието се провежда всяка година под патронажа на Министерството на образованието, Министерството на културата, Съюза на българските учители, Националния археологически музей и вестник „Учителско дело”. От 180 разработки журито допусна само 37. На този престижен  форум  г-жа Росица Висарионова, главен учител в ПГДС, бе високо отличена в раздела „Мисия учител”.  Целият педагогически  колектив  искрено я поздравява  за успеха!
 
Програмисти, строители и горски със сертификати от бизнеса
05 окт 2014

За втора поредна година ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II” се обучаваха по проект „Ученически практики BG051PO001/3.3.07-0001”. В рамките на 240 часа те трупаха професионален опит и умения  на реално работно място.  Прякото им участие в производствения процес на фирмите партньори дава възожност за по-успешна реализация на трудовия пазар. След приключване на курса на обучение учениците получават сертификат за участие в проекта и стипендия в размер на 300 лв. През изминалата учебна година в програмата се включиха 54 единадесетокласници от специалностите „Системно програмиране”, „Строителство и архитектура” и „Горско и ловно стопанство”. Фирмите, които предоставят работните места, са:

ТП на ДГЛ – гр. Хасково
„Водно строителство” ООД
„Строителна компания АБС ” ООД
„Янимакс” ЕООД
„Аква–3” ООД
„ДП КОМ” ООД
„КОНАС” ООД

При обучението съвместно с ръководителите наставници от съответните фирми участваха и преподаватели по професионална подготовка: Елена Вълканова, Красимира Кирилова, Вера Чепишева, Диана Конгалова и Николай Попов.
На 02.10.2014 г. в конферентната зала на гимназията официално бяха връчени сертификатите на учениците, включили се в проекта през изминалата 2013/2014 учебна година.  На събитието бяха поканени представители на фирмите партньори, които получиха от г-н  Батимов референция за професионалното и компетентно съдействие при съвместната работа по проекта: г-жа Мирослава Милева от ТП на ДГЛ, г-н Драгомир Драгиев от „Строителна компания АБС” ООД, г-н Живко Вангелов от „Янимакс” ЕООД, г-н Тончо Тончев от „ДП КОМ” ООД и г-н Георги Колев от „КОНАС” ООД.

 
Отново е 15 септември
16 сеп 2014
Весел глъч и усмивки озариха първия учебен ден на царската гимназия. 610 ученици прекрачиха прага на ПГДС „Цар Иван Асен II”. 103-ма осмокласници бяха сърдечно посрещнати с „Добре дошли”. Тази учебна година стартира нова специалност в гимназията - „Брокер на недвижими имоти”. В нея ще се обучават 26 ученици.
На празника всички възпитаници и преподаватели бяха приветствани от директора на ПГДС г-н Александър Батимов. Гост на събитието бе г-жа Евгения Атанасова – зам.председател на Общински съвет – Хасково.
Ръководството на ПГДС желае на своите ученици и учители здрава, успешна и ползотворна учебна година!
 
И двете сгради на гимназията са вече санирани
25 юни 2014
В ПГДС „Цар Иван Асен II” окончателно приключиха строителните дейности по проекта за прилагане мерки за енергийна ефективност. Представители на Национален доверителен фонд – гр. София и на ПУДООС – гр. Стара Загора извършиха контрол по изпълнението на строително-монтажните работи, включени в договора по проекта. Бе подписан протокол № 19, с който се даде ход на финансирането. Фирмата изпълнител бе „Чавдаров, Георгиев и Сие” ЕООД – гр. Димитровград, а строителният надзор бе осъществен от „Стройконсулт” ООД – гр. Хасково с управител инж. Борислав Политов.
Проектът бе на стойност 180 348лв. В тримесечен срок бяха изцяло санирани и двете сгради на гимназията, като на първи учебен корпус бе положена и хидроизолационна настилка на покрива. Топлоизолацията ще спести енергийните разходи на училището и ще осигури много по-добри условия за работа на ученици и учители.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 369
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask