Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Училище на бъдещето
Спорт
Други документи
ДЗИ 2018
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Памет и признателност
03 юни 2015
„Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира ...” - заветните думи на великия поет и революционер Христо Ботев са инкрустирани върху паметника барелеф, който днес бе тържествено открит в ПГДС по случай 2 юни -  Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България. С този символ на признателност и национална гордост се поставя началото на Алея на велики личности  от българската история, която ще бъде оформена в двора на училището.
Делото и саможертвата на героите бе почетена със стихове от поета. В негова памет  ученици, учители и гости сведоха глави в едноминутно мълчание заедно с воя на сирените. Момчета, облечени като четници, поставиха венец пред лика на Ботев. Представители на Училищното настоятелство и гости поднесоха цветя.
Идеята за паметника барелеф се осъществи с подкрепата на благотворителни инициативи. Г-н Гочо Гочев, бизнесмен от Димитровград, е един от дарителите. С негова помощ се отлива лика на Ботев. Г-н Гочев подари на гимназията и фигурите на лъвовете, монтирани до паметника на патрона. Г-н Георги Делчев от гр. Хасково подпомогна училището, като изработи  цялата мраморна конструкция, на която е поставен барелефа. Ръководството на гимназията изказва своята благодарност и на г-н Шулев, директор на Професионалната гимназия по дървообработване във Велинград, който се включи в начинанието, като предостави матрицата за релефното изображение на Ботев.  
Отливането на фундамента и монтирането на паметника е дело на ученици от специалност „Строителство и архитектура” под  ръководството на г-н Николов, преподавател по практика.
 
Най-красив училищен двор
03 юни 2015
Регионален конкурс „Зелен двор” бе организиран от РИОСВ - гр. Хасково. Състезанието се провежда за трета поредна година по повод Международния ден на биологичното разнообразие – 22 май и Световния ден на околната среда – 5 юни.
В него взеха участие 15 училища и детски градини. Критериите, по които бяха оценявани най-добре поддържаните дворове, са озеленяване, зацветяване, подреденост и участие на учениците в поддържането и опазването на зелените площи.
ПГДС „Цар Иван Асен II” спечели II-ро място след СОУ „П.Р.Славейков” - гр. Кърджали. Наградите и грамотите ще бъдат връчени на 5 юни в сградата на РИОСВ, гр. Хасково.
 
Отбелязахме 31 май - Световният ден без тютюнопушене
02 юни 2015

Наши гимназисти се включиха в шествие под надслов "ЧИСТ ВЪЗДУХ", което бе организирано от Превантивно–информационния център по наркотични вещества към ОП ”Младежки център”. Инициативата бе посветена на Световния ден без тютюнопушене – 31 май.
Осмокласниците ни посетиха центъра по наркотични вещества, където доброволци изнесоха интерактивен урок за вредата от тютюнопушенето и отправиха своите съвети за здравословен начин на живот към подрастващите.

 
Високо признание за професионализъм
28 май 2015
Росица Висарионова от ПГДС „Цар Иван Асен II” е един от петимата учители от Хасковска област, получили почетното отличие „Неофит Рилски”.
На 25 май в столичното СОУ „Уилям Гладстон” на тържествена церемония Министърът на образованието и науката проф. д.п.н. Тодор Танев награди най-изявените  учители за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на българското образование.
Госпожа Висарионова е преподавател по математика, председател на Методичното обединение на класните ръководители и главен учител в гимназията.
 
Играем най-добрия хандбал
19 май 2015
Второ място спечелиха нашите хандбалисти  сред най-добрите ученически отбори в България. Турнирът се проведе в зала „Спартак” от 15 до 17 май. Във финалите взеха участие състезатели от София, Пловдив, Бургас, Горна Оряховица, Хасково и гр. Опака (Разградска област). Само на три точки разлика от победителите момчетата на ПГДС се окичиха със сребърните медали. Двубоят с бургазлии бе много оспорван, но нашите спортисти доказаха класата си.  Димитър Недялков от 10а клас е голмайсторът на хасковския тим с 48 гола в първенството.
Хандбалистите, защитили достойно спорта в ПГДС, са:
Ангел Иванов – 8б клас
Хубен Генчев – 8в клас
Валентин Каваков – 8г клас
Петко Валериев – 9а клас
Георги Йорданов -  9б клас
Калин Кънев – 10а клас
Анастас Георгиев – 10а клас
Валери Здравков – 10б клас
Явор Василев – 10д клас
Кадер Асов – 11д клас
Големия успех момчетата дължат и на своя учител по физкултура Росен Тодоров.
 
„На добър час!” на випуск 2015
14 май 2015
С цветя, балони и музика ученици и учители от гимназията изпратиха своите дванадесетокласници. С лъчезарните усмивки се смесваха и сълзите от радост и тъга. Абитуриентите се сбогуваха със своите учители, като им благодариха за тяхната искрена всеотдайност, търпение и любов. Цветелина Костова от 12б клас бе удостоена с отличието „Първенец на випуска” както за постиженията и като трикратен регионален и двукратен национален победител в състезанията по професии, така и за отличния и успех през целия етап на обучението. Награди получиха и други изявени дванадесетокласници, представили достойно името на гимназията.
Приветствия отправиха г-н Александър Батимов – директор на училището и г-жа Надежда Грозева – председател на Училищното настоятелство, която връчи и парични награди на отличените ученици.
Празникът завърши с кръшно българско хоро.
 
ОБЯВА
14 май 2015
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО  ДЪРВООБРАБОТВАНЕ И СТРОИТЕЛСТВО „ЦАР ИВАН АСЕН ІІ” - ХАСКОВО ОБЯВЯВА ТЪРГ С ТАЙНО НАДДАВАНЕ ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ ЗА СРОК ОТ 5 ГОДИНИ НА обект „СТОЛОВА”, с полезна наемна площ 80.10 м² /КУХНЕНСКИ БЛОК/
Дата на провеждане на търга 22.06.2015 г. от 10.00 часа в Актова зала в учебен корпус 2 - Общежитие, етаж 1 на адрес гр. Хасково ул. „Пловдивска” № 37
Депозит за участие – 100 лв.
Закупуване на тръжна документация и внасяне на документите за участие  –  в канцеларията на училището.
Оглед на помещенията може да се извърши от 11.05.2015 г. до 15.06.2015 г. всеки работен ден от  9 до 16 часа.    
Срок на обявата от 11.05.2015г. до 12.06.2015 г.
 
„Горските” отново с медали
11 май 2015
Второ място за тима на ПГДС в Горския многобой във Велинград на 8 май. И тази година момчетата останаха верни на традицията да побеждават и печелят медали на национално състезание. Девет отбора стартираха по тежките горски терени. Надпреварата премина в два етапа. Първоначално учениците демонстрираха умения в хвърляне на въдица, залесяване на фиданки, разпознаване на семена от различни дървесни видове и вредители по тях. Най-точен от всички в стрелбата с пневматична пушка бе Петко Георгиев от 12г клас. Бъдещите лесничеи показаха истински професионализъм и във втория етап от състезанието: поваляне на дърво за определено време, прецизна работа с бензиномоторен трион – разглобяване, сглобяване и рязане на шайби. Среброто за гимназията спечелиха и Антон Николов, Иван Тенчев и Денис Арифов.
Домакинството на престижното състезание през следващата учебна година бе определено за ПГДС „Цар Иван Асен II”.
 
Призово класиране
02 май 2015
На 25 април бе обявено крайното класиране на състезанието „VIVA Математика с компютър”. То е съвместна инициатива на VIVACOM и Института по математика и информатика към БАН. Решаването на задачите е онлайн и стартира още през януари. От ПГДС участваха Димитър Венков Митев и Петя Анатолиева Чоева от 12а клас. Двамата са класирани съответно на второ и трето място. Те получават парични награди под формата на ваучери.
 
Отново злато в Пловдив
29 апр 2015
На 24 и 25 април в 14 палата на Пловдивския панаир се проведе традиционната Панорама на професионалното образование. Организатор на форума е Министерството на образованието със съдействието на браншовите организации в 12 професии, като участие взеха 300 ученици от 130 гимназии. ПГДС „Цар Иван Асен II” се представи в три професии: „Мебелно производство”, „Строителство и архитектура” и „Парково строителство и озеленяване”. Надпреварата бе изключително оспорвана поради голямата конкуренция. Нашите състезатели се завърнаха отново с купи, медали и грамоти.
Отборът на мебелистите спечели първо място в категорията „Функционалност на мебели” с комплект за офис. Преподавателят по практика Тихомир Жеков бе награден със специален плакет за принос в обучението по мебелно производство. Състезателите от специалност „Парково строителство и озеленяване” грабнаха златото в категория „Кошници”. Строителите заеха четвърто и пето място в дисциплините „Зидарии”, „Сухо строителство” и „Облицовки и настилки”.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 389
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask