Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Училище на бъдещето
Спорт
Други документи
ДЗИ 2018
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Спортни успехи
24 апр 2015
На 22 април в град Харманли се проведе Областно първенство по лека атлетика за ученици.
Отборът на ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - Хасково спечели купата на победителите в осемте дисциплини: бягане, висок скок, дълъг скок, тласкане на гюле, 4 по 100 метра щафета. Златото грабнаха:
Стефан Спиридонов, Ахмед Селим - 10 Б клас, Явор Тодоров- 10 В клас, Петко Петков - 9 А клас,
Николай Кирилов, Мартин Бъчваров - 8 Б клас, Валентин Каваков - 8 Г клас, Демир Данаилов - 10 Г клас.
Треньорите Росен Тодоров и Стайко Стоев ще разчитат на най-добрите си лекоатлети и на Зоналното първенство, което ще се проведе през месец май в град Стара Загора.
 
Успех в поредния строителен проект
16 апр 2015
На 14 и 15 април в столичния парк-хотел „Москва” се проведе тематичният финал на конкурса „Аз мога да строя”. Събитието бе осъществено със съдействието на Камарата на строителите в България, като главен организатор на състезанието бе Камарата на строителите в Пловдив. Участие взеха девет професионални гимназии от цялата страна. Отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” се представи изключително успешно. Дванадесетокласниците Диана Димитрова, Анна Кирякова, Цветелина Костова от специалност „Строителство и архитектура” и Георги Янев от специалност „Парково строителство и озеленяване” презентираха проект на тема: „Съвременна модерна къща”, в който показаха отлична подготовка и професионални умения. Журито бе впечатлено от точното изпълнение и оригиналните решения на учениците. Те убедително се наложиха сред конкурентите си и за достойното представяне получиха грамоти и награди. Ръководител на екипа бе Димитрия Масларова – преподавател в гимназията.
 
Седмица на гората
02 апр 2015
От 1-3.04.2015 г. в сградата на Народното събрания е организирана ученическа изложба базар, посветена на Седмицата на гората.
Изложбата бе открита от заместник министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов.
Участват 10 училища финансирани от МЗХ от Пловдив, Варна, Тетевен, Велинград, Берковица, Русе, Хасково, Мъглиж.
Учениците от ПГДС-Хасково достойно представиха спец. Мебелно производство с изделия от дървесина. Ваня Делчева от 9в клас и Пламен Мавров от 10в клас са отличени с грамоти.
Събитието е отразено и на сайта на МЗХ: http://www.mzh.government.bg/mzh/bg/news/press_news/15-04-01/-1769059881.aspx
 
Патронен празник
24 мар 2015
На 20.03.2015 г. ПГДС "Цар Иван Асен II" отбеляза патронния си празник.
Гости на тържеството бяха г-н Панайотов, г-жа Боева и председателят на училищното настоятелство Надежда Грозева, които поздравиха учителите и учениците. Поздравителен адрес изпрати и г-н Д. Беливанов.
Акцент на тържеството беше историческото състезание "Златната монета".
Г-жа Висарионова подготви празничен брой на училищен вестник.
Учениците от 10а клас раздадоха на всички класове свитъци с информация за патрона, а тези от 11а клас приятно изненадаха всички с изработени от тях тематични календари.
Празникът завърши със спортни игри.
 
Заслужено злато за строителите на ПГДС
15 мар 2015
С високото отличие „Най-добър млад строител” се окичиха възпитаниците на ПГДС „Цар Иван Асен II” на провелото се регионално състезание. На 6 и 7 март  гимназията бе домакин на престижното съревнование, в което взеха участие осем професионални училища от Югоизточна България:  ПГСАГ „Лубор Байер” и ПГСД „Инж. Н.Ранчев”- гр. Стара Загора, ПГСГ „Кольо Фичето”-гр. Ямбол, СПГСГ „Арх. Г. Козаров”-гр. Сливен, ПГС-гр.Казанлък, ПГСИ „П.Пенев” и ПГСАГ „Кольо Фичето”-гр. Бургас.
Отборите се състезаваха в четири дисциплини.
Цветелина Красимирова Костова от 12б клас за трета поредна година победи съперниците си и грабна златото в първата дисциплина „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”. Първо място спечели и Андон Милков Милков от 11д клас в „Облицовки и настилки”. Тимът по „Сухо строителство”- Йордан Миленов Веселинов  и Георги Тенчев Налбантов от  10б клас се класираха на втора позиция. Сребърни медали получиха и Тодор Петров Тодоров-11б и Петър Йорданов Янков-11д клас, които се състезаваха в дисциплината „Зидарии”.
Отборно ПГДС „Цар Иван Асен II” изпревари значително останалите  гимназии и заслужено получи купата на победителите. Успешното си представяне учениците дължат преди всичко на своя учител по практика г-н Георги Станков.
И шестимата състезатели се класират за националния кръг, който ще се проведе през месец април в гр. Пловдив в рамките на Панорамата на професионалното образование.
 
Втора добротворческа инициатива на Училищен ученически съвет под надслов „Дари книга”
10 мар 2015
На 04.03.2015 г. царедворци-добротворци посетиха Дома за стари хора и дариха над 100 книги за библиотеката на дома.
Гимназистите споделиха своето мнение, че старите хора са пазители на мъдростта.
„В очите на възрастните се четеше радост, радост от вниманието, от скромния жест, от самото посещение.”
Те пожелаха на децата да се научат да ценят истинските неща в живота, тези, които не се купуват с пари, здраве и  успехи в училище.
 
Една добротворческа инициатива на Училищен ученически съвет под надслов „Дари книга”
04 мар 2015
На 27.02.2015 г. представители на УС на гимназията посетиха Детско отделение при МБАЛ – гр. Хасково, за да дарят детски книги. Te споделиха:
„Може би сте чували за чудодейното въздействие на приказките. И ние решихме, че ако една приказка може да събуди любопитството на детето, да върне усмивката на детското личице, то си заслужава да направим този скромен подарък.
Вярваме, че така ще направим престоят на децата в болницата по-лек и по-приятен.
А защо това да не бъде първа стъпка към създаване на детска библиотека в отделението!”
Екипът на Детско отделение посрещна топло представителите на ученическия съвет и приветства идеята им. А книгите са изложени в детския кът на отделението.
 
Баба Марта бързала, мартенички вързала!
01 мар 2015
На 26.02.2015 г. наши гимназисти участваха в инициативата на школата по етнография към ОП "Младежки център" "УКРАСИ ДЪРВО ЗА ПЪРВИ МАРТ". Пожелахме си да бъдем румени, засмени, весели, червени!
 
Наши еколози в Стара Загора
06 фев 2015
Панаир на науките събра на 27.01.2015 г. представители на повече от 26 ученически клуба в ГПЧЕ „Ромен Ролан”, гр. Стара Загора.
От четири години домакините организират това събитие, което дава гласност на младежки изяви в различни научни области: екология, биология, химия, астрономия, философия, чужди езици.
Темата на форума бе: „Вторият живот на отпадъците”. Нашата гимназия бе представена от екоклуб „Осем”. Цвети Тенчева и Антоан Калев впечатлиха участниците в панаира с оригинална композиция, изработена от отпадъчни материали: планетата Земя, изплетена от найлонови торбички, като за основа е използвано кълбо от пластмасови чаши. Ръководител на групата бе г-жа Нели Беливанова. Клубът на ПГДС „Цар Иван Асен II” е поканен от старозагорската езикова гимназия отново през месец  март на друго събитие, посветено на Световния ден на водата. На тези форуми младите хора се обединяват около една благородна кауза: техните послания за опазване на планетата Земя.
 
„Капачки в действие”
13 яну 2015
Нашите гимназисти се включиха активно в благотворителната инициатива на фондация „Идея в действие”, за да бъдат подпомогнати деца, лишени от родителски грижи. Чрез събирането на капачки, те изразиха своята социална ангажираност към проблемите на обществото ни.
С идеята, че заедно можем да променяме нещата към по-добро, на 09.01.2015 г. представители на Ученическия съвет предадоха събраното количество.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 379
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask