Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2019
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Вътрешно квалификационна дейност
15 ное 2016
На 14.11.2016 г. в ПГДС “Цар Иван Асен II” се проведе вътрешно-институционална квалификация на тема „Използване на разнообразни форми на оценяване на учениците”  –  2 академични часа
Програма:
• Акценти от наредба № 11 от 01.09.2016 г.  за оценяване постиженията на учениците – Янка Коемджиева
• Вътрешноучилищно оценяване - Силвия Григорова, Елена Вълканова
• Предложение за критерии при оценяване на проекти - Янка Коемджиева
• Дискусия
 
Трети академичен час от задължителните 16
08 ное 2016
На 07.11.2016 г. в ПГДС “Цар Иван Асен II” се проведе вътрешно-институционална квалификация на тема “Професионално портфолио”. Госпожа Висарионова запозна учителите със същността на портфолиото, а госпожа Ганка Митева показа на практика как се осъществява създаването му.
 
Стартира проект "Твоят час"
03 ное 2016
През учебната 2016/2017 година стартира проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – Фаза І" , финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Еврапейските структурни и инвестиционни фондове.
В проекта „ТВОЯТ ЧАС” са включени 182 ученици. Сформирани са 15 групи. З от групите са за извънкласни дейности за преодоляване на обучителни затруднения: „Успешни утре”, „Математиката - лесна и успешна” и „Математика за теб”, а 12 от тях са за извънкласни дейности за занимания по интереси: „WiFi рутери- възможности за конфигуриране”, „Волейбол”, „Въведение в програмирането с Java”, „Зидария и сухо строителство”, „История на лова”, „Лов и ловно оръжие в Европа през 20 век”, „Настилки и облицовки”, „Спирит ефект”, „Създаване на компютърна игра с Java”, „Тенис на маса”, „Фитнес и бодибилдинг”, „Футбол”.
 
Двоен празник в ПГДС „Цар Иван Асен II”
27 окт 2016
На 26.10.16 г. ПГДС „Цар Иван Асен II” отбеляза Димитровден и Ден на строителя. Госпожа Невена Добрева - директор на училището - честити празника на всички, които професионално са свързани с този ден. Връчени бяха благодарствени писма на бившите и настоящи учители по предметите, свързани със строителството. Представени бяха три презентации:
• Архитектурни резервати в България - Веселин и Габриела - 9 б клас
• Най-нестандартните сгради в света и Десетте най-високи сгради в света - Албена, Кларита и Константина - 10 б клас
Професионални умения показаха:
• Стефан Делчев, Стефан Гьоладжиев и Владислав Терзиев - 11 б клас - зидария с ютонг
• Светослав Кирилов, Валери Арнаудов и Цветан Николаев - 11 б клас - зидария с тухли Винербергер
Спирит ефекти демонстрираха:
• Ралица Димитрова - 11 б клас, Бонислава Димитрова - 11 б клас и Мюмюн Шакир - 12 б клас
Облицоването с   фаянс бе дело на Станислав Тодоров - 12 б клас
Сухо строителство - гипсокартон изготвиха:
• Георги Налбантов и Йордан Веселинов - 12 б клас
 
Наша гордост
20 окт 2016
Госпожа Добрева, директор на ПГДС „Цар Иван Асен II”,  връчи грамоти на най-добре представилите се в НВО на дигитални компетентности по информационни технологии за учениците от 10 клас, което се проведе пробно през учебната 2015/2016 година. Поздравления бяха отправени към учениците и ръководителите им  Виолета Иванова и  Ганка Митева. Грамотите получиха:
• Симона Иванова-11в;
• Ваня Делчева-11в;
• Виктория Савчева-11г;
• Мима Радева-11в;
• Васил Тенев-11в;
• Кристиана Ангелова-11в;
• Светослав Петров-11в.
 
Втори академичен час от задължителните 16, проведен с помощта на учениците от 8а клас
11 окт 2016
На 10.10.2016 г. в ПГДС “Цар Иван Асен II” се проведе мероприятие, свързано с месеца за безопасно движение по пътищата. Госпожа Петкова проведе открит интерактивен урок по безопасно движение с  8 а клас. Учениците, разделени в три  групи, работиха върху въпроси, свързани с безопасността на пътя. Всяка група се справи успешно с поставените задачи, но най-бързи и съобразителни бяха учениците от първа група. На всички учители нагледно бе представено как интерактивните игри са средство за създаване на среда за практикуване на умения, което бе темата на втория семинар от вътрешноучилищната квалификационна дейност.
 
Първа инициатива на Училищния ученически съвет -"Да си подарим усмивка!"
11 окт 2016
Отбелязахме Световният ден на усмивката! Ученици от УС към гимназията изработиха усмихнати емотикони.
Това бяха първите подаръци за новопостъпилите ученици с пожелание за добро настроение, приятелство  и усмихната учебна година!
 
Началото е поставено! 1-ви академичен час от задължителните 16
05 окт 2016
На 03.10.2016 г. в МО на класните ръководители се проведе семинар на тема „Работа в екип”.  Обучението има за цел придобиване на знания, практически умения и компетентности за екипна работа, разпределяне на отговорности и вземане на екипни решения.
Участниците бяха запознати с теоретичния анализ на понятието „работа в екип”. Бяха откроени разликите между екип и група, слабостите, които може да се допуснат в процеса на създаване на екип. Участниците в семинара получиха отговор на два важни въпроса: Наистина ли сме екип? Готови ли сме да се работим здраво за създаване на добър екип? Анализираха водещите 7 умения, които членовете на екипа трябва да развият, за да имат успех като екип. Проведените практически упражнения /игри/ помогнаха на участниците да покажат своите умения на практика.
 
Приключенец на среща с ученици в ПГДС
05 окт 2016

Околосветският пътешественик Росен Андрей Охеда гостува на 01.10.2016 г.  в ПГДС “Цар Иван Асен II” по покана на директора Невена Добрева.  Пътешественикът, обиколил 144 страни, разказа на учениците за приключенията си. Интересът от страна на учениците бе голям, а въпросите - многобройни.

"Условията ви за обучение са перфекти. Сбъдването на мечтите ви е изцяло във ваши ръце." бяха заключителните думи на Росен, а след срещата сподели: "Приятно съм изненадан от интереса и познанията им по география."

 
Дървото на мира в ПГДС
27 сеп 2016

Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ” – град Хасково се включи в международната инициатива ДА ЗАСАДИМ ДЪРВО ЗА МИР 2016. Мероприятието се провежда в чест на Световния ден на мира на ООН (21 септември).
В двора на училището засадихме кедър. В инициативата, съвместно с учениците от 12 г клас, взеха участие г-жа Н. Касим - преподавател по специални предмети на специалност Горско и ловно стопанство и г-жа П. Петкова - педагогически съветник.

Световният ден на мира се отбелязва в деня на нападението на Германия над Полша, с което започва Втората световна война (1939–1945).
Той е част от глобалната кампания, в която участват хиляди училища в около 120 страни.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 425
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask