Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Училище на бъдещето
Спорт
Други документи
ДЗИ 2019
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
В памет на цар Иван Асен II
22 мар 2016
По традиция през първия ден на пролетта ПГДС отбелязва своя патронен празник. Учители и ученици сведоха глави в знак на почит и признателност към делата на един от най-великите български владетели - цар Иван Асен II.
На тържественото събитие присъстваха депутатът г-жа Евгения Ангелова, зам.-областният управител г-н Валентин Ангелов, началникът на РИО на МОН г-н Иван Панайотов, г-жа Христина Боева и г-жа Дарина Станчева от РИО-Хасково, членове на Училищното настоятелство.
По повод училищния празник много ученици бяха наградени за изявите им в проведените през Месеца на Патрона конкурси. За най-оригинален фотоколаж „Един ден в моето училище” грамоти и торти получиха 8б, 8в, 9б, 10б, 10г и 11г клас. За есе на тема „Това е моето училище, защото ...” бе наградена Кристин от 11г клас. За доблестната си постъпка в организирането на благотворителна инициатива бе отличена Янка Маврова от 9б клас.
В празничния ден най-малките възпитаници проведоха своя първи урок по родолюбие в гимназията, посветен на великите победи на цар Иван Асен II.
 
Месец на Патронния празник
15 мар 2016

По повод Месеца на Патрона ученици от 11б и 11д клас извършиха добротворческа инициатива. Те продължиха традицията на своите предшественици и засадиха дръвче в двора на гимназията, за което ще полагат грижи до завършването си, а след това ще го оставят на по-малките с поредните послания.

 
Отново медал за строителите
15 мар 2016
Бонислава Делянова, Светослав Тодоров и Цветан Мартинов от 10б клас и Станислав Радославов, Георги Тенчев и Йордан Миленков от 11б клас са носители на бронзово отличие на провелото се в гр. Ямбол на 11 и 12 март Регионално състезание „Млад строител”. В поредния етап от надпреварата взеха участие осем отбора от професионални гимназии в Южна България. Състезателите показаха умения в четири дисциплини: „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”, „Облицовки и настилки”, „Зидарии” и „Сухо строителство”. Отличната подготовка на учениците от ПГДС им помогна да преодолеят трудните предизвикателства и да заемат престижното трето място сред най-добрите. Ръководители на отбора бяха инж. Иван Петков и инж. Златина Стойнова – преподаватели в специалност „Строителство и архитектура”.
 
Спортна надежда
15 мар 2016
Станимир Делчев от 11б клас завоюва шампионската титла по бокс на Държавното първенство за купата на България. Състезанието се проведе от 8 до 12 март в залата на БК „Ботев”-Пловдив. Участие взеха 18 боксьори. В изиграните четири срещи републиканският шампион спечели златото в категория до 56 килограма.
 
Мартенско дърво
06 мар 2016
На 29.02.2016 г. ПГДС участва в инициативата  на ОП "Младежки център", гр. Хасково - "Украси дърво за първи март" и допринесе за общоградското мартенско настроение.
 
Бъдещите архитекти с нова изява
03 мар 2016
За втора поредна година ученици от специалност „Строителство и архитектура” участват в проект „Аз мога да строя”, иницииран от Камарата на строителите в България.
На 29 февруари в конферентната зала на гимназията Тодор Петров от 12б клас презентира работата на екипа върху идеята за съвременна модерна къща. Проектът представя двуетажна жилищна сграда с обща площ 260 кв.м. Модерната архитектура е съчетана с практичност и функционалност. Предвижда се интересен ландшафтен дизайн. При изготвянето на проекта учениците се консултират от арх. Райчев, преподавател в специалност „Строителство и архитектура”.
 
Денят на розовата фланелка - категорична позиция срещу тормоза в училище
25 фев 2016

Ученици от Ученически съвет в гимназията изработиха розова тениска с послания  и оформиха тематичен кът в училище.
В дискусия откриха, че зад маската на агресивността се крие липсата на любов и внимание, неразрешени проблеми и страх.
Призив за ненасилие бе и символичното пускане на розови балони.

 

 
"Капани на самочувствието"
22 фев 2016
Интерактивен урок на тема "Капани на самочувствието" бе проведен от учениците от 8б и 12а клас. Часът бе организиран от главния учител Р. Висарионова, педагогическия съветник  П. Петкова и г-жа Т. Генева. Урокът премина под мотото „Самочувствието е силата да вземеш нещата в свои ръце и да живееш живота, който си избрал". Учениците решаваха казуси, разсъждаваха за факторите, влияещи върху самочувствието на хората и помечтаха за това, как да развият своите качества и поведение, които да  гарантират полагащото им се място в колектива.
 
Наш ученик със специалната награда на СофтУниада
11 яну 2016

На организираната на 9 и 10 януари 2016 г. от Софтуерен университет "СофтУниада" Тайфун Хамди от 12а клас, специалност "Системно програмиране" спечели специалната награда от Ubisoft. Той впечатли журито с проекта си "Ayrobo" - Arduino базирана кола-робот с дистанционно управление от мобилен телефон.

В надпреварата участваха 45 проекта, предварително подбрани от 360 регистрирани за участие. 

 
Отличени природозащитници
23 дек 2015
За пета поредна година РИОСВ – Хасково връчи своите награди по проект „Приятел на природата”. Той е свързан с провеждането на различни кампании и конкурси, насочени към екологичното възпитание на подрастващите в опазването на околната среда.
Сред отличените са учителите Диана Конгалова и Недрет Касим и ученици от специалност „Горско и ловно стопанство”. Те получиха грамота, стенен часовник, календар за 2016 година и информационно-образователни материали.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 409
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask