Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Училище на бъдещето
Спорт
Други документи
ДЗИ 2019
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Бъдещите архитекти с нова изява
03 мар 2016
За втора поредна година ученици от специалност „Строителство и архитектура” участват в проект „Аз мога да строя”, иницииран от Камарата на строителите в България.
На 29 февруари в конферентната зала на гимназията Тодор Петров от 12б клас презентира работата на екипа върху идеята за съвременна модерна къща. Проектът представя двуетажна жилищна сграда с обща площ 260 кв.м. Модерната архитектура е съчетана с практичност и функционалност. Предвижда се интересен ландшафтен дизайн. При изготвянето на проекта учениците се консултират от арх. Райчев, преподавател в специалност „Строителство и архитектура”.
 
Денят на розовата фланелка - категорична позиция срещу тормоза в училище
25 фев 2016

Ученици от Ученически съвет в гимназията изработиха розова тениска с послания  и оформиха тематичен кът в училище.
В дискусия откриха, че зад маската на агресивността се крие липсата на любов и внимание, неразрешени проблеми и страх.
Призив за ненасилие бе и символичното пускане на розови балони.

 

 
"Капани на самочувствието"
22 фев 2016
Интерактивен урок на тема "Капани на самочувствието" бе проведен от учениците от 8б и 12а клас. Часът бе организиран от главния учител Р. Висарионова, педагогическия съветник  П. Петкова и г-жа Т. Генева. Урокът премина под мотото „Самочувствието е силата да вземеш нещата в свои ръце и да живееш живота, който си избрал". Учениците решаваха казуси, разсъждаваха за факторите, влияещи върху самочувствието на хората и помечтаха за това, как да развият своите качества и поведение, които да  гарантират полагащото им се място в колектива.
 
Наш ученик със специалната награда на СофтУниада
11 яну 2016

На организираната на 9 и 10 януари 2016 г. от Софтуерен университет "СофтУниада" Тайфун Хамди от 12а клас, специалност "Системно програмиране" спечели специалната награда от Ubisoft. Той впечатли журито с проекта си "Ayrobo" - Arduino базирана кола-робот с дистанционно управление от мобилен телефон.

В надпреварата участваха 45 проекта, предварително подбрани от 360 регистрирани за участие. 

 
Отличени природозащитници
23 дек 2015
За пета поредна година РИОСВ – Хасково връчи своите награди по проект „Приятел на природата”. Той е свързан с провеждането на различни кампании и конкурси, насочени към екологичното възпитание на подрастващите в опазването на околната среда.
Сред отличените са учителите Диана Конгалова и Недрет Касим и ученици от специалност „Горско и ловно стопанство”. Те получиха грамота, стенен часовник, календар за 2016 година и информационно-образователни материали.
 
Поредно признание за професионализъм
16 дек 2015
„Модериране – метод за обучение на възрастни в професионалното образование” е разработката на Диана Конгалова, инж. Недрет Касим и инж. Николай Попов – преподаватели в специалност „Горско и ловно стопанство” на ПГДС „Цар Иван Асен II”, гр. Хасково. Техният проект е удостоен с втора награда измежду всички участници в Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE).
Прилагат го като обучават в задочна форма възрастни с придобито средно образование или степен на професионална квалификация по друга професия, но не успели да намерят реализация на пазара на труда. Методът на модериране позволява по-голяма самостоятелност и отговорност на обучаваните, така че попаднали в реална работна среда да се изявяват адекватно.
Работата на учителите бе високо оценена и те заслужено бяха наградени с почетна грамота от министъра на МОН проф. Тодор Танев.
 
Съобщение
08 дек 2015
На 14.12.2015 г. (понеделник) от 18 часа ще се проведе общо събрание на училищното настоятелство към ПГДС "Цар Иван Асен II"
 
Млад изобретател в ПГДС
08 дек 2015

„Ayrobo” е най-новият проект на дванадесетокласника Тайфун Хамди от специалност „Системно програмиране”. За реализирането на своето изобретение младият ентусиаст използва платформата „Ардуино”, която се изучава в часовете по „Вградени управляващи системи”.
За интерактивното устройство Тайфун сам написва подходящ софтуер – програмен код, с който управлява роботизираната количка. Движенията и се контролират от мобилния му телефон. Ayrobo реагира на измененията на заобикалящата среда чрез сензор за разстояние. Устройството притежава система за авариен звуков сигнал и светлини. На робота могат да бъдат монтирани радиомодул и камера и така да бъде използван за наблюдение на непроходими от човек места, за оглед при пожари, земетресения и други ситуации.
Абитуриентът програмист демонстрира своето изобретение пред съученици и учители. Той сподели, че предстои усъвършенстване на Ayrobo, а следващият проект е свързан с изработването на дрон. Мечтата на Тайфун е да продължи обучението си в Техническия университет в София и да превърне своето хоби в професия.

 
Европейската седмица за управление на отпадъците
30 ное 2015
Ученици от 11а клас, под ръководството на г-жа Силвия Григорова отбелязаха Европейската седмица за управление на отпадъците /21 - 29.11.2015 г./ и същевременно  изразиха съпричастност към събитията от 13.11.2015 г. във Франция и своето „НЕ” на тероризма.
Единадесетокласниците организираха събиране на капачки от пластмасови бутилки, с помощта на които изобразиха френското знаме, а надписите „PRAY FOR PARIS” и „Без страх” бяха изработени от пластмасови сламки. Осмокласниците горещо подкрепиха тяхната инициатива и апелираха за мир.
Проведе се и акция „Зелени патрули” - инициатива на ученици от ученическото общежитие за разделно събиране на отпадъци в района на гимназията.
 
Месец ноември – месец за превенция в ПГДС „Цар Иван Асен ІІ”
23 ное 2015
Превенция на детската престъпност и насилие

Учениците от 8-те класове в гимназията имаха възможност да се срещнат с инспектора от Детска педагогическа стая Татяна Господинова.
Дискутираха се теми свързани с наказателната отговорност при малолетни и непълнолетни извършители на противообществени прояви, насилието сред подрастващите и механизма за противодействие на училищния тормоз.
„Спазвайте правилата!” бе препоръката на г-жа Господинова.

Превенция на зависимостите

В деветите класове гостува г-жа Красимира Богданова – психолог към Регионална здравна инспекция – Хасково. Тя сподели, че дизайнерската дрога е новата мода сред децата – евтина, но изключително опасна.      
Бе представен късометражен филм за въздействието на някои психоактивни вещества и начинът на живот на зависимите. Някои ученици споделиха, че филмът ще остави трайни следи в тяхното съзнание.
Коментиран бе фактът, че хората, употребяващи наркотици, подчиняват живота си на зависимостта.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 404
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask