Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Училище на бъдещето
Спорт
Други документи
ДЗИ 2018
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Втора добротворческа инициатива на Училищен ученически съвет под надслов „Дари книга”
10 мар 2015
На 04.03.2015 г. царедворци-добротворци посетиха Дома за стари хора и дариха над 100 книги за библиотеката на дома.
Гимназистите споделиха своето мнение, че старите хора са пазители на мъдростта.
„В очите на възрастните се четеше радост, радост от вниманието, от скромния жест, от самото посещение.”
Те пожелаха на децата да се научат да ценят истинските неща в живота, тези, които не се купуват с пари, здраве и  успехи в училище.
 
Една добротворческа инициатива на Училищен ученически съвет под надслов „Дари книга”
04 мар 2015
На 27.02.2015 г. представители на УС на гимназията посетиха Детско отделение при МБАЛ – гр. Хасково, за да дарят детски книги. Te споделиха:
„Може би сте чували за чудодейното въздействие на приказките. И ние решихме, че ако една приказка може да събуди любопитството на детето, да върне усмивката на детското личице, то си заслужава да направим този скромен подарък.
Вярваме, че така ще направим престоят на децата в болницата по-лек и по-приятен.
А защо това да не бъде първа стъпка към създаване на детска библиотека в отделението!”
Екипът на Детско отделение посрещна топло представителите на ученическия съвет и приветства идеята им. А книгите са изложени в детския кът на отделението.
 
Баба Марта бързала, мартенички вързала!
01 мар 2015
На 26.02.2015 г. наши гимназисти участваха в инициативата на школата по етнография към ОП "Младежки център" "УКРАСИ ДЪРВО ЗА ПЪРВИ МАРТ". Пожелахме си да бъдем румени, засмени, весели, червени!
 
Наши еколози в Стара Загора
06 фев 2015
Панаир на науките събра на 27.01.2015 г. представители на повече от 26 ученически клуба в ГПЧЕ „Ромен Ролан”, гр. Стара Загора.
От четири години домакините организират това събитие, което дава гласност на младежки изяви в различни научни области: екология, биология, химия, астрономия, философия, чужди езици.
Темата на форума бе: „Вторият живот на отпадъците”. Нашата гимназия бе представена от екоклуб „Осем”. Цвети Тенчева и Антоан Калев впечатлиха участниците в панаира с оригинална композиция, изработена от отпадъчни материали: планетата Земя, изплетена от найлонови торбички, като за основа е използвано кълбо от пластмасови чаши. Ръководител на групата бе г-жа Нели Беливанова. Клубът на ПГДС „Цар Иван Асен II” е поканен от старозагорската езикова гимназия отново през месец  март на друго събитие, посветено на Световния ден на водата. На тези форуми младите хора се обединяват около една благородна кауза: техните послания за опазване на планетата Земя.
 
„Капачки в действие”
13 яну 2015
Нашите гимназисти се включиха активно в благотворителната инициатива на фондация „Идея в действие”, за да бъдат подпомогнати деца, лишени от родителски грижи. Чрез събирането на капачки, те изразиха своята социална ангажираност към проблемите на обществото ни.
С идеята, че заедно можем да променяме нещата към по-добро, на 09.01.2015 г. представители на Ученическия съвет предадоха събраното количество.
 
Втори успех по математика
12 дек 2014
На 06.12.2014 г. в гр. Стара Загора се проведе националното матеметическо състезание „Иван Салабашев”. От ПГДС „Цар Иван Асен II” взеха участие шестима ученици от 12а клас. С най-висок резултат в конкурса е Ахмед Юксел Ахмед, който спечели правото на избор да бъде студент в няколко университета: Пловдивски, Шуменски, Русенски, Технически университет - гр. Габрово и Икономически университет – гр. Варна.
 
Математически успех
04 дек 2014
11 ученици от 12а клас представиха достойно гимназията на провелия се на 29.11.2014 г. в гр. Кърджали математически турнир. От 109 участници Джем Ергюн Неджиб и Петя Анатолиева Чоева заеха призовите 3-то и 4-то място и получиха оценка „Отличен 6”. С този резултат те имат право да кандидатстват за всички специалности в Пловдивския университет и Икономическия университет в гр. Варна.
Ръководството и педагогическият колектив на ПГДС изказват благодарност за постигнатия успех и за издигането престижа на гимназията от учениците и техния преподавател г-жа Янка Коемджиева - главен учител.
 
АНТИ-СПИН
02 дек 2014
Всяка година на 1-ви декември учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II” изразяват своята съпричастност към хората, носещи тежката диагноза „ХИВ – позитивен”. „Животът е безценен” бе посланието на интерактивния урок, посветен на анти-СПИН кампанията. В него взеха участие ученици от девети клас и седмокласници от ОУ „Шандор Петьофи”. Малките гости се включиха с голям интерес в екипната работа. Бяха сформирани четири групи, които изработиха тематични табла, в които участниците по свой начин интерпретираха световния проблем, свързан с превенцията на СПИН. Всички вложиха емоция, ентусиазъм и творчество в предложените идеи. Урокът премина под вещите напътствия на г-жа Висарионова и педагогическия съветник г-жа Петкова. Гостите от РЗИ - гр. Хасково бяха впечатлени от оригиналните решения на учениците. Г-жа Златина Кирилова благодари за това, че младите хора стават все по-толерантни към човешката болка и ги призова да следват посланието на Световната здравна организация: „Да запазим посоката! Да продължим пътя!”
 
„Строители” от ПГДС със сериозни амбиции в проектирането на сгради
25 ное 2014
Екип от ПГДС вече работи по нашумелия в строителния бранш проект „Аз мога да строя”. Той е иницииран от Камарата на строителите и е подкрепен от Камарата на архитектите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Съюза на архитектите в България.
Нашите ученици участват с проект на едноетажна еднофамилна жилищна сграда от тип „Съвременна къща”. Екипът се състои от 4-ма участници:
1. Диана Валентинова Димитрова - 12б клас – ръководител на екипа
2. Цветелина Красимирова Костова – 12б клас
3. Анна Миткова Кайрякова – 12б клас
4. Георги Янков Янев – 12в клас, специалност „Парково строителство и озеленяване” – изработва ландшафтния проект на заданието.
Разбира се, в помощ на групата ще бъдат г-жа Масларова и арх. Нешева – преподаватели в специалност „Строителство и архитектура”.

На 24.11.2014 г. в конферентната зала на гимназията екипът представи своя идеен проект. Учениците показаха отлични професионални умения и сериозна мотивация за успешно приключване на всички фази в реализирането на техния продукт. Гости на защитата на проекта бяха г-жа Анушка Вальова – председател на Камарата на строителите в Хасково, г-жа Свобода Керимова – секретар на Камарата, арх. Янчо Апостолов, арх. Павла Тончева – консултант по проекта и инж. Иван Петков.
 
Една инициатива на 11a клас свързана с международния ден без тютюнев дим
24 ное 2014
"Започни деня си свежо, без цигарен дим!" – това бе посланието, което учениците от 11a клас в ПГДС „Цар Иван Асен II” отправиха към всички свои връстници. Те заявиха негативното си  отношение към употребата на тютюн, като създадоха събитие във фейсбук страницата на класа, а самото събитие отбелязаха на парти в училище с домашно приготвени бисквити и чай.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 374
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask