Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2019
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Първи младежки иновационен лагер
08 дек 2016
Осем наши гимназисти се включиха в първия Младежки иновационен лагер, организиран от ГПЧЕ “Асен Златаров” и подкрепен от ПМГ “Боян Петканчин”, ФСГ “Атанас Буров” и ПГДС “Цар Иван Асен втори”.
Младите предприемачи бяха разделени на 6 смесени отбора, които работят по решаването на социален казус свързан с проблемите на здравеопазването в Уганда, Танзания, Мозамбик, Ангола, Етиопия, Сиера Леоне и Южен Судан.
 
Обществен съвет
05 дек 2016
Уважаеми родители и членове на обществения съвет към ПГДС "Цар Иван Асен II", имаме удоволствието да Ви поканим на първото заседание на обществения съвет, на което ще се избира председател.
Заседанието ще се проведе на 8.12.2016 г. от 18 ч. в конферентната зала на училището.
 
Световният ден в памет на жертвите от ПТП
01 дек 2016
ПГДС „Цар Иван Асен II” отбеляза Световния ден в памет на жертвите от пътно-транспортни произшествия. С учениците от осми клас бе проведена беседа в часовете по безопасно движение, а група младежи отдадоха почит на жертвите с едноминутно мълчание и поставяне на цветя на пешеходната пътека пред централния вход на училището.
 
Струва си да живеем на чисто
23 ное 2016
Във връзка с Европейската седмица за намаляване на отпадъците 19-27.11.2016 г. ПГДС „Цар Иван Асен II“ и ОУ „Шандор Петьофи“ съвместно се включиха в инициативата на община Хасково. Една от дейностите бе изложба с мото „Струва си да живеем на чисто“, в която бяха представени инсталации, предмети за бита и сувенири от отпадъчни материали, изработени от учениците от двете училища.
С много емоции и ентусиазъм се включиха учениците и във втората дейност- почистването на училищния двор. Показаха на практика, че малки и големи са обединени от една идея - ДА ЖИВЕЯТ В ПО-ЧИСТ СВЯТ.
За в бъдеще предстоят и други съвместни инициативи между ПГДС „Цар Иван Асен II“ и ОУ „Шандор Петьофи“.
 
Вътрешно квалификационна дейност
15 ное 2016
На 14.11.2016 г. в ПГДС “Цар Иван Асен II” се проведе вътрешно-институционална квалификация на тема „Използване на разнообразни форми на оценяване на учениците”  –  2 академични часа
Програма:
• Акценти от наредба № 11 от 01.09.2016 г.  за оценяване постиженията на учениците – Янка Коемджиева
• Вътрешноучилищно оценяване - Силвия Григорова, Елена Вълканова
• Предложение за критерии при оценяване на проекти - Янка Коемджиева
• Дискусия
 
Трети академичен час от задължителните 16
08 ное 2016
На 07.11.2016 г. в ПГДС “Цар Иван Асен II” се проведе вътрешно-институционална квалификация на тема “Професионално портфолио”. Госпожа Висарионова запозна учителите със същността на портфолиото, а госпожа Ганка Митева показа на практика как се осъществява създаването му.
 
Стартира проект "Твоят час"
03 ное 2016
През учебната 2016/2017 година стартира проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – Фаза І" , финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Еврапейските структурни и инвестиционни фондове.
В проекта „ТВОЯТ ЧАС” са включени 182 ученици. Сформирани са 15 групи. З от групите са за извънкласни дейности за преодоляване на обучителни затруднения: „Успешни утре”, „Математиката - лесна и успешна” и „Математика за теб”, а 12 от тях са за извънкласни дейности за занимания по интереси: „WiFi рутери- възможности за конфигуриране”, „Волейбол”, „Въведение в програмирането с Java”, „Зидария и сухо строителство”, „История на лова”, „Лов и ловно оръжие в Европа през 20 век”, „Настилки и облицовки”, „Спирит ефект”, „Създаване на компютърна игра с Java”, „Тенис на маса”, „Фитнес и бодибилдинг”, „Футбол”.
 
Двоен празник в ПГДС „Цар Иван Асен II”
27 окт 2016
На 26.10.16 г. ПГДС „Цар Иван Асен II” отбеляза Димитровден и Ден на строителя. Госпожа Невена Добрева - директор на училището - честити празника на всички, които професионално са свързани с този ден. Връчени бяха благодарствени писма на бившите и настоящи учители по предметите, свързани със строителството. Представени бяха три презентации:
• Архитектурни резервати в България - Веселин и Габриела - 9 б клас
• Най-нестандартните сгради в света и Десетте най-високи сгради в света - Албена, Кларита и Константина - 10 б клас
Професионални умения показаха:
• Стефан Делчев, Стефан Гьоладжиев и Владислав Терзиев - 11 б клас - зидария с ютонг
• Светослав Кирилов, Валери Арнаудов и Цветан Николаев - 11 б клас - зидария с тухли Винербергер
Спирит ефекти демонстрираха:
• Ралица Димитрова - 11 б клас, Бонислава Димитрова - 11 б клас и Мюмюн Шакир - 12 б клас
Облицоването с   фаянс бе дело на Станислав Тодоров - 12 б клас
Сухо строителство - гипсокартон изготвиха:
• Георги Налбантов и Йордан Веселинов - 12 б клас
 
Наша гордост
20 окт 2016
Госпожа Добрева, директор на ПГДС „Цар Иван Асен II”,  връчи грамоти на най-добре представилите се в НВО на дигитални компетентности по информационни технологии за учениците от 10 клас, което се проведе пробно през учебната 2015/2016 година. Поздравления бяха отправени към учениците и ръководителите им  Виолета Иванова и  Ганка Митева. Грамотите получиха:
• Симона Иванова-11в;
• Ваня Делчева-11в;
• Виктория Савчева-11г;
• Мима Радева-11в;
• Васил Тенев-11в;
• Кристиана Ангелова-11в;
• Светослав Петров-11в.
 
Втори академичен час от задължителните 16, проведен с помощта на учениците от 8а клас
11 окт 2016
На 10.10.2016 г. в ПГДС “Цар Иван Асен II” се проведе мероприятие, свързано с месеца за безопасно движение по пътищата. Госпожа Петкова проведе открит интерактивен урок по безопасно движение с  8 а клас. Учениците, разделени в три  групи, работиха върху въпроси, свързани с безопасността на пътя. Всяка група се справи успешно с поставените задачи, но най-бързи и съобразителни бяха учениците от първа група. На всички учители нагледно бе представено как интерактивните игри са средство за създаване на среда за практикуване на умения, което бе темата на втория семинар от вътрешноучилищната квалификационна дейност.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 429
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask