Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Представителни изяви по проект "Твоят час"
08 юни 2017
Учениците от групите за извънкласна дейност "Въведение в програмирането с java" и “Създаване на компютърна игра с Java” ви канят на представителна изява по проект "Твоят час" в ПГДС "Цар Иван Асен II" съответно на 14 и 16 юни 2017 г.
 
Царската гимназия на Държавно първенство по лека атлетика
06 юни 2017
На 02-04.06.2017 година отборът по лека атлетика на ПГДС „Цар Иван Асен II”  взе участие на Държавното първенство в град Сливен. След пауза от двадесет години отбор от град Хасково участва на Държавно  първенство. Нашите момчета премериха сили с 10-те най-добри отбора в страната, спечелили  Зоналните първенства. Добрата подготовка на  треньора Стайко Стоев изведе отбора на четвърто място след тимовете на Варна, Плевен и Русе.
 
02 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България
03 юни 2017
На 02.06.2017 година в ПГДС „Цар Иван Асен II” тържествено бе отбелязан Денят на Ботев и всички загинали за свободата на отечеството. Под звуците на траурния марш ученици от всички класове поднесоха цветя пред паметника барелеф на Христо Ботев. Паметта на поета революционер и загиналите за свободата на България бе почетена с едноминутно мълчание.
 
Клуб “Кариера”
18 май 2017
За специалност “Системно програмиране” клуб “Кариера” в ПГДС организира среща с Джейн Матева и Петя Чонева. Двете момичета са възпитанички на гимназията, а сега работят в SAP AG. Джейн се е доказала вече в професията, която е избрала, а Петя е все още студентка, но с радост е приела поканата на компанията да почерпи практически опит в реална работна среда. От срещата учениците ни разбраха колко лесен може да е прехода от училището до работното място, ако наистина обичаш това което учиш и го учиш, за да работиш.
По същия проект ученици от 9 Г клас, специалност “Горско и ловно стопанство”, посетиха ТП Държавно горско стопанство - град Хасково. Работната среща с инж. Любомир Илиев бе на тема “Осъзнаване и изследване на избраната професия”. Бъдещите лесничеи с удоволствие чуха какви са възможностите за работа по специалността, която са избрали. Заинтригува ги и факта, че все повече се търсят квалифицирани специалисти както в държавните, така и в частните стопанства.
 
Дни на отворените врати
15 май 2017
ПГДС "Цар Иван Асен II" кани всички родители и техните деца, които се интересуват от възможностите за обучение в училището на Дни на отворените врати на 16 и 17 май 2017 г. Събитието има за цел да ги запознае със специалностите, които се изучават, с материално техническата база на училището, със спортната база, общежитието и всичко останало от което се интересуват.
Ще имате възможност да получите актуална информация, както от преподаватели, така и от настоящи ученици в гимназията. Заповядайте!
 
Кариерно ориентиране
12 май 2017
Според плана за работа на клуб „Кариера” към Проекта за кариерно ориентиране на ученици, в който участва ПГДС „Цар Иван Асен II”, на 09.05.2017 година се проведе професиографска екскурзия до Агенция по заетостта. Там XIв клас се срещна с представител на Дирекция „Бюро по труда”- Хасково – психолог Светлана Серафимова. На учениците от специалност „Мебелно производство” психологът разказа за възможностите за кариерно развитие, каквато бе и темата на организираната беседа. Въпреки че тази година не им предстои дипломиране, участниците в дискусията научиха за програмите за заетост, трудовите борси, обученията, курсовете и останалите  услуги, предлагани от Бюрото по труда. Освен това разбраха как идеите им за работа могат да придобият реални измерения.
 
Отново първо място за отбора по лека атлетика на Царската гимназия
12 май 2017

След 18 години пауза отбор от Хасково е класиран за Държавното първенство по лека атлетика. Нашите момчета ще премерят сили в Сливен през месец юни с 10-те най-добри отбора в България, спечелили Зонални първенства.

На 05.05.2017 година в Стара Загора се проведе Зонално първенство по лека атлетика. Отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” се класира на първо място, като спечели 160 точки. В категорията бягане 800 метра  най-добър бе Валентин Каваков - 10 „Г” клас с време 2 минути и 29 секунди - първо място. В категорията бягане 100 метра се отличи Мартин Бъчваров - 10 „Б” клас с време 11 секунди и 80 стотни - първо място. В категорията щафетно бягане Мартин Бъчваров, Владислав Терзиев - 10 „Б” клас, Кристиян Кехайов 10 „В” клас и Мариан Делиев – 10 „В” клас спечелиха първо място. В категорията бягане 400 метра Димитър Палазов - 10 „Г” клас се класира втори, в категорията гюле отново втори бе Кристиян Кехайов. Добрата подготовка на треньора Стайко Стоев изведе отбора на ПГДС 6 точки пред съперниците от Стара Загора.

 
Стълбата на кариерата
08 май 2017
На 04.05.2017 година според плана за работа на клуб „Кариера” към Проекта за кариерно ориентиране на ученици, в който участва нашето училище, се организира и проведе среща с представители на Агенцията по заетостта. Темата на срещата беседа беше „Стълбата на кариерата”. Психологът от Дирекция „Бюро по труда”- Хасково Светлана Серафимова и трудов посредник – ромски медиатор Павлина Демирева разказаха на учениците от X г клас за услугите и насърчителните мерки, които се предлагат. Участниците във фокус – дискусията научиха  за правата и задълженията на безработните лица, възможностите за включване в програмите за заетост, трудовите борси, начина, по който да се възползват от услугите, предлагани от Бюрото по труда. На срещата бяха обсъдени и насърчителните мерки за лица до 29 години: за първа работа по завършена специалност, за стажуване, за насърчаване на предприемачеството, както и обучения, семинари и групови мероприятия за професионално ориентиране.
 
Осем първи места за лекоатлетите на Царската гимназия
01 май 2017

На проведеното на 27.04.17 година Областно първенство по лека атлетика отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” показа, че се състои от истински професионалисти. Лекоатлетите спечелиха осем първи места в следните осем дисциплини: бягане 100 м, бягане 200 м, бягане 400 м, бягане 800 м, висок скок, дълъг скок, тласкане на гюле и щафетно бягане.
Мартин Бъчваров от 10 „б”  клас спечели две първи места -  бягане 100 м. и дълъг скок, като постижението му във втората дисциплина е 5,36 м. Треньорите от ПГДС ще разчитат на най-добрите лекоатлети и на Зоналното първенство, което ще се проведе в Стара Загора.

 

 
Клуб „Кариера”
01 май 2017
По плана на клуб „Кариера”, на 25.04.2017 година, 8б клас осъществи професиографска екскурзия до браншова организация - строителна фирма „Водно стопанство” АД. Там инж. Иван Петков запозна учениците от паралелка „Строителство и архитектура” с основните разлики между професиите „Строителен техник” и „Строителен инженер”. Те разбраха и как учебните предмети, които изучават в специалността, намират реализация в строителството. Момчетата и момичетата разгледаха на чертеж част от центъра, който наскоро е бил обновен от фирмата и разбраха как идеите стават реалност.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 454
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask