Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2019
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Осем първи места за лекоатлетите на Царската гимназия
01 май 2017

На проведеното на 27.04.17 година Областно първенство по лека атлетика отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” показа, че се състои от истински професионалисти. Лекоатлетите спечелиха осем първи места в следните осем дисциплини: бягане 100 м, бягане 200 м, бягане 400 м, бягане 800 м, висок скок, дълъг скок, тласкане на гюле и щафетно бягане.
Мартин Бъчваров от 10 „б”  клас спечели две първи места -  бягане 100 м. и дълъг скок, като постижението му във втората дисциплина е 5,36 м. Треньорите от ПГДС ще разчитат на най-добрите лекоатлети и на Зоналното първенство, което ще се проведе в Стара Загора.

 

 
Клуб „Кариера”
01 май 2017
По плана на клуб „Кариера”, на 25.04.2017 година, 8б клас осъществи професиографска екскурзия до браншова организация - строителна фирма „Водно стопанство” АД. Там инж. Иван Петков запозна учениците от паралелка „Строителство и архитектура” с основните разлики между професиите „Строителен техник” и „Строителен инженер”. Те разбраха и как учебните предмети, които изучават в специалността, намират реализация в строителството. Момчетата и момичетата разгледаха на чертеж част от центъра, който наскоро е бил обновен от фирмата и разбраха как идеите стават реалност.
 
Tренинг на тема „Учене за осъществяване на преход” в клуб "Кариера"
01 май 2017
На 24.04.2017 година в клуб „Кариера” се проведе тренинг на тема „Учене за осъществяване на преход” с 10г клас. Учениците от специалност „Недвижими имоти” се учиха с интерактивни упражнения как да се подготвят за изпит. В екипна дейност те търсиха още предимствата и недостатъците при започване на работа след завършване на средно образование, както и предимствата и недостатъците при продължаване на образованието във висше училище. После представиха своите групови решения.
 
Панорама на професионалното образование
25 апр 2017
На 20-21 април 2017 година се проведе Панорама на професионалното образование в град Пловдив. ПГДС „Цар Иван Асен II”  взе участие в няколко категории.
В категорията „Стилни мебели” и категорията „Дърворезба” Царската гимназия  се отличи като единственото училище, което  грабна две купи. Нашите учениците показаха, че са много талантливи и завоюваха  трето място. Индивидуални награди в тези направления получиха Юзлем Азиз – 11г клас и Енгин Ахмед Топчу - 11в  клас.
В категорията „Мазилки и шпакловки” Бонислава Димитрова - 11б клас отново показа, че е ненадминат майстор на спирит ефектите и спечели второ място, а съучениците и, Светослав Кирилов и Цветан Мартинов, се класираха четвърти в категорията „Зидарии”.
 
Представителна изява по проект "Твоят час"
19 апр 2017
Учениците от групата за извънкласна дейност “Създаване на компютърна игра с Java” ви канят на представителна изява по проект "Твоят час" в ПГДС "Цар Иван Асен II" на 21 април 2017 г. от 13 часа в кабинет 305.

В. Петкова, ръководител на групата
 
Публична изява по проект „Твоят час”
03 апр 2017

На 01.04.2017 г. се проведе публична изява по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Учениците от специалност  Горско и ловно стопанство от извънкласна дейност  по интереси „История на лова” и „Лов и ловно оръжие в Европа през 20 век” посетиха изложението  ”Природа, лов, риболов”   в гр. Пловдив.

 

 
Седмица на гората
31 мар 2017
По традиция в ПГДС „Цар Иван Асен II” се проведе седмицата на гората, която тази година е  под мотото „Гората е живот”. Това е най-значимото събитие за лесовъдите и за всички, които обичат гората. Учениците от специалност „Горско и ловно стопанство” от 11 и 12 клас показаха умения за залесяване на фиданки смърч.  Техният призив към всички присъстващи бе да съхраняват и възстановяват гората, защото тя е наше национално богатство. 
За да изпълни своята мисия – да възпитава младото поколение в обич към гората, на 04.04.2017 година ПГДС „Цар Иван Асен II”, ще дари фиданки на училищата на територията на община Хасково, а  учениците от специалност „Горско и ловно стопанство” ще ги залесят.
 
Патронен празник
22 мар 2017
ПГДС „Цар Иван Асен II” отбеляза своя патронен празник по традиция на 21.03.2017 година. Учители, ученици и гости сведоха глави в знак на признателност към делата на великия владетел.
Гости на събитието бяха: Светлана Николова - представител на областната управа; Веселина Павлитова - старши експерт по организацията на средното образование в РУО; Златка Караджова - директор Дирекция „Хуманитарни дейности и обслужване на населението” в община Хасково; Светла Табакова и Силвия Петкова - представители на Училищното настоятелство; Айсел Мустафа Емин - председател на Обществения съвет; Александър Батимов - бивш директор на гимназията и много бивши колеги.
Програмата бе разнообразна, учениците участваха в следните дейности:
• кулинарна изложба - „Мама готви най-добре”;
• рисунка, изобразяваща лика на цар Иван Асен II - „Като две капки вода”;
• снимка или фотоколаж за училищния живот - „През окото на обектива”;
• изработване на спирит ефекти - „Баш майсторите”;
• изрязване на фигури от дървесина - „Сръчни ръце”;
• стрелба с въздушна пушка - „Точен мерник”;
• актьорско майсторство в скеч по Чудомировия разказ „Не съм от тях как’ Сийке”;
• надиграване между отборите на ученици и учители - „Рипни, Калинке”.
Във всяка от дейностите бяха отличени най-добрите участници, които получиха награда и грамота.
 
„Най-добър млад строител” - регионален кръг
22 мар 2017
На 17 и 18.03.2017 година в град Бургас се проведе регионалният кръг на състезанието „Най-добър млад строител”. Не само на собствен терен, а и в Бургас нашите състезатели се представиха отлично в следните категории:
• Зидарии - Светослав Кирилов и Цветан Николаев - 11 „б” клас - първо място, продължават участието си и на националния кръг в Пловдив
• Мазилки, шпакловки и бояджийски работи - Бонислава Димитрова - 11 „б” клас - второ място
• Облицовки и настилки - Даниела Йорданова - 10 „б” клас - трето място
 
Състезание по строителство
24 фев 2017
В ПГДС „Цар Иван Асен II” се проведе състезание по строителство, което включваше следните дейности:
• зидария с тухли Винербергер- на първо място бяха класирани Светослав Кирилов и Цветан Николаев - 11 „б” клас
• облицовка с фаянс - първенец бе  Станислав Тодоров - 12 „б” клас
• сухо строителство - най-добри бяха Валери Арнаудов - 11 „б” клас и Георги Налбантов - 12 „б” клас
• бояджийски работи, включващи спирит ефекти, мазилки и цветни фигури - надпреварата продължава между  Бонислава Димитрова - 11 „б” клас и Еркан Раиф - 10 „д” клас  и двамата класирани на първо място.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 436
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask