Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Хасково срещу дрогата
27 юни 2017
ПГДС „Цар Иван Асен II” участва в турнира по плуване, организиран от община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Поводът бе 26 юни - Международният ден за борба с употребата и злоупотребата с наркотици. От всички участници най-добре се представиха Дамян Георгиев Колев - 10 „в” клас и Гюлен Тунай Шакир - 11 „б” клас, които завоюваха в оспорваната надпревара второ и трето място в категорията момчета 15-18 години.
 
Кариерно ориентиране
26 юни 2017
На  20 юни 2017 година се проведе заключителното събитие по проект  “Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ - “Моята кариера” .
В дейностите по  проекта са включени пет паралелки от Професионална гимназия по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II” - 8 б клас специалност “Строителство и архитектура”;  9 г клас, специалност “Горско и ловно стопанство”; 10 г клас, специалност“Недвижими имоти”; 11 в клас, специалност “Мебелно производство” и 12 а клас, специалност “Системно програмиране”.
Всички ученици от пилотните паралелки, както и тяхните преподаватели бяха наградени на официална церемония, която се състоя в конферентната зала на хотел “Ретро”.
Специални награди получиха Рени, Кремена и Диди от осми клас; Христо, Иван и Теодор от девети клас; Александър, Севги и Кристиан от десети клас; Георги Колев, Георги Кехайов и Деси от единайсти клас и дванайсетокласниците Мария и Михаил.
Гости на събитието бяха началникът на Регионалното управление на образованието, гр. Хасково - Красимира Джисова-Илиева, Христина Боева - началник отдел ОМДК; инженер Любомир Илиев от Териториално Подразделение Държавно горско лесничейство, гр. Хасково; инженер Георги Масларов - Директор на ОП „Общинско лесничейство“ Хасково
 
Представителни изяви по проект "Твоят час"
08 юни 2017
Учениците от групите за извънкласна дейност "Въведение в програмирането с java" и “Създаване на компютърна игра с Java” ви канят на представителна изява по проект "Твоят час" в ПГДС "Цар Иван Асен II" съответно на 14 и 16 юни 2017 г.
 
Царската гимназия на Държавно първенство по лека атлетика
06 юни 2017
На 02-04.06.2017 година отборът по лека атлетика на ПГДС „Цар Иван Асен II”  взе участие на Държавното първенство в град Сливен. След пауза от двадесет години отбор от град Хасково участва на Държавно  първенство. Нашите момчета премериха сили с 10-те най-добри отбора в страната, спечелили  Зоналните първенства. Добрата подготовка на  треньора Стайко Стоев изведе отбора на четвърто място след тимовете на Варна, Плевен и Русе.
 
02 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България
03 юни 2017
На 02.06.2017 година в ПГДС „Цар Иван Асен II” тържествено бе отбелязан Денят на Ботев и всички загинали за свободата на отечеството. Под звуците на траурния марш ученици от всички класове поднесоха цветя пред паметника барелеф на Христо Ботев. Паметта на поета революционер и загиналите за свободата на България бе почетена с едноминутно мълчание.
 
Клуб “Кариера”
18 май 2017
За специалност “Системно програмиране” клуб “Кариера” в ПГДС организира среща с Джейн Матева и Петя Чонева. Двете момичета са възпитанички на гимназията, а сега работят в SAP AG. Джейн се е доказала вече в професията, която е избрала, а Петя е все още студентка, но с радост е приела поканата на компанията да почерпи практически опит в реална работна среда. От срещата учениците ни разбраха колко лесен може да е прехода от училището до работното място, ако наистина обичаш това което учиш и го учиш, за да работиш.
По същия проект ученици от 9 Г клас, специалност “Горско и ловно стопанство”, посетиха ТП Държавно горско стопанство - град Хасково. Работната среща с инж. Любомир Илиев бе на тема “Осъзнаване и изследване на избраната професия”. Бъдещите лесничеи с удоволствие чуха какви са възможностите за работа по специалността, която са избрали. Заинтригува ги и факта, че все повече се търсят квалифицирани специалисти както в държавните, така и в частните стопанства.
 
Дни на отворените врати
15 май 2017
ПГДС "Цар Иван Асен II" кани всички родители и техните деца, които се интересуват от възможностите за обучение в училището на Дни на отворените врати на 16 и 17 май 2017 г. Събитието има за цел да ги запознае със специалностите, които се изучават, с материално техническата база на училището, със спортната база, общежитието и всичко останало от което се интересуват.
Ще имате възможност да получите актуална информация, както от преподаватели, така и от настоящи ученици в гимназията. Заповядайте!
 
Кариерно ориентиране
12 май 2017
Според плана за работа на клуб „Кариера” към Проекта за кариерно ориентиране на ученици, в който участва ПГДС „Цар Иван Асен II”, на 09.05.2017 година се проведе професиографска екскурзия до Агенция по заетостта. Там XIв клас се срещна с представител на Дирекция „Бюро по труда”- Хасково – психолог Светлана Серафимова. На учениците от специалност „Мебелно производство” психологът разказа за възможностите за кариерно развитие, каквато бе и темата на организираната беседа. Въпреки че тази година не им предстои дипломиране, участниците в дискусията научиха за програмите за заетост, трудовите борси, обученията, курсовете и останалите  услуги, предлагани от Бюрото по труда. Освен това разбраха как идеите им за работа могат да придобият реални измерения.
 
Отново първо място за отбора по лека атлетика на Царската гимназия
12 май 2017

След 18 години пауза отбор от Хасково е класиран за Държавното първенство по лека атлетика. Нашите момчета ще премерят сили в Сливен през месец юни с 10-те най-добри отбора в България, спечелили Зонални първенства.

На 05.05.2017 година в Стара Загора се проведе Зонално първенство по лека атлетика. Отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” се класира на първо място, като спечели 160 точки. В категорията бягане 800 метра  най-добър бе Валентин Каваков - 10 „Г” клас с време 2 минути и 29 секунди - първо място. В категорията бягане 100 метра се отличи Мартин Бъчваров - 10 „Б” клас с време 11 секунди и 80 стотни - първо място. В категорията щафетно бягане Мартин Бъчваров, Владислав Терзиев - 10 „Б” клас, Кристиян Кехайов 10 „В” клас и Мариан Делиев – 10 „В” клас спечелиха първо място. В категорията бягане 400 метра Димитър Палазов - 10 „Г” клас се класира втори, в категорията гюле отново втори бе Кристиян Кехайов. Добрата подготовка на треньора Стайко Стоев изведе отбора на ПГДС 6 точки пред съперниците от Стара Загора.

 
Стълбата на кариерата
08 май 2017
На 04.05.2017 година според плана за работа на клуб „Кариера” към Проекта за кариерно ориентиране на ученици, в който участва нашето училище, се организира и проведе среща с представители на Агенцията по заетостта. Темата на срещата беседа беше „Стълбата на кариерата”. Психологът от Дирекция „Бюро по труда”- Хасково Светлана Серафимова и трудов посредник – ромски медиатор Павлина Демирева разказаха на учениците от X г клас за услугите и насърчителните мерки, които се предлагат. Участниците във фокус – дискусията научиха  за правата и задълженията на безработните лица, възможностите за включване в програмите за заетост, трудовите борси, начина, по който да се възползват от услугите, предлагани от Бюрото по труда. На срещата бяха обсъдени и насърчителните мерки за лица до 29 години: за първа работа по завършена специалност, за стажуване, за насърчаване на предприемачеството, както и обучения, семинари и групови мероприятия за професионално ориентиране.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 446
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask