Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Училище на бъдещето
Спорт
Други документи
ДЗИ 2018
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Млад изобретател в ПГДС
08 дек 2015

„Ayrobo” е най-новият проект на дванадесетокласника Тайфун Хамди от специалност „Системно програмиране”. За реализирането на своето изобретение младият ентусиаст използва платформата „Ардуино”, която се изучава в часовете по „Вградени управляващи системи”.
За интерактивното устройство Тайфун сам написва подходящ софтуер – програмен код, с който управлява роботизираната количка. Движенията и се контролират от мобилния му телефон. Ayrobo реагира на измененията на заобикалящата среда чрез сензор за разстояние. Устройството притежава система за авариен звуков сигнал и светлини. На робота могат да бъдат монтирани радиомодул и камера и така да бъде използван за наблюдение на непроходими от човек места, за оглед при пожари, земетресения и други ситуации.
Абитуриентът програмист демонстрира своето изобретение пред съученици и учители. Той сподели, че предстои усъвършенстване на Ayrobo, а следващият проект е свързан с изработването на дрон. Мечтата на Тайфун е да продължи обучението си в Техническия университет в София и да превърне своето хоби в професия.

 
Европейската седмица за управление на отпадъците
30 ное 2015
Ученици от 11а клас, под ръководството на г-жа Силвия Григорова отбелязаха Европейската седмица за управление на отпадъците /21 - 29.11.2015 г./ и същевременно  изразиха съпричастност към събитията от 13.11.2015 г. във Франция и своето „НЕ” на тероризма.
Единадесетокласниците организираха събиране на капачки от пластмасови бутилки, с помощта на които изобразиха френското знаме, а надписите „PRAY FOR PARIS” и „Без страх” бяха изработени от пластмасови сламки. Осмокласниците горещо подкрепиха тяхната инициатива и апелираха за мир.
Проведе се и акция „Зелени патрули” - инициатива на ученици от ученическото общежитие за разделно събиране на отпадъци в района на гимназията.
 
Месец ноември – месец за превенция в ПГДС „Цар Иван Асен ІІ”
23 ное 2015
Превенция на детската престъпност и насилие

Учениците от 8-те класове в гимназията имаха възможност да се срещнат с инспектора от Детска педагогическа стая Татяна Господинова.
Дискутираха се теми свързани с наказателната отговорност при малолетни и непълнолетни извършители на противообществени прояви, насилието сред подрастващите и механизма за противодействие на училищния тормоз.
„Спазвайте правилата!” бе препоръката на г-жа Господинова.

Превенция на зависимостите

В деветите класове гостува г-жа Красимира Богданова – психолог към Регионална здравна инспекция – Хасково. Тя сподели, че дизайнерската дрога е новата мода сред децата – евтина, но изключително опасна.      
Бе представен късометражен филм за въздействието на някои психоактивни вещества и начинът на живот на зависимите. Някои ученици споделиха, че филмът ще остави трайни следи в тяхното съзнание.
Коментиран бе фактът, че хората, употребяващи наркотици, подчиняват живота си на зависимостта.
 
Световен ден без тютюнев дим
20 ное 2015
Гимназисти от Ученически съвет на ПГДС ”Цар Иван Асен ІІ” отбелязаха Световния ден без тютюнев дим.
С помощта на цигарени кутии те изработиха роботи, които впечатлиха връстниците им. Изведоха чрез решаване на кръстословица мотото на инициативата - „Живот без тютюнев дим” и дискутираха помежду си, че цигарите бавно, но сигурно убиват. Призоваха всеки един от нас да се замисли върху думите: „Твоят живот е твоя отговорност”.
 
Безопасността на движението е споделена отговорност
25 окт 2015
Във връзка с национална кампания "Да пазим децата на пътя" в ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" се проведе състезание между осмите класове под надслов "Безопасността на движението е споделена отговорност". Учениците трябваше да се справят със сглобяването на пъзел, на който е изобразен пътен знак  и да попълнят кратък тест с въпроси по темата за безопасност на движението.
Осмокласниците се справиха отлично с поставените задачи. Победителите получиха грамоти и предметни награди.
 
Родителска среща
03 сеп 2015

На 10.09.2015 г. (четвъртък) ще се проведе родителска среща за ново сформираните паралелки 8 клас (прием след 7 клас). Тема: Запознаване с училищния учебен план, правилника за дейността на училището, новите учебници и закона за закрила на детето

 
Обява
26 авг 2015
Професионална гимназия по дървообработване и строителство
„Цар Иван Асен ІІ”, гр.Хасково

ОБЯВЯВА:


    7 свободни места за девети клас (ученици завършили основно образование) за специалност „Строителство и архитектура”; професия „Строителен техник” за учебната 2015/2016 година.
    Адрес: гр. Хасково, ул. ”Пловдивска” № 37; тел. (038)66 38 97.

 
НА ДОБЪР ПЪТ!
25 юни 2015
На 23.06. на тържествена церемония в концертната зала на Младежкия център бяха връчени дипломите на 130 абитуриенти от ПГДС. И тази година гимназията може да се гордее с успеха на своите възпитаници: призови места от регионални и  национални състезания, отлични резултати от матури. Г-н Александър Батимов поздрави завършващите ученици, като връчи грамоти на най-изявените от тях: Цветелина Костова, Диана Димитрова, Петя Чоева, Дианна Коломиец, Кристияна Калоянова, Георги Янев, Димитър Митев, Анна Кайрякова, Даниел Чучулев и Кристина Белчева. Наградени бяха и всички, които са защитили достойно името на гимназията в извънкласни и извънучилищни дейности.
Част от абитуриентите ще продължат обучението си по професията, която са изучавали в училище. Това означава, че ПГДС дава отличен старт на своите възпитаници.
 
Памет и признателност
03 юни 2015
„Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира ...” - заветните думи на великия поет и революционер Христо Ботев са инкрустирани върху паметника барелеф, който днес бе тържествено открит в ПГДС по случай 2 юни -  Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България. С този символ на признателност и национална гордост се поставя началото на Алея на велики личности  от българската история, която ще бъде оформена в двора на училището.
Делото и саможертвата на героите бе почетена със стихове от поета. В негова памет  ученици, учители и гости сведоха глави в едноминутно мълчание заедно с воя на сирените. Момчета, облечени като четници, поставиха венец пред лика на Ботев. Представители на Училищното настоятелство и гости поднесоха цветя.
Идеята за паметника барелеф се осъществи с подкрепата на благотворителни инициативи. Г-н Гочо Гочев, бизнесмен от Димитровград, е един от дарителите. С негова помощ се отлива лика на Ботев. Г-н Гочев подари на гимназията и фигурите на лъвовете, монтирани до паметника на патрона. Г-н Георги Делчев от гр. Хасково подпомогна училището, като изработи  цялата мраморна конструкция, на която е поставен барелефа. Ръководството на гимназията изказва своята благодарност и на г-н Шулев, директор на Професионалната гимназия по дървообработване във Велинград, който се включи в начинанието, като предостави матрицата за релефното изображение на Ботев.  
Отливането на фундамента и монтирането на паметника е дело на ученици от специалност „Строителство и архитектура” под  ръководството на г-н Николов, преподавател по практика.
 
Най-красив училищен двор
03 юни 2015
Регионален конкурс „Зелен двор” бе организиран от РИОСВ - гр. Хасково. Състезанието се провежда за трета поредна година по повод Международния ден на биологичното разнообразие – 22 май и Световния ден на околната среда – 5 юни.
В него взеха участие 15 училища и детски градини. Критериите, по които бяха оценявани най-добре поддържаните дворове, са озеленяване, зацветяване, подреденост и участие на учениците в поддържането и опазването на зелените площи.
ПГДС „Цар Иван Асен II” спечели II-ро място след СОУ „П.Р.Славейков” - гр. Кърджали. Наградите и грамотите ще бъдат връчени на 5 юни в сградата на РИОСВ, гр. Хасково.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 387
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask