Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Училище на бъдещето
Спорт
Други документи
ДЗИ 2018
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Високо признание за професионализъм
28 май 2015
Росица Висарионова от ПГДС „Цар Иван Асен II” е един от петимата учители от Хасковска област, получили почетното отличие „Неофит Рилски”.
На 25 май в столичното СОУ „Уилям Гладстон” на тържествена церемония Министърът на образованието и науката проф. д.п.н. Тодор Танев награди най-изявените  учители за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на българското образование.
Госпожа Висарионова е преподавател по математика, председател на Методичното обединение на класните ръководители и главен учител в гимназията.
 
Играем най-добрия хандбал
19 май 2015
Второ място спечелиха нашите хандбалисти  сред най-добрите ученически отбори в България. Турнирът се проведе в зала „Спартак” от 15 до 17 май. Във финалите взеха участие състезатели от София, Пловдив, Бургас, Горна Оряховица, Хасково и гр. Опака (Разградска област). Само на три точки разлика от победителите момчетата на ПГДС се окичиха със сребърните медали. Двубоят с бургазлии бе много оспорван, но нашите спортисти доказаха класата си.  Димитър Недялков от 10а клас е голмайсторът на хасковския тим с 48 гола в първенството.
Хандбалистите, защитили достойно спорта в ПГДС, са:
Ангел Иванов – 8б клас
Хубен Генчев – 8в клас
Валентин Каваков – 8г клас
Петко Валериев – 9а клас
Георги Йорданов -  9б клас
Калин Кънев – 10а клас
Анастас Георгиев – 10а клас
Валери Здравков – 10б клас
Явор Василев – 10д клас
Кадер Асов – 11д клас
Големия успех момчетата дължат и на своя учител по физкултура Росен Тодоров.
 
„На добър час!” на випуск 2015
14 май 2015
С цветя, балони и музика ученици и учители от гимназията изпратиха своите дванадесетокласници. С лъчезарните усмивки се смесваха и сълзите от радост и тъга. Абитуриентите се сбогуваха със своите учители, като им благодариха за тяхната искрена всеотдайност, търпение и любов. Цветелина Костова от 12б клас бе удостоена с отличието „Първенец на випуска” както за постиженията и като трикратен регионален и двукратен национален победител в състезанията по професии, така и за отличния и успех през целия етап на обучението. Награди получиха и други изявени дванадесетокласници, представили достойно името на гимназията.
Приветствия отправиха г-н Александър Батимов – директор на училището и г-жа Надежда Грозева – председател на Училищното настоятелство, която връчи и парични награди на отличените ученици.
Празникът завърши с кръшно българско хоро.
 
ОБЯВА
14 май 2015
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО  ДЪРВООБРАБОТВАНЕ И СТРОИТЕЛСТВО „ЦАР ИВАН АСЕН ІІ” - ХАСКОВО ОБЯВЯВА ТЪРГ С ТАЙНО НАДДАВАНЕ ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ ЗА СРОК ОТ 5 ГОДИНИ НА обект „СТОЛОВА”, с полезна наемна площ 80.10 м² /КУХНЕНСКИ БЛОК/
Дата на провеждане на търга 22.06.2015 г. от 10.00 часа в Актова зала в учебен корпус 2 - Общежитие, етаж 1 на адрес гр. Хасково ул. „Пловдивска” № 37
Депозит за участие – 100 лв.
Закупуване на тръжна документация и внасяне на документите за участие  –  в канцеларията на училището.
Оглед на помещенията може да се извърши от 11.05.2015 г. до 15.06.2015 г. всеки работен ден от  9 до 16 часа.    
Срок на обявата от 11.05.2015г. до 12.06.2015 г.
 
„Горските” отново с медали
11 май 2015
Второ място за тима на ПГДС в Горския многобой във Велинград на 8 май. И тази година момчетата останаха верни на традицията да побеждават и печелят медали на национално състезание. Девет отбора стартираха по тежките горски терени. Надпреварата премина в два етапа. Първоначално учениците демонстрираха умения в хвърляне на въдица, залесяване на фиданки, разпознаване на семена от различни дървесни видове и вредители по тях. Най-точен от всички в стрелбата с пневматична пушка бе Петко Георгиев от 12г клас. Бъдещите лесничеи показаха истински професионализъм и във втория етап от състезанието: поваляне на дърво за определено време, прецизна работа с бензиномоторен трион – разглобяване, сглобяване и рязане на шайби. Среброто за гимназията спечелиха и Антон Николов, Иван Тенчев и Денис Арифов.
Домакинството на престижното състезание през следващата учебна година бе определено за ПГДС „Цар Иван Асен II”.
 
Призово класиране
02 май 2015
На 25 април бе обявено крайното класиране на състезанието „VIVA Математика с компютър”. То е съвместна инициатива на VIVACOM и Института по математика и информатика към БАН. Решаването на задачите е онлайн и стартира още през януари. От ПГДС участваха Димитър Венков Митев и Петя Анатолиева Чоева от 12а клас. Двамата са класирани съответно на второ и трето място. Те получават парични награди под формата на ваучери.
 
Отново злато в Пловдив
29 апр 2015
На 24 и 25 април в 14 палата на Пловдивския панаир се проведе традиционната Панорама на професионалното образование. Организатор на форума е Министерството на образованието със съдействието на браншовите организации в 12 професии, като участие взеха 300 ученици от 130 гимназии. ПГДС „Цар Иван Асен II” се представи в три професии: „Мебелно производство”, „Строителство и архитектура” и „Парково строителство и озеленяване”. Надпреварата бе изключително оспорвана поради голямата конкуренция. Нашите състезатели се завърнаха отново с купи, медали и грамоти.
Отборът на мебелистите спечели първо място в категорията „Функционалност на мебели” с комплект за офис. Преподавателят по практика Тихомир Жеков бе награден със специален плакет за принос в обучението по мебелно производство. Състезателите от специалност „Парково строителство и озеленяване” грабнаха златото в категория „Кошници”. Строителите заеха четвърто и пето място в дисциплините „Зидарии”, „Сухо строителство” и „Облицовки и настилки”.
 
Спортни успехи
24 апр 2015
На 22 април в град Харманли се проведе Областно първенство по лека атлетика за ученици.
Отборът на ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - Хасково спечели купата на победителите в осемте дисциплини: бягане, висок скок, дълъг скок, тласкане на гюле, 4 по 100 метра щафета. Златото грабнаха:
Стефан Спиридонов, Ахмед Селим - 10 Б клас, Явор Тодоров- 10 В клас, Петко Петков - 9 А клас,
Николай Кирилов, Мартин Бъчваров - 8 Б клас, Валентин Каваков - 8 Г клас, Демир Данаилов - 10 Г клас.
Треньорите Росен Тодоров и Стайко Стоев ще разчитат на най-добрите си лекоатлети и на Зоналното първенство, което ще се проведе през месец май в град Стара Загора.
 
Успех в поредния строителен проект
16 апр 2015
На 14 и 15 април в столичния парк-хотел „Москва” се проведе тематичният финал на конкурса „Аз мога да строя”. Събитието бе осъществено със съдействието на Камарата на строителите в България, като главен организатор на състезанието бе Камарата на строителите в Пловдив. Участие взеха девет професионални гимназии от цялата страна. Отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” се представи изключително успешно. Дванадесетокласниците Диана Димитрова, Анна Кирякова, Цветелина Костова от специалност „Строителство и архитектура” и Георги Янев от специалност „Парково строителство и озеленяване” презентираха проект на тема: „Съвременна модерна къща”, в който показаха отлична подготовка и професионални умения. Журито бе впечатлено от точното изпълнение и оригиналните решения на учениците. Те убедително се наложиха сред конкурентите си и за достойното представяне получиха грамоти и награди. Ръководител на екипа бе Димитрия Масларова – преподавател в гимназията.
 
Седмица на гората
02 апр 2015
От 1-3.04.2015 г. в сградата на Народното събрания е организирана ученическа изложба базар, посветена на Седмицата на гората.
Изложбата бе открита от заместник министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов.
Участват 10 училища финансирани от МЗХ от Пловдив, Варна, Тетевен, Велинград, Берковица, Русе, Хасково, Мъглиж.
Учениците от ПГДС-Хасково достойно представиха спец. Мебелно производство с изделия от дървесина. Ваня Делчева от 9в клас и Пламен Мавров от 10в клас са отличени с грамоти.
Събитието е отразено и на сайта на МЗХ: http://www.mzh.government.bg/mzh/bg/news/press_news/15-04-01/-1769059881.aspx
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 376
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask