Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2019
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Кариерно ориентиране
12 май 2017
Според плана за работа на клуб „Кариера” към Проекта за кариерно ориентиране на ученици, в който участва ПГДС „Цар Иван Асен II”, на 09.05.2017 година се проведе професиографска екскурзия до Агенция по заетостта. Там XIв клас се срещна с представител на Дирекция „Бюро по труда”- Хасково – психолог Светлана Серафимова. На учениците от специалност „Мебелно производство” психологът разказа за възможностите за кариерно развитие, каквато бе и темата на организираната беседа. Въпреки че тази година не им предстои дипломиране, участниците в дискусията научиха за програмите за заетост, трудовите борси, обученията, курсовете и останалите  услуги, предлагани от Бюрото по труда. Освен това разбраха как идеите им за работа могат да придобият реални измерения.
 
Отново първо място за отбора по лека атлетика на Царската гимназия
12 май 2017

След 18 години пауза отбор от Хасково е класиран за Държавното първенство по лека атлетика. Нашите момчета ще премерят сили в Сливен през месец юни с 10-те най-добри отбора в България, спечелили Зонални първенства.

На 05.05.2017 година в Стара Загора се проведе Зонално първенство по лека атлетика. Отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” се класира на първо място, като спечели 160 точки. В категорията бягане 800 метра  най-добър бе Валентин Каваков - 10 „Г” клас с време 2 минути и 29 секунди - първо място. В категорията бягане 100 метра се отличи Мартин Бъчваров - 10 „Б” клас с време 11 секунди и 80 стотни - първо място. В категорията щафетно бягане Мартин Бъчваров, Владислав Терзиев - 10 „Б” клас, Кристиян Кехайов 10 „В” клас и Мариан Делиев – 10 „В” клас спечелиха първо място. В категорията бягане 400 метра Димитър Палазов - 10 „Г” клас се класира втори, в категорията гюле отново втори бе Кристиян Кехайов. Добрата подготовка на треньора Стайко Стоев изведе отбора на ПГДС 6 точки пред съперниците от Стара Загора.

 
Стълбата на кариерата
08 май 2017
На 04.05.2017 година според плана за работа на клуб „Кариера” към Проекта за кариерно ориентиране на ученици, в който участва нашето училище, се организира и проведе среща с представители на Агенцията по заетостта. Темата на срещата беседа беше „Стълбата на кариерата”. Психологът от Дирекция „Бюро по труда”- Хасково Светлана Серафимова и трудов посредник – ромски медиатор Павлина Демирева разказаха на учениците от X г клас за услугите и насърчителните мерки, които се предлагат. Участниците във фокус – дискусията научиха  за правата и задълженията на безработните лица, възможностите за включване в програмите за заетост, трудовите борси, начина, по който да се възползват от услугите, предлагани от Бюрото по труда. На срещата бяха обсъдени и насърчителните мерки за лица до 29 години: за първа работа по завършена специалност, за стажуване, за насърчаване на предприемачеството, както и обучения, семинари и групови мероприятия за професионално ориентиране.
 
Осем първи места за лекоатлетите на Царската гимназия
01 май 2017

На проведеното на 27.04.17 година Областно първенство по лека атлетика отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” показа, че се състои от истински професионалисти. Лекоатлетите спечелиха осем първи места в следните осем дисциплини: бягане 100 м, бягане 200 м, бягане 400 м, бягане 800 м, висок скок, дълъг скок, тласкане на гюле и щафетно бягане.
Мартин Бъчваров от 10 „б”  клас спечели две първи места -  бягане 100 м. и дълъг скок, като постижението му във втората дисциплина е 5,36 м. Треньорите от ПГДС ще разчитат на най-добрите лекоатлети и на Зоналното първенство, което ще се проведе в Стара Загора.

 

 
Клуб „Кариера”
01 май 2017
По плана на клуб „Кариера”, на 25.04.2017 година, 8б клас осъществи професиографска екскурзия до браншова организация - строителна фирма „Водно стопанство” АД. Там инж. Иван Петков запозна учениците от паралелка „Строителство и архитектура” с основните разлики между професиите „Строителен техник” и „Строителен инженер”. Те разбраха и как учебните предмети, които изучават в специалността, намират реализация в строителството. Момчетата и момичетата разгледаха на чертеж част от центъра, който наскоро е бил обновен от фирмата и разбраха как идеите стават реалност.
 
Tренинг на тема „Учене за осъществяване на преход” в клуб "Кариера"
01 май 2017
На 24.04.2017 година в клуб „Кариера” се проведе тренинг на тема „Учене за осъществяване на преход” с 10г клас. Учениците от специалност „Недвижими имоти” се учиха с интерактивни упражнения как да се подготвят за изпит. В екипна дейност те търсиха още предимствата и недостатъците при започване на работа след завършване на средно образование, както и предимствата и недостатъците при продължаване на образованието във висше училище. После представиха своите групови решения.
 
Панорама на професионалното образование
25 апр 2017
На 20-21 април 2017 година се проведе Панорама на професионалното образование в град Пловдив. ПГДС „Цар Иван Асен II”  взе участие в няколко категории.
В категорията „Стилни мебели” и категорията „Дърворезба” Царската гимназия  се отличи като единственото училище, което  грабна две купи. Нашите учениците показаха, че са много талантливи и завоюваха  трето място. Индивидуални награди в тези направления получиха Юзлем Азиз – 11г клас и Енгин Ахмед Топчу - 11в  клас.
В категорията „Мазилки и шпакловки” Бонислава Димитрова - 11б клас отново показа, че е ненадминат майстор на спирит ефектите и спечели второ място, а съучениците и, Светослав Кирилов и Цветан Мартинов, се класираха четвърти в категорията „Зидарии”.
 
Представителна изява по проект "Твоят час"
19 апр 2017
Учениците от групата за извънкласна дейност “Създаване на компютърна игра с Java” ви канят на представителна изява по проект "Твоят час" в ПГДС "Цар Иван Асен II" на 21 април 2017 г. от 13 часа в кабинет 305.

В. Петкова, ръководител на групата
 
Публична изява по проект „Твоят час”
03 апр 2017

На 01.04.2017 г. се проведе публична изява по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Учениците от специалност  Горско и ловно стопанство от извънкласна дейност  по интереси „История на лова” и „Лов и ловно оръжие в Европа през 20 век” посетиха изложението  ”Природа, лов, риболов”   в гр. Пловдив.

 

 
Седмица на гората
31 мар 2017
По традиция в ПГДС „Цар Иван Асен II” се проведе седмицата на гората, която тази година е  под мотото „Гората е живот”. Това е най-значимото събитие за лесовъдите и за всички, които обичат гората. Учениците от специалност „Горско и ловно стопанство” от 11 и 12 клас показаха умения за залесяване на фиданки смърч.  Техният призив към всички присъстващи бе да съхраняват и възстановяват гората, защото тя е наше национално богатство. 
За да изпълни своята мисия – да възпитава младото поколение в обич към гората, на 04.04.2017 година ПГДС „Цар Иван Асен II”, ще дари фиданки на училищата на територията на община Хасково, а  учениците от специалност „Горско и ловно стопанство” ще ги залесят.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 429
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask