Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Из печата
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2015
Държавни изпити по професията
Обществени поръчки
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Пом. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Наш учител с първа награда на национален конкурс
04 ное 2013
Първа награда на национален конкурс на тема „Младият човек между виртуалното и реалното” спечели преподавател от ПГДС „Цар Иван Асен II”. Госпожа Росица Висарионова, главен учител в гимназията, участва с методическа разработка на урок за часа на класния ръководител. Темата изисква решаване на различни казуси от учениците, които работят на групи по метода „Връстници обучават връстници”. Креативният подход на г-жа Висарионова заитригува комисията на Националния комитет за безопасен интернет, където бе изпратена разработката. Работата получава най-висока оценка сред всички представени от цялата страна. Наградата е мултифункционално устройство от принтер, скенер и копир. Г-жа Висарионова е съавтор и на „Наръчник за безопасен интернет”, който ще се използва в гимназиален курс при обучението по гражданско образование.
 
Еколози от ПГДС „Цар Иван Асен ІІ”- гр. Хасково на парламентарна сесия
30 окт 2013
Представители на екоклуб „Осем”  от ПГДС „Цар Иван Асен II”  взеха участие в Третата парламентарна сесия на Български младежки воден парламент, провел  се в с. Челопеч, Софийска област, от 25 до 27 октомври 2013 г. Сред 39-те участници  бяха и десетокласниците  Цветелина Тенчева и Антоан Калев като единствени представители от област Хасково. За втора поредна година  те се включиха в работата на парламента. През месец  март  спечелиха престижна награда на национално състезание по мултимедийни презентации „Водата-извор на живот”. Това им даде възможност да се присъединят към групата на Младежкия воден парламент, на който се обсъждат проблеми, свързани с опазване чистотата на водните басейни в България. 
 
Сертификати за участниците в проект „Ученически практики”
19 сеп 2013
Днес, 19.09.2013г., в конферентната зала на гимназията официално бяха връчени сертификати на учениците, участвали в проект „Ученически практики BG051PO001/3.3.07-0001”. Гости на церемонията бяха представители на фирмите партньори: г-н Ангел Хушков – Мебелна фабрика „А&М” ЕООД, г-н Валентин Иглов от „Тива 85”ООД, г-жа Петя Минева – „ДПКОМ”ООД и г-жа Мирослава Милева –  ТП ДГЛ-гр. Хасково.
През изминалата учебна година ПГДС „Цар Иван Асен II” започна дейност по тригодишен проект, който дава възможност за сътрудничество и пряка връзка между училището и бизнеса, тъй като учениците попадат  в реална работна среда и участват активно в производствения процес на фирмите партньори.  Това развива качествата на гимназистите, техните знания и умения  и им помага за по-бързата адаптация в професията и по-успешната реализация на пазара на труда.
През първата година  са обучени 32 ученици: 15 от специалност „Мебелно производство”, 10 от специалност „Системно програмиране” и 7 от специалност „Горско и ловно стопанство”. Всеки получава стипендия в размер на 300 лв за 240 работни часа. Към сформираните ученически групи са прикрепени наставници от фирмите, които съвместно с  учители по професионална подготовка от ПГДС изготвят работните програми.  В първия етап на проекта участваха преподавателите инж. Атанас Филипов, инж. Красимира Кирилова и Диана Конгалова.
 
Родителска среща
18 сеп 2013
Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ" кани всички родители на ученици от 9 до 12 клас на родитело-учителска среща, която ще се проведе на 26 септември 2013 г. (четвъртък) от 18 ч.
 
Удари първият училищен звънец
17 сеп 2013
Националният химн на България постави началото на тържественото откриване на новата учебна година в ПГДС „Цар Иван Асен II”. Дворът на най-голямата професионална гимназия бе изпълнен с много музика, цветя и усмивки. С вълнение и надежда прага на училището пристъпиха най-малките – осмокласниците. Към всички ученици, учители и гости приветствие поднесе г-н Александър Батимов – директор на гимназията. Поздравителен адрес бе изпратен от г-н Георги Иванов – кмет на община Хасково. В празничния ден гости на събитието бяха г-жа Красимира Джисова – старши експерт по организация на средното образование, г-жа Светла Табакова – член на училищното настоятелство.
Тази година в ПГДС ще се обучават общо 624 ученици, от които 78 осмокласници и 49 новоприети деветокласници.
 
Публична покана за доставка на дизелово гориво за отопление
06 сеп 2013

ПГДС "Цар Иван Асен II" отправя публична покана за участие в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на гориво за отопление. ГАЗЬОЛ 0.001% сяра – МАРКИРАН ЗА ОТОПЛЕНИЕ,с шифър по ЕКП:02144400045".

От следния линк всички интересуващи се могат да изтеглят: пълна информация за участие в процедурата, проекто договор и образци на необходимата документация.

 
Лекоатлет е новата спортна надежда на ПГДС „Цар Иван Асен II”
20 юни 2013
Осмокласникът  Ахмед  Шукри Селим от ПГДС „Цар Иван Асен II” е бронзовият медалист от националния спортен многобой по лека атлетика, който се проведе от 14 до 16 юни в гр. Правец. Момчето тренира упорито вече трета година в хасковския клуб „Атлетик” и това му помогна  да се пребори със сериозната конкуренция на състезанието.
Спортисти от цялата страна са мерили сили в няколко дисциплини, в които нашият състезател е показал завидни постижения. 12 секунди е времето, за което  Ахмед пробягва разстоянието от 100 метра.  Младият  спортист финишира трети с време 2 минути и 19 секунди на 800 метра. Тласкане гюле, висок скок и дълъг скок са дисциплините, които  спортистът преодолява с лекота. Резултатите му носят мечтания първи медал. Целта на младата надежда в следващите турнири е златото.
 
Представяне на нови технологии при обучението по учебна практика на специалност „Мебелно производств
14 юни 2013
ПГДС „Цар Иван Асен ІІ” предлага на своите възпитаници непрекъснато обновяващо се практическо обучение в синхрон с актуални технологии в мебелния бранш. В тази връзка се въвежда обучение за работа с копир фреза, струг и лазерен гравир. Тези технологии дават възможност да се изработват сложни триизмерни форми (дървостругарство) и релефи на плочести детайли.
С лазерния гравир могат да се изрязват и гравират детайли от дървесина, пластмаса, гума, и др. материали (без метал). Работна площ - 300/600 мм, дълбочина на рязане - до 5 мм. Учениците прилагат и надграждат знанията и уменията си за работа с графични програми Auto CAD, Corel Draw.
 
Спечелен нов проект
04 юни 2013
BG 051PO 001-4.3.05-0033 „Актуализиране на образователния процес в ПГДС „Цар Иван Асен II”, гр. Хасково в сътрудничество с работодатели в сферата на ИКТ” е най-новият проект, по който в следващите месеци ще се работи в гимназията. Проектът е по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в партньорство с Microsoft  на стойност  107951,78лв.
Основните дейности, предвидени  в проекта са:
 1. Изграждане на образователен парк с 16 работни места – виртуална лаборатория.
 2. Изграждане на тестов център за професионално сертифициране.
 3. Провеждане на обучителни курсове на преподавателите от специалност „Системно програмиране”.
 4. Обучение на ученици в часове по СИП по програми SQL Server, Windows Server, .NET, Expresion Studio.
 
Багатури в „Царската” гимназия
02 юни 2013

Ученици и учители от ПГДС „Цар Иван Асен II” станаха свидетели на невероятно шоу, което показаха гостите от прабългарската школа за оцеляване ”Бага–Тур”. Те бяха поканени по повод откриването на най-новото съоръжение в училището – комплекс за стрелба с лък, което функционира и като място за наблюдение, улавяне и хранене на дивеч. Обхваща около 80 кв.м площ и е изработено от ученици и учители от специалност „Мебелно производство”. Дървеният материал е дарение, а оборудването – лъкове И стрели - е закупено по проект „Успех” BG051PO001-4.2.05-001 ”Да направим училището привлекателно за младите хора”.

На затревения стадион на гимназията в продължение на 40-минутен спектакъл учениците наблюдаваха атрактивните изпълнения на багатурите. Автентичното облекло, ризниците, шлемовете,копията, демонстрацията на древни бойни техники пренесоха зрителите назад във времето. Всички бяха особено впечатлени от умелата и опасна езда на коне. Прабългарската трупа „се раздаде” изцяло на терена и професионализмът ѝ бе възнаграден от доволните възгласи и аплодисменти на публиката. В края на шоуто голяма част от учениците бяха поканени от гостите да се докоснат до тяхното изкуство. Те яздеха заедно, стреляха с лъкове. Много снимки запечатаха приятелството между младежите и багатурите.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 289
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask