Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Из печата
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2015
Държавни изпити по професията
Обществени поръчки
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Пом. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Спечелен нов проект
04 юни 2013
BG 051PO 001-4.3.05-0033 „Актуализиране на образователния процес в ПГДС „Цар Иван Асен II”, гр. Хасково в сътрудничество с работодатели в сферата на ИКТ” е най-новият проект, по който в следващите месеци ще се работи в гимназията. Проектът е по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в партньорство с Microsoft  на стойност  107951,78лв.
Основните дейности, предвидени  в проекта са:
 1. Изграждане на образователен парк с 16 работни места – виртуална лаборатория.
 2. Изграждане на тестов център за професионално сертифициране.
 3. Провеждане на обучителни курсове на преподавателите от специалност „Системно програмиране”.
 4. Обучение на ученици в часове по СИП по програми SQL Server, Windows Server, .NET, Expresion Studio.
 
Багатури в „Царската” гимназия
02 юни 2013

Ученици и учители от ПГДС „Цар Иван Асен II” станаха свидетели на невероятно шоу, което показаха гостите от прабългарската школа за оцеляване ”Бага–Тур”. Те бяха поканени по повод откриването на най-новото съоръжение в училището – комплекс за стрелба с лък, което функционира и като място за наблюдение, улавяне и хранене на дивеч. Обхваща около 80 кв.м площ и е изработено от ученици и учители от специалност „Мебелно производство”. Дървеният материал е дарение, а оборудването – лъкове И стрели - е закупено по проект „Успех” BG051PO001-4.2.05-001 ”Да направим училището привлекателно за младите хора”.

На затревения стадион на гимназията в продължение на 40-минутен спектакъл учениците наблюдаваха атрактивните изпълнения на багатурите. Автентичното облекло, ризниците, шлемовете,копията, демонстрацията на древни бойни техники пренесоха зрителите назад във времето. Всички бяха особено впечатлени от умелата и опасна езда на коне. Прабългарската трупа „се раздаде” изцяло на терена и професионализмът ѝ бе възнаграден от доволните възгласи и аплодисменти на публиката. В края на шоуто голяма част от учениците бяха поканени от гостите да се докоснат до тяхното изкуство. Те яздеха заедно, стреляха с лъкове. Много снимки запечатаха приятелството между младежите и багатурите.

 
Отново наш преподавател с награда „Неофит Рилски”
25 май 2013
По повод  Деня на славянската писменост и българска култура – 24 май, на празнична церемония в залата на читалище „Заря” Началникът на Регионален инспекторат по образование г-н Иван Панайотов връчи престижната награда „Неофит Рилски” на шестима педагози. За нашата гимназия е изключителна гордост, че един от отличените учители е г-жа Недрет Касим, преподавател в специалност „Горско и ловно стопанство”. Целият колектив на ПГДС „Цар Иван Асен II” я поздравява и ѝ желае да върви все така уверено по пътя на успеха!
 
45 години просперитет
18 май 2013

„История безкрай …” бе мотото на празничния концерт, посветен на 45-годишния юбилей на ПГДС „Цар Иван Асен II”. Зала „Недялка Симеонова” бе препълнена от гости, учители и ученици, събрали се да отбележат този специален ден. В поздравителното си слово г-н Александър Батимов, директор на гимназията, описа успешния път, който училището следва, за да се  превърне в една от най-добрите и преуспяващи гимназии в областта. Той благодари на всички бивши и настоящи учители, ученици и служители  за всеотдайния труд и професионализъм.
Поздравителен адрес към колектива на ПГДС отправи г-н Иван Панайотов, началник на РИО, гр. Хасково.
Спектакълът в залата внесе много емоция и вълнение сред зрителите. На сцената се редуваха романтика, финес, изящност с динамика и народни ритми. Публиката аплодира всички участници в концерта – клуб по стандартни танци „Гранд”, балет „Тангра”, малките каратисти от клуб „Торнадо”, ансамбъл за народни танци „Златна Тракия” и джаз трио от Димитровград.  Учениците от 9а клас Антоан Калев, Цветелина Тенчева, Атанас Николаев и Мария Стефанова от 11б клас представиха драматизация за цар Иван Асен II. Режисурата и постановката е на г-жа Недялка Делчева. Петър Петров от 9б клас поздрави зрителите със солово изпълнение на китара.
Между музиката и танците погледът на публиката бе насочван към изключително интересната презентация, която в снимки разказа  историята на гимназията. Заслуга за това имат г-жа Татяна Генева и г-жа Красимира Кирилова.

 

 
Макет на Асенова крепост се издига в двора на ПГДС „Цар Иван Асен II”
17 май 2013
16.05.2013г. бе денят, в който ПГДС „Цар Иван Асен II” чества своя 45-годишен юбилей.  По този повод тържествено бе открит макет на Асенова крепост. Той е поредният символ на почит към делото на един от най-великите царе на България. Поставен е в близост до друг  емблематичен паметник – църквата „Св. 40 мъченици”. Макетът на Асенова крепост е изработен от учениците от клуб „Модерни строители”  по проект „ Успех” BG 051PO001-4.2.05-001 ”Да направим училището привлекателно за младите хора”. Ръководител на групата е г-н Георги Станков.
Под надслов „Достойни последователи на цар Иван Асен II” премина втората част на тържеството. Госпожа Маргарита Андонова, пом. директор по УВД, награди  ученици, извоювали победи на национални състезания. За своите постижения и достойно представяне на гимназията всички получиха  юбилейна  книжка  и еднократна стипендия от 100 лв.
 
Безспорна победа на „Горските” в състезание с международно участие
12 май 2013
За втора поредна година отборът от специалност „Горско и ловно стопанство” убедително се наложи над всички участници в националното състезание „Горски многобой”, провело се от 07.05 до 09.05.2013 г. в гр. Батак.
Нашите ученици разгромиха конкуренцията с над 100 точки разлика в отделните дисциплини. Отличното им представяне се дължи на усилената подготовка под ръководството на г-н Попов, г-жа Касим и г-жа Конгалова. Златните медали бяха спечелени от:
Хасан Тахир – 11г клас, победител и в индивидуалното класиране
Борислав Милков – 11г клас
Иван Стайков – 10г клас

 
45 ГОДИНИ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ДЪРВООБРАБОТВАНЕ И СТРОИТЕЛСТВО „ЦАР ИВАН АСЕН II”
29 апр 2013
Уважаеми бивши и настоящи учители, служители и ученици на гимназията, ръководството и учителският колектив най-учтиво ви канят да отпразнуваме заедно 45-годишния юбилей на училището.
Празничният концерт ще се състои на 16 май (четвъртък) от 18:00 часа в зала „Недялка Симеонова”, Бизнес център, Хасково
 
Отбелязваме 23 април – Международен ден на книгата
24 апр 2013
Оспорвано литературно състезание препълни конферентната зала на гимназията. Учениците от 9а и 9б клас показаха, че интересът към четенето на книги все още не е изгубен.
Невена Добрева, преподавател по БЕЛ, бе подготвила за участниците много  въпроси. Всеки тръпнеше в очакване, какво предизвикателство ще се появи на екрана и дали ще може да реагира бързо, за да изпревари  своя съперник. Митологията, древногръцката и старобългарската литература не се превърнаха в препъникамък за отборите, а и за публиката. С много емоция и състезателен дух всеки участник защитаваше честта на своя клас.
Като на всяко състезание имаше и награди. За доброто представяне отборите получиха интересни книги, а най-знаещите ще прибавят по една шестица в бележника си.
 
Най-високите отличия на Панорамата на професионалното образование бяха спечелени от наши възпитаници
22 апр 2013
На 18 и 19 април в Пловдив бе проведено национално състезание на професиите. Сред сериозна конкуренция в категория „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи” Красимира Костова от 10-б клас наложи своя стил и умения над всички и съвсем заслужено се окичи със златния медал. Отличната подготовка момичето дължи не само на упорит труд, но и на своя ръководител Георги Станков.
На престижния форум състезателите от специалност „Мебелно производство” заинтригуваха комисията по оценяване с интересния дизайн на своя продукт. Учениците показаха нетрадиционно и оригинално решение в изработването на мебели. Елементи от тях наподобяват стрели и щитове, тъй като композицията „ Мебели за ловна хижа” бе тематично свързана с 45-годишнината на гимназията. Отборът бе представен от Елена Георгиева от 11-д клас, Стефан Караджов и Янислав Иванов от 11-в клас. Заслуга за достойно спечеленото II място имат и ръководителите Диана Димитрова и Атанас Филипов.
Дванадесетокласничките Цветелина Миткова и Недялка Каменова от 12-е клас и Христина Ангелова от 10-в клас от специалност „Парково строителство и озеленяване”  „поднесоха” на журито в Пловдив изящество и красота  с изработването на бутиков букет и бутикова кошница. Икебаната бе оформена много стилно и това  им донесе почетното III място на националното състезание. Ученичките бяха подкрепяни от своите ръководители Череша Петрова и Диана Конгалова.
Всички учители и ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II” благодарят на състезателите, които се представиха като истински професионалисти!
 
Отлично представяне на математически турнир
29 мар 2013
Най-добрите в решаването на логически задачи по математика се оказаха нашите единадесетокласници. На състезанието „Европейско кенгуру” в напрегната надпревара с изявени таланти в областта на точната наука първите три места бяха спечелени от програмистите от 11а клас на ПГДС „Цар Иван Асен II”:
  • I място – Пламен Антонов Тонев
  • II място – Илиян Велизаров Цинов
  • III място – Мирела Димитрова Чаръкчиева
Имаме завоюван бронзов медал и сред осмокласниците – Йордан Миленов Веселинов от 8б клас.
Грамотите и наградите на победителите ще бъдат връчени официално на 28.03.2013 г. от 14:00 ч. в Дома на учителя.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 281
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask