Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Из печата
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2016
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Пом. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Спортен талант
15 май 2014
Ангел Казаков от 8б клас е поредната спортна звезда в ПГДС „Цар Иван Асен II”. От 2009 г. той се състезава в спортната аеробика към хасковския клуб „Мега спорт”. Досега е спечелил 40 медала, от които 12 златни, 20 сребърни и 8 бронзови. През тази година е участвал в 3 състезания. На турнир в Словакия сред 13 държави Ангел завоюва 2-ро място във възрастова група 15-17 години. На държавното първенство и световните игри по спортна аеробика  в Боровец  среброто е за неговата група, а в индивидуалното класиране печели бронзов медал. Предстои му участие в три състезания в България и световно първенство в Мексико.  
Убедени сме, че ще успее да увеличи колекцията си от медали! Желаем му успех!
 
Трета поредна победа за „Горските”
12 май 2014
От 7 до 9 май гр. Чепеларе бе домакин на националното състезание „Горски многобой”. Това бе заключителният етап от Панорамата на професионалното образование, организирана от МОН. Поради специфичният терен, на който се провежда състезанието, то е последната фаза от надпреварата на професионалните умения на учениците.
След изключително тежка битка между 8-те училища от Велинград, Банско, Берковица, Варна,
с. Чомаковци, Мъглиж, Хасково и Чепеларе за трета поредна година отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” остави противниците далеч зад себе си. С разлика от 80 точки при крайното класиране момчетата Денис Арифов, Иван Тенчев, Петко Георгиев от 11г клас и Хасан Тахир 12г клас от специалност „Горско и ловно стопанство” спечелиха златните медали и вдигнаха купата на победителя. Досега не е имало училище, което три  поредни години да е първенец в толкова трудно състезание. Момчетата показаха воля и характер в преодоляването на различните етапи, защото се оказа, че тази година двукилометровият терен, по който протича състезанието, бе изключително тежък.
 
Злато за професиите от ПГДС „Цар иван Асен II”
29 апр 2014
В 14 палата на Международния пловдивски панаир от 24 до 26 април се проведе Панорамата на професионалното образование. На тържествена церемония в присъствието на над 400 ученици от над 200 професионални гимназии зам. министърът от МОН г-жа Атанаска Тенева откри националния форум.  
Участието на представителите от ПГДС „Цар Иван Асен II” бе повече от успешно. Те спечелиха 7 златни медала.
В  състезанието „Най-добър млад строител” в категория „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи” за втора поредна година национален първенец е Цветелина Костова от 11б клас.
В категория „Арт букет” със злато се окичиха учениците от специалност „Парково строителство и озеленяване” Христина Иванова, Стела Хубенова и Георги Янев от 11в клас.
I-во място и за мебелистите на гимназията. Тяхната уникална композиция се състезава в категориите „Стилни мебели” и „Иновации в мебелната промишленост”.  Оригиналното изпълнение впечатли не само журито, но и всички гости на събитието. Мебелите бяха представени от Елена Георгиева - 12д клас, Александър Енев и Янислав Иванов - 12в клас. Настоящите абитуриенти бяха наградени със златни медали и грамоти.
 
Инициативи в професионалното обучение
10 апр 2014
Приоритет в професионалното образование в ПГДС ”Цар Иван Асен II” е връзката между бизнеса и училището. Постоянното партньорство осигурява актуално обучение в най-новите производствени технологии в различните специалности, което дава възможност на учениците да придобиват знания и умения, които изисква пазарът на труда.
В тази връзка на 9 април за пореден път в гимназията  гостуваха представители на австрийската фирма „Винербергер”, която произвежда висококачествени тухли, покривни керемиди, паважни настилки и др. Пред учениците от 9б клас и 10б клас от специалност „Строителство и архитектура” бяха презентирани дейността на фирмата и нейните най-нови технологични процеси в производството на тухли.  Г-н Николай Минчев, представител на фирмата гост, демонстрира зидария със керамични блокове „Porotherm”. Новите методи на работа ще се прилагат в часовете по практика.
От 31.03. до 04.04.2014 г. бе отбелязана Седмицата на гората. По този повод ученици от специалностите „Мебелно производство” и „Горско и ловно стопанство” взеха участие в различни мероприятия. Министерството на земеделието и горите организира специализирана изложба конкурс, на която 10 сродни училища от страната представиха различни изделия, изработени от ученици. Оказа се, че нашите представители са сред топ 3 за най-качествени и оригинални продукти. Министърът на МЗХ награди отличените с плакет и грамота.
Учениците от специалност „Мебелно производство” посетиха и ежегодното изложение „Техномебел” и „Светът на мебелите” в Интер Експо Център – София. От 2013 г. ПГДС „Цар Иван Асен II” е член на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост. Членовете на нашата група получиха официална покана за среща с работодатели, на която се разискваха въпроси относно нуждата от добре обучени кадри за възраждащата се мебелна промишленост, бъдещата реализация на завършващите, организирането на кариерен портал и възможността за прилагане на дуалното обучение.
В рамките на изложението се установиха контакти за бъдещи съвместни проекти и обучения със Колеж по дървообработване „IES Virgen de Guadalupe – Caseres” - Испания.
 
Спортни постижения
28 мар 2014
В ПГДС „Цар Иван Асен II” учениците се занимават активно със спорт. Гимназията е от малкото учебни заведения в региона, които разполагат с богата спортна база, затова и изявите на учениците са повече от успешни.
На общинските състезания през март тази година участието на нашите спортисти завърши с много победи. Медалите бяха спечелени след силна игра и тактическо надмощие над противниците.
Най-добри в хандбала са момчетата в група 11-12 клас,които на областния кръг се окичиха със златото, като се наложиха над отбора на ПГМЕТ и се класираха за зонално първенство. По-малките хандбалисти от 8-10 клас по нищо не отстъпиха  на по-големите си съотборници. Те са втори в своята група.
На финал с Математическата гимназия волейболистите се класираха на 2-ро място. Най-добри на терена бяха Божидара Райкова и Мариела Атанасова от 10б клас, Стефан Евтимов от 10в клас и Яни Илиев от 11б клас.
Момичетата и момчетата от отбора по бадминтон имаха оспорван двубой със своите противници от Езикова гимназия. Пламен от 8б клас, Димитър и Себиха от 10в клас и Демет от 11д клас изведоха тима до сребърните медали.
На втората стълбичка на победителите се изкачиха и състезателите от отбора по тенис на маса. Божидара от 10б клас и Кристиян от 10а клас се отличиха с бързи и точни попадения.
Шахматът е изключително прецизен спорт. Нашите спортисти показаха завидни умения и интелектуален усет в играта и заеха трета позиция.
Момчетата от отборите по баскетбол и футбол и на това първенство се наредиха сред най-добрите тимове. Те се класираха на трето място в общинското първенство. Най-много попадения в баскетболния кош реализираха Георги Колев от 8а клас, Стефан Евтимов и Иван Радичев от 10в клас и Яни Илиев от 11б клас.
На 10.04.2014 г. предстои състезание в различните дисциплини по лека атлетика. 
 
Строителите на Царската гимназия отново с медали
24 мар 2014
По традиция всяка година ученици от специалност „Строителство и архитектура” участват в регионалното състезание „Най-добър млад строител”. Тази година то се проведе на 21 и 22 март в гр.Сливен. И този път представителите на ПГДС „Цар Иван Асен II” показаха отличната си подготовка и се завърнаха с медали. Сред участници от 8 професионални гимназии в Южна България единствената девойка в отбора на гимназията грабна златото в дисциплината „Шпакловки, мазилки и бояджийски работи”. Цветелина Красимирова Костова от 11б клас за пореден път доказа, че строителството не е само мъжка професия. На второ място в дисциплината „Зидария Итонг” спечелиха Тодор Петров Тодоров от 10б клас и Петър Йорданов Янков от 10д клас. Тримата се класират автоматично за участие в националното състезание, което ще се проведе в гр. Пловдив. Дванадесетокласниците Лъчезар Ганев от 12б и Живко Жечев от 12е клас показаха бързина и точност в дисциплината „Сухо строителство”, а Сабри Рейхан от 12е клас се състезава в „Облицовки и настилки”. Отборно състезателите на ПГДС „Цар Иван Асен II” се оказаха сред най-добрите млади строители в Южна България. Те заеха трето място на почетната стълбичка и посвещават тази важна победа на своя патрон, тъй като това бяха дните,в които училището отбеляза своя празник. За добрата подготовка и успеха на учениците допринесе усърдната работа и професионализъм на техния ръководител г-н Георги Станков.
 
В памет на цар Иван Асен II
24 мар 2014
В календара на българската слава почетно място заема 22 март (9 март) 1230 г. Победата на цар Иван Асен II край Клокотница е едно от най-забележителните събития, променило родната история. Личността на великия владетел поддържа огъня на националното ни самочувствие и гордост.
Всяка година в първия ден на пролетта ПГДС „Цар Иван Асен II” припомня на обществеността за мъдрите и далновидни дела на българския цар. Гимназията е едно от трите училища в страната, които носят името на владетеля. През 2008 г. на официална церемония ПГДС приема за своя емблема цар Иван Асен II. За всички ученици е изключителна чест и отговорност да прославят достойно името на училището. Техните малки и големи завоевания и победи по нелекия път на знанието доказват как се гради авторитет.
На своя патронен празник ученици и учители организираха различни мероприятия, посветени на Иван Асен.
Тази година събитието се чества в два дни. На 20 март от 16:00 ч. в Историческия музей на гр. Хасково пред многобройна публика два отбора от гимназията премериха знания за историческата стойност на делата, битките и завоеванията на великия владетел. Състезатели в първи отбор бяха: Димитър Недялков и Анастас Анастасов от 9а клас, Радомир Дойчев и Ивайло Попов от 11а клас, Рени Тенчева от 11б клас и Георги Янев от 11в клас, а техни съперници от втори отбор бяха: Недялка Димитрова, Шабан Иса, Даниел Георгиев, Георги Чопаринов, Божидар Камбуров и Цветелина Тенчева – всички от 10а клас. Подготовката на учениците се ръководеше от преподавателите по история Венера Димитрова и Димитър Иванов. Двубоят бе много оспорван. Участниците се справиха отлично. Доказаха пред всички, че са истински Асеневци и достойно защитиха името на своя патрон. Поздравления за успешното представяне отправиха членовете на журито: Ирко Петров - главен уредник отдел „Археология” към Регионален исторически музей, Мариана Славова - отдел „Образование” към Община Хасково и Надежда Грозева – председател на УН. Като гости бяха поканени историци и учители. Състезанието се водеше от Цветелина Тенчева и Антоан Калев от 10а клас, които бяха подготвили презентация за славната епоха на Иван Асен.
 
Осем програмисти вече студенти
18 мар 2014

На 15 март в Димитровград се проведе Регионално състезание по информационни и комуникационни технологии (ИКТ), организирано от Съюза на математиците в града. Дванадесетокласници от ПГДС „Цар Иван Асен II”, специалност „Системно програмиране” спечелиха призовите места. Получените отлични оценки ще бъдат признати при кандидатстване за специалностите във Факултета по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски”. 
I-во място – Танжу Халибрям – Отличен 6,00
III-то място – Габриела Чернева – Отличен 6,00

Всички останали участници са също с отлични резултати:
Мирела Чаръкчиева – Отличен 5,80
Диян Еков – 5,80
Йордан Радков – 5,80
Ивайло Семерджиев – 5,80
Милен Добрев – 5,80
Златка Войнова – 5,60

 
Честита Баба Марта!
05 мар 2014
На 28 февруари централната част на град Хасково бе изпъстрена с хиляди мартеници. Ученици от всички училища взеха участие в интересна  инициатива по случай Първи март, организирана от Младежки център.  Шестнайсет дръвчета бяха окичени с пъстроцветни мартеници.  Невероятното  творчество на младите хора повиши предпразничното настроение на хасковлии. Особено атрактивна бе Баба Марта, в чийто костюм бе нашата единадесетокласничка Диана от 11б клас, която с чаровна усмивка и пожелания подаряваше на малки дечица и възрастни минувачи красиви  мартеници.  Дръвчето на ПГДС се отличаваше с уникалната  си украса, защото бе богато окичено със собственоръчно изработени от наши ученици мартеници. Съвсем заслужено бяха отличени с грамота!
Благодарим на участниците и на г-жа Беливанова за усърдието и за красотата, която поднесоха на всички нас!
 
Майкрософт обучава наши програмисти
13 фев 2014
ПГДС „Цар Иван Асен II” за пореден път доказа, че е водеща във въвеждането на най-новите учебни програми в областта на ИКТ. На 11.02.2014 г. в хотел „Ретро” се проведе първата конференция по повод представянето на проект „Актуализиране на образователния процес в ПГДС „Цар Иван Асен II”  в сътрудничество с работодател в сферата на ИКТ”. Проектът е финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.
В хода на семинара  г-жа Диана Димитрова, пом.- директор по УПД  и координатор на проекта, презентира пред присъстващите основните цели и дейностите, които са заложени в него. Проектът осигурява модернизиране на методиката на обучение в ИКТ чрез актуализиране на учебните програми и създаване на „образователен парк” - виртуална лаборатория. Предстои изграждане на сертификационен център. Подготовката на учениците отговаря в най-висока степен на реалните потребности на пазара на труда за IT специалисти. Проектът е на стойност 107 951,78 лв, а срокът на изпълнение е до края на 2014 г. Гимназията работи в партньорство с Майкрософт България ЕООД.  Целевата група обхваща 7 преподаватели и 75 ученици от 8 до 12 клас, които ще бъдат обучавани в рамките на извънкласна дейност.
Преподавателите от специалност „Системно програмиране” преминаха успешно обучението за 4 отделни продукта: Windows Server 2008 R2, SQL Server 2008, .NET и HTML 5. В края на семинара на учителите бяха връчени и сертификати за преминатото обучение.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 306
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask