Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Из печата
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2016
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Училищно настоятелство
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Пом. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Отново е 15 септември
16 сеп 2014
Весел глъч и усмивки озариха първия учебен ден на царската гимназия. 610 ученици прекрачиха прага на ПГДС „Цар Иван Асен II”. 103-ма осмокласници бяха сърдечно посрещнати с „Добре дошли”. Тази учебна година стартира нова специалност в гимназията - „Брокер на недвижими имоти”. В нея ще се обучават 26 ученици.
На празника всички възпитаници и преподаватели бяха приветствани от директора на ПГДС г-н Александър Батимов. Гост на събитието бе г-жа Евгения Атанасова – зам.председател на Общински съвет – Хасково.
Ръководството на ПГДС желае на своите ученици и учители здрава, успешна и ползотворна учебна година!
 
И двете сгради на гимназията са вече санирани
25 юни 2014
В ПГДС „Цар Иван Асен II” окончателно приключиха строителните дейности по проекта за прилагане мерки за енергийна ефективност. Представители на Национален доверителен фонд – гр. София и на ПУДООС – гр. Стара Загора извършиха контрол по изпълнението на строително-монтажните работи, включени в договора по проекта. Бе подписан протокол № 19, с който се даде ход на финансирането. Фирмата изпълнител бе „Чавдаров, Георгиев и Сие” ЕООД – гр. Димитровград, а строителният надзор бе осъществен от „Стройконсулт” ООД – гр. Хасково с управител инж. Борислав Политов.
Проектът бе на стойност 180 348лв. В тримесечен срок бяха изцяло санирани и двете сгради на гимназията, като на първи учебен корпус бе положена и хидроизолационна настилка на покрива. Топлоизолацията ще спести енергийните разходи на училището и ще осигури много по-добри условия за работа на ученици и учители.
 
Наш ученик с национален рекорд
02 юни 2014

Ахмед Шукри Селим, ученик от 9Б клас, постигна национален рекорд и се класира на І–во място на провелия се на 10-11 май 2014 г., в град Сливен, национален шампионат по Десетобой – юноши младша възраст.
Честито!

 
„Неофит Рилски” за учител от ПГДС
21 май 2014
На  19 май в резиденция „Лозенец” в София Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова връчи престижните награди „Неофит Рилски” на най-изявените педагози в страната.  И тази година учител от ПГДС „Цар Иван Асен II” е сред  отличените. Почетното звание получи г-н Георги Станков, преподавател по професионална подготовка в специалност „Строителство и архитектура”.
Колективът на гимназията го поздравява за високото отличие и му желае здраве и успехи!
 
Тържествено изпращане на випуск 2014
16 май 2014
Шест балона отлетяха, а с тях и шест класа от випуск 2014 напуснаха своето любимо училище.
На 15 май ПГДС "Цар Иван Асен II" изпрати своите абитуриенти на тържество превърнало се в истинска фиеста на красотата и успеха. За пръв път имаше двама носители на наградата "Първенец на випуска": отличниците Александър Енчев - с два златни медала от състезания по професията и Хасан Хасан, който за трета поредна година бе национален шампион по "Горски многобой". Живко Георгиев стана спортист на годината, а Жулиен Запрянов бе награден за участие в извънкласните дейности.
Празникът завърши с кръшно българско хоро, а балони с мечтите на завършващите полетяха към небето.
 
Спортен талант
15 май 2014
Ангел Казаков от 8б клас е поредната спортна звезда в ПГДС „Цар Иван Асен II”. От 2009 г. той се състезава в спортната аеробика към хасковския клуб „Мега спорт”. Досега е спечелил 40 медала, от които 12 златни, 20 сребърни и 8 бронзови. През тази година е участвал в 3 състезания. На турнир в Словакия сред 13 държави Ангел завоюва 2-ро място във възрастова група 15-17 години. На държавното първенство и световните игри по спортна аеробика  в Боровец  среброто е за неговата група, а в индивидуалното класиране печели бронзов медал. Предстои му участие в три състезания в България и световно първенство в Мексико.  
Убедени сме, че ще успее да увеличи колекцията си от медали! Желаем му успех!
 
Трета поредна победа за „Горските”
12 май 2014
От 7 до 9 май гр. Чепеларе бе домакин на националното състезание „Горски многобой”. Това бе заключителният етап от Панорамата на професионалното образование, организирана от МОН. Поради специфичният терен, на който се провежда състезанието, то е последната фаза от надпреварата на професионалните умения на учениците.
След изключително тежка битка между 8-те училища от Велинград, Банско, Берковица, Варна,
с. Чомаковци, Мъглиж, Хасково и Чепеларе за трета поредна година отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” остави противниците далеч зад себе си. С разлика от 80 точки при крайното класиране момчетата Денис Арифов, Иван Тенчев, Петко Георгиев от 11г клас и Хасан Тахир 12г клас от специалност „Горско и ловно стопанство” спечелиха златните медали и вдигнаха купата на победителя. Досега не е имало училище, което три  поредни години да е първенец в толкова трудно състезание. Момчетата показаха воля и характер в преодоляването на различните етапи, защото се оказа, че тази година двукилометровият терен, по който протича състезанието, бе изключително тежък.
 
Злато за професиите от ПГДС „Цар иван Асен II”
29 апр 2014
В 14 палата на Международния пловдивски панаир от 24 до 26 април се проведе Панорамата на професионалното образование. На тържествена церемония в присъствието на над 400 ученици от над 200 професионални гимназии зам. министърът от МОН г-жа Атанаска Тенева откри националния форум.  
Участието на представителите от ПГДС „Цар Иван Асен II” бе повече от успешно. Те спечелиха 7 златни медала.
В  състезанието „Най-добър млад строител” в категория „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи” за втора поредна година национален първенец е Цветелина Костова от 11б клас.
В категория „Арт букет” със злато се окичиха учениците от специалност „Парково строителство и озеленяване” Христина Иванова, Стела Хубенова и Георги Янев от 11в клас.
I-во място и за мебелистите на гимназията. Тяхната уникална композиция се състезава в категориите „Стилни мебели” и „Иновации в мебелната промишленост”.  Оригиналното изпълнение впечатли не само журито, но и всички гости на събитието. Мебелите бяха представени от Елена Георгиева - 12д клас, Александър Енев и Янислав Иванов - 12в клас. Настоящите абитуриенти бяха наградени със златни медали и грамоти.
 
Инициативи в професионалното обучение
10 апр 2014
Приоритет в професионалното образование в ПГДС ”Цар Иван Асен II” е връзката между бизнеса и училището. Постоянното партньорство осигурява актуално обучение в най-новите производствени технологии в различните специалности, което дава възможност на учениците да придобиват знания и умения, които изисква пазарът на труда.
В тази връзка на 9 април за пореден път в гимназията  гостуваха представители на австрийската фирма „Винербергер”, която произвежда висококачествени тухли, покривни керемиди, паважни настилки и др. Пред учениците от 9б клас и 10б клас от специалност „Строителство и архитектура” бяха презентирани дейността на фирмата и нейните най-нови технологични процеси в производството на тухли.  Г-н Николай Минчев, представител на фирмата гост, демонстрира зидария със керамични блокове „Porotherm”. Новите методи на работа ще се прилагат в часовете по практика.
От 31.03. до 04.04.2014 г. бе отбелязана Седмицата на гората. По този повод ученици от специалностите „Мебелно производство” и „Горско и ловно стопанство” взеха участие в различни мероприятия. Министерството на земеделието и горите организира специализирана изложба конкурс, на която 10 сродни училища от страната представиха различни изделия, изработени от ученици. Оказа се, че нашите представители са сред топ 3 за най-качествени и оригинални продукти. Министърът на МЗХ награди отличените с плакет и грамота.
Учениците от специалност „Мебелно производство” посетиха и ежегодното изложение „Техномебел” и „Светът на мебелите” в Интер Експо Център – София. От 2013 г. ПГДС „Цар Иван Асен II” е член на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост. Членовете на нашата група получиха официална покана за среща с работодатели, на която се разискваха въпроси относно нуждата от добре обучени кадри за възраждащата се мебелна промишленост, бъдещата реализация на завършващите, организирането на кариерен портал и възможността за прилагане на дуалното обучение.
В рамките на изложението се установиха контакти за бъдещи съвместни проекти и обучения със Колеж по дървообработване „IES Virgen de Guadalupe – Caseres” - Испания.
 
Спортни постижения
28 мар 2014
В ПГДС „Цар Иван Асен II” учениците се занимават активно със спорт. Гимназията е от малкото учебни заведения в региона, които разполагат с богата спортна база, затова и изявите на учениците са повече от успешни.
На общинските състезания през март тази година участието на нашите спортисти завърши с много победи. Медалите бяха спечелени след силна игра и тактическо надмощие над противниците.
Най-добри в хандбала са момчетата в група 11-12 клас,които на областния кръг се окичиха със златото, като се наложиха над отбора на ПГМЕТ и се класираха за зонално първенство. По-малките хандбалисти от 8-10 клас по нищо не отстъпиха  на по-големите си съотборници. Те са втори в своята група.
На финал с Математическата гимназия волейболистите се класираха на 2-ро място. Най-добри на терена бяха Божидара Райкова и Мариела Атанасова от 10б клас, Стефан Евтимов от 10в клас и Яни Илиев от 11б клас.
Момичетата и момчетата от отбора по бадминтон имаха оспорван двубой със своите противници от Езикова гимназия. Пламен от 8б клас, Димитър и Себиха от 10в клас и Демет от 11д клас изведоха тима до сребърните медали.
На втората стълбичка на победителите се изкачиха и състезателите от отбора по тенис на маса. Божидара от 10б клас и Кристиян от 10а клас се отличиха с бързи и точни попадения.
Шахматът е изключително прецизен спорт. Нашите спортисти показаха завидни умения и интелектуален усет в играта и заеха трета позиция.
Момчетата от отборите по баскетбол и футбол и на това първенство се наредиха сред най-добрите тимове. Те се класираха на трето място в общинското първенство. Най-много попадения в баскетболния кош реализираха Георги Колев от 8а клас, Стефан Евтимов и Иван Радичев от 10в клас и Яни Илиев от 11б клас.
На 10.04.2014 г. предстои състезание в различните дисциплини по лека атлетика. 
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 311
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask