Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Из печата
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2014
Държавни изпити по професията
Самооценка на качеството на ПОО
Обществени поръчки
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Пом. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Публична покана за доставка на дизелово гориво за отопление
07 дек 2012

ПГДС "Цар Иван Асен II" отправя публична покана за участие в процедура по чл.14, ал.4, т. 2 и глава VІІІа от ЗОП с предмет: „Доставка на „Дизелово гориво за отопление с шифър по ЕКП: 02144400045”

От следния линк всички интересуващи се могат да изтеглят пълна документация .

 
„Лайънс клуб”- Хасково с дарение за ПГДС „Цар Иван Асен II”
28 ное 2012
Дворът на ПГДС „Цар Иван Асен II” е уникален не само със своя архитектурен изглед, но и с разнообразието на флората си. Това е един малък резерват на различни видове цветя, храсти, дървета. За богатството и красотата на училищния дендрариум заслуга имат ръководството на гимназията и най-вече учителите и учениците от специалностите „Горско и ловно стопанство” и              „ Парково строителство”, защото с много любов и усърдие се грижат за растенията.
От 26.11.2012 година разнообразието от видове в двора на гимназията се увеличи значително.
„Лайънс клуб”- Хасково обогати дендрариума на ПГДС с дарение от 127 броя дървета и храсти, които включват в себе си 65 нови форми, интродуцирани за растежните условия в България.
 
Клуб „Аз обичам България” в книгата за добри практики
23 ное 2012
От 16.11 до 18.11.2012 г. в гр. Пловдив се проведе национална конференция за извънкласните и извънучилищни дейности по проект „Да направим училището желана територия за младите хора”. На форума бяха представени добрите практики на 114 участници от различни училища в страната. Проект „Успех” е инициатива, която доказва необходимостта от извънкласни дейности за ангажиране свободното време на учениците.
На конференцията  представител на ПГДС  бе г-жа Висарионова, ръководител на клуб „Аз обичам България”. Чрез презентация на работата на клуба за изминалата учебна година бе поставен акцент върху тематичната посока на тази извънкласна дейност: „Децата – посланици на българщината”.
 
Наша гордост
20 ное 2012

След отлично представяне на XII математически турнир проведен на 17.11.2012 г. в гр. Кърджали на Милен Пламенов Христов от 12А клас, специалност "Системно програмиране", му се признава оценка 5.60 за прием в Пловдивския университет.

Честито!

 
Партньорство с бизнеса
20 ное 2012
В ПГДС „Цар Иван Асен II” ежегодно се спазва традицията за срещи на учениците с представители на бизнеса. Партньорството с различни фирми, както български, така и чуждестранни, дава възможност на учителите по професионална подготовка да следят новите тенденции в браншовете, а на учениците да получават умения в области, свързани с най-новите технологии. Актуализирането на знанията и поставянето на учениците в реална работна среда ги подготвя да бъдат адекватни на трудовия пазар.
В тази връзка ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II” организира семинар-обучение на тема: „Висококачествени керамични блокове “Porotherm” за учениците от специалност „ Строителство и архитектура”. Обучението се извършва в партньорство с представители на австрийската фирма „Винербергер”, чийто основен бизнес е производство на тухли, покривни керемиди и паважни настилки.
 
Street fitness е новото спортно увлечение на учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II”
12 ное 2012
Днес в двора на училището бе открита построената площадка с уреди за фитнес. Гости на събитието бяха народните представители  г-н Иван Петров и г-н Румен Данев, г-жа Силвия Тенчева – главен експерт в Министерството на спорта и г-н  Любомир Георгиев, отговарящ за спортните дейности в Община Хасково.
Инициативата  за активни тренировки на открито дава възможност на момичетата и момчетата от гимназията да спортуват в свободното си време след учебните часове, за  да поддържат добра физическа форма или за да водят здравословен начин на живот. Като начало ще се тренира на гребен тренажор, шведска стена, дъска за коремни преси, гимнастическа успоредка, висилка. В близките месеци предстои разнообразието от уреди да се увеличи.
 
ПГДС с нови успехи в спорта
09 ное 2012

Осмокласникът Станимир Делчев от ПГДС "Цар Иван Асен II" е новата спортна надежда на гимназията. Бъдещият строител или архитект тренира от 10-годишен в боксов клуб "Хасково" и амбициите му са насочени към това да печели титли. Още от 2010 г. е утвърдено име сред младите боксьори - окичва се с пет златни медала от престижни състезания в страната и чужбина.

На 5.11.2012 г. спортистът се завърна от град Добрич като трикратен републикански шампион в категория до 48 кг.

Успехите на Станимир прехвърлят границите на родината. Той е бронзов медалист за 2010 г. от европейското първенство по бокс в гр. Грозни, Чечня.

 
Деветокласничка с бронзов медал в турнир по джудо
29 окт 2012

Виктория Георгиева от 9в клас спечели бронзов медал на международен турнир по джудо, провел се на 21 октомври 2012 г. в гр. Пловдив. Това е първия голям успех на Вики в този спорт. Тя се занимава с джудо едва от две години. Състезава се сред девойките в категория до 70 кг. Успехът си дължи на усилени тренировки под вещото ръководство на Христо Христов и Делчо Колев в спортен клуб "Джудо" в зала "Спартак" – Хасково.
Желаем и много нови успехи!

 
Дванадесетокласничката Гюлсен Кадир с втори златен медал по бокс
17 окт 2012
Боксьорката Гюлсен Кадир се завърна с Купата на България от републиканския отборен шампионат по бокс, провел се в гр. Русе на 2 октомври 2012 г. Младата боксьорка се преборва за първото място в лека категория до 46 кг. в оспорвана конкуренция с представителка на столицата. Това е второ злато за Гюлсен, която вече се окичи със същата титла в предходно издание на шампионата, но в индивидуална надпревара. Тази година младата надежда донесе медал за своя отбор от Боксов клуб „Хасково“ и зарадва не само своето училище и родния си град, но и „виновниците“ за нейния успех – боксовите треньори Младен Сталев и Людмил Димитров. Тя е гордост за спортния клуб не само със златните си отличия, но и със спечелените преди това сребърен и бронзов медал от национални състезания.
 
ПГДС отвори врати на 17 септември за учебната 2012-2013 г. Прага му прекрачиха 129 нови ученици
18 сеп 2012

На 17.09 се състоя празничното откриване на новата учебна 2012-2013 година. Освен своите възпитаници, най-голямата професионална гимназия в областта посрещна 5 нови класа – 77 осмокласници и 52 деветокласници. Те ще се обучават в специалностите „Системно програмиране“, „Строителство и архитектура“, „Мебелно производство“ и „Горско и ловно стопанство“.
Тържеството премина с богата програма. В официалната част по традиция директорът на училището г-н Александър Батимов поздрави учителите, възпитаниците на гимназията и техните родители за добрия им избор и им пожела успешна и полотворна учебна година. 

Поздравителен адрес в училището изпратиха: г-н Сергей Игнатов – министър на образованието, младежта и науката, местни представители на ПП „Герб“, както и кметът на община Хасково –Георги Иванов. С присъствието си празника  уважиха: г-н Румен Данев – народен представител от ПП „Герб“, г-жа Нели Дялкова – старши експерт по български език и литература в РИО – Хасково, Грета Иванова – директор на регионалната служба за социално подпомагане, инж. Николай Янчев – директор на „Държавно горско стопанство“ в Хасково, бивши учители от гимназията, сред които и Веселин Златинов, обявен преди броени дни за почетен гражданин на град Хасково.
С благодарност за топлото посрещане към своите бъдещи съученици се обърна и Димитър Митев – ученикът с най-висок успех сред новоприетите.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 263
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2006 Haskovo.info