Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Из печата
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2015
Държавни изпити по професията
Самооценка на качеството на ПОО
Обществени поръчки
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Пом. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Отбелязваме 23 април – Международен ден на книгата
24 апр 2013
Оспорвано литературно състезание препълни конферентната зала на гимназията. Учениците от 9а и 9б клас показаха, че интересът към четенето на книги все още не е изгубен.
Невена Добрева, преподавател по БЕЛ, бе подготвила за участниците много  въпроси. Всеки тръпнеше в очакване, какво предизвикателство ще се появи на екрана и дали ще може да реагира бързо, за да изпревари  своя съперник. Митологията, древногръцката и старобългарската литература не се превърнаха в препъникамък за отборите, а и за публиката. С много емоция и състезателен дух всеки участник защитаваше честта на своя клас.
Като на всяко състезание имаше и награди. За доброто представяне отборите получиха интересни книги, а най-знаещите ще прибавят по една шестица в бележника си.
 
Най-високите отличия на Панорамата на професионалното образование бяха спечелени от наши възпитаници
22 апр 2013
На 18 и 19 април в Пловдив бе проведено национално състезание на професиите. Сред сериозна конкуренция в категория „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи” Красимира Костова от 10-б клас наложи своя стил и умения над всички и съвсем заслужено се окичи със златния медал. Отличната подготовка момичето дължи не само на упорит труд, но и на своя ръководител Георги Станков.
На престижния форум състезателите от специалност „Мебелно производство” заинтригуваха комисията по оценяване с интересния дизайн на своя продукт. Учениците показаха нетрадиционно и оригинално решение в изработването на мебели. Елементи от тях наподобяват стрели и щитове, тъй като композицията „ Мебели за ловна хижа” бе тематично свързана с 45-годишнината на гимназията. Отборът бе представен от Елена Георгиева от 11-д клас, Стефан Караджов и Янислав Иванов от 11-в клас. Заслуга за достойно спечеленото II място имат и ръководителите Диана Димитрова и Атанас Филипов.
Дванадесетокласничките Цветелина Миткова и Недялка Каменова от 12-е клас и Христина Ангелова от 10-в клас от специалност „Парково строителство и озеленяване”  „поднесоха” на журито в Пловдив изящество и красота  с изработването на бутиков букет и бутикова кошница. Икебаната бе оформена много стилно и това  им донесе почетното III място на националното състезание. Ученичките бяха подкрепяни от своите ръководители Череша Петрова и Диана Конгалова.
Всички учители и ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II” благодарят на състезателите, които се представиха като истински професионалисти!
 
Отлично представяне на математически турнир
29 мар 2013
Най-добрите в решаването на логически задачи по математика се оказаха нашите единадесетокласници. На състезанието „Европейско кенгуру” в напрегната надпревара с изявени таланти в областта на точната наука първите три места бяха спечелени от програмистите от 11а клас на ПГДС „Цар Иван Асен II”:
  • I място – Пламен Антонов Тонев
  • II място – Илиян Велизаров Цинов
  • III място – Мирела Димитрова Чаръкчиева
Имаме завоюван бронзов медал и сред осмокласниците – Йордан Миленов Веселинов от 8б клас.
Грамотите и наградите на победителите ще бъдат връчени официално на 28.03.2013 г. от 14:00 ч. в Дома на учителя.
 
Отново на върха
29 мар 2013
Спортистите на ПГДС ”Цар Иван Асен II” продължават с успехите в спорта. Отборите по хандбал бележат победа след победа. Златото на областното първенство отново бе спечелено от кадетите и девойките на царската гимназия. Силна игра на терена показаха Костадин от 10д клас, Димитър Недялков - 8а клас, Петя Младенова – 10а клас и Райна Георгиева – 11б клас.
След оспорвана битка отборът по тенис на маса се изкачи на най-високото място на стълбичката на победителите. Областното първенство е спечелено от нашите спортисти. Изключителна бързина и точност са проявили Мариела от 10д клас и Гинка от 8б клас.
Сериозни успехи бележат и момчетата от отбора по шахмат. Уфук Рунай от 10д клас и Божидар от 9а клас печелят I-во място на областния турнир, който се проведе на 20.03.2013 г. Убедени сме, че ще покажат воля и съобразителност и ще матират своите съперници на предстоящото първенство в Кърджали.
 
РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ”, ХАСКОВО 2013 г.
18 мар 2013
На 15 и 16 март ПГДС „Цар Иван Асен II” бе отворила широко врати, за да посрещне най-добрите млади строители на Южна България. В престижното състезание взеха участие 9 отбора от Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Казанлък, Димитровград и Хасково. Партньори на събитието бяха известни български фирми от строителния бранш: „Кнауф България” ЕООД, „Ксела България” ЕООД, „Марисан” ООД, „Мегахим” АД, „Сидекс” ООД и Камарата на строителите в България.
Състезанието премина в две части: решаване на теоретичен тест и практически дисциплини. И в двата етапа участниците проявиха ентусиазъм и воля за победа. Конкуренцията бе на изключително високо ниво. Състезателите от всички отбори преодоляха бързо вълнението, работиха усърдно и демонстрираха завидни умения и творчество.
Нашата гимназия бе представена от Цветелина Красимирова 10-б клас, Живко Колев и Лъчезар Ганев 11-б клас, Емил Карев и Марин Айгъров 12-б клас и Иван Петев 12-д клас  с ръководител г-н Георги Станков.
Безпристрастните комисии по оценяване следяха неотлъчно работата на състезателите и дадоха своето окончателно решение:
Отборно класиране:
I място – ПГСГ „Арх. Георги Козаров”, гр. Сливен
II място – ПГСАГ „Лубор Байер”, гр. Стара Загора
III място – ПГДС „Цар Иван Асен II”, гр. Хасково
 
Наши представители са класирани на национален кръг на състезание за мултимедийна презентация
13 мар 2013

С презентация на тема „Да опазим водите на България” Антоан Калев и Цветелина Тенчева от 9-а клас под ръководството на г-жа Росица Висарионова участваха в национално състезание за мултимедийни презентации „Водата – извор на живот”. Нашите представители са впечатлили журито с интересната си идея и са допуснати да се състезават на националния кръг сред 27-те участници от цяла България. Той ще се проведе на 21.03.2013 г. в гр. Бургас.

Желаем им успех!

 
Отново с медали в спорта
15 фев 2013

Спортистите на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ” отново показаха класа в спорта.
На организираните в началото на месец февруари от Община Хасково ученически игри нашите състезатели завоюваха призови места.
В оспорвана битка с отборите на ПГСС – Хасково юношите хандбалисти в група 8-10 клас спечелиха І-во място. Девойките се наложиха над представителките на ПГТ и ФСГ и грабнаха купата на победилите.
Като истински бойци в спорта се откроиха Димитър Митев от 8А клас, Костадин Костадинов – 10Д клас, Райна Георгиева 11Б клас, Петя Младенова 10А клас.
И нашите шахматисти показаха съобразителност и тактика и заслужено спечелиха най-високото отличие. Те ще мерят сили с най-добрите в този спорт на Областно първенство в град Хасково.
Отборът по волейбол също показа спортсменски дух и издръжливост: юношите в група 8-10 клас завоюваха І-во място и се класираха за областното състезание в град Димитровград. Девойките и юношите в група 10-12 клас грабнаха среброто.
Отборът  по баскетбол зае почетното ІІІ-то място.
На всички спортисти и треньори желаем победи!

 

 
„Строителите” в ПГДС ще работят по нови технологии
11 фев 2013

Традиционно в ПГДС „Цар Иван Асен II” се провежда  обучение на  учениците чрез гостуване на фирми. Постоянното партньорство между училището и бизнеса дава възможност на бъдещите специалисти да се запознаят с най-новите продукти и технологични процеси в производството на различните компании, което във всички случаи гарантира професионална подготовка и адекватност на пазара на труда.
Със съдействието на „Сидекс” ООД  за пореден гост на гимназията е поканена фирма „Денел”, произвеждаща  висококачествени   строителни смеси - циментови лепила, сухи шпакловъчни смеси, мазилки, латексни бои, хидроизолационни смеси и други. Учениците от специалност „Строителство и архитектура” ще научат за серията  трикомпонентни венециански мазилки  – продукт на  европейско ниво  без аналог не само при родните производители, но и при тези на Балканския полуостров. Бъдещите строители ще бъдат запознати подробно с характеристиките, качествата и начина на работа с материалите на фирма „Денел”. Наученото ще се прилага в часовете по практика.

 
Иновационно професионално обучение
21 яну 2013
Модерни технологии и нови софтуерни продукти заемат важна част от обучението по професионална подготовка в ПГДС „Цар Иван Асен II”. В тази връзка днес в гимназията официално бяха открити кабинети по „Проектиране на  мебели и интериор” и „Архитектурно проектиране”. Събитието бе уважено от народните представители  г-н Иван Петров и г-н Румен Данев, г-н Николай Нанев – зам. областен управител на област Хасково, г-н Иван Панайотов – Началник  РИО гр. Хасково, г-жа Христина Боева – Началник отдел ИОМД в РИО гр. Хасково и г-жа Дарина Станчева – старши експерт професионално образование в РИО гр. Хасково. Гостите изразиха задоволство от ентусиазма в работата на преподаватели и ученици.
Новите кабинети  дават възможност  да  се придобият знания и умения, близки до процесите, протичащи в реална работна среда.
 
Коледен подарък за ПГДС
18 дек 2012
В навечерието на Коледа учителите и учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II” получиха своя дългоочакван подарък – съвсем нова конферентна зала. Тъй като в гимназията се провеждат  много и най-разнообразни мероприятия, ръководството отдавна обмисля идеята за осъществяването на този проект. Залата е изцяло реновирана и мебелирана със средства от бюджета на училището. Ремонтът бе извършен със съдействието на учениците и преподавателите по практика от специалностите „Строителство и архитектура” и „Мебелно производство”. Залата е оборудвана с мултимедия и там ще могат да се провеждат обучения, семинари, сбирки, изяви на извънкласните форми, празници, тържества, посрещане на гости.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 274
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask