Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Из печата
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2015
Държавни изпити по професията
Обществени поръчки
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Пом. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Отличници по български език
17 яну 2014
Всяка година сдружение „Успешни родители” с подкрепата на МОН организира национално състезание по български език. Участниците решават  тест, чрез който проверяват уменията си за разбиране, осмисляне и използване на информация от различни източници като графики, илюстрации, диаграми и текст, т.е. проверява се функционалната грамотност на учениците.
В групата 9-12 клас от град Хасково взеха участие 13 ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II”. Всички се представиха много добре, като с най-голям брой точки (61 от 70 максимални) се класираха десетокласничките Цветелина Тенчева и Ренета Тютюнджиева.
Състезателите ще получат сертификати за участие, а тези с най-високи резултати ще бъдат отличени с грамоти.
 
Коледно настроение
20 дек 2013
Вълшебни звуци на коледни мелодии се понесоха из празнично украсените класни стаи на гимназията. Младите изпълнители от клуб „Изрази себе си чрез музика и слово” ни пренесоха в тайнството на коледната нощ. Нежният глас на флейта и лиричните струни на китара акомпанираха на невероятното изпълнение на Петър от 10д клас, Мария и Деница от 10а клас. Момичетата и момчетата от клуба поднесоха като подарък коледни песни и пожелания на своите учители и съученици. С това поставиха началото на поредица от инициативи, посветени на светлия празник.
В конкурса „Най-красива коледна украса на стая” първо място спечелиха учениците от 10б клас, които с голямо удоволствие се почерпиха с вкусна торта, подарък за творческото им въображение. Подгласници на победителите са 12д и 8б клас, на които безпристрастното жури също връчи награди.
Желаем на всички весели коледни празници!
 
Старт на военното обучение
10 дек 2013
„Задължения на гражданите на Република България по отбраната на страната” бе темата, с която се постави началото на военното обучение в ПГДС ”Цар Иван Асен II”. Изпълнението на проекта на Министерството на отбраната се осъществява със съвместната дейност на РИО на МОН и ръководствата на училищата. Началното обучение в девети клас ще се проведе в рамките на 5 учебни часа. Подготовката е само теоретична и тя стартира днес в часа на класа. Учениците от 9а и 9б клас участваха в първия урок по военознание . Те с интерес  проследиха подготвената презентация за това как се осъществява отбраната на страната. Лекторът, майор Петър Петков - зам. началник на Областен военен отдел, гр. Хасково, запозна младежите и девойките с ролята на армията. Той подчерта, че защитата на отечеството е въпрос на дълг и чест на всеки гражданин.
 
Обучение в чужбина
06 дек 2013
Представители на консултантски център „Uniconsult” - гр. София запознаха нашите дванадесетокласници с възможностите за следване в държавните университети в Германия и Австрия. Учениците могат да продължат професионалното си обучение по съответните специалности във висши училища в чужбина. Знанията и уменията, които са придобили в гимназията, им осигуряват предимството да се възползват от въведеното дуално следване, т.е. платена практика по време на обучението. Кандидатстването е по документи. Образованието е безплатно и при бакалавърските, и при магистърските програми. Бъдещите студенти ползват и редица социални придобивки по време на следването. Към университетите са организирани подготвителни курсове по немски език.
 
„Световно” кафене на тема „СПИН – терорист №1”
27 ное 2013
Клуб „Осем” към ПГДС „Цар Иван Асен II” събра в импровизирано „световно” кафене  ученици, родители и експерти. Поводът бе наближаващият Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН – 1 декември.
Младежите и техните гости решаваха интересни казуси, описващи потресаващи съдби на тийнейджъри, носители на вируса на ХИВ. В непринуден приятелски разговор се споделиха различни гледни точки за причините за разпространение на коварната болест и последствията от нея. Компетентното мнение на експертите от Регионалната здравна инспекция заинтригува вниманието на учениците. Важен момент в превенцията на СПИН е добрата и навременна информираност на младите хора за начините и средствата за предпазване от болестта, за да не станат нейни жертви.
Членовете на клуб „Осем” бяха равностойни събеседници. Те откликнаха с готовност на призива да бъдат  толерантни и солидарни с пострадалите от СПИН.
 
Награда за поезия
23 ное 2013
Единадесетокласничката Десислава Ангелова Георгиева е младият поетичен талант на гимназията. Стихотворението и бе отличено на есенния литературен конкурс „Животът е безценен дар – не го заменяй с дрога”, който се проведе в града на липите. Състезанието бе организирано от Превантивно-информационен център по зависимости към Общинския съвет по наркотични вещества на Община Стара Загора.
Строго и прецизно жури от експерти, културолози и психолози оцени оригиналните творби на авторите, които се представиха в поетични дуели в три тура.
Целта на инициативата бе каузата все повече млади хора да бъдат предпазени от влиянието на психоактивните вещества. Десислава изрази своята съпричастност чрез творбата си и бе удостоена с награда и грамота.
 
Младежки воден парламент
20 ное 2013
Цветелина Тенчева и Антоан Калев от 9а клас под ръководството на г-жа Росица Висарионова участваха в работна среща на Младежките водни парламенти на България и Франция. Форумът се състоя на 15.11.2013 г. в хотел „Империал” в гр. Пловдив, където нашите ученици представиха дейността на Български младежки воден парламент на английски и български език. Целта на срещата бе свързана с развитието на младежката политика по проблемите за опазване на водите посредством работа в мрежи и обмен. Председателите на МВП подписаха споразумение за двустранно сътрудничество, което определя рамката за приемане на съвместна програма за действие между Младежките водни парламенти на Франция и България.
 
Наш учител с първа награда на национален конкурс
04 ное 2013
Първа награда на национален конкурс на тема „Младият човек между виртуалното и реалното” спечели преподавател от ПГДС „Цар Иван Асен II”. Госпожа Росица Висарионова, главен учител в гимназията, участва с методическа разработка на урок за часа на класния ръководител. Темата изисква решаване на различни казуси от учениците, които работят на групи по метода „Връстници обучават връстници”. Креативният подход на г-жа Висарионова заитригува комисията на Националния комитет за безопасен интернет, където бе изпратена разработката. Работата получава най-висока оценка сред всички представени от цялата страна. Наградата е мултифункционално устройство от принтер, скенер и копир. Г-жа Висарионова е съавтор и на „Наръчник за безопасен интернет”, който ще се използва в гимназиален курс при обучението по гражданско образование.
 
Еколози от ПГДС „Цар Иван Асен ІІ”- гр. Хасково на парламентарна сесия
30 окт 2013
Представители на екоклуб „Осем”  от ПГДС „Цар Иван Асен II”  взеха участие в Третата парламентарна сесия на Български младежки воден парламент, провел  се в с. Челопеч, Софийска област, от 25 до 27 октомври 2013 г. Сред 39-те участници  бяха и десетокласниците  Цветелина Тенчева и Антоан Калев като единствени представители от област Хасково. За втора поредна година  те се включиха в работата на парламента. През месец  март  спечелиха престижна награда на национално състезание по мултимедийни презентации „Водата-извор на живот”. Това им даде възможност да се присъединят към групата на Младежкия воден парламент, на който се обсъждат проблеми, свързани с опазване чистотата на водните басейни в България. 
 
Сертификати за участниците в проект „Ученически практики”
19 сеп 2013
Днес, 19.09.2013г., в конферентната зала на гимназията официално бяха връчени сертификати на учениците, участвали в проект „Ученически практики BG051PO001/3.3.07-0001”. Гости на церемонията бяха представители на фирмите партньори: г-н Ангел Хушков – Мебелна фабрика „А&М” ЕООД, г-н Валентин Иглов от „Тива 85”ООД, г-жа Петя Минева – „ДПКОМ”ООД и г-жа Мирослава Милева –  ТП ДГЛ-гр. Хасково.
През изминалата учебна година ПГДС „Цар Иван Асен II” започна дейност по тригодишен проект, който дава възможност за сътрудничество и пряка връзка между училището и бизнеса, тъй като учениците попадат  в реална работна среда и участват активно в производствения процес на фирмите партньори.  Това развива качествата на гимназистите, техните знания и умения  и им помага за по-бързата адаптация в професията и по-успешната реализация на пазара на труда.
През първата година  са обучени 32 ученици: 15 от специалност „Мебелно производство”, 10 от специалност „Системно програмиране” и 7 от специалност „Горско и ловно стопанство”. Всеки получава стипендия в размер на 300 лв за 240 работни часа. Към сформираните ученически групи са прикрепени наставници от фирмите, които съвместно с  учители по професионална подготовка от ПГДС изготвят работните програми.  В първия етап на проекта участваха преподавателите инж. Атанас Филипов, инж. Красимира Кирилова и Диана Конгалова.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 296
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask