Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Из печата
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2014
Държавни изпити по професията
Самооценка на качеството на ПОО
Обществени поръчки
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Пом. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Отлично представяне на математически турнир
29 мар 2013
Най-добрите в решаването на логически задачи по математика се оказаха нашите единадесетокласници. На състезанието „Европейско кенгуру” в напрегната надпревара с изявени таланти в областта на точната наука първите три места бяха спечелени от програмистите от 11а клас на ПГДС „Цар Иван Асен II”:
  • I място – Пламен Антонов Тонев
  • II място – Илиян Велизаров Цинов
  • III място – Мирела Димитрова Чаръкчиева
Имаме завоюван бронзов медал и сред осмокласниците – Йордан Миленов Веселинов от 8б клас.
Грамотите и наградите на победителите ще бъдат връчени официално на 28.03.2013 г. от 14:00 ч. в Дома на учителя.
 
Отново на върха
29 мар 2013
Спортистите на ПГДС ”Цар Иван Асен II” продължават с успехите в спорта. Отборите по хандбал бележат победа след победа. Златото на областното първенство отново бе спечелено от кадетите и девойките на царската гимназия. Силна игра на терена показаха Костадин от 10д клас, Димитър Недялков - 8а клас, Петя Младенова – 10а клас и Райна Георгиева – 11б клас.
След оспорвана битка отборът по тенис на маса се изкачи на най-високото място на стълбичката на победителите. Областното първенство е спечелено от нашите спортисти. Изключителна бързина и точност са проявили Мариела от 10д клас и Гинка от 8б клас.
Сериозни успехи бележат и момчетата от отбора по шахмат. Уфук Рунай от 10д клас и Божидар от 9а клас печелят I-во място на областния турнир, който се проведе на 20.03.2013 г. Убедени сме, че ще покажат воля и съобразителност и ще матират своите съперници на предстоящото първенство в Кърджали.
 
РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ”, ХАСКОВО 2013 г.
18 мар 2013
На 15 и 16 март ПГДС „Цар Иван Асен II” бе отворила широко врати, за да посрещне най-добрите млади строители на Южна България. В престижното състезание взеха участие 9 отбора от Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Казанлък, Димитровград и Хасково. Партньори на събитието бяха известни български фирми от строителния бранш: „Кнауф България” ЕООД, „Ксела България” ЕООД, „Марисан” ООД, „Мегахим” АД, „Сидекс” ООД и Камарата на строителите в България.
Състезанието премина в две части: решаване на теоретичен тест и практически дисциплини. И в двата етапа участниците проявиха ентусиазъм и воля за победа. Конкуренцията бе на изключително високо ниво. Състезателите от всички отбори преодоляха бързо вълнението, работиха усърдно и демонстрираха завидни умения и творчество.
Нашата гимназия бе представена от Цветелина Красимирова 10-б клас, Живко Колев и Лъчезар Ганев 11-б клас, Емил Карев и Марин Айгъров 12-б клас и Иван Петев 12-д клас  с ръководител г-н Георги Станков.
Безпристрастните комисии по оценяване следяха неотлъчно работата на състезателите и дадоха своето окончателно решение:
Отборно класиране:
I място – ПГСГ „Арх. Георги Козаров”, гр. Сливен
II място – ПГСАГ „Лубор Байер”, гр. Стара Загора
III място – ПГДС „Цар Иван Асен II”, гр. Хасково
 
Наши представители са класирани на национален кръг на състезание за мултимедийна презентация
13 мар 2013

С презентация на тема „Да опазим водите на България” Антоан Калев и Цветелина Тенчева от 9-а клас под ръководството на г-жа Росица Висарионова участваха в национално състезание за мултимедийни презентации „Водата – извор на живот”. Нашите представители са впечатлили журито с интересната си идея и са допуснати да се състезават на националния кръг сред 27-те участници от цяла България. Той ще се проведе на 21.03.2013 г. в гр. Бургас.

Желаем им успех!

 
Отново с медали в спорта
15 фев 2013

Спортистите на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ” отново показаха класа в спорта.
На организираните в началото на месец февруари от Община Хасково ученически игри нашите състезатели завоюваха призови места.
В оспорвана битка с отборите на ПГСС – Хасково юношите хандбалисти в група 8-10 клас спечелиха І-во място. Девойките се наложиха над представителките на ПГТ и ФСГ и грабнаха купата на победилите.
Като истински бойци в спорта се откроиха Димитър Митев от 8А клас, Костадин Костадинов – 10Д клас, Райна Георгиева 11Б клас, Петя Младенова 10А клас.
И нашите шахматисти показаха съобразителност и тактика и заслужено спечелиха най-високото отличие. Те ще мерят сили с най-добрите в този спорт на Областно първенство в град Хасково.
Отборът по волейбол също показа спортсменски дух и издръжливост: юношите в група 8-10 клас завоюваха І-во място и се класираха за областното състезание в град Димитровград. Девойките и юношите в група 10-12 клас грабнаха среброто.
Отборът  по баскетбол зае почетното ІІІ-то място.
На всички спортисти и треньори желаем победи!

 

 
„Строителите” в ПГДС ще работят по нови технологии
11 фев 2013

Традиционно в ПГДС „Цар Иван Асен II” се провежда  обучение на  учениците чрез гостуване на фирми. Постоянното партньорство между училището и бизнеса дава възможност на бъдещите специалисти да се запознаят с най-новите продукти и технологични процеси в производството на различните компании, което във всички случаи гарантира професионална подготовка и адекватност на пазара на труда.
Със съдействието на „Сидекс” ООД  за пореден гост на гимназията е поканена фирма „Денел”, произвеждаща  висококачествени   строителни смеси - циментови лепила, сухи шпакловъчни смеси, мазилки, латексни бои, хидроизолационни смеси и други. Учениците от специалност „Строителство и архитектура” ще научат за серията  трикомпонентни венециански мазилки  – продукт на  европейско ниво  без аналог не само при родните производители, но и при тези на Балканския полуостров. Бъдещите строители ще бъдат запознати подробно с характеристиките, качествата и начина на работа с материалите на фирма „Денел”. Наученото ще се прилага в часовете по практика.

 
Иновационно професионално обучение
21 яну 2013
Модерни технологии и нови софтуерни продукти заемат важна част от обучението по професионална подготовка в ПГДС „Цар Иван Асен II”. В тази връзка днес в гимназията официално бяха открити кабинети по „Проектиране на  мебели и интериор” и „Архитектурно проектиране”. Събитието бе уважено от народните представители  г-н Иван Петров и г-н Румен Данев, г-н Николай Нанев – зам. областен управител на област Хасково, г-н Иван Панайотов – Началник  РИО гр. Хасково, г-жа Христина Боева – Началник отдел ИОМД в РИО гр. Хасково и г-жа Дарина Станчева – старши експерт професионално образование в РИО гр. Хасково. Гостите изразиха задоволство от ентусиазма в работата на преподаватели и ученици.
Новите кабинети  дават възможност  да  се придобият знания и умения, близки до процесите, протичащи в реална работна среда.
 
Коледен подарък за ПГДС
18 дек 2012
В навечерието на Коледа учителите и учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II” получиха своя дългоочакван подарък – съвсем нова конферентна зала. Тъй като в гимназията се провеждат  много и най-разнообразни мероприятия, ръководството отдавна обмисля идеята за осъществяването на този проект. Залата е изцяло реновирана и мебелирана със средства от бюджета на училището. Ремонтът бе извършен със съдействието на учениците и преподавателите по практика от специалностите „Строителство и архитектура” и „Мебелно производство”. Залата е оборудвана с мултимедия и там ще могат да се провеждат обучения, семинари, сбирки, изяви на извънкласните форми, празници, тържества, посрещане на гости.
 
АНТИСПИН КАМПАНИЯ
12 дек 2012
„Живот без наркотици” и „СПИН – терорист  № 1” бяха темите, върху които учениците от ПГДС насочиха своето внимание през месеците ноември и декември. Всички с голям интерес се включиха в разнообразните мероприятия, организирани от педагогическия съветник Красимира Тюмбелева. Съвместно с Превантивно-информационен център по наркотични вещества към ОП „Младежки център” бяха излъчени филми, които запознаха младежите с опасностите и последствията от наркотичната зависимост и как да се предпазят от нея. Беседите между учениците и специалистите протекоха доста емоционално заради интересните въпроси, които вълнуваха младите хора.
От 29.11 до 10.12.2012 г. в часовете на класните ръководители бяха проведени различни инициативи, посветени на 1-ви Декември – световния ден за борба срещу СПИН. Осмокласниците изготвиха презентации, в които изразиха своята позиция към болестта на века. Филмът „Тайната” провокира у учениците от деветите класове съчувствието и толерантността към тези, които са покосени от коварното заболяване.
 
Публична покана за доставка на дизелово гориво за отопление
07 дек 2012

ПГДС "Цар Иван Асен II" отправя публична покана за участие в процедура по чл.14, ал.4, т. 2 и глава VІІІа от ЗОП с предмет: „Доставка на „Дизелово гориво за отопление с шифър по ЕКП: 02144400045”

От следния линк всички интересуващи се могат да изтеглят пълна документация .

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 272
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask