Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Други документи
ДЗИ 2018
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Общежитие
Работилница
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Двоен празник в ПГДС „Цар Иван Асен II”
27 окт 2016
На 26.10.16 г. ПГДС „Цар Иван Асен II” отбеляза Димитровден и Ден на строителя. Госпожа Невена Добрева - директор на училището - честити празника на всички, които професионално са свързани с този ден. Връчени бяха благодарствени писма на бившите и настоящи учители по предметите, свързани със строителството. Представени бяха три презентации:
• Архитектурни резервати в България - Веселин и Габриела - 9 б клас
• Най-нестандартните сгради в света и Десетте най-високи сгради в света - Албена, Кларита и Константина - 10 б клас
Професионални умения показаха:
• Стефан Делчев, Стефан Гьоладжиев и Владислав Терзиев - 11 б клас - зидария с ютонг
• Светослав Кирилов, Валери Арнаудов и Цветан Николаев - 11 б клас - зидария с тухли Винербергер
Спирит ефекти демонстрираха:
• Ралица Димитрова - 11 б клас, Бонислава Димитрова - 11 б клас и Мюмюн Шакир - 12 б клас
Облицоването с   фаянс бе дело на Станислав Тодоров - 12 б клас
Сухо строителство - гипсокартон изготвиха:
• Георги Налбантов и Йордан Веселинов - 12 б клас
 
Наша гордост
20 окт 2016
Госпожа Добрева, директор на ПГДС „Цар Иван Асен II”,  връчи грамоти на най-добре представилите се в НВО на дигитални компетентности по информационни технологии за учениците от 10 клас, което се проведе пробно през учебната 2015/2016 година. Поздравления бяха отправени към учениците и ръководителите им  Виолета Иванова и  Ганка Митева. Грамотите получиха:
• Симона Иванова-11в;
• Ваня Делчева-11в;
• Виктория Савчева-11г;
• Мима Радева-11в;
• Васил Тенев-11в;
• Кристиана Ангелова-11в;
• Светослав Петров-11в.
 
Втори академичен час от задължителните 16, проведен с помощта на учениците от 8а клас
11 окт 2016
На 10.10.2016 г. в ПГДС “Цар Иван Асен II” се проведе мероприятие, свързано с месеца за безопасно движение по пътищата. Госпожа Петкова проведе открит интерактивен урок по безопасно движение с  8 а клас. Учениците, разделени в три  групи, работиха върху въпроси, свързани с безопасността на пътя. Всяка група се справи успешно с поставените задачи, но най-бързи и съобразителни бяха учениците от първа група. На всички учители нагледно бе представено как интерактивните игри са средство за създаване на среда за практикуване на умения, което бе темата на втория семинар от вътрешноучилищната квалификационна дейност.
 
Първа инициатива на Училищния ученически съвет -"Да си подарим усмивка!"
11 окт 2016
Отбелязахме Световният ден на усмивката! Ученици от УС към гимназията изработиха усмихнати емотикони.
Това бяха първите подаръци за новопостъпилите ученици с пожелание за добро настроение, приятелство  и усмихната учебна година!
 
Началото е поставено! 1-ви академичен час от задължителните 16
05 окт 2016
На 03.10.2016 г. в МО на класните ръководители се проведе семинар на тема „Работа в екип”.  Обучението има за цел придобиване на знания, практически умения и компетентности за екипна работа, разпределяне на отговорности и вземане на екипни решения.
Участниците бяха запознати с теоретичния анализ на понятието „работа в екип”. Бяха откроени разликите между екип и група, слабостите, които може да се допуснат в процеса на създаване на екип. Участниците в семинара получиха отговор на два важни въпроса: Наистина ли сме екип? Готови ли сме да се работим здраво за създаване на добър екип? Анализираха водещите 7 умения, които членовете на екипа трябва да развият, за да имат успех като екип. Проведените практически упражнения /игри/ помогнаха на участниците да покажат своите умения на практика.
 
Приключенец на среща с ученици в ПГДС
05 окт 2016

Околосветският пътешественик Росен Андрей Охеда гостува на 01.10.2016 г.  в ПГДС “Цар Иван Асен II” по покана на директора Невена Добрева.  Пътешественикът, обиколил 144 страни, разказа на учениците за приключенията си. Интересът от страна на учениците бе голям, а въпросите - многобройни.

"Условията ви за обучение са перфекти. Сбъдването на мечтите ви е изцяло във ваши ръце." бяха заключителните думи на Росен, а след срещата сподели: "Приятно съм изненадан от интереса и познанията им по география."

 
Дървото на мира в ПГДС
27 сеп 2016

Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ” – град Хасково се включи в международната инициатива ДА ЗАСАДИМ ДЪРВО ЗА МИР 2016. Мероприятието се провежда в чест на Световния ден на мира на ООН (21 септември).
В двора на училището засадихме кедър. В инициативата, съвместно с учениците от 12 г клас, взеха участие г-жа Н. Касим - преподавател по специални предмети на специалност Горско и ловно стопанство и г-жа П. Петкова - педагогически съветник.

Световният ден на мира се отбелязва в деня на нападението на Германия над Полша, с което започва Втората световна война (1939–1945).
Той е част от глобалната кампания, в която участват хиляди училища в около 120 страни.

 
Празник за началото на учебната година
16 сеп 2016
С много емоции, цветя и тържествена програма бе открита учебната 2016-2017 година в ПГДС „Цар Иван Асен II”. На празника присъстваха  гости от училищното настоятелство и община Хасково. Госпожа Невена Добрева поздрави всички ученици, учители и гости.
 
Честване на 2 юни
03 юни 2016
С паметно слово и стихове на Ботев учениците от ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - Хасково почетоха паметта на великия поет революционер.
Под звуците на траурния марш всички сведоха глави и поднесоха венец пред барелефа на националния български герой. Монументът бе открит миналата година в двора на гимназията
по повод честването на Деня на Ботев.
 
Проект QUAKE(Qualification Knowledge Ecvet) по Програма ERASMUS +
19 май 2016

От 16 до 19.02.2016 г. Министерството на земеделието и храните беше домакин на петата работна среща на партньорите по Проект QUAKE (Qualification Knowledge Ecvet) по Програма ERASMUS + .
Проектът е разработен по ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“ – стратегически партньорства на европейско ниво. Тази дейност допринася за установяване на по-тясна връзка с образователните институции, както и с представителите на бизнеса и неправителствения сектор и разработване на съвместни образователни продукти, които в най-пълна степен да отразяват реалностите на пазара на труда и потребностите, желанията и интересите на новите поколения.
Проведено е обучение на преподаватели от петте държави-партньори през месец ноември 2015 г. в Орлеан, Франция, относно Европейска система за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) и увеличаване на транснационалната мобилност - Европас. В обучението от българска страна са взели участие учители от:
1. Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ", гр. Хасково
2. Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов", гр. Тетевен
3. Земеделска професионална гимназия "Климент Тимирязев", гр. Сандански
4. Професионална гимназия по селско стопанство "Царица Йоанна", гр. Пазарджик
5. Професионална гимназия по селско стопанство, гр. Попово
https://www.youtube.com/watch?v=kLVmw40_yUU
https://www.youtube.com/watch?v=5pfEsIJ1VtM

 

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 372
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask