Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Из печата
История
Постижения
Преподаватели
Проекти
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2015
Държавни изпити по професията
Обществени поръчки
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Пом. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Родителска среща
18 сеп 2013
Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ" кани всички родители на ученици от 9 до 12 клас на родитело-учителска среща, която ще се проведе на 26 септември 2013 г. (четвъртък) от 18 ч.
 
Удари първият училищен звънец
17 сеп 2013
Националният химн на България постави началото на тържественото откриване на новата учебна година в ПГДС „Цар Иван Асен II”. Дворът на най-голямата професионална гимназия бе изпълнен с много музика, цветя и усмивки. С вълнение и надежда прага на училището пристъпиха най-малките – осмокласниците. Към всички ученици, учители и гости приветствие поднесе г-н Александър Батимов – директор на гимназията. Поздравителен адрес бе изпратен от г-н Георги Иванов – кмет на община Хасково. В празничния ден гости на събитието бяха г-жа Красимира Джисова – старши експерт по организация на средното образование, г-жа Светла Табакова – член на училищното настоятелство.
Тази година в ПГДС ще се обучават общо 624 ученици, от които 78 осмокласници и 49 новоприети деветокласници.
 
Публична покана за доставка на дизелово гориво за отопление
06 сеп 2013

ПГДС "Цар Иван Асен II" отправя публична покана за участие в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на гориво за отопление. ГАЗЬОЛ 0.001% сяра – МАРКИРАН ЗА ОТОПЛЕНИЕ,с шифър по ЕКП:02144400045".

От следния линк всички интересуващи се могат да изтеглят: пълна информация за участие в процедурата, проекто договор и образци на необходимата документация.

 
Лекоатлет е новата спортна надежда на ПГДС „Цар Иван Асен II”
20 юни 2013
Осмокласникът  Ахмед  Шукри Селим от ПГДС „Цар Иван Асен II” е бронзовият медалист от националния спортен многобой по лека атлетика, който се проведе от 14 до 16 юни в гр. Правец. Момчето тренира упорито вече трета година в хасковския клуб „Атлетик” и това му помогна  да се пребори със сериозната конкуренция на състезанието.
Спортисти от цялата страна са мерили сили в няколко дисциплини, в които нашият състезател е показал завидни постижения. 12 секунди е времето, за което  Ахмед пробягва разстоянието от 100 метра.  Младият  спортист финишира трети с време 2 минути и 19 секунди на 800 метра. Тласкане гюле, висок скок и дълъг скок са дисциплините, които  спортистът преодолява с лекота. Резултатите му носят мечтания първи медал. Целта на младата надежда в следващите турнири е златото.
 
Представяне на нови технологии при обучението по учебна практика на специалност „Мебелно производств
14 юни 2013
ПГДС „Цар Иван Асен ІІ” предлага на своите възпитаници непрекъснато обновяващо се практическо обучение в синхрон с актуални технологии в мебелния бранш. В тази връзка се въвежда обучение за работа с копир фреза, струг и лазерен гравир. Тези технологии дават възможност да се изработват сложни триизмерни форми (дървостругарство) и релефи на плочести детайли.
С лазерния гравир могат да се изрязват и гравират детайли от дървесина, пластмаса, гума, и др. материали (без метал). Работна площ - 300/600 мм, дълбочина на рязане - до 5 мм. Учениците прилагат и надграждат знанията и уменията си за работа с графични програми Auto CAD, Corel Draw.
 
Спечелен нов проект
04 юни 2013
BG 051PO 001-4.3.05-0033 „Актуализиране на образователния процес в ПГДС „Цар Иван Асен II”, гр. Хасково в сътрудничество с работодатели в сферата на ИКТ” е най-новият проект, по който в следващите месеци ще се работи в гимназията. Проектът е по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в партньорство с Microsoft  на стойност  107951,78лв.
Основните дейности, предвидени  в проекта са:
 1. Изграждане на образователен парк с 16 работни места – виртуална лаборатория.
 2. Изграждане на тестов център за професионално сертифициране.
 3. Провеждане на обучителни курсове на преподавателите от специалност „Системно програмиране”.
 4. Обучение на ученици в часове по СИП по програми SQL Server, Windows Server, .NET, Expresion Studio.
 
Багатури в „Царската” гимназия
02 юни 2013

Ученици и учители от ПГДС „Цар Иван Асен II” станаха свидетели на невероятно шоу, което показаха гостите от прабългарската школа за оцеляване ”Бага–Тур”. Те бяха поканени по повод откриването на най-новото съоръжение в училището – комплекс за стрелба с лък, което функционира и като място за наблюдение, улавяне и хранене на дивеч. Обхваща около 80 кв.м площ и е изработено от ученици и учители от специалност „Мебелно производство”. Дървеният материал е дарение, а оборудването – лъкове И стрели - е закупено по проект „Успех” BG051PO001-4.2.05-001 ”Да направим училището привлекателно за младите хора”.

На затревения стадион на гимназията в продължение на 40-минутен спектакъл учениците наблюдаваха атрактивните изпълнения на багатурите. Автентичното облекло, ризниците, шлемовете,копията, демонстрацията на древни бойни техники пренесоха зрителите назад във времето. Всички бяха особено впечатлени от умелата и опасна езда на коне. Прабългарската трупа „се раздаде” изцяло на терена и професионализмът ѝ бе възнаграден от доволните възгласи и аплодисменти на публиката. В края на шоуто голяма част от учениците бяха поканени от гостите да се докоснат до тяхното изкуство. Те яздеха заедно, стреляха с лъкове. Много снимки запечатаха приятелството между младежите и багатурите.

 
Отново наш преподавател с награда „Неофит Рилски”
25 май 2013
По повод  Деня на славянската писменост и българска култура – 24 май, на празнична церемония в залата на читалище „Заря” Началникът на Регионален инспекторат по образование г-н Иван Панайотов връчи престижната награда „Неофит Рилски” на шестима педагози. За нашата гимназия е изключителна гордост, че един от отличените учители е г-жа Недрет Касим, преподавател в специалност „Горско и ловно стопанство”. Целият колектив на ПГДС „Цар Иван Асен II” я поздравява и ѝ желае да върви все така уверено по пътя на успеха!
 
45 години просперитет
18 май 2013

„История безкрай …” бе мотото на празничния концерт, посветен на 45-годишния юбилей на ПГДС „Цар Иван Асен II”. Зала „Недялка Симеонова” бе препълнена от гости, учители и ученици, събрали се да отбележат този специален ден. В поздравителното си слово г-н Александър Батимов, директор на гимназията, описа успешния път, който училището следва, за да се  превърне в една от най-добрите и преуспяващи гимназии в областта. Той благодари на всички бивши и настоящи учители, ученици и служители  за всеотдайния труд и професионализъм.
Поздравителен адрес към колектива на ПГДС отправи г-н Иван Панайотов, началник на РИО, гр. Хасково.
Спектакълът в залата внесе много емоция и вълнение сред зрителите. На сцената се редуваха романтика, финес, изящност с динамика и народни ритми. Публиката аплодира всички участници в концерта – клуб по стандартни танци „Гранд”, балет „Тангра”, малките каратисти от клуб „Торнадо”, ансамбъл за народни танци „Златна Тракия” и джаз трио от Димитровград.  Учениците от 9а клас Антоан Калев, Цветелина Тенчева, Атанас Николаев и Мария Стефанова от 11б клас представиха драматизация за цар Иван Асен II. Режисурата и постановката е на г-жа Недялка Делчева. Петър Петров от 9б клас поздрави зрителите със солово изпълнение на китара.
Между музиката и танците погледът на публиката бе насочван към изключително интересната презентация, която в снимки разказа  историята на гимназията. Заслуга за това имат г-жа Татяна Генева и г-жа Красимира Кирилова.

 

 
Макет на Асенова крепост се издига в двора на ПГДС „Цар Иван Асен II”
17 май 2013
16.05.2013г. бе денят, в който ПГДС „Цар Иван Асен II” чества своя 45-годишен юбилей.  По този повод тържествено бе открит макет на Асенова крепост. Той е поредният символ на почит към делото на един от най-великите царе на България. Поставен е в близост до друг  емблематичен паметник – църквата „Св. 40 мъченици”. Макетът на Асенова крепост е изработен от учениците от клуб „Модерни строители”  по проект „ Успех” BG 051PO001-4.2.05-001 ”Да направим училището привлекателно за младите хора”. Ръководител на групата е г-н Георги Станков.
Под надслов „Достойни последователи на цар Иван Асен II” премина втората част на тържеството. Госпожа Маргарита Андонова, пом. директор по УВД, награди  ученици, извоювали победи на национални състезания. За своите постижения и достойно представяне на гимназията всички получиха  юбилейна  книжка  и еднократна стипендия от 100 лв.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 286
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask