Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Училище на бъдещето
Спорт
Други документи
ДЗИ 2018
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Спечелени проекти по Национална програма на МОН
26 окт 2007

Училището спечели два проекта  по Национална програма на МОН "Училището територия на учениците"

1.Модул "Развитие на извънкласната и извънучилищната дейност"

Име на проекта: "Съвременните информационни технологии и създаване на културен мост във времето" 

Проектът е насочен към задълбочаване знанията на учениците в областта на съвременните информационни технологии и тяхното приложение в практиката. Включени са извънкласни дейности, насочена към повишаване знанията и информираността на учениците в областта на културата и историческото наследство. Чрез реализацията на проекта участниците ще се запознаят с културните традиции в региона, като за целта ще се създадат: танцова и певческа фолклорни групи; групи по събиране на предмети от стария бит на българите и оформяне на етнографска експозиция; проучване, изследване и фотографиране на паметници на културата от регионално и национално значение, разположени на територията на Хасковска област. 

2.Модул „Ритуализация на училищния живот”

Име на проекта : "40 години просперитет"

Дейностите, заложени в този проект са насочени към поддържане на традицията, както и към приобщаване на ученици и родители към общоучилищните дейности.
   В продължение на 8 месеца учениците, включени в различни групи, ще извършват проучвателска, изследователска, събирателска и описателна дейност, свързана с представяне на училищната история в постоянна музейна сбирка. Учениците от паралелките по програмиране ще представят най-важното от издирените факти на мултимедиен продукт. Любителите на фотоизкуството ще се докоснат до различни предизвикателства при създаване на снимков материал.

 
Участие в Национално състезание по природни науки и екология
26 окт 2007

Ученичката Камелия Парашева от 12 е клас, специалност "Парково строителство и озеленяване" ще участва в Национално състезание по природни науки и екология през месец Ноември 2007г. в гр.Етрополе. Темата с която ще участва е "Екологичен и алтернативен туризъм в Източните Родопи". В разработката на проекта ученичката е разгледала задълбочено и многостранно същността на алтернативния и екологичен туризъм и туризма в частност. Използвани са статистически данни и материали, които доказват, че туризмът трябва да се превърне в основен отрасъл за този регион.

Особен интерес в научната работа представляват историческите и културни обекти в Източните Родопи, които са показани и разгледани от дванадесетокласничката. Ръководител на проекта е инж.Николай Попов.

Всички от ПГДС пожелаваме успех на Камелия Парашева по пътя който е поела! 

 

 
Синдикални лидери в ПГДС
17 сеп 2007
 На 17 септември  синдикалните лидери от КНСБ г-н Желязко Христов и г-жа Янка Такева посетиха нашата гимназия. Те се запознаха с проблемите на преподавателите и отговорха на наболели въпроси, свързани с образованието и социалното положение на българския учител. Синдикалистите останаха приятно изненадани от материалната база на гимназията, като отбелязаха, че подобна организация е гордаст за българското училище.
 
Откриване на нови кабинети
13 юни 2007
Откриване на два нови  компютърни кабинета оборудвани с най-модерни компютри,  web камери, микрофони, мултимедия, скерери, плотер и  принтери. Кабинет по Геодезия  оборудван с теодолит, нивелир и др.  геодезични уреди. Ремонтиран физкултурен салон.
 
Международно лингвистично Кенгуру
09 юни 2007

На международното лингвистично Кенгуру  по Английски език, което се състоя на 09.06.2007 г. в сградата на  ПГЧЕ "Асен Златаров" гр. Хасково. Знания и умения премериха ученици от езикови гимназии, математически гимназии  и други гимназии от цялата страна.

 

 
Завръщане от Норвегия
29 май 2007

Група от ученици от 11 е клас спец." Парково строителство и озеленяване" се завърна от дву месечна практика от Норвегия. 

 

 
Среща с министъра на земеделието и горите Нихат Кабил
28 май 2007

На 28.05.2007г. от 10.00 часа в сградата на МЗГ тържествено бяха връчени почетни грамоти и награди на зрелостници от първия Европейски випуск 2007 за постигнати отлични резултати през целия курс на обучение.

 
Изпращане на випуск 2006/2007
18 май 2007
С бурни възгласи и радостни сълзи изпратихме своя първи Европейски випуск.Фоерверки озариха небето над гимназията. Силни емоции съпътстваха цялото тържество.
 
Учениците в ПГДС програмират на климатици
15 май 2007

Техника за около 100 000 евро получи днес Професионалната гимназия по дървообработване и строителство - Хасково. Придобивката е по програма ФАР на Европейския съюз от 2003 г.   

 
Състезанието по програмиране
12 май 2007
Компютърен кабинет Очният кръг на състезанието по програмиране ще се проведе на 16.05.2005 г. в 14:00 часа. Задачите от задочните кръгове се приемат до 15.05.2007 г. включително.
 
<< Първа < Предишна 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Следваща > Последна >>

Резултати 361 - 370 от 387
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask