Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Достойни потомци на Левски
21 фев 2020
В Деня, в който отдаваме нашата почит и признателност към Апостола на свободата, отново изпитваме гордост от творенията на нашите ученици. Михаела Манова от 8б клас получи трета награда на Националния конкурс „Завещано от Апостола“, организиран от Школата по етнография и история към Младежки център. Осмокласничката е първата от двете хасковски ученички, удостоени с приза в категория „Есе“ за възрастова група 8-12 клас. В състезанието взеха участие и представители от Стара Загора, Ловеч, Кърджали, Карлово, Исперих, Карнобат. След церемонията младежите поднесоха цветя на паметника на великия син на България.
 
Почитаме паметта на Васил Левски
20 фев 2020
През този месец  се навършиха 147 години от гибелта на Васил Левски. Цяла България се прекланя пред паметта и делото на Апостола на свободата. Учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ също почетоха паметта на Дякона с разнообразни инициативи.
Някои от гимназистите направиха табло, други презентация, а в час на класа се дискутираше за живота и делото на Апостола. Бяха поднесени  цветя пред бюст-паметника на Васил Левски, с което показаха своето уважение и преклонение пред този велик българин, който отдавна се е превърнал в икона за  поколенията.
„Времето е в нас и ние сме във времето“- така го е казал Апостолът. А ние  трябва да го помним.
 
Ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“ на ски училище
19 фев 2020
За поредна година ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“, в периода от 13.02 до 16.02.2020 г., проведоха любимото си ски училище на хижа „Мальовица“. Групата се състоеше от 50 ученици и 4 преподаватели.
На 13 и 14 февруари с голямо вълнение една част от нашите гимназисти направиха своите първи стъпки като начинаещи в обучението по ски, а други се забавляваха в карането на шейни. Учениците се наслаждаваха на невероятно красивата природа и чистия планински въздух.
На 15 февруари се проведе зимен поход до връх Мальовица, който донесе много усмивки, настроение и незабравими спомени.
Всички бяха доволни от прекрасното време, от безбройните положителни емоции, от новите ски умения, от една истинска зимна ваканция, която носи не само емоционален заряд, но и физическо укрепване. С много усмивки и обещание да се върнат отново тук през следващата зима завърши ски училището на хижа „Мальовица“.
 
В ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проведе дарителска кампания „Бъдеще за Михаела“
17 фев 2020
14 февруари е един емоционален празник на обичта, подкрепата и приятелството. На този ден всеки един от нас може да избере какво да празнува - празника по стар стил свети Трифон Зарезан, честван като Ден на лозаря или празника свети Валентин - Ден на любовта. Интересното е, че свети Валентин и свети Трифон са живели почти по едно и също време, били са лечители и двамата претърпяват мъченическа смърт. Твърде е вероятно двамата светци да са една и съща личност.
По традиция на този ден учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ празнуват „Свети Валентин - Ден на влюбените”, но този път празникът беше двоен, защото решиха да отворят сърцата си и да подарят вяра, надежда и любов чрез дарителска кампания „Бъдеще за Михаела“, която е на 7 години и е болна от Сарком на Юинг.
В тази инициатива се включиха представители от Ученическия съвет и доброволци от Българския младежки червен кръст, които посетиха всеки клас. Съпричастни към инициативата, учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ за пореден път доказаха, че доброто и любовта вървят неотлъчно в нашия училищен живот като се включиха с дарение и заявиха своето участие в томболата по случай свети Валентин.
Този ден е изпълнен с едно специално романтично настроение, което се усеща още от входа на училището. Във фоайето на двете сгради всеки ученик е посрещнат с усмивка и валентинка с пожелание. Голяма част от валентинките са изработени от
Борислава Иванова, Християна Недялкова, Мирослав Чобанов от 9Д клас. Именно те са инициаторите за дарителската кампания „Бъдеще за Михаела“. Браво ученици, гордеем се с вас!
Валентинки изработиха още Велина Кандурова и Ивана Денева от 10А клас, Стиляна Грозева, Росица Тодева и Белгин Кадир от 11В клас, Моника Каменова и Андреа Иванова от 11Д клас.
На видно място и във двете сгради бяха поставени „любовни пощенски кутии“, където всеки ученик можеше да изпрати валентинки и анонимни любовни послания до тайни или явни възлюбени.
В края на учебния процес с трепетно очакване и вълнение някои ученици получиха валентинки от „любовната пощенска кутия“, а в двора на училището беше изтеглена томболата и обявен печелившия ученик, който получи наградата от БМЧК.
Емоционалните преживявания продължиха с нашия фотограф Васил Грозев от 10А, който засне най-вълнуващите моменти.
След приключване на кампанията, Ученическият съвет към ПГДС „Цар Иван Асен II“ направи мил жест към своите учители, като им подари картичка и цвете по случай свети Валентин.
Свети Валентин е празник, който носи не само любов и топлина, но отваряме сърцето си и за другия, на когото е нужна вяра и надежда за бъдещето.
 
Съобщение по програма Еразъм+
12 фев 2020
Уважаеми ученици,

Във връзка с изпълнение на дейностите по проект с регистрационен номер 2019-1-BG01-KA102-061773 по Програма „ЕРАЗЪМ +”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, на тема: „ЕВРОПЕЙСКА МОБИЛНОСТ – ТРАМПЛИН КЪМ БЪДЕЩЕТО”, съфинансиран от Програма „ЕРАЗЪМ +” на Европейския съюз.

На 20.02.2020 г. /четвъртък/ от 17:00 часа в Актовата зала
ще се проведе информационна среща за учениците и родителите
- Първи поток мобилност в гр. Портсмут, заминаващи на 01.03.2020 г;
- Първи поток мобилност в гр. Берлин, заминаващи на 08.03.2020 г.

Екип за управление
 
Грипна ваканция
24 яну 2020
Във връзка с рязкото завишаване на заболяемостта от ОРЗ и на основание писмо с изх.№ 03-01-29#2 от 24.01.2020 г. от директора на РЗИ - Хасково се преустановяват учебните занятия на територията на област Хасково, считано от 27.01.2020 г. до 31.01.2020 г. включително.
Учебните занятия ще бъдат възстановени на 03.02.2020 г.
 
Успешен дебют на състезанието "Euroscola"
13 яну 2020
На 11.01.2020 г. ПГДС „Цар Иван Асен II“ получи възможността да дебютира в регионалното състезание „Euroscola”, организирано от Европейския парламент в България. В него участваха ученици от Хасковска и Старозагорска област. Отборът на ПГДС бе представен от Михаил Христов - 10а клас, Деря Юмер - 11а клас, Дейвид Лавчев и Лъчезар Радославов от 11б клас и Даниел Янев от 12а клас с ръководител г-жа Мариана Тянкова. 
За по-малко от месец учениците успяха да се подготвят за това сериозно предизвикателство. Състезанието премина при строг регламент, определен от организаторите. В рамките на пет минути отборът презентира изтеглена тема, която трябваше да бъде резюмирана на английски език за време от две минути. Отборът на нашата гимназия отговори изключително адекватно и без никакви затруднения на всички въпроси, поставени от журито. За пореден път учениците на ПГДС доказаха, че носят в себе си сериозния заряд на знанието, че могат да бъдат конкурентни и на европейско ниво.
На всички участници бяха връчени награди от Европейския парламент в България. 
 
Коледно парти в ПГДС „Цар Иван Асен II“
20 дек 2019
Коледа е време за красота. Тя е вълшебство, което стопля сърцата и сбъдва мечтите. Всяка Коледа е очаквана със своите изненади и от учениците на ПГДС „Цар Иван Асен II“.
Цялото училище блести в своята празнична премяна, класните стаи са украсени; елхата грее с отрупани гирлянди, с лъскави снежинки и бляскави играчки. Изправени пред сиянието на този най-светъл празник, сърцата се изпълват с топлина, засилва се желанието за благотворителност и доброта – кауза, която обединява всяка година ученици и учители. Тази година една от благотворителните каузи беше дарение за Българския червен кръст със средства на учениците събрани на коледното парти.
Всички сме се събрали във физкултурния салон като едно задружно семейство, за да почетем Рождество Христово и отминаващата 2019 година!
Коледна украса, грейнали лица, вълшебни коледни звуци и усещане, че предстои нещо магическо и красиво. Такава беше атмосферата, минути преди началото на коледното тържество. Празничното тържество започна с коледарите от Арт студио „Синкретизъм“, които с много енергия, с радостен пламък в очите и с чудни коледни песни завладяха публиката. Те отправиха молитви и пожелания към ученици и учители за здраве и щастие, за обич, доброта и топлина. Да е пълно и препълно училището с много ученолюбиви ученици, които да почитат и уважават своите родители и учители. В благоденствие да расне и крепне нашата гимназия, да бъде и пребъде във времето!
След заключителните благопожелания на коледарите, водещата поднесе питка с мед на г-жа
Топалова - директор на гимназията, която приветства учители и ученици с настъпващите празници, а г-жа Андонова, зам.-директор на гимназията обяви победителите от конкурса за най-красиво украсена класна стая. Заслужено първо място спечели 10А клас, второ място е за 9Г клас, а трето място е за 8Б клас. Честито на победителите!
С притаен дъх всички се заслушаха в омайващия коледен звън, и като в приказка пристигна Дядо Коледа и Снежанка. Той поздрави малки, големи и още по-големи момичета
и момчета с настъпващите празници. Каза, че е наблюдавал всички ученици през цялата година и за това подаръци и изненади ще има за всички участници в състезателните игри.
Водещата даде старт на първата игра, която се състоеше в най-красиво опакован подарък. Състезателите трябваше да покажат своята сръчност, бързина и естетика за време.
Във втората игра се търсеше най-талантливият гимназист. Учениците играха от сърце и душа, и показаха различни таланти пред публиката. Третата игра бе едно предизвикателство към учениците от 8Б клас, кой ще поведе традиционното нашенско хоро. С игривите ритми на право хоро, в което се включиха почти всички ученици и учители, завърши и третата игра. За своето участие всеки получи награда, а истинския празничен купон започна с ди джей Бести и всички се потопиха във вихъра на танца.
Така завърши този красив празник, донесъл много радост на учениците и учителите от ПГДС „Цар Иван Асен II“.
Приказната магия на Коледа завладя всички. Нека да съхраним тази магия и всеки от нас да почувства топлината на коледния миг, да отвори сърцето си за обич и доброта!
 
Клуб „Музикална дъга“ при ПГДС „Цар Иван Асен II“ гостува в Дом за стари хора „Кенана“
20 дек 2019
На 17.12.2019 г. в навечерието на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово, клубът по интереси „Музикална дъга“ на ПГДС „Цар Иван Асен II“ и тяхната ръководителка г-жа Недялка Вълканова, посетиха Дом за стари хора „Кенана“. Те изнесоха литературно-музикална програма, подариха ръчно изработени коледни картички с пожелания по случай настъпващите празници.
Възхитената публика им благодари за прекрасните изпълнения с бурни аплодисменти и ги дари с коледни сувенири.
Коледната програма трогна сърцата на възрастните хора, защото нашите ученици подариха още радост, топлина и надежда.
Това е първото посещение на клуб „Музикална дъга“, но не и последното, защото тази среща бе изпълнена с много взаимна симпатия и уважение. С просълзени очи и грейнали лица, възрастните хора се разделиха с нашите ученици и си пожелаха нови срещи през следващата година!
 
„Подари играчка“ за Коледа
18 дек 2019
С наближаването на Коледно-новогодишните празници учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ – град Хасково се включиха в благотворителната кампания „Подари играчка“ за Коледа. 
Акцията се проведе по идея на Християна, Борислава и Мирослав от 9 Д клас - представители на Ученическия съвет. Бяха събрани много играчки, а някои от учениците закупиха и нови.
Подаръците бяха предадени в Младежки център на 17.12.2019 г.
Благодирим на всички ученици и колеги, които направиха благороден жест преди Коледа!
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 477
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask