Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Достойно представяне в областта на строителството
22 мар 2018
ПГДС „Цар Иван Асен II” и тази година по традиция участва в състезанието „Най-добър млад строител“. Регионалният кръг се проведе в град Стара Загора на 15 и 16 март. Учениците се пребориха с голямата конкуренция и заеха призовите места в следните дисциплини:
• Настилки и облицовки - Даниела Йорданова от 11 „б“ клас се пребори с шест момчета и спечели първо място;
• Мазилки и шпакловки - Бонислава Димитрова от 12 „б“ клас е трета от общо седем състезатели;
• Зидарии - Здравко Димитров и Мерт Ферад от 10 „б“ клас се класираха трети.
• Сухо строителство - четвърто място за Веселин Сакалиев и Васко Костов от 10 „б“ клас.
Честито на нашите състезатели от специалност „Строителство и архитектура“ и на инж. Илияна Безергянова, която предаде своите знания и опит на младите ни надежди в областта на строителството.
 
Спортни успехи
18 мар 2018
ПГДС „Цар Иван Асен II“ участва в Областното първенство по волейбол, което се проведе в зала „Младост“, гр. Димитровград. Отборът на момчетата 11-12 клас изигра два мача и се наложи над отборите от гр. Тополовград и гр. Харманли, с което зае първото място в първенството.
Отборът на момчетата 8-10 клас победи отбора от гр. Свиленград, но загуби от ПЕГ - гр. Димитровград и зае второ място в първенството.
На Областното първенство по бадминтон отново сме в челните редици. Надпреварата за първото място беше оспорвана  и  нашият отбор загуби от отбора на Димитровград и кадетите 8-10 клас се класираха на второ място.
Отново второ място и за кадетите 8-10 клас по тенис на маса.
Поздравления за всички състезатели и техните учители по физическо възпитание и спорт - Стайко Стоев и Иван Колешев! Да ни радват с нови успехи!
 
Ден на розовата фланелка
28 фев 2018

На 28.02.2018 г. по традиция в последната сряда на месец февруари ПГДС „Цар Иван Асен II“ участва в инициативата на община Хасково и МКБППМН. Облечени с розови тениски с лого „Ден срещу тормоза“, учениците изразиха своята позиция и написаха посланията си на постери. Посланията са насочени срещу тормоза във всичките му форми и са свързани с желанието на учениците за един по-добър свят.

 

 
Поредица от спортни победи
05 дек 2017
Отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” 8-10 клас момичета е шампион на Общинското първенство по тенис на маса. Отборът на момчетата в същата възрастова група е трети. Първа ракета е Лора Арабаджиева от 10 „В“ клас, втора - Велина Камбурова 8 „А“ клас, трета - Кристияна Петрова 10 „А“ клас, резерви - Ивана Денева и Яна Гелемерова 8 „А“ клас.
В общинското първенство по футбол след оспорвани двубои и добро представяне отборът 8-10 клас е шампион, а отборът 11-12 клас е на второ място.
Във волейбола отборите на ПГДС „Цар Иван Асен II” отново са сред най-добрите.  Шампиони са отборите на момчетата 8-10 клас и 11-12 клас, само липсата на късмет изпрати отборите на момичетата 8-10 клас и 11-12 клас на второ място.
Много оспорван е двубоят и в шахмата.  На първа дъска играе Алеко Алеков 9 „Г“ клас, на втора дъска – Едже Хасан 9 „Д“ клас, на трета дъска - Мелек Мюмюнали 9 „Д“ клас, на четвърта дъска - Фердие Фахри 9 „Д“ клас, Яни Лавков от 9 „Б“ клас, който е резерва, също записа две победи. След отлична игра отборът на  ПГДС „Цар Иван Асен II” е шампион на Общинското първенство, като  победи  отборите на ПГТ „Александър Паскалев“, ПГССТ „Никола Йонков Вапцаров“ и ПМГ „Академик Боян Петканчин“.
Поздравления за всички състезатели!
 
Отличия в спорта
27 ное 2017
След като отборът на ПГДС „Цар Иван Асен II” 8-10 клас стана шампион на Общинското първенство по футбол, сега и отборът по бадминтон стана шампион на Общинското първенство за кадети. Възловата среща, която е обърнала резултата в наша полза се играе  от Христо Йорданов, 8в клас, който в решителния трети гейм се мобилизира и печели с 23 на 21, с което нашите кадети печелят отборната среща срещу ПМГ „Боян Петканчин“ с 3 на 2. Другите участници в отбора са: Евгени Панев, 8б клас; Стилян Мерджанов, 8г клас; Даниел Делчев и Илия Петров от 10а клас.
Отборът на кадетките се класира на второ място.
 
Office 365 за всички учители и ученици в ПГДС
14 ное 2017
Вече в ПГДС "Цар Иван Асен II" всички учители и ученици, напълно безплатно, могат да се възползват от страхотните възможности, предоставяни от Microsoft и Office 365. Лицензът включва онлайн версиите на Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote и OneDrive с 1 TВ дисково пространство. Може да се ползва на десктоп устройства, таблети и мобилни телефони (общо до 5 броя), независимо от операционната им система.
Платформата включва ползване на имейл, календар и контакти, за по-лесна администрация и комуникация между ръководство и преподаватели, за колаборация между учители и ученици, онлайн създаване на интерактивни отчети, доклади, презентации, тяхното споделяне, както и за още много други полезни неща.
 
Проект "ТВОЯТ ЧАС"
07 ное 2017

През учебната 2017-2018 г. гимназията продължава  участието си по Проект BG05M2OP001-2.004-004  - Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности "ТВОЯТ ЧАС", Финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
В проекта вземат участие 160 ученици разпределени в 12 клуба по извънкласни дейности по интереси:

1. Изграждане на информационен сайт
2. Уеб програмиране
3. Клуб ГЕОДЕЗИЯ
4. Клуб Декотативни мазилки
5. Интериорен дизайн
6. Настилки и облицовки
7. Футбол
8. Тенис на маса
9. Бадминтон
10. Волейбол за всеки
11. Стрелба с лък
12. Ловни истории

 
Ден на строителя в ПГДС „Цар Иван Асен II”
28 окт 2017
На 26.10.17 г. ПГДС „Цар Иван Асен II” отбеляза  Деня на строителя. Гости на празника бяха Анушка Вальова и Свобода Керимова - представители на Камарата на строителите и бивши преподаватели на гимназията, които сформираха безпристрастно жури.
Сформирани бяха два отбора от 10 „б“ и 10 „д“ клас, които премериха сили най-напред във викторина с въпроси, свързани със строителството. Вторият кръг постави участниците от двата отбора пред голямо предизвикателство - изработване на спирит ефект върху платно. В третия кръг учениците показаха майсторство при изпълнение на стена с тухлена зидария.
И двата отбора показаха големи умения. Отборът на   10 „б“ клас се представляваше от  Васко Колев, Веселин Сакалиев, Габриела Калоянова, Милена Станчева. В отбора на 10 „д“ клас участваха Айджан Мехмед, Александър Петков, Петьо Димитров, Микаела Иванова, Мария Георгиева. След оспорваната надпревара по-добри се оказаха 10 „д“ клас и спечелиха наградата - тематична торта.
 
Kампания „Подари надежда, вместо цвете...”
18 сеп 2017
На 15 септември нашата гимназия се включи в инициативата на Община Хасково – кампанията „Подари надежда, вместо цвете...”. Благодарим на всички, които откликнахте - родители, ученици и учители.
 
Първи звънец
16 сеп 2017
На 15 септември по традиция бе открита новата учебна година в ПГДС „Цар Иван Асен II”. С много усмивки и цветя  започна празничната програма. Дванадесетокласниците отправиха поздравление към осмокласниците. В отговор най- малките ученици  изразиха вълнението, което изпитват, пристъпвайки за пръв път през училищния праг на ПГДС„Цар Иван Асен II”.  Всички ученици, учители и родители се включиха  с желание в инициативата  на община Хасково „Подари надежда, вместо цвете“.
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 101 - 110 от 477
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask