Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
ДЗИ 2019
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Първа инициатива на Училищния ученически съвет -"Да си подарим усмивка!"
11 окт 2016
Отбелязахме Световният ден на усмивката! Ученици от УС към гимназията изработиха усмихнати емотикони.
Това бяха първите подаръци за новопостъпилите ученици с пожелание за добро настроение, приятелство  и усмихната учебна година!
 
Началото е поставено! 1-ви академичен час от задължителните 16
05 окт 2016
На 03.10.2016 г. в МО на класните ръководители се проведе семинар на тема „Работа в екип”.  Обучението има за цел придобиване на знания, практически умения и компетентности за екипна работа, разпределяне на отговорности и вземане на екипни решения.
Участниците бяха запознати с теоретичния анализ на понятието „работа в екип”. Бяха откроени разликите между екип и група, слабостите, които може да се допуснат в процеса на създаване на екип. Участниците в семинара получиха отговор на два важни въпроса: Наистина ли сме екип? Готови ли сме да се работим здраво за създаване на добър екип? Анализираха водещите 7 умения, които членовете на екипа трябва да развият, за да имат успех като екип. Проведените практически упражнения /игри/ помогнаха на участниците да покажат своите умения на практика.
 
Приключенец на среща с ученици в ПГДС
05 окт 2016

Околосветският пътешественик Росен Андрей Охеда гостува на 01.10.2016 г.  в ПГДС “Цар Иван Асен II” по покана на директора Невена Добрева.  Пътешественикът, обиколил 144 страни, разказа на учениците за приключенията си. Интересът от страна на учениците бе голям, а въпросите - многобройни.

"Условията ви за обучение са перфекти. Сбъдването на мечтите ви е изцяло във ваши ръце." бяха заключителните думи на Росен, а след срещата сподели: "Приятно съм изненадан от интереса и познанията им по география."

 
Дървото на мира в ПГДС
27 сеп 2016

Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ” – град Хасково се включи в международната инициатива ДА ЗАСАДИМ ДЪРВО ЗА МИР 2016. Мероприятието се провежда в чест на Световния ден на мира на ООН (21 септември).
В двора на училището засадихме кедър. В инициативата, съвместно с учениците от 12 г клас, взеха участие г-жа Н. Касим - преподавател по специални предмети на специалност Горско и ловно стопанство и г-жа П. Петкова - педагогически съветник.

Световният ден на мира се отбелязва в деня на нападението на Германия над Полша, с което започва Втората световна война (1939–1945).
Той е част от глобалната кампания, в която участват хиляди училища в около 120 страни.

 
Празник за началото на учебната година
16 сеп 2016
С много емоции, цветя и тържествена програма бе открита учебната 2016-2017 година в ПГДС „Цар Иван Асен II”. На празника присъстваха  гости от училищното настоятелство и община Хасково. Госпожа Невена Добрева поздрави всички ученици, учители и гости.
 
Честване на 2 юни
03 юни 2016
С паметно слово и стихове на Ботев учениците от ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - Хасково почетоха паметта на великия поет революционер.
Под звуците на траурния марш всички сведоха глави и поднесоха венец пред барелефа на националния български герой. Монументът бе открит миналата година в двора на гимназията
по повод честването на Деня на Ботев.
 
Проект QUAKE(Qualification Knowledge Ecvet) по Програма ERASMUS +
19 май 2016

От 16 до 19.02.2016 г. Министерството на земеделието и храните беше домакин на петата работна среща на партньорите по Проект QUAKE (Qualification Knowledge Ecvet) по Програма ERASMUS + .
Проектът е разработен по ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“ – стратегически партньорства на европейско ниво. Тази дейност допринася за установяване на по-тясна връзка с образователните институции, както и с представителите на бизнеса и неправителствения сектор и разработване на съвместни образователни продукти, които в най-пълна степен да отразяват реалностите на пазара на труда и потребностите, желанията и интересите на новите поколения.
Проведено е обучение на преподаватели от петте държави-партньори през месец ноември 2015 г. в Орлеан, Франция, относно Европейска система за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) и увеличаване на транснационалната мобилност - Европас. В обучението от българска страна са взели участие учители от:
1. Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ", гр. Хасково
2. Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов", гр. Тетевен
3. Земеделска професионална гимназия "Климент Тимирязев", гр. Сандански
4. Професионална гимназия по селско стопанство "Царица Йоанна", гр. Пазарджик
5. Професионална гимназия по селско стопанство, гр. Попово
https://www.youtube.com/watch?v=kLVmw40_yUU
https://www.youtube.com/watch?v=5pfEsIJ1VtM

 

 
Д@ европеем
17 май 2016
По повод Деня на Европа ученици от 8а клас, специалност „Системно програмиране”, взеха участие в конкурса за мултимедийни презентации „Д@ европеем”. Събитието бе организирано от Община Хасково, Младежки център и Представителството на Европейската комисия.  Теодор Фам, Теодор Колев, Илия Петров и Даниел Янев показаха отлични умения не само на училищния, но и на общинския кръг на състезанието. Ментор на учениците от ПГДС бе г-жа Веска Петкова. Отборът бе награден с посещение на Представителството на Европейската комисия в София.
 
НАй-добри сред най-добрите
07 май 2016
Националните шампиони по „Горски многобой” и тази година са учениците на ПГДС. Убедителната победа  над конкуренцията се дължи на отличната подготовка на състезателите и тяхната изключителна мотивация не само да представят училището, но и да покажат качества на истински професионалисти. Отборът на гимназията се наложи категорично над гостуващите осем тима от Варна, Банско, Кърджали, Велинград, Чомаковци, Мъглиж, Чепеларе и Берковица.
Надпреварата премина в два етапа. Първоначално състезателите трябваше да разпознават  дървесни видове и насекоми, да садят фиданки, да повалят дървета, да показват умения в риболова и стрелбата с пневматична пушка. Във втори етап предизвикателствата бяха свързани със сглобяване и разглобяване на бензиномоторен трион и рязане на шайби. Лошите метеорологични условия, хлъзгавия и труден терен не попречиха на нашите момчета да се справят с изпитанията.
Купата на победителите и златните медали спечелиха: Дейвид Величков, Хасан Ердинч, Даниел Светославов и Алекс Михайлов от 11г клас. Високото отличие бе и за техните преподаватели: инж. Николай Попов, инж. Недрет Касим и Диана Конгалова.
За отличните постижения представители на фирмите партньори „Husqvarna” и „Stihl” наградиха победителите с последен модел бензиномоторен трион, брадви, часовници, тениски и шапки. Освен всичко това учениците получиха възможността да бъдат приети като студенти в предпочитана от тях специалност към Лесотехническия университет в София.
 
Мебелистите с висока оценка за професионализъм
26 апр 2016
Иновативна и оригинална композиция от мебели донесе престижни отличия на отбора ни в Пловдив на поредната Панорама на професионалното образование. Националното състезание се проведе от 21 до 23 април в панаирните палати на областния град. Млади мебелисти от осем гимназии представиха своите изделия в раздела „Стилни мебели и дърворезба”. Тимът на ПГДС „Цар Иван Асен II”  се отличи от всички останали със своя нестандартен и модерен проект. Иновативният дизайн и олекотената конструкция на комплекта мебели от етажерка, маси и стол впечатли не само журито, но и гостите на форума. Пламен Мавров от 11в, Юзлем Азиз от 10г и Георги Колев от 10в клас заслужено спечелиха медали и грамоти за своята тримесечна усилена работа над композицията. Учениците са приложили най-новите технологии в изработването на изделията, като са заложили и на тяхната екологична стойност.
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 101 - 110 от 429
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask