Начало arrow Новини
Навигация
Начало
Новини
Специалности
План - прием
Постижения
Преподаватели
Проекти
Еразъм+
Училище на бъдещето
Спорт
Електронен дневник
Други документи
Образци на документи
ДЗИ 2020
Държавни изпити по професията
Профил на купувача
Обществен съвет
Училищно настоятелство
Свободни места
Самостоятелно
Работилница
Предоставяни услуги
Самооценка на качеството на ПОО
Контакти
Адрес: 6300 Хасково
ул. "Пловдивска" № 37
Директор:
038 / 665134
Зам. директори:
038 / 661013
038 / 622047
Канцелария:
тел./факс: 038 / 663897
Счетоводство:
038 / 663867
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 
Новини
Разписание на часовете - дистанционно обучение
16 мар 2020
ГРАФИК НА УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ*

1 час 09:00 до 09:25 ч.

2 час 09:35 до 10:00 ч.

3 час 10:10 до 10:35 ч.

4 час 10:45 до 11:10 ч.

5 час 11:20 до 11:45 ч.

6 час 11:55 до 12:20 ч.

7 час 12:30 до 12:55 ч.

 * Във връзка с динамично променящата се обстановка, графикът подлежи на промени, за които своевременно ще бъдете уведомени.
 
Извънредно положение
15 мар 2020
Във връзка с обявеното извънредно положение на територията на Република България, свързано с разпространението на COVID-19 в световен мащаб, с препоръките на Националния оперативен щаб на територията на Република България и указанията от МОН, уведомяваме всички ученици, родители, учители и други педагогически специалисти и персонал за следното:

От понеделник 16.03.2020 г. в ПГДС Цар Иван Асен II, Хасково започва обучение в електронна среда.

Това е нова ситуация пред всички нас! В ход е организация на училищно ниво за провеждане на обучение от разстояние. Ще се ползват всички възможности за електронна комуникация чрез електронен дневник, сайта на училището, електронна поща, социални мрежи, платформи и др.

Уважаеми ученици,
Учебният процес ще се провежда от разстояние при спазване последователността на учебните предмети по съществуващото седмично разписание. Всеки класен ръководител и педагогически специалист ще ви предостави нужната допълнителна информация. Бъдете активни при комуникацията с Вашите учители!

Уважаеми учители,
Изборът на конкретни електронни материали си остава право и отговорност на учителя. Разчитам да проявите своя професионализъм, да подпомагате, да консултирате, да насърчавате своите ученици!

Уважаеми родители!
Вие сте най-важния партньор в този момент! Подкрепяйте и мотивирайте своите деца в обучението от разстояние, контактувайте с учителите и другите педагогически специалисти за да намерим оптималната организация в тази ситуация!

Желая ви здраве и се надявам всички ние да сме отговорни пред себе си, нашите семейства и обществото!
 
М. Топалова, Директор на ПГДС "Цар Иван Асен II   
 
Предоставяне на административни услуги в настоящата епидемиологична обстановка
13 мар 2020
На основание препоръки на Националния оперативен щаб за коронавируса във връзка с дейността на администрациите, Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II", гр. Хасково, уведомява, че институцията не преустановява предоставянето на административни услуги на място, но е препоръчително:
- преките контакти, свързани с посещение в училището да се избягват и да се осъществяват по възможност с обаждане по телефон или на електронната поща;
- заявяването на услуга и получаването на издадения документ да става по възможност по електронен път (или чрез лицензиран пощенски оператор).
Мярката е приложима при извършването на повечето административни услуги, като за целта на сайта са на разположение бланки на съответните заявления .
 
Грипна ваканция
06 мар 2020
Във връзка с писмо на директора на РЗИ - Хасково и заповед на министъра на здравеопазването
се преустановяват учебните занятия от 06.03.2020 г. до 11.03.2020 г. включително.
Отлагат се областните кръгове на олимпиадите и състезанията в този период.
Отлага се и Регионалния кръг на Националното състезание "Най- добър млад строител".
 
Общинските първенства завършиха с четири първи, едно второ и едно трето място за нашите спортисти
05 мар 2020
В периода 18-21 февруари се проведе Общинското първенство по волейбол, а от 25-27 февруари и Общинското първенство по хандбал в гр. Хасково. Спортните отбори на Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ спечелиха четири първи, едно второ и едно трето място. Възпитаниците на нашето училище отново доказаха силата на волята, издръжливостта на характера и мотивацията за победа.

Отборите по волейбол завоюваха шампионските титли

Момчетата и момичетата при възрастова група 8-10 клас, както и девойките 11-12 клас станаха шампиони, а юношите 11-12 клас, които в оспорвана борба надделяха над тима на ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ се класираха на трето място.

Отборът по хандбал завоюва шампионската купа

Момчетата във възрастова група 8-10 клас се наложиха над тима на ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и спечелиха шампионската купа, а в надпреварата при най-големите, девойките от 11-12 клас се класираха на почетното второ място.
Честито на победителите! Честито и на техните треньори: Стайко Стоев, Иван Колешев, Росен Тодоров и Петър Бойчинов!

Предстоят областните първенства, в които имаме следните представителни отбори:
- хандбал-момчета 8-10 клас;
- волейбол-момчета 8-10 клас, момичета 8-10 клас и девойки 11-12 клас;
- бадминтон-момчета 8-10 клас;
- шах-сборен отбор 8-10 клас;
- футбол-юноши 11-12 клас

Успех на всички ученици в предстоящите състезания!
 
ТРЕТИ МАРТ!
02 мар 2020
НА ТОЗИ ДЕН, ВЕЛИК И СВЯТ,
ВЪЗКРЪСНА БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ ОТНОВО
И КАТО ЧИСТ, КРИСТАЛЕН ЦВЯТ,
ПОБЕДНО ЗВЪННА БЪЛГАРСКОТО СЛОВО!

Всяка година 3-ти март идва с чистата белота на кокичето, с първия полъх на пролетта. Идва с името на един българин, който увисна на бесилото в името на цял народ! Идва с песента на един юначен мъж, когото застигна куршум на Вола! Идва с тропота на хвърковатата чета на Бенковски и кървавото писмо на Каблешков! Идва със спомена за Батак и Перущица! Идва с Руско-турската война, с генералите Гурко, Столетов и Тотлебен, повели руските войски и българското опълчение към Орлово гнездо! Идва със Самарското знаме и лютите боеве при Стара Загора, Плевен, София! Идва с „един див, чутовен връх, покрит с бели кости и със кървав мъх“! Идва с „едно име ново, голямо, антично“! Идва с Шипка, където всичко е безсмъртие, героизъм и слава!
3-ти март идва със Санстефанския мирен договор, в резултат на който България възкръсва отново на картата на Европа! Идва с гордостта, че сме потомци на славен и борбен народ! Идва със спомена за миналото и носи патриотичен дух! Идва с благодарност и преклонение пред подвига на героите! Идва с безгранична синовна почит и уважение в името на силна и щастлива България!
Трети март не е само спомен! Той е бъдеще! На един народ, който трябва да цени своята свобода!
Ръководството на ПГДС „Цар Иван Асен II“ честити 3-ти март на всички учители, ученици и служители с пожелание да пазят любовта към родината като светиня в сърцата и умовете си! Да вярват в новото начало, в свободата и в правото на избор! Да познават историята си и да помнят, че са потомци на „храбър народ – мъченик“!
Честит национален празник!
 
Поредна инициатива - „Украси дърво за първи март“
01 мар 2020
На 28 февруари за поредна година учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ се включиха в инициативата „Украси дърво за първи март“, организирана от община Хасково и школата по етнография към Младежки център – Хасково.
Целта на инициативата е да направим Хасково по-красив и по-празничен, както и да се възпитава младото поколение в духа на българските национални традиции.
Нашето дърво мартеничка беше украсено от 10 А и 10 Б клас, като всички класове се включиха в изработването на мартеничките.
 
26 февруари - Ден на розовата фланелка
26 фев 2020
За поредна година учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училище, популярен и като Ден на розовата фланелка.
Честването на този ден е по инициатива на община Хасково и МКБППМН, а ученици и учители от нашето училище показаха своята съпричастност с множество инициативи.
На гимназистите бяха раздадени розови фланелки с призив „Не на тормоза в училище“, а някои от нас поставиха като акцент в облеклото си розовия цвят.
В учебните часове бе обсъдена темата за насилието с кратка беседа, която насочи вниманието към това какво е тормоз и към кого можем да се обърнем за помощ.
Във фоайето на двете сгради учениците поставиха по една голяма розова фланелка, на която всеки можеше да залепи или напише своето послание против тормоза и агресията в училище, както и за приятелството и доброто в живота.
Нурчин от 8Д клас и Татяна от 9Б клас направиха табла под мотото „Ден на розовата фланелка" В тях имаше различни послания - Не на тормоза, но не и за ден!, Не на обидите, подигравките, измислянето на прякори!, Не на грубостта в отношенията!.
По идеята и с помощта на Васил Грозев от 10А клас във всяка класна стая бе поставен флаер под формата на розова фланелка като символ на съпричастност в този ден.
На монитора във фоайето ученици и учители гледаха мултимедийната презентацията на Кристиана от 11А клас за историята и целта на инициативата, видовете тормоз и агресия и начините за справянето с тях.
По-късно всички ученици се събраха пред паметника на нашия патрон - цар Иван Асен II, където им бе изнесена кратка беседа за историята на този ден.
Учениците организираха флашмоб в двора на училището, подреждайки се в голямо розово сърце.
Стотици розови балони полетяха във въздуха, разнасяйки своите послания за доброта, човечност и толерантност.
 
ПГДС "Цар Иван Асен II" се включи в мартенския базар за Михаела
26 фев 2020
На 26 февруари учениците от ПГДС "Цар Иван Асен II" се включиха в Благотворителния мартенски базар в помощ на 7- годишната Михаела от Димитровград в областна администрация гр. Хасково. Това е втората благотворителна акция през този месец на нашите ученици за Михаела, която страда от Сарком на Юинг.
С много труд, старание и усърдие изработиха мартеници и сувенири, които продаваха благотворително. Всички бяха изпълнени с вяра и надежда за спасението на Михаела.
Училищното ръководство изказва своята благодарност към учители и ученици, които се включиха в Благотворителния мартенски базар в помощ на Михаела.
 
Училищен кръг на националните състезания „Най-добър млад строител“ и „Озеленяване и цветарство
26 фев 2020

На 19.02. в ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проведе училищния кръг на националните състезания „Най-добър млад строител“ и „Озеленяване и цветарство“.
Състезанието „Най-добър млад строител“ се проведе в четири дисциплини, а класиралите се на първо място ученици ще представят училището на регионалния кръг, който ще се проведе на 6 и 7 март в гр. Хасково, на който ПГДС „Цар Иван Асен II“ е домакин. Безспорни фаворити в тези направления са следните ученици:
- мазилки, шпакловки и бояджийски работи - Димитрия Димитрова от 11 д клас.
- сухо строителство - изработване на преградна стена по системата Кnauf - Марин Данев и Тодор Живков от 10Б клас
- зидария – изграждане на елемент от стена с керамични блокове Winerberger - Мирослав Патуров и Димитър Колев от 10Б клас
- облицовки и настилки - облицовка с фаянсови плочки - Иван Иванов от 10Б клас.

Състезанието „Озеленяване и цветарство“протече в следните етапи: бутиков букет, букет микс, изработване на кошница и изработването на венец, гривна и аранжировка в кутия.
Излъчен е отбор от 3 ученици, който ще представи училището на националния кръг в гр. Сандански. Това са учениците: Александра Генчева, Стиляна Боева, Мелек Мюмюнали от 11Д клас.
На всички участници пожелаваме успех в регионалния и националния кръг!

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 477
 
ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" - град Хасково
© 2014 Haskovo.info & stdask